Filmpje! Gideon van Meijeren (FVD) legt uit: “Nederland is géén democratie!”

Gideon van Meijeren is Tweede Kamerlid voor Forum voor Democratie. In gesprek met Erik van der Horst windt hij er geen doekjes om: Nederland is geen democratie meer. Het beleid wordt in achterkamertjes bepaald en het parlement is niet veel meer dan een ‘showtje voor de bühne’. Echt invloed uitoefenen op het beleid, vanuit de kamer, is een illusie.

Tijdens het gesprek worden twee van Gideons optredens in de kamer bekeken en besproken. Ten eerste een botsing met Hugo de Jonge, waarbij laatstgenoemde om de hete brij heen blijft draaien en weigert de vragen van Van Meijeren te beantwoorden. Vervolgens een confrontatie met demissionair minister-president Mark Rutte die een vrij simpele vraag beantwoordt met een schaamteloze leugen. Een gesprek over liegende ministers die niet het beste met ons voor hebben, vage regeltjes in de Tweede Kamer, ondoorzichtige overheidsinstanties en adviesraden die alles behalve onafhankelijk zijn.

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

191 reacties

 1. Jack Flash

  Goede Weltschmerz, heb m vandaag bekeken.
  Waarheid als een koe.

 2. halo1

  100 % democratie lijkt me ook een utopie… maar je moet je afvragen of NL nog voldoende democratie heeft/is.. en dan moet ik ondanks mijn sympathie voor FVD.. toegeven: ja: laten we zeggen 70-80%. Helaas stemmen de meeste mensen verkeerd : te links(ig).. maar nu zitten ze op de blaren: verloedering, woningnood. Maar Van Meijeren vergroot die 20-30% geen-democratie te veel uit.

  1. Emile Takma

   Nederland is, in internationale vergelijking, een hoogstaande rechtsstaat en democratie.

   Gideon is een puber die in de Tweede Kamer niet serieus wordt genomen en lid is van een belachelijk kwijnend partijtje.

   Zijn beweringen zijn slechts uitdrukking van zijn marginaliteit.

   1. usb3.0

    Natuurlijk is Nederland dit niet, Gideon heeft het bij het rechte eind en tamil kan dit niet begrijpen

   2. Cootje

    Een hoogstaande rechtsstaat en democratie ? Een hoogstaande rechtsstaat die drie nationale banken die internationaal opereren totaal 2000€ aan boetes geeft zonder een individueel strafrechtelijk te vervolgen hoort thuis in een bananen republiek , en dient als voorbeeld waar we nu staan , in de ruim 10 jaar Rutte heeft de georganiseerde misdaad zich verdubbelt en totaal in alle categorie zijn ze met 80 miljard omzet een leus in de pels van de BV Nederland , ondermijning ten top alles wegbezuinigd door Pinokkio , waar rechtspraak pure willekeur is en dagelijks de lijken over de straat vliegen , het verdiende geld daar in werkt dodelijk , wie gaat er vakken vullen bij de super?

   3. halo1

    Dat hangt natuurlijk sterk van de “keurmeesters” af….links(ig)e figuren. En “rechtsstaat” is ook poly-interpretabel.. je kan het ook (eerlijker?) semi-anarchie noemen….

   4. Cootje

    We zullen kijken. Op de berichten van 1/2 januari 2022 , alle weer verbouwereerde politici op de televisie zeggen voor de feestelijke 25 jarige jubileum ze blijven met hun poten van onze hulpverleners af .en dan komt de hoogstaande rechtsstaat weer in de huil huil actie om het in 2023 weer vrolijk over te doen , er bestaat een rechtsstaat voor de bühne en er wordt weggekeken en heel veel criminaliteit en geweldpleging worden niet vervolgt bezetting en geld voor een padvinder vereniging . Democratie is sensibiliseren doctrine achterkamertjes handje klap , en gunnen. Het werkvee bekostig de boel en 5 miljard is niet eens te verantwoorden.goed voor je zelf zorgen en overleven .want je ligt hier zo op straat

   5. vlekkenoplosser

    de strónt vlé®k vergeet graag dat bijvoorbeeld de islamitische import zowel rechtstaat als democratie niet erkent.

    de strónt vlé®k vergeet graag dat de wetgever diep wil ingraven in de persoonlijke levenssfeer van mensen vanaf wat je eet & drinkt tot hoe je je kleedt en reist.

    Nederland is al lang geen democratie meer omdat we bestuurd worden door een partijkartel met een cordon sanitair. De grootste club in dat partijkartel heeft slechts 20 % van de zetels en daarmee regeert een minderheid over de meerderheid omdat de rest pluchegéíl is.

    Nederland is dus geen democratie zoals de feiten aantonen. Het gewauwel van de strónt vlé®k verandert niets aan die feiten argumenten. Zijn subjectieve gewauwel uit zijn onderbuik weerlegt helemaal niets.

   6. Flengan

    Het forummongooltje kan niet op de inhoud en gaat niet op de inhoud. Mooi om te zien dat hij alleen nog maar bagger over zich heen krijgt.

   7. september

    Het is waar en wat die Usb.3.0 en de vlekkenwasser weer beweren allemaal grote onzin,domme idioten zijn het.

    1. Flengan

     Aldus het altertje van Emile.

    2. ElGuapo

     Tikte Spermtember op z’n knietjes terwijl schlemiel achter hem plaats nam.

   8. Xyz1234

    Wollig taalgebruik uwerzijds dat zou moeten dienen om uw argument kracht bij te zetten. Een lege koker blijft echter een lege koker, ook al is deze bedekt met bladgoud.

    1. Emile Takma

     Deze bijdrage bevat wel een diskwalificatie maar geen enkel inhoudelijk argument. Kennelijk kon die niet worden bedacht.

   9. RvdBe

    Takema,
    Het gaat erom of Nederland nog een democratie is, niet of dit in vergelijking tot zo is.
    Jij bent een typisch geval van als jij in de sloot springt, spring ik er achteraan.

