Gezaghebbende Washington Post: ‘Gevaccineerden kunnen het virus even gemakkelijk doorgeven als ongevaccineerden’

Uit nieuw onderzoek van het CDC – de Amerikaanse versie van het RIVM – blijkt dat gevaccineerden het virus net zo gemakkelijk kunnen doorgeven als ongevaccineerden, én dat ze dezelfde virale belasting hebben. Dit geldt voor de Deltavariant.  De conclusie is dat we moeten leren leven met dit virus, en dat de boodschap rond vaccins moet zijn dat ze een ernstig ziektebeeld helpen voorkomen. Niet meer, niet minder.

De delta-variant van het coronavirus lijkt ernstiger ziekteverlopen te veroorzaken dan eerdere varianten en verspreidt zich net zo gemakkelijk als waterpokken, aldus een intern document van het Amerikaanse CDC dat ook stelt dat ambtenaren moeten “erkennen dat de oorlog is veranderd.”

Het document is een interne diapresentatie van het Centers for Disease Control and Prevention, en is in handen gekomen van The Washington Post. Het legt de strijd vast van de grootste volksgezondheidsinstantie van het land om het publiek te overtuigen om vaccinatie- en preventiemaatregelen te omarmen, waaronder het dragen van maskers, aangezien het aantal gevallen in de Verenigde Staten toeneemt en nieuw onderzoek suggereert dat gevaccineerde mensen het virus kunnen verspreiden.

Het document is een dringend beroep aan het agentschap en onthult dat het bureau weet dat het zijn boodschap aan het volk moet vernieuwen om vaccinatie te benadrukken als de beste verdediging tegen een variant die zo besmettelijk is dat het bijna een ander virus lijkt, en dat sneller van doelwit naar doelwit springt dan ebola of de gewone verkoudheid.

Belangrijk is, aldus het document, dat uit onderzoek blijkt dat gevaccineerde personen die met delta zijn geïnfecteerd het virus mogelijk net zo gemakkelijk kunnen overdragen als niet-gevaccineerde personen. Daarnaast hebben gevaccineerde mensen die besmet zijn met delta een virale lading die vergelijkbaar is met ongevaccineerden die besmet zijn met de variant.

Op een van de dia’s van de presentatie staat dat er bij oudere leeftijdsgroepen een hoger risico is op ziekenhuisopname en overlijden dan bij jongere mensen, ongeacht de vaccinatiestatus. Een andere dia schat dat er 35.000 symptomatische infecties per week zijn onder 162 miljoen gevaccineerde Amerikanen.

De presentatie belicht de ontmoedigende taak waarmee de CDC wordt geconfronteerd, aldus de Post. “Het moet de bewezen werkzaamheid van de vaccins bij het voorkomen van ernstige ziekte en overlijden blijven benadrukken, terwijl wordt erkend dat mildere doorbraakinfecties misschien toch niet zo zeldzaam zijn, en dat gevaccineerde personen het virus overdragen. Het bureau moet de doelpalen van succes in het volle zicht van het publiek verplaatsen.”

Want waar het CDC nu op aandringt is dat burgers verteld moet gaan worden dat vaccins ziekte niet voorkomen, en ook niet voorkomen dat het virus wordt overgedragen aan anderen, maar dat vaccinaties een ernstig ziekteverloop voorkomen of in ieder geval de kans ervan beperken.

“We moeten echt omschakelen naar een doel om ernstige ziekten en handicaps en andere ernstige gevolgen te voorkomen, en ons geen zorgen te maken over elk virusdeeltje dat in iemands neus wordt gedetecteerd,” aldus Kathleen Neuzil – een vaccinexpert aan de University of Maryland School of Medicine. “Het is moeilijk, maar ik denk dat we moeten accepteren dat dit virus niet meer weggaat.”

