Gert-Jan Segers neemt het op voor Israël, maar vergelijkt beleid Palestijnse Gebieden met dat van China en Tibet

IJsproducent Ben & Jerry’s liet maandag weten te stoppen met de verkoop van zijn ijs in Israëlische nederzettingen in Palestijns gebied, tot woede van Israël. Het bedrijf zegt dat het niet in overeenstemming met de waarden van de onderneming is om zijn producten daar te verkopen. ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers vraagt zich af of de ijsproducent dit ook in China of Marokko zou doen.

Segers beticht de ijsproducent ervan goedkope deugpolitiek te bedrijven, die alleen maar is ingezet om de verkoopcijfers omhoog te krikken. Dit wordt ook wel ‘virtue signalling‘ genoemd.

Segers schiet zichzelf met dit argument alleen behoorlijk in de voet, want op deze manier erkent hij zelf dat de situatie in de Palestijnse gebieden gelijk kan worden geschakeld met de situaties in Tibet en de Westelijke Sahara. Dat is op zich al behoorlijk dom, maar daar eindigt het niet! Zijn argument gaat sowieso al mank, want Ben & Jerry’s verkoopt namelijk helemaal geen ijs in China of Marokko. Wat dat betreft is het dus prima in lijn met de normen en waarden die het bedrijf zegt te willen uitstralen.

Toch heeft Segers waarschijnlijk wel gelijk op het punt van virtue signalling door de ijsproducent. Ben & Jerry’s scoort hier waarschijnlijk heel goed mee bij de voornamelijk linkse consumenten én de moslims, die beide anti-Israël en pro-Palestijns zijn. Dat hebben we met z’n allen de afgelopen maanden wel kunnen merken bij al die demonstraties wereldwijd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Daar staat echter tegenover dat de boycot volgens de Israëlische premier Naftali Bennett “ernstige gevolgen” zal hebben, meldt NU.nl. Er wordt echter niet duidelijk gemaakt wat die gevolgen dan precies zullen zijn en of het om consequenties vanuit de Israëlische overheid gaat. De Israëlische premier noemde de beslissing van Ben & Jerry’s al “moreel verkeerd” en “overduidelijk anti-Israëlisch”. Volgens Bennett zijn er “meerdere ijsmerken, maar slechts één Joodse staat.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. vlekkenoplosser

  geristelijke huichelaar die alles en iedereen verkoopt voor een paar grijpstuivers. Een Judas

  1. Mr.blauw.sky

   Nee hoor, dat lieg je, bukclown

 2. Scevian

  Hij neemt het helemaal niet op voor Israel, het blijft een na gemaakte, die Gertjan Segers. Sorry voor mijn woorden. Het is kuit nog hom, het is pepper nog zout. het is zuur nog bitter, het is eigenlijk …….. maar wel lekker woke.

 3. HD

  Segers zou 2000 jaar geleden de perfecte farizeeër zijn geweest, nu zit hij in de tweede kamer, dus hetzelfde.
  Allemaal schijnheilige hufters.

 4. Emile Takma

  “want op deze manier erkent hij zelf dat de situatie in de Palestijnse gebieden gelijk kan worden geschakeld met de situaties in Tibet en de Westelijke Sahara.”

  Helaas is die vergelijking juist.

  1. vlekkenoplosser

   Dat is slap gel*l strónt vlé®k want als de palezwijnen geen aanslagen plegen kan men daar gewoon in vrede leven strónt vlé®k. Je gewauwel is weer tenen krommend domme jongen

 5. Cootje

  Ver van ons bed , hoeven we ons niet druk om te maken misschien onze Arabische merrie. Islamitische invloeden staan garant voor ellende

 6. Bes Tolen

  We hoeven Ben & Jerry toch niet te snappen? Ik vond het altijd een duur merk en dat het duur is, zal wel speciale betekenis hebben. Ik heb Gert Jan Segers daar nog niet over gehoord. Waar had hij het wel over? Net als Takma, de Palestijnen discrimineren alsof die hetzelfde hebben misdreven als de Tibetters zoals Chinezen zeggen? Of weten ze daar niet van?

 7. Lefty

  De Palestijnen worden getreiterd, Hamas heeft de Palestijnen in hun greep, en Israel slaat er een slaatje uit. Zo ontstaat er een patstelling waarbij alleen de oorlogsindustrie en de betonlobby de lachende derde zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.