Klimaatbeleid Rutte: Nederlanders van het gas af, maar nieuwe gasboringen Friesland voor verkoop is prima

Klimaatbeleid Rutte: Nederlanders van het gas af, maar nieuwe gasboringen Friesland voor verkoop is prima

Mark Rutte (VVD) en Sigrid Kaag (D66). Bron: TCE Media / DH / De Dagelijkse Standaard.

Terwijl Nederlanders zich in allerlei bochten moeten wringen, financieel worden uitgeknepen en in allerijl van het gas af moeten heeft onze o zo 'klimaatvriendelijke' overheid toestemming gegeven voor nieuwe gasboringen in Friesland. Zélf mogen Nederlanders geen gas meer gebruiken, maar de verkoop ervan naar het buitenland is klaarblijkelijk wel oké voor het klimaat.

Het is werkelijk waar ongekend: terwijl de Nederlandse burger zich keurig moet houden aan allerlei klimaatwetgeving, ten gevolge van 'zeer belangrijke' klimaatafspraken, heeft de overheid doodleuk toestemming gegeven aan Vermillion Energy voor een nieuwe gaswinning de provincie Friesland.

De Dagelijkse Standaard

?ref_src=twsrc%5Etfw

Nadat de gaswinning eerder in die streek was stopgezet mag men binnenkort, als er geen zwaarwegend bezwaar wordt getekend, de gaswinning weer oppakken. Jarenlang is de gaswinning gedemoniseerd in Nederland en werd gasgebruik verketterd. Nederlanders moeten maar massaal van het gas af, maar ondertussen mogen bedrijven dus wel lekker gas uit de grond halen in Nederland om dit vervolgens voor veel geld aan het buitenland te verkopen.

De Staatscourant meldt dat het winningsplan voor Grouw en Rauwerd is veranderd en dat betekent dat de gasboringen mogen worden hervat, tot maar liefst 2030. De hypocrisie van onze overheid is deze hele gaskwestie is ronduit stuitend. Terwijl er peperdure alternatieven worden gefinancierd van belastinggeld, onder het mom van een 'schone toekomst' en klimaatneutrale uitstoot en productie, mogen bedrijven gewoon lekker hun gang blijven gaan.

Zo zien we maar weer dat onze overheid alleen maar denkt aan winstmaximalisatie. Burgers worden via belastingen uitgeknepen én tegelijkertijd probeert men in Den Haag nog een extra centje te verdienen door bedrijven allerlei vergunningen te verstrekken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Deze kwestie moet zo snel mogelijk worden besproken in de Tweede Kamer, want het is belangrijk dat Nederlanders deze dubbele houding van onze overheid ook zien. Terwijl veel Nederlanders diep in de buidel tasten voor de stijgende lasten én peperdure energierekening weet onze overheid op meerdere fronten extra geld binnen te harken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties