Hoge Raad handhaaft veroordeling Wilders

Hoge Raad handhaaft veroordeling Wilders

Geert Wilders in de rechtbank. Bron: Screenshot RTL.

De veroordeling van PVV-leider Geert Wilders in het 'minder-Marokkanen'-proces is definitief. Dat heeft de Hoge Raad zojuist besluiten. De Hoge Raad is van mening dat de PVV-politicus een groep mensen heeft beledigd op basis van hun ras.

Vandaag verscheen de zaak van Wilders voor de Hoge Raad, maar aan een eerder vonnis van vorig jaar september verandert niets. De Hoge Raad handhaaft de eerder gedane veroordeling. Volgens de voorzitter was er wel degelijk sprake van groepsbelediging en dat is nu eenmaal verboden in Nederland.

Geert Wilders kan niet meer in beroep tegen het oordeel van de Hoge Raad. Volgens Wilders was de rechtszaak vanaf het begin af aan al een politieke proces, maar ook de Hoge Raad was hier niet van overtuigd.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties