Eendaagse festivals verwachten door te kunnen gaan, maar Fieldlab Evenementen wil toch snel duidelijkheid

Nu het demissionaire kabinet heeft besloten om meerdaagse festivals te verbieden tot zeker 1 september, terwijl reizen naar het buitenland actief wordt gestimuleerd, zit de evenementenbranche in grote onzekerheid. Fieldlab Evenementen wil snel duidelijkheid over het lot van eendaagse festivals, terwijl festivalorganisatoren nog een sprankje hoop hebben.

Het demissionaire kabinet heeft het alleen over meerdaagse festivals gehad, dus eendaagse festivals zouden in principe gewoon door moeten kunnen gaan. Daar is echter het laatste woord nog niet over gesproken, want een definitief besluit daarover zal op de persconferentie van 13 augustus worden gecommuniceerd.

“Het is voor de branche goed dat er nu duidelijkheid is hierover, hoewel het natuurlijk niet is wat zij had gewild”, zegt een woordvoerder van Fieldlab tegen RTL Nieuws. “Het is te hopen dat er nu ook snel duidelijkheid komt over de eendaagse evenementen.”

Vanwege het totale gebrek aan logica bij de keuzes van het demissionaire kabinet, is er nu onzekerheid. Het zou zomaar kunnen dat ze eendaagse festivals gewoon door laten gaan, maar dan krijgen ze natuurlijk vragen. Want waarom zou er daar geen besmettingsrisico zijn, maar bij meerdaagse festivals wel? En hoe maakt het kabinet de inschatting dat het bij het ene festival wel mee zal vallen, maar bij het andere een onacceptabel risico vormt (en voor wie)?

Het is in ieder geval overduidelijk dat het kabinet totaal geen strategie heeft en maar gewoon met alle winden meewaait. Landen binnen de EU kunnen ineens gewoon naar code groen of geel, ‘want de rest doet het ook’. Maar meerdaagse festivals kunnen niet, ondanks het feit dat dit in een land als Servië gewoon een (veilig!) succes is gebleken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En terwijl Fieldlab Evenementen duidelijke adviezen gaf over het testen van festivalbezoekers, worden die gewoon genegeerd. Dat is allemaal te moeilijk. Wat wel kan? Actief testen van reizigers op Schiphol. Dan is het hartstikke makkelijk. Dit demissionaire kabinet is qua coronabeleid al heel lang de weg kwijt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Flengan

  Van wie is Fieldlab Evenementen eigenlijk?

  1. ElGuapo

   Het Fieldlab programma is daarbij mede opgezet samen met wetenschappers en kennisinstellingen, de Topsectoren Creatieve Industrie en Life, Sciences & Health en CLICKNL. Daarbij wordt het programma ondersteund door de Ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en van Justitie en Veiligheid (J&V)

   1. Pauline Kummer

    Dit had @ Flengan niet hoeven te vragen, hij weet het immers al, geeft zelf het antwoord. Maar niettemin een mooie uiteenzetting.

    1. ElGuapo

     Wat maakt jou dat dan uit komkommer als hij een vraag stelt?

     1. Flengan

      Bovendien is komkommer niemand meer en minder dan de schlemiel.

    2. september

     Dat was het zeker en die reactie van Flengan,die veranderd toch nooit.Niks van aantrekken.

     1. Flengan

      Aldus een zeer zwak alter ego, net als z’n bedenker.

   2. Flengan

    @ElGuapo: Tnx!

 2. Winfrida

  Een demissionair kabinet heeft in principe helemaal niets te vertellen. Maar een zootje is het toch al in deze verwarrende coronatijden. De media zet het uiteen alsof het allemaal doodnormaal is. Zou die niet coronamoe zijn?

 3. vlekkenoplosser

  de herfst komt eraan , alles gaat weer op slot.

  De fascisten hebben afgelopen jaar geoefend om te zien hoever ze kunnen gaan.
  U zult zich onderwerpen ! De nieuwe wereld orde duldt geen vrije mensen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.