FVD-leider Baudet vreest voor Nederlandse surveillance staat: ‘Mensen zien het niet, ik kan er met mijn verstand niet bij’

FVD-leider Thierry Baudet maakt zich zorgen over de toekomst van ons land. Er worden continu allerlei maatregelen ingevoerd, onder het mom van ‘pandemie’ aldus de politicus, die ertoe leiden dat Nederland langzaamaan een surveillance staat begint te worden. Volgens Baudet is het zorgelijk dat veel mensen menen dat dit soort maatregelen tijdelijk zouden zijn. 

Aan de kritiek van Baudet valt op te maken dat hij zich flink wat zorgen maakt om de alsmaar machtiger wordende overheid. De laatste jaren trekt de overheid steeds meer macht naar zich toe, door de coronacrisis is dit proces in een stroomversnelling geraakt. Al een tijdje voert de overheid een strijd tegen onder meer contant geld, met het opleggen van allerlei regels omtrent contant geld en contante betalingen, digitale munteenheden én sinds de coronacrisis worden allerlei vrijheidsbelemmerende maatregelen opgelegd. Baudet maakt zich hier grote zorgen om.

De Forum-voorman vindt het zorgelijk dat zoveel Nederlanders denken dat de invoering van een QR-code als toegangsbewijs slechts “tijdelijk” is. De grote vraag is natuurlijk ook wat de overheid met tijdelijk bedoelt. We hebben allemaal gezien wat tijdelijk betekende toen de draconische avondklok werd ingevoerd. Op het moment dat de maatregel werd ingevoerd bleek in Frankrijk dat het allesbehalve onomstreden was. Rutte en De Jonge beloofde dat het een korte, maar krachtig instrument zou zijn. Toch werd de maatregel tot driemaal toe verlengd zonder gigantisch groot resultaat.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Hetzelfde kan natuurlijk worden gezegd over de invoering van de QR-code en de testsamenleving, hoe lang blijft dit nog in stand? Eén maand? Drie? Zes? Niemand die het weet, maar ondertussen weet de overheid precies wat we doen en waar. Om nog maar te zwijgen wat er gebeurt met onze digitale sporen die we massaal achterlaten dankzij dit soort maatregelen. Niet voor niets dat privacy-organisaties uiterst bezorgd zijn over wat er nu met al deze data gebeurt én of het allemaal wel zo goed beschermd is. De coronamaatregelen zullen uiteraard vanzelf, op een langzaam tempo, verdwijnen. Maar de overheid zal niet stoppen met de uitbreiding van haar macht en invloed, dat is inderdaad een naïeve gedachte.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Emile Takma

  “De Forum-voorman vindt het zorgelijk dat zoveel Nederlanders denken dat de invoering van een QR-code als toegangsbewijs slechts “tijdelijk” is.”

  Er is geen enkele reden om aan te nemen dat die QR-code nog van toepassing zal zijn als de pandemie is teruggedrongen.
  Straks wordt de code afgeschaft (of hoogstens nog gebruikt in het buitenland) en zal Baudet zwijgen als het graf.

  1. vlekkenoplosser

   de strónt vlé®k blijft hardnekkig ontkennen zoals hij alles ontkend heeft

   * voorlopig gaan we bijspuiten
   * voorlopig gaan we jongeren injecteren
   * voorlopig wordt een digitaal corona paspoort ingevoerd
   * voorlopig wordt de vaccinatie geristreerd
   * voorlopig heeft de UK het digitale paspoort en zijn de desastreuse gevolgen duidelijk zichtbaar
   * voorlopig heeft vaccineren geen donder geholpen en vallen er meer gevaccineerde om dan niet gevaccineerde. De beloofde bescherming is dus een fabel.

   Baudet heeft volmondig gelijk.

   p.s als d strónt vlé®k dit schrijft , quote (of hoogstens nog gebruikt in het buitenland) end , dat is ook de strónt vlé®k overtuigd dat het geen tijdelijke maatregel is. Immers waarom wel in het buitenland en niet in het binnenland.

   De qr code is de opmars van de totalitaire contróle zoals beschreven in agenda 2030. Er is niet geheimzinnigs aan. Met de qr code is de nieuwe slaaf geboren dankzij de technologie. Welterusten

   1. Monty

    ”Met de qr code is de nieuwe slaaf geboren dankzij de technologie.”

    Dan zijn we gedoemd. Rutte heeft heel de wereldbeïnvloed.
    Alleen Baudet kan Nederland nog redden van agenda 2030 en misschien Europa nog.

    1. Lefty

     Baudet is een goedbedoelende narcistische sukkel . Hoort thuis in het theater, niet in de politiek.

     1. Rood

      Hugo De Jonge is inderdaad een narcistische sukkel. Hoort thuis in de gevangenis, niet in de politiek.

    2. Lefty

     Links of rechts zijn termen uit de middeleeuwen.

   2. Van der Scheur

    Wat een agressiviteit en onwaarheden. Mensen boven de vijftig die inmiddels allemaal (de welwillenden) gevaccineerd zijn hoeven niet meer te vrezen voor een ernstig verloop van een coronabesmetting. Dat is onomstotelijk wetenschappelijk bewezen. Er lopen helaas wat mensen rond die selectief materiaal verzamelen, dat niet of niet goed wetenschappelijk onderbouwd is. Dit wordt in een clubje gedeeld om vervolgens een multimediaoffensiefje te starten met nepnieuws. Deze mensen ondergraven onze vrijheid. Het is obscuur dat zij juist doen alsof ze strijden voor onze vrijheid.

  2. Antihedo

   De QR-code maakt dingen mogelijk die zonder niet mogelijk zijn. Ik ben er blij mee. Het mooiste zou zijn dat de mensen zelf de discipline hebben om binnen de lijntjes te kleuren. Helaas is dit niet waar. Dan zouden we ook geen politie nodig hebben. Dit is helaas niet het geval. Zelfs tante Thierry lukt het niet om zich altijd aan de regeltjes te houden.

   1. vlekkenoplosser

    wat maakt de QR code dan mogelijk ?

    Als je even aantoont dat je binnen 72 uur (de geldigheid van de code ) niet besmet kan worden heb je gelijk ! Paul de Leeuw zong het al , droomland ik verlang zo naar droomland

    welterusten

    p.s als je het over regeltjes wil hebben begin is met de idioten die wetten bedenken bijvoorbeeld ene grapjshuis , of een schaatsende cda voorman

    1. Antihedo

     Wakker worden! Dankzij de code kon ik feestvieren bij de GP Oostenrijk. Genoten van de vrijheid! Mijn code is langer geldig dan 72 uur. 72 uur geldt alleen voor PCR-testen.

    2. Antihedo

     Wakker worden! Dankzij de QR-code kon ik feestvieren bij de GP in Oostenrijk. Ik heb genoten van de vrijheid!. Mijn code is langer dan 72 uur geldig. Bij PCR-testen is de code 72 uur geldig.

    3. Antihedo

     Dankzij de QR-code heb ik lekker feest gevierd bij de Grand Prix in Oostenrijk. Ik heb genoten van de vrijheid. Mijn code was langer geldig dan 72 uur. Voor PCR-testen geldt een beperkte geldigheid. Het ging bij mij niet om een PCR-test. Gelukkig is iedereen vrij om de keuze te maken. Ik heb hier voor gekozen en voor diegene die dat willen, wens ik ze veel plezier achter de geraniums.

    4. Antihedo

     Dankzij de QR code heb ik lekker feest gevierd in Oostenrijk. Ik heb genoten van de vrijheid. Mijn code was langer geldig dan 72 uur. Voor testen geldt een beperkte geldigheid. Het ging bij mij niet om een test. Gelukkig is iedereen vrij om de keuze te maken. Ik heb hier voor gekozen en voor diegene die dat willen, wens ik ze veel plezier achter de geraniums.

     1. vlekkenoplosser

      uiteraard zijn er genoeg sukkels die de test samenleving goedkeuren en zelfs hun gezondheid op het spel zetten voor een weekje vakantie of een avondje disco en zich laten vaccineren.

      wie garandeert dat jij tijdens de looptijd van de 72 uur niet besmet bent geraakt stemmingmakertje ?

      schijnveiligheid en symboolpolitiek

     2. Mr.blauw.sky

      👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

     3. Antihedo

      Veel plezier met zuur zijn achter de geraniums!

  3. Nostradamus

   De QR-code of app is nu al niet meer nodig. Maar er is in geïnvesteerd en dus zal het gebruikt worden. Hetzelfde als de investering in die vaccins voor de gehele bevolking. Voor gezonde kinderen, gezonde jong volwassenen en zelf tot gezonde 60-ers totaal niet nodig. Alleen de kwetsbaren vaccineren is voldoende. De rest van de vaccins aan arme landen schenken waar veel kwetsbaren tussen zitten.

   Er is geen enkele reden om aan te nemen dat die QR-code NIET nog van toepassing zal zijn als de pandemie is teruggedrongen.

   En nu hopen dat jij nog eens gaat zwijgen…

   1. Emile Takma

    “De QR-code of app is nu al niet meer nodig.”

    Dat is onjuist, de code is vereist bij veel evenementen en bij reizen naar het buitenland.

    1. Rood

     FTO Van Velenamen

    2. vlekkenoplosser

     nee domme decadente sukkel , ook in de horeca en alle overige plekken waar 1,5 onderlinge afstand niet kan domme jongen

    3. Nostradamus

     Ja, nodig. Omdat een paar Big Pharma trekpoppen dat willen.

     Die giga-evenementen zouden ook niet door moeten gaan. Daar zouden kleinere regionale evenementen voor in de plaats moeten komen.

     1. vlekkenoplosser

      klopt , 👏👏👏👏👏

  4. leukeditter

   takkewijf hou je bek nou eens man…weer heeft Baudet gelijk ,kijk maar om je heen , het gaay gebeuren we mogen niks meer straks behalve je hol afvegen

   1. Van der Scheur

    Schelden:voort komend uit onmacht en een gebrek aan argumenten.
    Als Baudet iets roept is het waar in uw ogen. Er wordt niet meer zelf nagedacht. Andere mensen moeten “hun bek houden”. U onderwerpt zich aan uw leider en wilt dat anderen dat ook doen. Wat een triestheid.

 2. Monty

  ”hoe lang blijft dit nog in stand? Eén maand? Drie? Zes? Niemand die het weet,”

  Ik denk tot na de verkiezingen die binnenkort weer gehouden zullen worden.

  Dankzij Baudet zijn vrijheidskaravaan zal hij dan als grootste partij uit de bus komen.

  Zo niet heeft hij het volk niet weten te overtuigen van zijn gelijk.

 3. Lefty

  Als Baudet of Wilders het voor het zeggen hebben krijgen we pas een echte politiestaat.
  Rutte en co zijn natuurlijk niet veel beter.

  1. Nostradamus

   Laat de voorspellingen maar aan mij over.
   En ga eens op vakantie in een extreem-lefty land. Dan zul je zien hoe fijn de politie daar is. Noord-Korea of China lijkt mij uitermate geschikt voor je.

   1. Lefty

    Nostradamus heeft in het verleden bewezen dat hij onzin eruit braakte, net als Baudet. Noord Korea en China zijn inderdaad verschrikkelijk. Stem op Wilders en binnen 10 jaar hebben we hier ook een dictatuur. Recht-extermstisch, dat dan weer wel. Lood om oud ijzer. Als je dan op internet iets schrijft over Wilders staat binnen 20 minuten een BOA voor je deur en wordt je in een politiecel bont en blauw geslagen. Een wolf in schaapskleren. Door zijn steun aan de hedendaagse Hongaarse politiek heeft Wilders zich vies in de kaarten laten kijken.

  2. vlekkenoplosser

   Als rutte en co niet beter zijn wat is je punt dan ?

   1. Lefty

    Dat er geen politieke oplossing is. Mutinationals zijn de baas.

    1. vlekkenoplosser

     in het partijkartel zeker ! kijk er nu eens buiten voor iets van je gading.

     1. Lefty

      Er is niks buiten. We zitten als ratten op een zinkend schip, wereldwijd . Nog 30 jaar, en einde oefening. Het wordt hoogtijd.

  3. Monty

   Hoe kom je daar nu bij?
   De PVV, partij van de vrijheid.

   Dan pas krijgen we echte vrijheid. Vrij van meningsuiting.
   Geen QR codes, geen BOA’s die je te pas of te onpas om je legitimatie vragen.
   Geen camera’s op iedere hoek van de straat.

   Alleen veel meer politie op straat en militaire patrouilles.
   Om de veiligheid te waarborgen.

   1. Lefty

    Om de veiligheid bewaarborgen??? Veiligheid is wat de koe schijt . Veiligheid is een zeer rekbaar begrip en zit vooral tussen de oren.

 4. Gebande K0K

  Dat je overal een QR-code moet laten zien is natuurlijk de eerste stap richting algehele surveillance – China stijl.

  Zojuist boodschappen gedaan en getankt.
  Gelukkig kon ik via allerlei sluiproutes en achterdeuren aan de contr0les ontsnappen.
  Met gejat betaalpasje gepind, dus zo ben ik ook niet te traceren.

  1. Nikita

   Prutlip vindt zichzelf zeer lollig…
   En over tot de orde van de dag.

 5. HD

  Nederlanders reageren pas als de pils duurder zal worden, tot die tijd laten ze zich door inferieur links misbruiken.

 6. Nikita

  Herpes takkema ziet weer eens het rode lapje wat een kinderachtig zolder kereltje is het toch ook.

  1. Gebande K0K

   U heeft schijnbaar veel problemen met hoe anderen hun tijd besteden.
   Typisch links trekje.

   1. Rood

    FTO zuigcock

 7. Spoetnick

  Het volk moet de komende vijf jaar zijn bek houden.
  Dan Is het inmiddels 2026. Vier jaar voordat de wereld vergaat.
  Althans, volgens de klimaatalarmisten.
  In maart 2021 hebben kiezers hun kinderen verraden.
  Er komen nu geen nieuwe verkiezingen.
  Over vier jaar begint het npo-indoctrinatie-circus weer.
  Verstandige jongeren verlaten dit land.

  Polen, Hongarije en zelfs Denemarken bieden een goed toekomstperspectief.

 8. A-BBa

  ‘Mensen zien het niet, ik kan er met mijn verstand niet bij’ Mensen zien het echt wel. Er is alleen geen enkele goede politieke partij die verstandig genoeg is groot te worden en iets te veranderen. Zodra ze succes hebben gaan ze naakt in de zon liggen en zetten deze foto’s online.

  1. Rood

   @A-BBa: Je bedoelt dat zetelrovers en oplichters hebben meegelift op de populariteit van FVD en daarna de partij van binnenuit hebben verraden en voor zichzelf zijn begonnen?

   – Otten
   – Eerdmans
   – Van Haga
   – Nanninga
   – Etc…

 9. StemPzeweg

  Er kan wat mij betreft niet genoeg surveillance zijn om de pandemie te bestrijden.

  1. Lefty

   De pandemie is niet te bestrijden. Je zult eerst de wereldbevolking met minimaal 50 % moeten reduceren.

   1. leukeditter

    reduceren?? waarom is er geen plek linkse rakker??? zet iedereen op 100m2 en 60% van alaska is gevuld en de rest van de wereld is niemand…geen plek??????????? pleur op.. ook CO2 fanaat zeker en oja stikstof en o niet vergeten de zeespiegel gaat 30 meter stijgen rond 2040. je zal het maar allemaalgeloven

    1. Lefty

     Nee hoor, gewoon een realist zonder politieke voorkeur en jij een domme egoist die niet verder denkt dan zijn piemel lang is.

     1. Harry Haller2

      Lefty, jij bent zo links als de neten en zo rood als een tomaat/kreeft.

 10. dumbfarmer

  laat maar gebeuren en nog erger worden! Het voordeel is misschien dan dat eindelijk eens zichtbaar wordt hoe erg iedereen zich ondertussen irriteert aan die muppetshow in den haag (ik weet het.. maar zelfs de grootste idioot moet ergens een keer toch eens een hint snappen) en kunnen ze zien dat men zich aan het bundelen is voor een regelrechte burgeroorlog als ze niet ophouden met die flauwekul.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.