 3. Response

  NL is een schijndemocratie, democratie op papier. Daar hebben we genoeg voorbeelden van zoals o.a. afschaffen referendum, invoering euro, toetreding EU, U-associatieakkoord met Oekraïne, e.d. Wat het volk wil is niet interessant.
  Hoe langer je aan de macht bent hoe beter je strategische posities kunt bezetten met gelijkgestemden hoe makkelijker het wordt voorstellen door de drukken tot besluit hoe moeilijker het voor de oppositie wordt dat te beïnvloeden. Doe daar nog een sausje Ruttedoctrine overheen en de burger kan doodvallen.

  1. Emile Takma

   De Nederlandse burger heeft de democratische mogelijkheid af te dwingen dat Nederland uit de EU stapt en de gulden weer wordt ingevoerd. Er zijn meerdere partijen die dat willen waar de burger in vrijheid op kan stemmen.

   De redenering van Response is dus feitelijke onzin.

   1. usb3.0

    “heeft de democratische mogelijkheid“

    Je kunt het niet dommer omschrijven en jezelf tegenspreken

    1. Cootje

     Hoogstaand ! Je kan het hem niet kwalijk nemen van morgen al om een uurtje of 9 begonnen op dit forum, alleen op een zolderkamertje totaal medischs afgekeurd dus feitelijk lichamelijk een wrak dan kan de vermoeidheid toe slaan en hij moet nog de hele avond , hij had steun verwacht van zijn moeder maar dat heeft hij nooit gekregen

   2. Cootje

    Volgens mij doet Rutte er een bijvel of inlegvelletje bij bij een democratische meerderheid onder de bevolking die dan wenst uit te trede , en met handje klap en achterkamertjes blijven we dan gewoon in Europa , want we hebben geen democratie , in Frankrijk hebben ze een democratie daar breken ze de boel af bij een wind laat staan bij een scheet, hier worden ze vol in hun kruis geraakt maar zolang het niet jou treft doet het bij een ander alleen maar pijn

   3. Antihedo

    Het probleem is dat veel mensen denken dat democratie betekent de wil van de meerderheid gevolgd moet worden. Deze mensen moeten even terug naar school.

    1. usb3.0

     Demo (volk) cratie (heerst)

     1. usb3.0

      Het volk heerst niet het zijn de elite die de democratie de nek hebben omgedraaid.
      Het probleem daarbij is dat veel mensen het niet doorhebben of het aanmoedigen

  2. Harry Haller2

   Mooi verwoord, Response. Helemaal juist: NL is in alle opzichten een schijndemocratie.

   En overigens ook een kutland, maar dat is weer een heel andere kwestie.

   1. Emile Takma

    Harry haat Nederland en woont in Duitsland.

    Duidelijk lijkt me.

    1. usb3.0

     tamil is naïef en dom tegelijk

     1. september

      Grote onzin ,maar já je weet niet beter

    2. Harry Haller2

     Was jij het niet Takma, die gisteren nog zei dat jij me een tijdje zou negeren?

     Ik begrijp dat het als dwangneuroticus voor jou -met 100+ reacties op een dag- een haast ondoenlijke opgave is. Maar beloof het dan niet – ik had me er zo op verheugd.

     Overigens: ik houd van Nederland, maar zonder de Rutte’s, Takma’s en ander verradersgespuis. Ik woon in een van de mooiste Europese, beschermde natuurgebieden omdat Nederland zo overvol en slecht bedeeld met natuur is.

     Anders nog iets, kleine burgerman?

     1. Emile Takma

      Hiervoor zei je nog dat Nederland een kutland is, Haller.

      Wat moeite met je korte termijn geheugen?

     2. Harry Haller2

      ” ik houd van Nederland, maar zonder de Rutte’s, Takma’s en ander verradersgespuis.”

      Door jouw extreemlinkse soort is Nederland een kutland geworden. Wat begrijp je niet?

     3. Cootje

      Hij gaat jou niet negeren , hij volgt je 7 dagen in de week eenzaam op zijn zolderkamertje , misschien kan de Amsterdamse parade hem een beetje uit zijn isolement halen, maar anders ben je de pineut , maar je kan hem hebben . Hij is wel consistent in zijn linkse volharding maar elke gek heeft zijn gebrek

  3. plakband

   Een tabelletje met burgemeesters en hun politieke overtuiging zegt genoeg.
   Democratie is voor de lichtgelovigen.

   1. Emile Takma

    De klachten over onze democratie komen in de regel van mensen die stemmen op partijen die geen bestuurlijke invloed hebben. Dat geeft een machteloos gevoel.

    1. usb3.0

     Het land stemt rechts en krijgt een links kabinet, het volk stemt democratisch tegen een Europese grondwet en wordt belachelijk gemaakt door het volk zeer grof te schofferen, het volk stemt tegen het Oekraïneverdrag en wordt geschoffeerd er word helemaal niet democratisch geluisterd naar het volk domoor

     1. Emile Takma

      “ Het land stemt recht”

      Ik begrijp dat Gerrit de VVD en het CDA als rechtse partijen beschouwt.

      Dat ben ik dan met hem eens.

     2. usb3.0

      Nee tamil jij kleingeestige domoor jij begrijpt het natuurlijk helemaal niet, maar zelfs dat begrijp je natuurlijk niet

     3. Emile Takma

      Op de man af gevraagd, Gerrit, beschouw je de VVD als een rechtse partij?

     4. Flengan

      Aldus het forummongooltje.

     5. Emile Takma

      Gerrit beantwoordt mijn vraag niet. De sukkel voelt nattigheid.

     6. Flengan

      Aldus het forumdebieltje.

     7. Emile Takma

      Mogelijk kan Flengan de vraag beantwoorden: beschouwt hij de VVD als een rechtse partij?

     8. vlekkenoplosser

      het gedraagt zich als een linkse partij
      het kwaakt als een linkse partij
      het ontwerpt linkse wetgeving

      verrek het moet een linkse partij zijn strónt vlé®k
      wat is je punt domme arrogante decadente strónt vlé®k

     9. vlekkenoplosser

      domme sukkel , de strónt vlé®k denkt echt dat links de verkiezingen heeft gewonnen.

      Al zijn vvd en cda linkser dan het product van pvda x sp dan nog heeft links zetels verloren deze verkiezingen strónt vlé®k !

      rechts heeft de verkiezingen meer zetels verkregen dan voor de verkiezingen en bij die rechtse club hoort de vvd zeker niet domme jongen.

      Kennelijk ben je te stom om eigenschappen van linkse politiek te benoemen hufter !

     10. Flengan

      De schlemiel krijgt maar één antwoord.

      BAM!

      🙂

     11. usb3.0

      De grootste partij die links beleid voert tamil.

    2. plakband

     @emile takma: “onze democratie”.
     Dat is precies wat Gideon bedoelt.
     De machthebbers hebben zich de democratie toegeeigend.
     Maar de democratie is juist van het volk.
     U bent dan wel geen machthebber maar meelopers houden de machthebbers aan de macht.

     1. Dwight Tralee

      Hoe weet u nou wat Gideon bedoelt? Dan zou u Gideon moeten zijn.

     2. usb3.0

      Gideon is iig zeer duidelijk en hij raakt ook de spijker keihard op z’n kop

    3. september

     Is waar

 4. usb3.0

  Alleen het intro al is voldoende om al die kleine hïtlertjes als bv tamil, beukhoër, en vooruit de branzebinootjes hun arrogante eurofiele bekken te snoeren

  1. Branzino

   @usb3.0
   Ik ben niet met stomheid geslagen, ik zwijg gewoon even. Ik bekijk Café Weltschmerz nu en dan als ik in een wat sombere bui ben. Het helpt me altijd om mijn positiviteit weer teug te krijgen. Puur vermaak is het. DE manier om alles wat er in Nederland gebeurt te relativeren. Alleen al in juli heb ik een keer of zeven kunnen genieten van de onzin die er wordt uitgekraamd. Heerlijk! De beste cabaretier kan er niet aan tippen. En wat het knapst is van de presentatoren? Dat ze hun gezicht perfect in de plooi weten te houden.

   1. ElGuapo

    “Ik ben niet met stomheid geslagen, ik zwijg gewoon even. ”

    Hou het vol…een jaartje of 5.

   2. Branzino

    @ElGuapo
    Zwijgen? Of bedoel je definitief en 100% afhaken? De boel de boel laten? Ik overweeg het al wel enige tijd. DDS is leuk, maar ook tijdrovend en huwelijk, gezin en werk mogen er niet onder lijden. Maar ik vind het zo sneu voor DDS en alle serieuze volgers. Dan is de lol er hier namelijk wel vanaf. Op wie moet er dan nog gescholden worden? En van wie hoor je dan nog de doordachte, serieuze en verrassende reacties zoals ik vrijwel altijd geef? Reacties die altijd discussies uitlokken, maar die maar weinigen aan durven gaan? Er zijn nog enkele deelnemers met dezelfde kenmerken, maar dat is het dan ook wel. Elke afhaker is er één teveel.

    1. vlekkenoplosser

     blabla bladieblablabla van malle pietje 51

    2. ElGuapo

     Afhaken hoeft van mij niet.

     “En van wie hoor je dan nog de doordachte, serieuze en verrassende reacties zoals ik vrijwel altijd geef? Reacties die altijd discussies uitlokken, maar die maar weinigen aan durven gaan?”

     Een beetje zelfspot waardeer ik wel.

     1. Branzino

      @ElGuapo
      Eindelijk wat humor. Jij begrijpt het tenminste. Vlekkenoplosser is zo ondersteboven, dat hij zelfs één “bla” teveel opschrijft. Dat valt op, want zijn bijdrage zou toch ongeveer in zijn genen moeten zitten, zo vaak heeft hij die al gegeven. Waarom hij dat doet zal niemand ooit begrijpen, maar het houdt hem in ieder geval van de straat. Maar dat maakt verder voor het vermaak niet zoveel uit.
      Usb3.0 weet helemaal niet hoe te reageren. En beiden zijn mijn vaste fans die me overal volgen, steeds to-the-point reageren, nooit verstek laten gaan. Heerlijk, die aandacht, toch? Het maakt een boel goed.

  2. Branzino

   Gideon vergeet uit te leggen hoe het komt, dat de opperdictator, in zijn ogen tenminste, er toch steeds weer in slaagt om via ongemanipuleerde verkiezingen steeds meer stemmen te winnen. Geen enkele partij maakt bezwaar tegen de verkiezingsuitslag, ook het FvD niet. Dus die verkiezingen lijken in orde te zijn geweest, net als alle voorgaande. Steeds worden die z.g. dictatoriale partijen gekozen, soms met wat meer zetels, soms met wat minder. Ra, ra, hoe is dat uit te leggen? Willen de Nederlandse kiezers misschien gewoon de kabinetten die er geformeerd worden?

 5. Gebande_5

  De overgebleven 5 FvDers vechten om de resterende 2 Fvd en 1 van Haga zetel.
  De meest gestoorde gaat winnen.

  1. ElGuapo

   Rechtstreeks vanuit casa del maftoeter!

 6. NO8DO

  Gideon van Meijeren (FVD) legt uit:

  Als je iets moet uitleggen, was het voor anderen niet vanzelfsprekend en duidelijk.
  Dat geeft te denken.

 7. Beukman

  Ik beperk me tot de eerste minuut van het filmpje.

  Gideon heeft beslist -gechargeerd – een punt waar hij beweert dat “alles” is dichtgetimmerd, en dat er voor het Parlement hierdoor weinig ruimte overblijft.

  Wat we missen is de nuance. Regeerakkoorden zijn een noodzakelijk plaats om een land met een verregaande partijversplintering bestuurbaar te houden – een versplintering waaraan Forum zijn bestaan te danken heeft notabene. Het is gewoon onzin dat we daardoor niet leven in een democratie. Sterker nog, we leven juist in een van de sterkste democratieën ter wereld, op dit moment staan we op de 9e plaats van de wereldranglijst.

  Vergelijk het met het door Baudet veel bejubelde Hongarije dat op de 55e plek staat, en Rusland, dat andere land waarover Forum nog nooit een woord van kritiek over heeft geuit: plek 124.

  Ik raad Gideon aan om de Nederlandse zegeningen te tellen en zich niet meer te verliezen in oikofoob gebazel. Hij bewijst ons mooie Nederland daar geen dienst mee. Kritiek mag en is zelfs goed; erin doorslaan werkt averechts, want niemand neemt je dan nog serieus. Door mensen als Gideon marginaliseert Forum zichzelf nog verder naar de afgrond. Doodzonde.

  en.wikipedia.org/wiki/Democracy_Index

  1. Emile Takma

   “ Vergelijk het met het door Baudet veel bejubelde Hongarije dat op de 55e plek staat, en Rusland, dat andere land waarover Forum nog nooit een woord van kritiek over heeft geuit: plek 124.”

   BAM!

   1. halo1

    Nog een keer: dat zegt niets als de keurmeesters links(ig)(liberaal) zijn. Subjectief beschouwd zullen veel mensen Rusland wegens zijn non-immmigratie een fijn land vinden en een oogje toeknijpen bij de nadelen.

    1. Beukman

     Vast wel, Halo. Objectief gezien echter, en daar gaat het om, is het democratische gehalte van Rusland nihil vergeleken met dat van Nederland.

     1. Flengan

      Onzin van een fattige leugenaar.

     2. Beukman

      Met je van argumenten gespeende reactie spreek je jezelf tegen, trieste flaptrоl.

     3. Flengan

      Aldus de zuigende leugenaar!

     4. vlekkenoplosser

      wat wil de tról bukhol communiceren met zijn gewauwel ?

   2. Harry Haller2

    Rutte III is door vrijwel het hele parlement weggestemd vanwege incompetentie en leugens inzake de toeslagaffaire. Daarbovenop wil het merendeel van de Nederlandse bevolking Rutte niet nogmaals als premier. Toch is de kans groot dat Rutte IV aantreedt in ongewijzigde vorm.

    Toch houdt Takma -tegen beter weten in- vol dat we in een democratie leven.

    1. Flengan

     “Toch houdt Takma -tegen beter weten in- vol…”

     Je moet natuurlijk geen wijd openstaande staldeuren intrappen Harry.

     1. Harry Haller2

      🙂

   3. Cootje

    BAM die 55ste plek stonden ze dat arme Hongarije , maar in die tijd hebben ze hier een advocaat en een journalist en nog een paar van die rand figuren op straat neer geknald , zijn er nog een paar rijkelui doodschoppen bij gekomen , en is Nederland uit geroepen tot de grootste narcotica exporteur van europa en is Hongarije Nederland gepasseerd / is wel cijfers van 2021 /

    1. Beukman

     Ook Cootje is een oikofoob en een Nederlandhater die er van alles bijsleept om te “bewijzen” dat Nederland een kutland is.

     1. vlekkenoplosser

      wat wil de tról bukhol communiceren met zijn gewauwel ?

     2. Cootje

      Nee die drie banken met hun 2000 € boeten zonder een individuele strafvervolging wat haal ik er bij wat niet waar , dat gaat allemaal meespelen , maar wees gerust de ommekeer komt niet uit Nederland zijn namelijk meelopers en zeker geen helden / Srebrenica / maar de Fransen gaan het voor ons regelen die gaan niet hervormen en in onze schijn democratie is toch geen draagvlak meer om die te gaan onderhouden , schijn democratie en met doden op de straat is er van rechtsorden geen spraken en jonge jongens met messen is normaal , je kan tegen je buurvrouw van 50 / 85 zeggen dat ze s avonds op gemak een blokje rond kunnen , welke rand verschijnselen. Paarden …

     3. september

      Dat is het zeker hij kan beter emigreren

    2. Emile Takma

     Net als Haller haat Cootje ons mooie land. Helaas emigreerde hij nog niet. Op dat punt is Haller meer consequent.

     1. vlekkenoplosser

      kritiek is geen synoniem aan haat strónt vlé®k. Als taalnazi doe je je naam geen eer aan strónt vlé®k

     2. Flengan

      Aldus voorheen Wesley Benbow

     3. vlekkenoplosser

      of lao , of noppen , of rien , of emma

      de strónt vlé®k , de volidioot met vele namen

     4. usb3.0

      De enige die ons land haat is het nieuwe hïtlertje tamil

     5. Cootje

      Ik blijf wel de luis in de pels , ik lach me rot om deze bananen republiek , en als bij jou je moeder je maar niet heeft gehaat dat draag je je hele leven bij je

     6. Flengan

      Ernst Quispel Tengo.

     7. usb3.0

      Lao Ernst

     8. Emile Takma

      “kritiek is geen synoniem aan haat”

      aan = van

      Haller noemt Nederland een kutland. Dat is geen kritiek maar haat.

     9. Flengan

      Aldus de slapjanus en simpele ziel.

     10. vlekkenoplosser

      nee domme strónt vlé®k hij uit kritiek omdat Nederland op punten zeker een kút land is geworden. Jij vertaalt dat als haat domme arrogante strónt vlé®k

      jij bent dan ook een bijzonder minderwaardig mensch strónt vlé®k !

  2. usb3.0

   Gideon slaat de spijker kei-hard op z’n kop en de nieuwe hïtlertjes komen superlatieven te kort en vallen over elkaar heen om de feitelijkheden die Gideon aan het licht brengt al liegend te beschimpen

 8. JoopvdJoop

  Ff artikeltje van een FVD tweede kamerlid en de linkse kletsmajoors gaan weer los.
  Het is als een rode lap op hun beperkte kijk op de maatschappij.
  Zal er een belletje gaan op hun PC als er een artikel geschreven wordt met FVD erin?

 9. ElGuapo

  Gideon heeft weer gelijk!

  1. usb3.0

   Precies, elke spijker die hij tikt slaat hij gruwelijk op z’n kop

   1. Flengan

    BAM BAM!

    🙂

   2. Dwight Tralee

    Hij lijkt mij een man met twee linker handen. Niet iemand die akwadraals kan lassen.

 10. Mistgabel

  Van tevoren partijen uitsluiten is geen democratie.

  1. Mistgabel

   Hoe democratie in Nederland werkt, hebben we o.a. kunnen zien bij het referendum over de Europese grondwet en het Oekraïne verdrag.

   1. ElGuapo

    Duidelijke taal.

   2. Jack Flash

    Vergeet propaganda msm niet, en de censuur op alternatieve media.

  2. Dwight Tralee

   Partijen sluiten zich soms uit omdat zij dat zelf de verantwoordelijkheid niet willen aangaan. Ze verkondigen een beleid waar geen zichzelf respecterende andere partij mee in zee kan gaan.kl6

   1. Mistgabel

    Democratie bepalen partijen niet, het volk kiest.
    PVV was steeds de 2e grootste partij, dus als eerste om de tafel.

    1. Emile Takma

     Het enige criterium voor regeringsvorming is een voldoende draagvlak in de Kamer. Het is in Nederland wel voorgekomen dat de grootste partij buiten de regering werd gehouden.

     1. usb3.0

      Het gaat niet over regeringsvorming, het gaat over de democratie die Nederland niet meer is, waarbij het volk (demo) heerst (cratie).
      tamil veranderd stiekem van onderwerp

    2. Beukman

     Jij begrijpt dus geen mallemoer van parlementaire demokratie, hooivork.

     1. vlekkenoplosser

      demokratie zegt adolf !

     2. Flengan

      Aldus de slapjanus en suffe bejaarde.

     3. usb3.0

      Vergis je niet in de nieuwe hïtlertjes hoor

     4. ElGuapo

      Beuksn*lletje roept maar wat om zijn zolderkamerimam x gunstig te stemmen voor de wekelijkse gender x party.

     5. Beukman

      Interessant, psychologisch. Ik schrijf dat hooivork niks begrijpt van parlementaire demokratie, en binnen een paar minuten heb ik vier opgewonden trоllen aan mijn kont hangen met niets zeggende commentaren.
      Heren, het spijt me, maar ik ben al bezet. Zoek het maar met elkaar uit.

     6. Mistgabel

      Lijkt me logisch dat de grootste partijen aan tafel zitten.
      Het volk heeft gekozen, dat is de wil van het grootste deel van het volk.

      Dat partijen al voor de verkiezingen roepen om niet met bepaalde partijen te willen samenwerken, is de wil van de partijen en niet van het volk, dus kun je dat geen democratie meer noemen.

     7. ElGuapo

      Welk varken x wilde je hebben beukkie?
      Was de gender x blind, doof, stom of een beetje vanalles?
      Is het schlemiel?

     8. usb3.0

      Zegt mistgabel nou iets waar iedereen, behalve de nieuwe hïtlertjes, het mee eens is?

     9. Flengan

      Ja Bukman en zijn rugridder schlemiel vinden het leuk om de boel te fokken (minderheidsstandpunt in te nemen). 🙂

     10. Emile Takma

      “ Dat partijen al voor de verkiezingen roepen om niet met bepaalde partijen te willen samenwerken, is de wil van de partijen en niet van het volk”

      Juist omdat ze dat al voor de verkiezingen aangeven wordt het de wil van het volk. De kiezer weet immers wat een partij na de verkiezingen wil doen en kan zijn stem hier door laten bepalen.

      Het zou verkeerd zijn dat pas na de verkiezingen te doen. Dan heeft de kiezer er geen greep meer op.

     11. usb3.0

      Nee tamil, het uitsluiten van partijen door partijen is niet democratisch.

     12. Flengan

      Aldus rugrider schlemiel.

     13. vlekkenoplosser

      de strónt vlé®k snapt nog niet wat het betekent en inhoudt om vlak voor de verkiezingen een cordon sanitair uit te spreken

      zoveel onnozelheid is best aandoenlijk strónt vlé®k

     14. Harry Haller2

      Vroegah, lang geleden, kon je met Beukman soms nog wel eens aardig debatteren. Het fladderde alle kanten uit maar alla, je kunt niet alles hebben.

      Sinds hij echter geradicaliseerd is en o.a. het onderscheid niet meer kan maken tussen daders en slachtoffers, zie je slechts een schim van wat hij eens was.

      Tot echte discussies komt hij niet meer, ook al omdat steeds minder echte debaters de strijd met hem aangaan. Hij vindt nergens meer Anschluß en dobbert zielloos rond.

      De teloorgang tot een intellectuele dwerg – het blijft treurig om te zien.

     15. Emile Takma

      De heer Haller voelt zich voor de inhoudelijke discussie op intellectueel niveau meer thuis bij genuanceerde denkers als usb, Flengan en Vlekkenoplosser.

     16. Cootje

      Parlementaire democratie ? Is achterkamertjes is een ijzige doctrine is debiliseren , is het wetenschappelijke bureau het WODC de teksten laten aanpassen aan de voorkeur van de bewindslieden , is in een achterkamertje van Poetin een mooi verhaal gehoord te hebben , parlementaire democ/k/ ratie is een motie van wantrouwen door 75% van het parlement gesteund en door de rest tot de grond toe gelijk gemaakt vernedert tot het bot toe afgezeikt en gewoon blijven zitten moet je toch een bord voor je kop hebben , toeslag affaire klein gehouden en zijn top ambtenaren misschien gedwongen tot meineed , geweldig die bananen republiek democratie .

     17. Mistgabel

      Emile Takma 12 minuten geleden
      “ Dat partijen al voor de verkiezingen roepen om niet met bepaalde partijen te willen samenwerken, is de wil van de partijen en niet van het volk”

      Juist omdat ze dat al voor de verkiezingen aangeven wordt het de wil van het volk. De kiezer weet immers wat een partij na de verkiezingen wil doen en kan zijn stem hier door laten bepalen.

      De kiezer kiest toch ook?
      Jaren PVV 2e grootste partij, een groot gedeelte van het volk, maar die sluiten ze uit.

      U bedoeld: de meeste andere partijen willen dat niet, dus gaan ze samenzweren.

      En dat is het.
      Geen democratie.

     18. ElGuapo

      De zolderkamerimam x gooit er een duur woordje uit om wat slimmer over te komen.

     19. Cootje

      En dan zit de werkdag van de zolderkamertje specialist er ook nog niet op , welterusten en doe de groeten aan je moeder

     20. vlekkenoplosser

      QUOTE Emile Takma 4 minuten geleden
      De heer Haller voelt zich voor de inhoudelijke discussie op intellectueel niveau meer thuis bij genuanceerde denkers als usb, Flengan en Vlekkenoplosser. END

      Dat is toch logisch strónt vl®k. Inhoudelijk heb jij niets te bieden buitenom je subjectieve gewauwel en zijn de herhalingen van bukhol buitenom strónt vervelend ook zeer eentonig.

      Mocht je ooit mee willen doen probeer het dan eens inhoudelijk hufter.

     21. ElGuapo

      Vergeet je warme glaasje kw*k….melk niet.

     22. Emile Takma

      “De kiezer kiest toch ook?
      Jaren PVV 2e grootste partij, een groot gedeelte van het volk, maar die sluiten ze uit.”

      Ja, de kiezer weet dat partijen als PvdA, CDA, CU, VVD en D66 na de verkiezingen niet de met de PVV gaan samenwerken en geeft die partijen vervolgens een meerderheid.

      Welke conclusie trek je daar uit?

     23. Beukman

      Het is heel simpel, hooivork. Als een partij na de verkiezingen wat in de melk te brokkelen wil hebben, moet ze zorgen een programma te hebben dat voor andere partijen aanknopingspunten biedt voor onderhandeling. Een partij die dit niet doet, isoleert zichzelf en zet zichzelf dus buitenspel.

      Neem de PVV. Deze beweging heeft een paar punten die ongrondwettelijk zijn. Daar valt voor andere partijen niets mee te beginnen. Onderhandelen is bij voorbaat zinloos.

      Overigens weet leider Wilders dat donders goed, gepokt en gemazeld als hij is. Sommigen menen zelfs dat hij dit bewust doet, omdat (me)regeren hem alleen maar kiezers zou kosten.

      Ook dat is echter demokratie. Een partij mag ervoor kiezen om eeuwig in de oppositie te blijven.

     24. Flengan

      Aan de schlemiel of Bukman heb je geen moer.

     25. ElGuapo

      Blijven proberen je gelijk te halen om elke keer weer genadeloos afgeschoten te worden…

   2. halo1

    Dat kan je toch net zo goed van linkse partijen zeggen, die het land volgeplempt hebben met (nep)vluchtelingen..zeer veel schade berokkenend…iedere zichzelf respecterende (rechtse) partij zou daar niet mee in zee moeten gaan.. zie je je kletskoek?

    1. Brenda Welsh

     Echte vluchtelingen! Niemand doet dat voor zijn plezier. Met alleen een buideltasje en twee gympies een beter bestaan zoeken. Over welke schade heeft u het? Dat doen de virus ontkenners die de binnenstad van den Bosch slopen. Rampokkend door de etalages rennen.

     1. ElGuapo

      Exit the zolderkamerimam x enter the Brenda…..

     2. vlekkenoplosser

      zoals gezegd de alter ego’s vallen uit de kast !

      echte vluchtelingen zijn gelukszoekers diue mensen smokkelaars vele duizenden dollars betalen voor de doorreis naar Europa.

     3. usb3.0

      Voor gratis geld doen mensen een hoop, zelfs vanuit Afrika met ladingen tegelijk in een boot of sterker nog, per vliegtuig naar Nederland.

      Overigens ben jij hier diegene die elke x meent te moeten zeggen dat elke criticaster een virusontkenner is

     4. Pauline Kummer

      @usb3.0 Ik denk niet dat vluchten een tak van sport is zoals u dat voorstelt. Mensensmokkelaars een berg geld betalen, waarschijnlijk het laatste wat ze hebben. Berooid en als je het overleeft een nieuw bestaan zien te vinden.
      Heeft u al geboekt?

     5. Pauline Kummer

      @usb3.0 Ik denk niet dat vluchten een tak van sport is zoals u dat voorstelt. Mensensmokkelaars een berg geld betalen, waarschijnlijk het laatste wat ze hebben. Berooid en als je het overleeft een nieuw bestaan zien te vinden.
      Heeft u al geboekt?

     6. ElGuapo

      Exit the Brenda…enter the komkommer!

     7. vlekkenoplosser

      komkommer moet maar eens uitleggen waar die zogenaamde vluchtelingen de vele duizenden dollars vandaan halen voor hun tripje naar Europa

      het gewauwel van de tról is tenen krommend

     8. ElGuapo

      Toch leuk dat Gideon weer gelijk heeft.

     9. Flengan

      “Exit the Brenda…enter the komkommer!”

      Dat heet risicospreiding. Een bekende tactiek van de schlemiel.

     10. usb3.0

      Weet paulientje niet wie hier komen? en dat met de zieligheidsindustrie hele families hier gratis geld kom halen, het vervelende is dat deze mensen hun eigen land niet opbouwen maar wel ons geld daar naartoe sturen om te leven als god in Frankrijk

     11. Vanduinen

      Usb3.0 deze mensen zijn ongedocumenteerd. Hoe kan @Paulien dit nu weten. Weet u wie hier komen? Vertel maar. Onzin. Dat verhaal over nareizende familie leden is zo achterhaald.

     12. usb3.0

      Bewust dommer en naïever dat vendjunen vind je ze niet hier

     13. vlekkenoplosser

      domme tróllen proberen gezinshereniging te verstoppen en denken dat familieleden niet in de voetsporen naar het gratis geld in Europa komen.

      Je moet dan volledig gestoord zijn maar dat was al bekend bij vanduinen

 11. Svetlana233

  Ik vrees dat deze jongen een tikje van de molen heeft 🙂

 12. Bes Tolen

  Pauline Kummer. Criminaliteit is de best renderende bedrijfstak en dat is ook zo in Nederland. Niet in het minst want de Nederlandse burgers en bedrijven (inclusief banken) en vooral niet vergeten ook overheid, worden zwaar onvoldoende beschermd. De kennis en het inzicht en de goede wil bij de politici hier ontbreekt en ook bij de overheidsorganen, die taken hebben om die Nederlandse belangen te beschermen.
  Veel verdwijnt uit Nederlandse handen waarvan alleen de slachtoffers weet van hebben en velen daaronder begrijpen niet eens dat ze bestolen zijn en/of hoe dat komt. Dat is ook ernstig. Belangrijke oorzaken: groepen, die het hebben van geweld, misleiding, bedrog, politieke- godsdienstige- en maatschappelijke invloed. Daar wordt meest aan voorbij gegaan. Symptoombestrijding.

 13. Evil Zorro

  In Vlaanderen zitten we ook met zo een schijndemocratie. Het Vlaams Belang – dat veel raakvlakken heeft met FvD – wordt ook buitengesloten. Nu ik dankzij de vervalste verkiezingen in de V.S, erachter ben gekomen dat ook de Belgische overheid Smartmatic en Dominion gebruikt voor het electronisch stemmen, maak ik me zorgen over de geloofwaardigheid van de verkiezingsuitslagen.

  1. Flengan

   “verkiezingsuitslagen”

   Ik denk niet dat er iemand is die z’n hand ervoor in het vuur durft te steken.

  2. Emile Takma

   “ dankzij de vervalste verkiezingen in de V.S”

   Een domme leugen.

   1. Flengan

    Aldus de fascisten conformist.

   2. september

    Er zijn er nu altijd die dat blijven volhouden.,inderdaad grote onzin

    1. Flengan

     alter ego…

    2. Emile Takma

     Er worden hier nogal veel leugens stug volgehouden, september, zoals de leugen dat vaccinatie gentherapie betreft die het natuurlijke immuunsysteem zou ondermijnen, dat mensen massaal gaan sterven aan vaccinatie, dat het klimaatprobleem niet bestaat en het klimaatbeleid grote onzin is.

     1. Flengan

      “Er worden hier nogal veel leugens stug volgehouden…”

      Aldus de zuigende en liegende forummongool.

     2. ElGuapo

      De zolderkamerimam x wil gaarne nog even toevoegen dat Gideon gelijk heeft en dat het eigenlijk niet zijn bedoeling is om een topic over democratie om te zetten naar vaccinatie, immuunsysteem en klimaatproblemen.
      Hij is er zich ook van bewust dat hij in al deze topics al op zijn plaats is gezet.

      Dank voor uw begrip.

 14. sonny

  Gideon schopt tegen een open deur!
  Het electoraat kiest/koos hiervoor, de linkse mainstream indoctrineert met succes!

  1. right

   Sonny@
   Het politieke bewustzijn staat op een laag pitje, Facebook en NPO info, bepalen in zekere zin alwaar het kruisje wordt gezet!
   Er is geen pragmatische diepgang onder de kiezers.

  2. right

   Sonny@
   De linkse mainstream bedot het electoraat met alle middelen, de anti-kernenergie kretologie/houding van vooral Nederland is een goed voorbeeld van linkse indoctrinatie!
   Men doet voorkomen dat kernenergie een gepasseerd station zou zijn, niets is minder waar!
   Lees het volgende
   De WNA meldt dat er momenteel 50 reactors in aanbouw zijn en voorziet dat tegen 2025 nog 53 nieuwe centrales zullen opstarten. Verder wijst de sectorvereniging erop dat de levensduur van verschillende centrales, normaal ontworpen om 25 à 40 jaar mee te gaan, met succes wordt verlengd – zoals dat ook in België wordt overwogen. ‘De wereldwijde nucleaire capaciteit groeit gestaag’, besluit de WNA.
   Kernenergie blijft volgens het IEA deel uitmaken van de mix. Het verwacht dat er tegen 2040 jaarlijks 4 Gigawatt nucleaire capaciteit bijkomt, met China als belangrijkste groeiland.
   Ook het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) noemt kernenergie doorgaans in één adem met andere koolstofarme technologieën.
   Volgens de Amerikaanse klimaatwetenschapper James Hansen is het onmogelijk de klimaatdoelstelling te halen zonder kernenergie. 
   Bron: eoswetenschap.eu

   1. ElGuapo

    Zolderkamerimam x incoming in 5…4…3…2…1…

    1. Flengan

     “Ik las”
     “ik ben”

     Aldus de psychopathische narcist die niet kan zien en begrijpen dat er geen enkele interesse bestaat in wat hij leest of van mening is.

   2. Emile Takma

    Ik las het artikel. Goed nieuws, ik ben voorstander van kernenergie. Het is wel in strijd met veel andere berichten volgens welke nieuwe centrales niet meer rendabel zijn te krijgen.

    ht*ps://www.deingenieur.nl/artikel/kernenergie-is-te-duur

    1. sonny

     ET,
     Pro kernenergie?
     Jij? Sinds wanner?
     Het bekende blad, dat met elke (nucleaire) wind meewaait!

     1. Flengan

      Je voert een zuiger!

     2. Emile Takma

      Ik ben een voorstander van kern-energie, Sonny. Dat heb ik hier al vak nagegeven. Het is een vorm van duurzame energie die ook veilig is.
      Op grond van wat ik er van weet is het echter niet rendabel te krijgen. Het artikel waar hier naar wordt verwezen is een wonderlijke uitzondering. Ik hoop dat het verhaal klopt maar eerlijk gezegd geloof ik er geen fluit van.

     3. Emile Takma

      vak nagegeven = vaak aangegeven

      Excuses.

     4. ElGuapo

      Het voeren veroorzaakt vaak een zondvloed aan rare domme en slecht onderbouwde praatjes waar de ark van noach geen kans tegen zou hebben.

    2. Emile Takma

     Zie ook: ht*ps://www.technischweekblad.nl/artikelen/tech-achtergrond/westerse-kerncentrales-te-duur-om-te-bouwen

   3. sonny

    Right,
    We zullen in Europa straatarm, van honger sterven, tussen de zonnepanelen en windmolens, haha.
    En wel zonder “frisse” lucht, immers we inhaleren luchtlagen afkomstig van de andere, in weelde levende continenten !

 15. Cootje

  Je werkdag is al vroeg begonnen , zondags is 200% doe je moeder de groeten want die heeft je toen ze er nog was uitgesloten en nu zit je 7 dagen in de weer van s,morgens tot s,nachts hier op dit forum de eenzijdige linkse komediant uit te hangen , in een rolstoel ben je afhankelijk maar dat er niemand is die je even uitlaat

  1. ElGuapo

   200% is geen verplichting.

   1. Cootje

    Is net als zijn berichten fake , maar ik heb het door deze Emile is zwaar gekluisterd aan zijn rolstoel , met een uitkering want hij kan niet functioneren in de maatschappij , Zit hij van s, morgens tot s,nachts op dit forum alles bij te houden , heeft geen familie of vrienden die hem even mee nemen is gewoon een heel zielig figuur

    1. Emile Takma

     Maar daar staat tegenover dat ik de Nederlandse taal beheers, Cootje. Dat kun jij als laaggeletterde sukkel niet zeggen.

     🤓

     1. EmiIe Takma

      Excuses voor mijn onbeholpen arrogantie, Cootje.
      Ik had het eigenlijk niet moeten typen, en drukte in al mijn puberachtige opwinding om jou met iets te kunnen
      afzeiken al op ‘plaats reactie’.

     2. Cootje

      Ik ga op stap en naar buiten en heb met mij lagere school opleiding toch bereikt dat ik financiële onafhankelijk bent , 4 x 3 weken op vakantie met mij vrouwtje , helaas beperkt door de Corona soap , maar afhankelijk wezen van een ander mag je van mij alle universele instellingen hebben door lopen , dan mis je toch wel heel veel

     3. Cootje

      En het is gelukt met mij lagere school opleiding toch een hoog opgeleide uit de kast gekregen , elk mens heeft bepaalde zwaktes . Zo heb ik mij centen verdiend wel altijd ten kosten van een ander , maar met liefde verdien je geen stuiver vraag maar aan bestuurders en politici

     4. ElGuapo

      Schlemieltje denkt nu…hoe kan dat nu? Ik ben toch slim?…waarom is mij dit niet gelukt en zit ik nog steeds op m’n zolderkamer alleen?

     5. EmiIe Takma

      Ik pretendeer slechts slim te zijn, ElGuapo. Het is immers een rol die ik speel.

     6. ElGuapo

      Het lijkt wel of je meer dingen begint te accepteren…
      Dit bevalt mij wel.

     7. Flengan

      EmiIe

      🙂

     8. Flengan

      “dat ik”

      Aldus de debiele narcist.

     9. ElGuapo

      😉

 16. Branzino

  Eerder verkeerd geplaatst als antwoord op usb3.0, wat niet de bedoeling was. Daarom tweede poging.

  Gideon vergeet uit te leggen hoe het komt, dat de opperdictator, in zijn ogen tenminste, er toch steeds weer in slaagt om via ongemanipuleerde verkiezingen steeds meer stemmen te winnen. Geen enkele partij maakt bezwaar tegen de verkiezingsuitslag, ook het FvD niet. Dus die verkiezingen lijken in orde te zijn geweest, net als alle voorgaande. Steeds worden die z.g. dictatoriale partijen gekozen, soms met wat meer zetels, soms met wat minder. Ra, ra, hoe is dat uit te leggen? Willen de Nederlandse kiezers misschien gewoon de kabinetten die er geformeerd worden?

  1. ElGuapo

   Brandpino wil daar nog wel aan toevoegen dat Gideon weer gelijk heeft!

  2. Joko

   ‘Onze’ democratie is een manipulatie-democratie, een democrazy eigenlijk.

   1. Emile Takma

    Parlementaire democratieën vertonen per definitie gebreken maar Nederland staat er in de internationale vergelijking qua rechtsstaat en democratie goed op.

    Het is opmerkelijk dat de figuren die hier de kwaliteit van de Nederlandse rechtsstaat en democratie hekelen niet zelden bewonderaars zijn van fascisten als Orbán, Putin en Wilders.

    1. Flengan

     Aldus de zuigende forummongool.

     1. EmiIe Takma

      Waarschuwing:

      Emile Takma is een troI die mijn nickname misbruikt.

     2. Flengan

      🙂

     3. usb3.0

      En als het aan tamil legt ook kleine jongetjes want dat hoort bij zijn ziekte ge(kuch)aard(kuch)heid

  3. Flengan

   “Ra, ra, hoe is dat uit te leggen?”

   “Gideon van Mijeren, volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer, windt er geen doekjes om: Nederland is geen democratie meer. Het beleid wordt in achterkamertjes bepaald en het parlement is niet veel meer dan een ‘showtje voor de bühne’. Echt invloed uitoefenen op het beleid, vanuit de kamer, is een illusie.

   Tijdens het gesprek worden twee van Gideons optredens in de kamer bekeken en besproken. Ten eerste een botsing met Hugo de Jonge, waarbij laatstgenoemde om de hete brij heen blijft draaien en weigert de vragen van Van Meijeren te beantwoorden. Vervolgens een confrontatie met demissionair minister-president Mark Rutte die een vrij simpele vraag beantwoordt met een schaamteloze leugen.

   Een gesprek over liegende ministers die niet het beste met ons voor hebben, over vage regeltjes in de Tweede Kamer, en over ondoorzichtige overheidsinstanties en adviesraden die alles behalve onafhankelijk zijn.”

   Bron: Café Weltschmerz 1-8-2021

 17. usb3.0

  GIDEON HEEFT GELIJK EN NIET ZO’N KLEIN BEETJE OOK, VOOR 100% GELIJK

 18. marcel_2011

  Degenen die hier nu roepen “wappie” zijn straks het eerst aan de beurt. Let op mijn woorden !!!

  1. Emile Takma

   Waarvoor zijn ze dan aan de beurt, Marcel?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.