En zo wordt het speelveld wéér veranderd. Want het CDC stelt in het interne document ook dat dit betekent dat maatregelen ook moeten gelden voor gevaccineerden. Dus gevaccineerd of niet, dat mondkapje moet op. En ze gaan ongetwijfeld ook weer pushen voor de 1,5e meter afstand.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

We leven in een nachtmerrie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

166 reacties

 1. Gebande_5

  De conclusie is dat we moeten leren leven met dit virus, en dat de boodschap rond vaccins moet zijn dat ze een ernstig ziektebeeld helpen voorkomen.

  “Het spijt mij” het te moeten zeggen, maar is er ooit iets anders beweerd door RIVM of andere epidemiologen, virologen of wetenschapsjournalisten ?

  Na vaccinatie is de kans op ziekenhuis/IC opname sterk verminderd, zoals de praktijk nu ook duidelijk aangeeft.

  1. ElGuapo

   Nee gebanned balletje de kans bestaat dat ze een ernstig ziekteverloop beperken en dat zowel gevaccineerde als ongevaccineerde mensen dus dezelfde beperkingen moeten hebben.

   1. Gebande_5

    ElGuapo, mijn persoonlijke Pavlov hondje.
    Kijk hem kwispelen en kwijlen.
    Hij is best lief.

    1. ElGuapo

     Ga wat nuttigs doen fop ondernemertje.

     1. september

      Laat Gebande 5 het daar maar in Spanje doen.En Iedereen weet nou dat hij in Spanje woont.

   2. Monty

    ”gevaccineerde als ongevaccineerde mensen dus dezelfde beperkingen moeten hebben.”

    Dus we moeten ons land in de greep van corona laten houden om een kleine groep die zich niet wil laten vaccineren.

    Na 1,5 jaar zou die groep toch wel moeten weten hoe ze zich kunnen beschermen tegen het virus.
    En voor mensen die in corona helemaal geen gevaar zien zullen helemaal geen problemen hebben voor hen is het een hoax.

    1. ElGuapo

     Lees het artikel nog een keer konty.
     Mocht je het dan nog niet begrijpen…rinse repeat!

  2. Joko

   Die preek had je beter kunnen overslaan in jouw linkse kerk.

   1. Pauline Kummer

    Kerken en Moskeeën lopen leeg. Tegenwoordig doet men veel aan yoga en mediteren.

    1. ElGuapo

     Daar wil ik wel een bron van zien komkommertje.

 2. Gebande_5

  Michael Van Der Galien: “We leven in een nachtmerrie.”

  Persoonlijke deel ik uw mening niet.
  Ik leef, momenteel, in een zonovergoten Spanje met kinderen en kleinkinderen.
  Wat kan het leven toch mooi en gelukkig zijn.

  1. ElGuapo

   Ga een Spaanse blog zoeken dan.
   Verveel je jezelf zo erg dat je domme praatjes hier belangrijker zijn dan je kinderen, kleinkinderen en het zonovergoten land waar je zit?

  2. Brenda Welsh

   Ik ben daar best wel een beetje jaloers op. Regen klettert tegen het raam en de krantenboy heeft een natte krant in de bus gefrommeld. Hier geen airco nodig voorlopig.

   1. ElGuapo

    Terug je hok in!

   2. Joko

    Zo heeft elk nadeel zijn voordeel…

  3. Nikita

   Ja in het zuiden van Europa kan het heerlijk vertoeven zijn, en ook heerlijk geen stress. Derksen heeft volkomen gelijk. Hahahahahah . Ik moet wel zeggen dat het nu wel een beetje warm is .

 3. roodkapjelusttaart

  Mijn God, wat een verdeeldheid in de wereld Satan wint voorlopig, Jezus zal ons redden.

  1. Brenda Welsh

   U bent toch niet aan het mediteren?

   1. ElGuapo

    Riep Brendaatje x… expert op het gebied van cash betalingen.

  2. Heinzs

   Mijnbroer komt ook altijd voor mij op.

   1. ElGuapo

    Calve?

    1. Brenda Welsh

     Mijnzus ook. Wij zijn een hechte familie. Daar staan wij om bekend.

     1. ElGuapo

      Je zus daar bedoel je zolderkamerimam x mee zeker.

    2. Heinzs

     Mijn broer heet Remia. Hij is ook veel groter. Een andere broer, Nestlé is ook sterker.

     1. ElGuapo

      😂

  3. september

   Aldus de Christelijke roodkapjelusttaart maar er zijn niet meer zoveel Christenen hier

 4. Xyz1234

  Ik zou mensen er toch op willen wijzen dat er binnen de wetenschappelijke wereld ook heel andere geluiden opgaan over massa vaccinatie met een middel dat zich slechts richt op het spike eiwit. Door deze massa vaccinatie zal bij een hoop mensen het natuurlijke immuunsysteem ondermijnd worden. Het natuurlijke immuunsysteem zorgt bij een natuurlijke infectie voor een bredere immuniteit die niet alleen op het spike eiwit gericht is. Het virus zal zich in geval van massa vaccinatie vooral muteren op het spike eiwit. Voor niet gevaccineerde mensen met een goed immuunsysteem hoeft dat geen probleem te zijn omdat zij een bredere immuniteit hebben. Voor gevaccineerden betekent dit extra risico op ernstigere klachten vanwege het ondermijnd immuunsysteem. Alleen nieuwe injecties die gericht zijn op het gemuteerde spike eiwit zouden dan uitkomst kunnen bieden. Kortom: je komt er op die manier nooit meer vanaf want door vaccinatie werk je het muteren in de hand waar je vervolgens weer op moet reageren met nieuwe vaccins etc. Een perfect levenslang verdienmodel dus. Tel uit je winst.

  1. Emile Takma

   Mij zijn geen wetenschappelijke onderzoeksresultaten bekend volgens welke vaccinatie het natuurlijk immuunsysteem wordt ondermijnd, maar Xyz heeft vast een bron.

   1. ElGuapo

    Exit the Brenda…enter the Zolderkamerimam x.

    Schlemiel je kunt zelf ook een beetje zoeken net zoals je dat bij je eigen aangebrachte en regelmatig niet kloppende bronnen doet.

   2. Xyz1234

    Uiteraard. Wie Alpha zegt moet Bèta zeggen. Bekijkt u dit eens: ht*ps://www.nature.com/articles/s41591-021-01347-0

    1. Emile Takma

     In het artikel wordt nergens gemeld dat vaccinatie het natuurlijk afweersysteem aantast, Xyz. Wel is het optimistisch over de werking van de huidige vaccins.

     1. Xyz1234

      Ik heb nergens gezegd dat het natuurlijke afweersysteem wordt aangetast. Het wordt ondermijnd vanwege de adaptieve immuunresponse die het ‘vaccin’ bewerkstelligt. Dat is iets heel anders.

     2. Emile Takma

      Dat wordt in het door jou opgevoerde artikel nergens gezegd, Xyz. Je bluft met je wappie-theorieën. We kunnen het ook platte leugens noemen.

     3. EmiIe Takma

      Bovendien, Xyz, als ik het ook niet meer weet, ga ik jou gewoon uitmaken voor wappie en leugenaar. Dan heb ik, voor mijzelf, gewoon gelijk. Lekker puh.

     4. Emile Takma

      WAARSCHUWING: EmiIe Takma betreft een zieke trôl die mijn nickname misbruikt om hier te klieren.

     5. EmiIe Takma

      WAARSCHUWING: Emile Takma betreft een zieke troI die mijn nickname misbruikt om hier te klieren!

   3. Xyz1234

    Verder is het zo dat traditionele vaccinatie, met een afgezwakt virus, inderdaad zorgt voor een breder scala aan immuniteit dan dit mRNA ‘vaccin’ wat alleen het aanmaken en een reactie op het spike eiwit bewerkstelligt. Het is in die zin ook geen vaccin maar ik begreep uit eerdere reacties van u dat u het toch graag vaccin noemt. Als het beestje maar een naam heeft. Het verandert daarmee niet het verschil tussen dit middel en de traditionele vaccins.

    1. EmiIe Takma

     Dankjewel, Xyz. Interessante link.
     Hier kunnen we wat mee.

     1. Xyz1234

      In dit kader is het ook interessant om eens te lezen over adaptieve immuunresponse en aspecifieke immuniteit. Dit zijn overigens fenomenen die al langer bekend zijn. Masr omdat de strategie van vaccineren nu uniek is ten opzichte van hoe in het verleden te werk is gegaan, zijn diverse wetenschappers bezorgd over het effect ervan. Vroeger bestreed je een virus middels het natuurlijke immuunsysteem van een groot deel van de bevolking en middels een vaccin in een kleiner deel van de bevolking. De strategie om nu een complete bevolking te vaccineren kan helemaal verkeerd uitpakken. En het is onnodig. En dan hebben we het nog niet over de bijwerkingen van een vaccin die een gezonde persoon bespaard hadden moeten blijven.

     2. EmiIe Takma

      Dit gaat mij allemaal boven de pet, Xyz.
      Al ga ik ervan uit dat je gelijk hebt. Ik praat altijd wel veel over dit soort zaken, maar heb de ballen verstand van alles.
      Ik vermeld eigenlijk alleen de punten die mij het beste uitkomen.

     3. Emile Takma

      “ De strategie om nu een complete bevolking te vaccineren kan helemaal verkeerd uitpakken. En het is onnodig.”

      Dit is een wappie veronderstelling zonder bewijs of logica.

     4. Emile Takma

      Ik zie dat Xyz niet bereid is toe te geven dat hij er naast zat.

     5. EmiIe Takma

      Of misschien is Xyz weer verder gegaan met belangrijkere zaken, zoals het echte leven, even naar de stad. Of misschien heeft Xyz wel een bezoekje gekregen van vrienden of familie. Niet iedereen zit namelijk de hele dag online op DDS. Ja, ik wel natuurlijk. Maar ik ben een eenzame oude man zonder leven.

    2. Emile Takma

     “ Verder is het zo dat traditionele vaccinatie, met een afgezwakt virus, inderdaad zorgt voor een breder scala aan immuniteit dan dit mRNA ‘vaccin’ wat alleen het aanmaken en een reactie op het spike eiwit bewerkstelligt. ”

     Dat is denkbaar (hoewel ik voor die bewering ook geen bron aantref) maar daarmee is ook niet aangetoond dat dit vaccin het natuurlijk afweersysteem zou ondermijnen. Het eerder genoemde artikel beweert dat ook nergens.

     1. Xyz1234

      Heeft u al gezocht en gelezen over adaptieve immuunresponse versus aspecifieke immuniteit? Als het makkelijker is om het iemand te horen vertellen raad ik u aan om eens naar Geert vandenbossche te luisteren. Maar aangezien hij niet meer welkom is op mainstream kanalen ondanks zijn staat van dienst, is dit voor u misschien geen geloofwaardig persoon?

     2. Emile Takma

      “Heeft u al gezocht en gelezen over adaptieve immuunresponse versus aspecifieke immuniteit? ”

      Link maar een bron, dan zal ik er kennis van nemen.

      Dit geroep in de ruimte schiet niet op.

     3. Emile Takma

      Ik heb even gegoogeld op Geert Vanderbosche, een totaal doorgedraaide wappie. Ik begrip dat Xyz bij hem de mosterd vandaan haalde en dat verklaart veel.

      h*tps://www.mcgill.ca/oss/article/covid-19-critical-thinking-pseudoscience/doomsday-prophecy-dr-geert-vanden-bossche

     4. ElGuapo

      Het is tijdsverspilling xyz.
      Openstaan voor en vastgeroest in…

     5. Emile Takma

      “Heeft u al gezocht en gelezen over adaptieve immuunresponse versus aspecifieke immuniteit?”

      Jawel: “Our immune system is divided into two main branches: innate and adaptive. Basically, innate immunity is a bit like Dory the amnesiac fish from Finding Nemo. It doesn’t remember much. You can throw the same virus at your innate immune system and it will not remember it. It will not get any stronger fighting it each time. By comparison, the adaptive immune system has a memory built in. It remembers tiny invaders and fights them back with more vigour each time. Vaccines make use of the adaptive part of our immune system.”

      ht*ps://www.mcgill.ca/oss/article/covid-19-critical-thinking-pseudoscience/doomsday-prophecy-dr-geert-vanden-bossche

      Lezing van het gehele artikel wordt aanbevolen. Het maakt volledig gehakt van de onnozele bewering dat vaccinatie ons natuurlijke immuunsysteem zou ondermijnen.

     6. usb3.0

      Aldus vaccinatiewappie tamil

     7. Xyz1234

      Ik wil best wat bronnen voor u opzoeken. Maar staat u er wel voor open? En waar haalt uzelf zoal uw informatie vandaan als ik vragen mag? Niet van wetenschappelijke fora denk ik gezien uw reacties waaruit blijkt dat u er weinig van begrijpt.

     8. Xyz1234

      Verder dan mensen uitschelden voor wappie komt u niet. En dan zelf een of ander dubieus artikel aanhalen. U luistert vast en zeker ook graag naar Jinek, Umberto en Bo van Erven om te weten hoe de wereld in elkaar zit. Man,man. Wat een geestelijke armoede. En dan nog proberen het intellect uit te hangen.

     9. Emile Takma

      Xyz, je hebt je bewering dat vaccinatie het immuunsysteem ondermijnt op geen enkele wijze kunnen aantonen. Je blufte met een wetenschappelijk artikel waarin dat absoluut niet wordt beweerd en mikte en passant duidelijk op welke troebele bron je je bewering baseerde. Ik leverde een wetenschappelijk artikel waarin die bron met de grond gelijk wordt gemaakt.
      Je zette daar inhoudelijk niets tegenover.

      Je ging dus inhoudelijk af als een gieter. Mooier kan ik het niet maken.

     10. usb3.0

      Aldus praktiserende pedöseksueel tamil

     11. usb3.0

      mRNA is een gentherapie waar tamil hoog en laag beweert dat dit niet het geval is, tamil gaat echt af als een gieter

     12. Emile Takma

      mikte = maakte

   4. Xyz1234

    En zelf op dubieuze ‘fact check’ websites, zoals snopes, poynter en mcgill te neuzen. Wat een grap man.

    1. Emile Takma

     Je bent een beetje zielig, Xyz. Je hebt geen benul waarover je praat en beweert onzin.

     1. usb3.0

      Nee tamil XYZ heeft het bij het juiste eind, je valt volledig door de mand

     2. ElGuapo

      Toch weer knap dat je bronnen waarin je je gelijk kan halen makkelijk kan vinden en bronnen die het tegendeel bewijzen opeens niet kan vinden.

     3. Flengan

      Het forummongooltje etaleert zichzelf, lachwekkend! 🙂

     4. september

      Was al Bekend van xyz dat hij alleen maar onzin zegt

     5. vlekkenoplosser

      probeer het eens inhoudelijk te ontkrachten domme jongen

    2. Harry Haller2

     Xyz1234: zoals ik al eerder opmerkte is het Emile Takma er uitsluitend om te doen om andere forumgebruikers te sarren, jennen en vernederen. Dat geeft hem een adrenalineboost en overwinningsgevoel.

     Je begrijpt dat deze gemankeerde zielepoot die behoefte alleen heeft omdat hij gebukt gaat onder een zwaar, traumatisch minderwaardigheidsgevoel en laag zelfbeeld. Een normaal mens heeft deze laffe strapatsen niet nodig: Takma is echter een primitief en onbeschaafd mens die het kapot maken van anderen als hoogste goed ziet.

     Een goede raad: mijdt deze sukkel en richt je op andere forumdeelnemers die wel willen debatteren en open en eerlijk in hun houding zijn.

     1. Emile Takma

      Inhoudelijk nog iets te zeggen over de bewering van Xyz dat vaccins het immuunsysteem ondermijnen, of gaat het jou inmiddels niet meer zo over de inhoud?

     2. usb3.0

      tamil heeft inhoudelijks niets in te brengen op hetgeen Haller zo uitstekend verwoord over tamil

     3. