[Filmpje] Kabinet blijkt in staat tot beetje zelfreflectie: Rutte maakt excuses voor snelle versoepelingen

Demissionair premier Rutte heeft zijn excuses aangeboden voor de snelle versoepelingen van twee weken geleden én voor de persconferentie van afgelopen vrijdag. Het kabinet heeft wat hem betreft een ‘inschattingsfout’ gemaakt door eind juni de meeste coronaregels overboord te gooien.

Politiek verslaggever Jorn Jonker (Nieuwsuur/NOS) heeft het fragment gedeeld waarop Rutte en De Jonge excuses aanbieden voor de persconferentie. Direct na het fragment boden ze ook excuses aan voor de snelle versoepelingen, volgens Jonker.

De persconferentie zou niet goed genoeg zijn voorbereid omdat de beide heren voorafgaand aan dat moment te druk bezig waren met nadenken over de maatregelen.

De Dagelijkse Standaard

Volgens IC-arts Diederik Gommers is er bij de RIVM-modellen “geen rekening gehouden met ons ‘oude’ gedrag”, meldt het AD. Daardoor zouden de besmettingen zo snel zijn opgelopen. Rutte en De Jonge grijpen die kritiek nu aan om daar sorry voor te zeggen. Rutte sloot af met de zin: “Dat is geen verwijt naar jullie.” Daar voegt De Jonge nog aan toe dat ‘dansen met Janssen’ óók een inschattingsfout is geweest.

Op zich is het goed dat ze nu een paar fouten toegeven, maar toch slaan ze de plank nog steeds mis. Het probleem is namelijk niet zozeer dat er onvoldoende rekening is gehouden met het component ‘gedrag’, maar het feit dat er niet is geluisterd naar de wetenschap.

Ze hadden, juist omdat het hele Testen voor Toegang-systeem niet waterdicht was, voorwaarden moeten stellen aan horecagelegenheden. Als zij fatsoenlijke ventilatiesystemen hadden gehad dan waren er waarschijnlijk minder (grote) coronahaarden ontstaan. En omdat niet iedere horecatent zomaar even de complete ventilatie kan vervangen, was het misschien beter geweest om toe te staan dat horecagelegenheden meer in mochten zetten op buitenlocaties (bredere terrassen, mobiele barretjes etc.).

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Sowieso is het frappant dat het kabinet nog steeds zoveel waarde hecht aan de modellen van het RIVM, in plaats van meer te luisteren naar de mensen die daadwerkelijk met de versoepelingen en de maatregelen te maken krijgen. Daar zouden ze eigenlijk excuses voor aan moeten bieden en verandering moeten beloven.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Nostradamus

  Oh, dit moet pijn doen bij Emile en K0CK.

  1. Nostradamus

   Ah, Mindy Monty vergeten.

 2. vlekkenoplosser

  Wat mij betreft hoeven die excuses niet voor de versoepelingen. Wel voor de maatregelen !

  1. hans-e-pans

   We zijn dat onderhand toch wel gewend bij Mark R. dat hij na loze beloftes, rare uitspraken, gewoon liegen erg makkelijk zijn verontschuldigingen en excuses aanbied.

   Daarna doet hij weer zijn volgende loze belofte, rare uitspraak en/of volgende leugen.

   Glas, plas en doorgaan alsof het altijd zo was.

 3. Gebande K0K

  Hier zien wij de positieve invloed welke DDS op de Nederlandse politiek heeft.
  DDS geeft ook altijd ruiterlijk toe wanneer zij voorbarige conclusies trekken.
  DDS, altijd bereid om “Sorry” te zeggen tegen zowel politici als tegen reaganten.

  1. vlekkenoplosser

   hier zijn we het negatieve gewauwel van de micro zwetscock. Een eencellige !

  2. Nostradamus

   Doet het pijn aan je slappe k0ck?

   1. Gebande K0K

    Mocht u het draadje: ” dagelijksestandaard.nl/2021/07/evenementenbranche-is-kwaad-eist-compensatie-en-duidelijkheid-van-het-kabinet/” gelezen hebben, had u het antwoord al geweten.
    Trachten te scoren is niet uw sterkste kant.

    1. vlekkenoplosser

     de enige die inhoudsloos op de meest goedkope manier probeert te scoren ben jij micro zwetscockje.

    2. Nostradamus

     Een duidelijk ja dus 😉

  3. Antihedo

   Wat was het standpunt van DDS ook al weer voor de versoepelingen?

 4. RvdBe

  De slapjanus ten top een beetje druk erop en hij knikt alweer, lekker spontaan en gemeend excuus.

