Deja vu! Rutte IV wordt waarschijnlijk herhaling van Rutte III: VVD, D66, CDA, ChristenUnie

Het ultieme bewijs dat verkiezingen er eigenlijk niet meer toe doen wordt geleverd als Rutte IV in elkaar wordt geknutseld. Want volgens waarnemers is de kans groot dat Rutte IV gewoon… een voortzetting wordt van Rutte III. Dus een kabinet van VVD, D66, CDA en ChristenUnie. Dit ondanks het feit dat het kabinet gedwongen was af te treden. 

In een lang artikel voor Elsevier probeert Carla Joosten uit te leggen waarom het zo lang duurt met de formatie. Daar slaagt ze uiteindelijk niet in. Het enige wat blijft staan is dat deze partij niet met die partij wil werken en omgekeerd. Let wel, niet omdat de inhoudelijke verschillen zo groot was maar omdat ze denken dat samenwerking met die andere partijen hun imago beschadigt.

Hoe dan ook, uiteindelijk komt Joosten tot de volgende conclusie: hoogstwaarschijnlijk wordt het ‘gewoon’ Rutte IV=Rutte III. “Omdat de coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie na de verkiezingen een grotere meerderheid heeft dan ze eerder had – 78 tegen 76 zetels – ligt voortzetting voor de hand, aldus Joosten. De enige ‘maar’ is dat de ChristenUnie dan wel even akkoord moet gaan met een regeling om “medisch-ethische kwestie” vrij over te laten aan de Tweede Kamer, want D66 wil nog altijd zo snel mogelijk af van kwetsbaren in de samenleving.

Natuurlijk kan de CU haar handtekening niet onder een plan zetten om mensen die hun leven als “voltooid” beschouwen naar het hiernamaals te helpen. Maar dat kan D66 mogelijk op andere manieren alsnog regelen, hoewel – aldus Elsevier – het eigenlijk nog maar de vraag is of er een meerderheid voor te vinden is in de Kamer. “Er zijn maar weinig redenen om de coalitie niet gewoon voort te zetten en de kabinetsformatie zich nog langer te laten voortslepen,” sluit Joosten haar artikel dan ook af, want zelfs dit soort kwesties hoeven zo’n coalitie niet in de weg te staan.

Kortom, we krijgen hoogstwaarschijnlijk een voortzetting van het kabinet dat moest aftreden omdat het mensen bewust financieel geruïneerd had, en dat geleid wordt door een man die door de héle Kamer veroordeeld is als een leugenaar. Een demissionair kabinet dat demissionair werd omdat het de rechtsstaat heeft afgeschaft wordt na de verkiezingen ‘gewoon’ weer missionair.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En dan noemen ze Nederland een democratische rechtsstaat. Laat me niet lachen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Nostradamus

  Verschrikkelijk. Hopelijk valt het kabinet snel want anders moeten we 3,5 jaar wachten op nieuwe verkiezingen.

  1. DubbelZout

   Gokje, u ziet liever een kabinet Geert – Thierry en consorten ?
   Dat wordt wel lachen natuurlijk hoe ze elkaar de tent gaan uitvechten

   1. Nostradamus

    Alles, nou bijna alles beter dan Piokkio en Pinokkia.

 2. Borreby Duytsch

  Democratie: Twee wolven en een schàap die moeten gaan beslissen over het ontbijt.

 3. Emile Takma

  Dat zou niet slim zijn van Kaag.

  1. vlekkenoplosser

   dank je voor de bevestiging wat velen al tijden verkondigen strónt vlé®k

 4. janrama

  Enkel dwazen hebben nu nog hun hoop gevestigd op Forumland,land van hoop en glorie.

  1. Borreby Duytsch

   Ok.

  2. september

   Ach dat forumland,het is maar een kleine kans dat het er komt.

  3. vlekkenoplosser

   jan rama gaat vol voor het kalifaat !

   1. DubbelZout

    Forumland is een ook een kalifaat maar dan in boreale stijl
    Een groot hek er om heen en daarna de sleutel weggooien
    Een win win situatie

  4. Gebande_5

   Forumland krijgt regering van D66, PvdA en GroenLinks
   7 juni 2021 door Rudolf Julius

   Er werd een beetje lacherig gedaan over Thierry Baudets initiatief om ‘Forumland’ op te richten, maar zijn land heeft eerder een nieuwe regering dan Nederland. Zaterdag werd een coalitie van D66, PvdA en GroenLinks gepresenteerd. Tofik Dibi wordt de eerste premier van Forumland.

   “Ik ben ontzettend trots dat wij naast een eigen datingapp nu ook een eigen regering hebben”, glunderde Baudet bij de presentatie. “Deze regering past perfect bij Forumland. Onze inwoners kunnen er ongebreideld op kankeren, zonder zelf ook maar een begin van een oplossing voor problemen dichterbij te brengen.”
   Premier Dibi kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging. “Ik ben de politiek in gegaan om op te komen voor de zwakkeren in de samenleving. In Forumland heeft iedereen een minderwaardigheidscomplex, dus ik kan hier ontzettend veel betekenen.”

   Dibi is politiek verantwoordelijk voor alles wat de keizer van Forumland doet en zegt.

   1. Nikita

    Vent laat je opsluiten je tikt niet zuiver. Mijn god wat een idioot .

    1. Gebande_5

     Sorry Oepsi & Nikita, het stond op feesboek dus het moet wel waar zijn.
     Hoe is de koffie in Albufeira?

    2. september

     Het is de gebande 5 maar die weet gewoon niet beter

   2. vlekkenoplosser

    blabla van het micro zwetscockje , net als bij mallepietje ongelezen de prullebak in

    1. DubbelZout

     Jouw dagelijkse diaree gaat rechtstreeks het toilet in
     Nog beter

   3. Emile Takma

    😂

 5. Gebande_5

  Nederland: 2 x goud, 6 x zilver, 2 x brons.
  Ik ben trots op dat kleine kikkerlandje.

  1. DubbelZout

   Zeker !
   Al gaan de bekende “alles is k*t” roepers alhier dat jou niet nazeggen

 6. vlekkenoplosser

  Verder met pappen en nathouden. Op bijna alle dossiers staan de eurofiele CU en D66 lijnrecht tegen over elkaar.

  de grootste verliezer van de verkiezingen mag verder op de loftrompet blijven blazen na Omtzigt gate.

  rutte gaat vrolijk verder met fake nieuws en leugens

  Wat een bananen republiek !

 7. Monty

  ”de kans groot dat Rutte IV gewoon… een voortzetting wordt van Rutte III.”

  Mede mogelijk gemaakt door het falen de oppositie partijen.
  Zij zouden verkiezingen wel even gaan winnen. Ze hoefden alleen maar zout in de wonden te wrijven en de overwinning zou een feit zijn.

  De uitslag bewees het tegendeel.

  1. Nostradamus

   Ach, de M S M, oftewel Domoren666, die het domme volk bespeelt. Dan sta je als oppositie al 3-0 achter.

   1. Monty

    ”Dan sta je als oppositie al 3-0 achter.”

    Heb je werkelijk zo’n lage dunk van de oppositie partijen?

    Maar als ze de competenties missen om het volk te overtuigen verdienen ze het dus ook niet.

    1. Nostradamus

     Nee, ik heb een lage dunk van de corrupte M S M. En alle sukkels die erin mee gaan.

     1. Monty

      Oh, het ligt dus niet aan de oppositie partijen die kunnen er dus niks aan doen dan machteloos op hun rug te gaan liggen.

      Er zijn geen alternatieven voor de msm?
      Het FvD journaal, de dagelijks Jensen show

      Als de oppositie dit meer onder de mensen brengt.
      Wordt het ‘rechtse’ geluid misschien breder gedragen.

      Maar de handdoek in de ring gooien is wel erg makkelijk.

     2. Harry Haller2

      Het zuigen door raamambtenaar & overheidströl Monty blijft amusant.

      Maar vanwege zijn zeer beperkte capaciteiten vervalt hij in een oeverloze herhaling waardoor iedere reactie feitelijk op hetzelfde neerkomt.

      Dat maakt de aandachtspanne vanzelfsprekend nogal kort waardoor hij eigenlijk al die moeite voor niks doet.

      Kom op Monty Mongool – kom eens met wat nieuws!

     3. Nostradamus

      Ik zie de rechtse oppositie niet de handdoek in de ring gooien. Maar met deze corrupte msm staan ze 3-0 achter.

 8. Branzino

  Van der Galien zou gelijk kunnen hebben. En het lijkt me ook geen erg slechte keuze om zo te handelen al heb ik andere voorkeuren, met meer linkse invloed. Maar ik ben er bepaald niet zeker van. De onzekerheid over de toekomst van het CDA speelt bij die verwachting een belangrijke rol. Ik kan me niet zo goed voorstellen, dat Rutte die gok waagt met een partij, het CDA, die het risico van halvering in de Tweede Kamer loopt na terugkeer van Omtzigt na de zomer.

  1. Emile Takma

   Het zou vooral een politieke blunder zijn van Kaag. Als ze in een coalitie met de CU stapt en zal D66 enorme electorale schade oplopen. Ik kan me niet voorstellen dat ze ze fout gaat maken.

   1. Emile Takma

    Tweede zin moet luiden: Als ze in een coalitie met de CU stapt zal D66 enorme electorale schade oplopen.

