Geert Wilders (PVV) pakt Lilianne Ploumen (PvdA) aan: ‘Kom eens op voor autochtone Nederlanders!’

PvdA-leider Lilianne Ploumen vierde gisteren Keti Koti, oftewel de afschaffing van de slavernij. Ze riep op om die dag in een nationale feestdag te veranderen. Nou, daar denkt PVV-leider Geert Wilders net een beetje anders over. “Kom eens op voor al die autochtone gewone Nederlanders die dagelijks worden gediscrimineerd,” beet hij haar hard toe. Zo, die kon mevrouw de sociaaldemocratische Woke-BLM’er in haar goed gevulde broekzak steken.

Lilianne Ploumen besteedde gisteren met heel veel plezier aandacht aan Keti Koti. “Vandaag vieren en herdenken we in Nederland de afschaffing van de slavernij,” aldus de PvdA-leider op Twitter. “Een dag om te vieren,” aldus mevrouw.

Maar daarna ging ze natuurlijk weer vol op het Woke-orgel. Want, schreeft ze, het is ook “een dag om ons te bezinnen op onze geschiedenis.” Dit natuurlijk omdat BLM-Woke-radicalen als zij vinden dat we ons daar eigenlijk kapot voor moeten schamen. Slecht, slechter, Nederland. Zoiets.

Vervolgens sloot ze af met “een dag om tot nationale feestdag uit te roepen.”

PVV-leider Geert Wilders reageert daar nu op als door een wesp gestoken. “Een dag om snel te vergeten,” twittert hij. “Kom maar eens op voor al die autochtone gewone Nederlanders die dagelijks worden gediscrimineerd door al die multiculturele gekkigheid [met betrekking tot] woningen, banen en hun eigen cultuur.”

Om de boodschap echt even erin te hameren sluit hij zijn tweet af met de hashtag: “#ketikotigekkigheid.”

Wilders’ standpunt wordt gedeeld door talloze Twitter-gebruikers die stuk voor stuk aangeven dat ze klaar zijn met de door Woke-gedreven zelfhaat van Ploumen en anderen.

“Word er inmiddels doodziek van,” schrijft ene Jolanda bijvoorbeeld. Marrie voegt daar aan toe: “Ja hoor, sloop de PvdA maar verder!”

En George laat weten “helemaal niets” te vieren. “Ik heb niets te maken met deze onzin. Wat een zeer kleine groep inclusief het koningshuis op hun geweten heeft daar heb ik niets mee te maken. En ben ik ook niet verantwoordelijk voor. Ik kniel niet, want ik zou niet weten waarvoor.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Op de één of andere manier denk ik niet dat Keti Koti als “nationale feestdag” heel groot gaat worden onder gewóne Nederlanders. Zo gek.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. plakband

  Ploumen is een idioot.
  In 1859 werd de slavernij afgeschaft.
  Pas in 1917 werd in NL algemeen kiesrecht ingevoerd.
  De gewone burger had dus helemaal niets te vertellen over slavernij.
  Nee sterker nog, ze waren over het algemeen niet beter af dan slaven.
  Dat de burgers van nu meegesleept worden in de boetedoening van de elite van nu is misselijk makend.

 2. Monty

  ”Kom eens op voor autochtone Nederlanders!’”

  Zegt de man die speciaal voor moslima’s een wet heeft laten maken zodat zij beter in onze samenleving kunnen intregeren.

  1. Emma Louise

   Zo’n soort wet zou ook een uitkomst zijn voor de onaangepaste, altijd-ontevreden en a-sociale autochtoon. Samen-leven moet van twee kanten komen, zo leert de praktijk.

 3. Winfrida

  Wie zijn er dan de schuldigen, in Nederland? Wij leven toch anno 2021?

 4. Ritter

  Nog even wat (ongemakkelijke) feiten over de slavernij waar de media en de VN liever niet over praten.

  De inheems Afrikaanse slavenhandel

  “Slavernij was van oudsher wijdverspreid in Afrika. Ibn Battuta, die in het midden van de 14e eeuw het oude koninkrijk van Mali bezocht, vertelt dat de plaatselijke bewoners met elkaar wedijverden in het aantal slaven en dienaren die ze hadden, en hij kreeg zelf een slavenjongen als geschenk. In Afrika bezuiden de Sahara waren de slavenrelaties vaak complex, met soms rechten en vrijheden, inclusief beperkingen op de verkoop en regels voor de behandeling. Veel gemeenschappen maakten verschil tussen soorten slaven: bijvoorbeeld tussen degenen die in de slavernij waren geboren, en degenen die in een oorlog waren gevangengenomen.

  ht*ps://www.kroesvee.nl/afrika-en-slavernij
  =========
  Omvang christenslavernij onderschat

  ‘Wie koopt een kristen?’

  ht*ps://www.historischnieuwsblad.nl/omvang-christenslavernij-onderschat/

  1. Emile Takma

   Ritter meent dat we niet schuldig zijn aan slavenhandel om hullie het ook deden.

   Begrijpt u wel?

   1. Ritter

    Emile Takma

    U erkent dus dat slavernij zowat overal ter wereld voorkwam.

    Overigens, ik heb geen slaven gehad. Waarom zou ik mij dan schuldig voelen? Een mens is alleen verantwoordelijk voor zijn eigen daden. Niet die van een ander die 150 jaar terug zijn gebeurt.

    1. Branzino

     @Ritter
     “Een mens is alleen verantwoordelijk voor zijn eigen daden.”
     Wat zeg je nu? En ik lees hier steeds, dat alle moslims terrorisme verweten mag worden. Niet alleen de daders zelf, maar alle moslims zijn daarom criminelen, of zoiets. Als ik dat verkeerd begrepen heb, zou hier misschien nog eens benadrukt kunnen worden dat alleen de moslims die zich misdragen crimineel zijn. Toch goed om dit zo te lezen.

     1. Lucky Luke

      Het gaat over de slavernij meneer of mevrouw Branzing, dus bij de les blijven graag.

 5. Bunky01

  Een regelrechte provocering van de normale burger die zich nooit of te nimmer met slavenhandel anno 2021 heeft bezig gehouden. Mij kun je niet meer aanrekenen dat bijvoorbeeld 1 van mijn illustere verre voorvaderen zich hier hier mee zou hebben bezig gehouden. Des te schrijnender dat 5 mei nog steeds geen jaarlijkse collectieve vrije herdenkingsdag is. Daar zou mw. Ploumen zich hard voor moeten maken. Schandalig.

  1. Monty

   ”Des te schrijnender dat 5 mei nog steeds geen jaarlijkse collectieve vrije herdenkingsdag is.
   Daar zou mw. Ploumen zich hard voor moeten maken. Schandalig.”

   Daar zou Wilders zich ook hard voor kunnen maken. Zou hem een hoop stemmen opleveren.
   I.p.v. aan de zijlijn alleen maar je ongenoegen uiten.

   De wet voor gezichtsbedekkende kleding kreeg hij ook van de grond.
   5 mei voor heel Nederland zou hij dus ook kunnen regelen.

   Maar dan moet hij wel willen.

   1. ikweetwatikwil

    Wat een onzin kraam je weer uit Monty. Gebruik toch je verstand. Gewoon proberen.

    1. ikweetwatikwil

     Wat Ploumen betreft, ze wil ergens mee de geschiedenisboeken in gaan. Zonder keti koti lukt dat niet. Zij denkt, 5Mei? Waar heb je het over.

 6. trutje

  Vraag me af of mensen die een Marokkaanse, Turkse en andere allochtonen achtergrond hebben die in Nederland geboren zijn ook verantwoordelijk zijn voor de slavernij verleden want ze hebben er net zoveel mee te maken als de autochtonen.

  1. Ritter

   trutje

   Ook Afrikanen. Want in Afrika kwam slavernij tussen de inheemse bevolking ook veel voor.

   Bepaalde Afrikaanse stammen zijn er rijk door geworden. Tegenwoordig is het niet-politiek correct om deze feiten te benoemen.
   ===========================

   “In de praktijk deden bijna alle volken in de regio vroeger aan slavenhandel, net zoals het maken van krijgsgevangenen gebruikelijk was. Fon verkochten Yoruba; Yoruba verkochten Fon en Hausa. Het begrip brothers of de identiteit ‘ zwart’ bestond nog niet. Door de verhalen van terugkeerders wisten handelaars wel degelijk wat de slaven te wachten stond in de Nieuwe Wereld.

   h*tps://www.trouw.nl/nieuws/ook-afrika-verdiende-aan-de-slavenhandel~ba2a374d/

 7. EvertB

  Geert Wilders heeft totaal niets met het vieren en herdenken van de afschaffing van de slavernij in Nederland.

  #gekkegeertwilders

  1. Magyar

   Nee, raar hè, alleen die land verradende deugkneuzen staan te juichen voor die onzin, wie zich nu nog wat aantrekt van het slavernijverleden is rijp voor een psychiater 150 jaar na dato.

 8. HD

  Echte Blanke Nederlanders worden zeldzaam, daarom gaat Ploumen voor haar nieuwe vrinden.

  1. Emile Takma

   “Echte Blanke Nederlanders”

   Uiteraard heeft dit soort gebral niets met racisme te maken.

   1. Cootje

    Echte blanken Nederlanders staan er in het Nederland gekleurd op . En de PvdA is de thee partij voor de allochtonen , is jammer maar ze zijn voor zich zelf begonnen als je een aap leert klimmen zijn de bomen niet hoog genoeg . Deze vereniging heeft in Europa een spoor van vernieling achtergelaten , die hebben zich verrijkt , gefraudeerd , gestolen en de boel opgelicht vooral in zuid Europa waar het socialisme heeft geheerst groeit nooit geen gras meer.

  2. Cootje

   Nee de socialisten zijn in heel Europa afgeserveerd wegens oplichting fraudes vriendjes politiek eigen beland en diefstallen , in zuid Europa hebben ze een ravage achtergelaten , toen het internet gestalte maakte vielen ze door de mand net als de vakbonden Wim kok Lodewijk de Waal ordinaire zakkenvullers , toen gingen ze hun pijlen richten op de allochtonen die hebben ze leren klimmen maar die zijn voor zich zelf begonnen

 9. HD

  Klopt, goed opgemerkt. Knap hoor.

 10. Cootje

  Noem mij een welvaartsstaat die geleid wordt door een gekleurde leider . Noem mij een goed functioneerde gekleurde leider . Noem mij de landen waar kinderarbeid normaal is , noem mij wat 150 jaar geleden afspeelde normaal was , de ene zijn dood is de andere zijn brood , tegenwoordig is het artiesten bestand opsporing verzocht licht getinte of negroïde . En die button 1873 is voor de geluksvogel Halsema een zegen en voor de andere een ramp

 11. tata

  Ik heb meer op met moksi meti.

  1. Lucky Luke

   Of roti moksi

 12. Pieter48

  PvdA. Ooit de partij voor en door de arbeiders. Dat is een tijd geleden. Nu heeft de PvdA geen binding meer met de arbeiders. Ze hebben nieuwe vrienden die ze moeten beschermen en knuffelen. Ook hollen ze mee in de klimaat karavaan. Ook zo hip op dit moment. Ooit had deze voormalige arbeiders partij tientallen zetels. Nu dus niet meer. Arbeiders zijn toch niet zo dom als men dacht bij de PvdA.

 13. Lucky Luke

  Wat dat mens Ploumen (spreek uit plaumen) vergeet is dat De Partij Voor De Arbeid is opgericht voor en door Nederlandse arbeiders en niet voor buitenlanders en de oorzaak van die vergeetachtigheid heeft geresulteerd in een decimatie van de partij. Snel opdoeken die partij of buitenlanders (Ploumen is een Duitse naam) eruit zetten.

  1. Emile Takma

   (spreek uit Ploemen)

 14. Peter Loosduinen

  Op de één of andere manier denk ik niet dat Keti Koti als “nationale feestdag” heel groot gaat worden onder gewóne Nederlanders. Dat klopt !! Zie de uitslag van een enquête bij De Telegraaf. Meer dan 90 % wil niets van een nationale feestdag voor keetjekuttie weten.

  1. september

   Keti Koti gaat ook geen Nationale feestdag worden,zit er niet in.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.