 5. usb3.0

  Blijken die experimentele gen-therapie onder misleidende en eufemistische aanduiding vaccinatie of prik toch niet te werken…

 6. Blitzkrieg

  We leven ook werkelijk in de omgekeerde wereld! Sorry mensen we misdaden tegen de mensheid hebben nog niet lang geduurd aldus Rutte, de volgende keer zullen we jullie nog langer vastzetten!

 7. Dijkhof

  nee nee, helemaal niet meer besmettingen omdat wij nu doen zoals we van ouds deden. maar meer (besmettingen) omdat ze meer zijn gaan testen met testen die er niet voor bedoelt zijn en daarmee ook nog eens een vertekende uitslag wat ze ook nog eens mooi uitkomt.

  tevens mag je die excuzes in je reet dauweh’ enigste wat ik vraag is een nekschot voor dat stelletje reetkevers en al die wetten en besluiten van afgelopen 70 jaar de prullebak in.

  1. september

   Aldus Dijkhof met zijn idiote reactie

   1. vlekkenoplosser

    merkwaardig dat september elke reactie die hem niet welgevalt bestempeld als idioot terwijl als hij even in de spiegel kijkt een volidioot kan waarnemen

 8. Vrijedenkert

  Het is niet alleen probleem van alles in een keer losgooien terwijl men beter dit had kunnen verdelen over b.v. twee a drie weken maar ook gelijk een Corona vaccinatiebewijs afgeven na een keer Janssen of twee keer Pfizer Moderna of Astra terwijl het minimaal twee weken duurt voor bescherming optimaal werkt!

  Er waren genoeg aanwijzingen vanuit VK en Israël dat Delta variant zich sneller verspreid en vaccins minder effectief zijn vooral als het om verspreiding gaat…

 9. Emile Takma

  Rutte en de Jonge bieden excuses aan voor het onverantwoordelijke gedrag van een groep dwaze Nederlanders.

  1. usb3.0

   tamil is dan ook een achterlijke imbeciel, je kunt er geen andere woorden meer aan vuil maken aan dit miezerige dom jongetje

   1. Rood

    @USB: Willem is uitgekotst, dat is wel duidelijk.

    1. usb3.0

     Inderdaad heel duidelijk..

     1. Rood

      @USB: Overal waar zijn gezuig verschijnt wordt hij terug in z’n hok gemept. Volkomen terecht natuurlijk.

  2. ElGuapo

   Ga gewoon die lucovitaal bij de winkel halen….ik zie dat je er echt last van hebt.

  3. Cootje

   Rutte zijn dementie neemt een ludieke vorm aan , herinneringen en excuses zijn voor Pinokkio een instrument om zich in het leven te houden , daarom is die 5 de uitbraak zo leuk , de meelopers accepteren die ongein van Pinokkio als ze zelf buitenschot blijven en stemmen gewoon op die kwakzalver , daarom is het toch heerlijk dat zijn achterban gewoon weer vol in hun kruis worden geraakt ze vinden de pijn nog verdraagzaam , dus in november de 6 golf , zo blijven de talkshows prettig bezet met het huilie huilie volk en de virologen , Rutte zijn kabinet heeft aan de slachtoffers beloofd dat ze hun belastingen over 3 jaar mogen uitsmeren , voor wat het waard is , en eens verzuurd de melk

  4. vlekkenoplosser

   wat een kul strónt vlé®k , met de kennis van nu weten we dat ALLE maatregelen van het duo snip & snap klinkklare onzin was en is.

  5. Mistgabel

   Als 80% gevaccineerd is, blijft er 20% over en dat is de groep van 0 tot 20 jaar en een paar weldenkende die geen vaccinatie nemen (grootste deel allochtonen)

   Dus u bent er zo eentje die meegaat de kinderen de schuld te geven die amper nog de tijd hebben gehad om te vaccineren.

   Dat is laag bij de grond, zielig en triest tegelijk.

   De media heeft bij u met hersenspoelen duidelijk gewerkt.

   1. Mistgabel

    Was ook gewoon een een-tweetje met Gompie.

    Zie het ook met de vele testen en “oplopende besmettingen” meer om druk te zetten op het vaccineren van kinderen.

    Dochter met 3 vriendinnen terug uit Mallorca.
    3 positief getest bij terugkomst, eentje niet.

    Alle 3 merken/voelen helemaal geen fuck!!!

    1. Mistgabel

     Waarvan er eentje zelfs gevaccineerd is!!!

     1. Mistgabel

      Die heeft ook corona…

 10. Rieks

  De hoeveelste keer is het dat Rutte excuses maakt: voor Indië, de toeslagen, Srebrenica, het aardgas, ja voor wat eigenlijk niet. Zijn secretaresse heeft de nietszeggende frases al vast in de tekstverwerker staan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.