Geplaagde Pieter Omtzigt keert terug, maar wat gaat hij doen? Concurreren met het CDA of komt hij met een heel ander plan?

Pieter Omtzigt lijkt, na een burn-out, aan de beterende hand en kondigt zijn rentree in Den Haag aan. De grote vraag is alleen: Wat gaat Pieter doen? Gaat hij zijn eigen partij oprichten of komt hij met een heel ander plan? Op 24 september weten we het in ieder geval zeker, dan zal de geplaagde ex-CDA´er een lezing geven over zijn nieuwe boek Een Nieuw Sociaal Contract, waar hij ook zijn visie voor de komende termijn uit de doeken zal doen.

Op 24 september (ongeveer drie weken na het zomerreces van De Tweede Kamer) zal Omtzigt zijn terugkeer in de landelijke politiek aankondigen met een lezing over zijn nieuwe boek Een Nieuw Sociaal Contract in de Zuiderkerk in Amsterdam. Of we zijn nieuwe boek moeten opvatten als een pamflet voor een nieuwe politieke beweging, of dat hij zich wellicht toch aansluit bij een andere partij zal op die avond in ieder geval duidelijk moeten worden.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat Omtzigt helemaal niet van plan is om zich weer aan een politieke beweging te verbinden, maar dat hij vanuit Den Haag op een andere manier invloed wil uitoefenen op de gevestigde orde. Maar dat Omtzigt van plan is om zich qua werk weer (zij het eventueel in deeltijd) te nestelen in Den Haag lijkt inmiddels een voldongen feit.

Onlangs stapte Omtzigt nog uit het CDA na jarenlange treiterijen van de zittende macht binnen die partij. Het Kamerlid zit dan ook al sinds de verkiezingen thuis met hevige burn-out gerelateerde klachten, maar in de tussentijd had hij wel de kracht gevonden om tenminste twee boeken te schrijven. Nu voelt de gevierde politicus zich blijkbaar dermate opgeladen dat hij eind september zijn nieuwe plannen zal onthullen.

Wat de plannen van Omtzigt precies zullen zijn moeten we nog maar even afwachten, maar wat zou het toch mooi zijn als hij zich zou opwerpen tot ¨een soort van waakzame Haagse ombudsman om de macht in politiek Den Haag te controleren, en als het moet om één, twee of meerdere beerputten open te trekken?¨

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. vlekkenoplosser

  terug naar het CDA na het uitstappen is onmogelijk , daarmee zou hij zich ongeloofwaardig en belachelijk maken !

  eenmansfractie is afsterven dus zal er een andere partij op komst zijn !

  Of hij moet de politiek volledig verlaten.

  1. sonny

   De aan de macht zijnde regeringen in west Europa worden geleid door surrealistische, incompetente moraalridders , gesouffleerd door EU mafklappers!
   Het is de afspiegeling van een geindoctrineerd electoraat, gedrild tot sociaal/economische zelfdestructie!

 2. halo1

  Ik zou wel eens willen weten (he: Jules de Corte!)..waar hij nu precies staat op de links-rechts lijn..ik vrees het ergste gezien de toeslagen-kwestie, vooral allochtonen uit de wind houdend met schimmige circuits waar de belastingdienst moeilijk vat op krijgt.. en dan maar de held des vaderlands spelend..pff!! We hebben genoeg/veel te veel linkse naievelingen die het land naar de knoppen helpen/hebben geholpen…maarja de mensen stemmen erop..

  1. Monty

   ”maar de held des vaderlands spelend.”

   Maar dat is hij toch ook. Hierop DDS werd hij bejubeld door velen omdat hij het demissionair kabinet Rutte met succes ten val wist te brengen.

   1. halo1

    Ik was het ook met die bejubeling hier altijd niet eens: volgens mij hebben de mensen de kluit wel degelijk grotelijks bedonderd.. natuurlijk niet allemaal.. maar door de schimmige ondoorzichtigheid van de (vaak allochtone) relaties/circuits staat de belastingdienst machteloos.. en dan geldt het voordeel van de twijfel.. en hierop beroept Omtzigt zich dan. De/een belastingdienst kan zich nooit voor 75 % vergissen.. 25 % van de gevallen betrof wel degeliijk fraude.. maar dat zegt Omtzigt dan even in een kort zinnetje, want komt “ongelegen”. We hebben het/hem door..als je het maar ziet/wil zien!

 3. maraton

  Sprak onlangs een bewindvoerder van mijn gemeente.
  Er is wel degelijk gesjoemeld met de toeslagen.
  Natuurlijk, zegt ook hij, zijn er veel mensen hard geraakt door de belastingdienst,
  Maar dat een behoorlijk percentage geprofiteerd heeft staat voor hem als een paal boven water.

  1. Aborifa

   Voor mij ook. Goed dat er meer mensen wakker worden.

  2. Marija

   En zeker toen er nog duizenden “gedupeerden” bij kwamen, nadat bekend werd dat deze zielepoten flink geld weten te vangen.

 4. LifeBuddy

  Pieter Omtzigt durft niemand tegen de schenen te schoppen en recht in het gezicht te zeggen ,net als Geert Wilders en Baudet. Dus laat hem maar boeken schrijven en verkopen.

 5. RvdBe

  Hij schopt tegen de gevestigde corrupte politiek aan, net als Wilders en Baudet, met het verschil dat zijn politieke standpunten gewoon links zijn, dwz voor meer immigratie, voor meer eu, voor klimaathysterie etc.
  Zou niet weten wat hij zou toevoegen als partij hierin.

  1. Niet L niet R

   Heb je niveau niet hoogstaan, denk met mij vele anderen!

   1. RvdBe

    Inhoudelijk reageren blijft moeilijk.

    1. vlekkenoplosser

     op je inhoudsloze shit is geen inhoudelijke reactie mogelijk domme jongen

     1. Pauline Kummer

      Echolalie, al die bevestigingen. Druk in uw hoofd?

     2. RvdBe

      Omtzigt heeft dezelfde politieke standpunten als de partij waar hij vandaan komt , dus wat gaat hij toevoegen “slimmerik”?
      In schelden ben jij idd beter dan inhoudelijk reageren.

 6. Niet L niet R

  Wens in de allereerste plaats,de heer Omtzicht vel gezondheid toe!
  Hoop dat hij actief de politiek ingaat!
  Wachten nu rustig zijn beslissing af, hoop dat de media dat ook gat doen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.