    1. vlekkenoplosser

     zowel eerste als tweede zin moet luiden , blabla bladieblabla

     de strónt vlé®k vertelde een paar maanden geleden dat de coalitie rond was op wat komma’s en punten na.

     Helaas is de strónt vlé®k net al rutte niet in zijn eerste leugentje gestikt

 9. Monty

  Misschien zijn nieuwe verkiezingen een optie.
  Rutte kan afgestraft worden de oppositie kan wederom zijn best doen om de verkiezingen proberen te winnen en nieuwe partijen kunnen zich profileren.

  1. Branzino

   @Monty
   Nieuwe verkiezingen zijn een probleem. Die kunnen alleen door de Tweede Kamer worden uitgeschreven. En welke meerderheid van partijen heeft daar belang bij? VVD en D66 misschien? Maar de overige partijen is dat zeer twijfelachtig. Wie kan erop gokken beter te worden na nieuwe verkiezingen? Van VVD, D66, Volt, JA21, BBB kan ik me dat nog een beetje voorstellen, maar de rest loopt grote risico’s.

 10. Freba

  Wie is beter in NL dan Rutte? De man zit ijzersterk in het zadel. Valt niet om. Zou niet weten wie beter is. En 1 Europa komt er toch. Duurt nog wel een 25 jaar eer de rust is weergekeerd. Ooit werd een vietnamveteraan op Time Square gevraagd wie de volgende president van Amerika zou worden. (Tijdens de eerste naderende Obama verkiezing) Zijn antwoord: ” Like every four years; Goldman Sachs”.En zo is het. Het “kapitaal” zorgt ervoor dat Rutte blijft zitten. Hij is immers de man van de vrije markthandel. Over 25 jaar weten we pas of Rutte het goed gedaan heeft. Zal aan de hand van de pensioentegoeden blijken. De Romaanse “dieven” knagen al eeuwenlang aan het Calvinistische banktegoed……….

  1. vlekkenoplosser

   rutte staat garant voor 750.000.000.000 euris eurobonds buiten om de miljarden aan leningen die rutte zelf heeft verstrekt aan de knoflook landen maar even te vergeten.

   Mede door rutte is de EU en Nederland failliet. Wat gaat ie goed doen ter compensatie ?

   De pensioenen worden langzaam opgegeten door de negatieve rente
   De sociale voorzieningen worden verder uitgebeend door de migratie
   De energietransitie gaat honderden miljarden kosten
   De zorg is onbetaalbaar door de bureaucratie
   De infra en bouw staat stil op een stikstof dossier
   De belastingdruk is bijna de hoogste ter wereld
   Het ambtenarren legioen barst uit zijn voegen

   Als rutte dit in 25 jaar kan corrigeren is hij buiten pathologisch leugenaar tevens Merlijn de tovenaar

 11. kattekop

  Als er een Rutte 4 komt en dat zie ik ook wel gebeuren dan komt dat niet door het falen van de oppositie maar door de ongelofelijke domheid van het stemvee dat steeds maar weer op dezelfde partijen stemt.
  Met zoveel domheid onder de bevolking heeft het inderdaad geen zin meer om nog te gaan stemmen.
  Het is vechten tegen de bierkaai

 12. Lefty

  Zal ook nooit veranderen. Bovendien is er op links en rechts geen redelijk alternatief; dat duurt nog minimaal 50 jaar. Tegen die tijd heeft het menselijk ras zichzelf uitgeroeid. Probleem opgelost.

 13. DeKadt

  Inmiddels kunnen we wel vaststellen dat het politieke systeem in NL kapot is. Er is geen vertegenwoordigende bovenlaag meer die het landsbelang boven het partijbelang stelt. En dus ligt politieke corruptie en inteelt op de loer. Dat is nu al wat jaren gaande. De laatste keer dat in NL een serieuze poging is gedaan om dit politieke kartel te doorbreken was 2001 met de opkomst van Leefbaar Nederland en later de losgekoppelde Pim Fortuyn. Na diens moord sloot het systeem weer langzaam de rijen.

  Pogingen nadien (PVV, FVD, enz) blijven steken op twijfel en twist waardoor er op rechts eigenlijk steeds weinig snelheid kan worden ontwikkeld. Bovendien heeft de onafhankelijke(?) journalistiek in NL grosso modo de pijp aan Maarten gegeven en zich dociel aangesloten bij het politieke kartel. De 4e macht is tegenwoordig in geen velden of wegen te bekennen. Platforms als DDS zijn een welkome aanvulling maar worden ook tegengewerkt.

  Een leugenachtige Premier, een blunderende ministersploeg, een op alle fronten falend kabinet en een parlement dat zich gedraagt als een brave deurmat, dat maakt het dat de burger zich niet meer gehoord of vertegenwoordigd voelt. Voer voor een nieuwe revolte dus. Voorshands blijft alles dus bij het corrupte oude.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.