TCE 20210429 Tweede Kamer145

Van der Plas hekelt dedain CDA: 'Bezorgde boeren die BBB stemden worden vergeleken met gefrustreerde mbo'er. Partij wil het gewoon niet snappen'

Geen categoriejul 06 2021, 13:00
BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas hekelt de uitspraken van CDA-Kamerlid Derk Boswijk. De christendemocraten hebben gekozen voor een radicale koerswijziging wat betreft hun veestapel-standpunt. Boswijk snapt wel dat gefrustreerde boeren op BBB of PVV stemmen, want dat deed hij ook toen hij nog een "gefrustreerde mbo'er" was. Van der Plas vindt deze opmerking echt belachelijk en meent dat het CDA er helemaal niets van heeft begrepen.
Het CDA kondigt met veel bombarie haar nieuwe landbouwvisie aan: volgens de partij moeten boeren gaan accepteren en realiseren dat het onvermijdelijk is om de veestapel te verminderen. Ondertussen kon Kamerlid Boswijk het niet nalaten om even uit te halen richting de 'populistische partijen'. Toen hij nog "een gefrustreerde mbo'er uit Kanaleneiland" was stemde hij ook op de PVV. Maar zo'n stem levertje niks op aldus de CDA'er. De opmerking schoot in het verkeerde keelgat van Van der Plas.
https://twitter.com/lientje1967/status/1412304007960444928?ref_src=twsrc%5Etfw
Het is meer dan terecht dat de BBB-politica woedend is op zo'n opmerking. Dit zijn niet simpelweg 'gefrustreerde' boeren. Dit zijn mensen die alles proberen te doen om te overleven, maar zich ieder jaar in allerlei bochten moeten wringen omdat de overheid de ene na de andere belachelijke wet invoert. Geen wonder dat zulke mensen, die al jaren in de steek zijn gelaten door 'hun' partij, overstappen naar een andere partij.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het is wel weer typerend voor de arrogantie van een kartelpartij om op deze manier voormalige stemmers weg te zetten. Maar Van der Plas moet hier niks van hebben. Niet de weggelopen kiezers maken een fout, de partij zelf - en met name haar beleid en visie - heeft een flinke fout gemaakt door zich te vervreemden van haar eigen achterban. Niet gek dat er dan ruimte ontstaat voor nieuwe partij om in dit gat te springen. Dat heeft niks met populisme of iets dergelijks te maken. Maar ja, zelfreflectie hebben ze bij deze partijen al lang niet meer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten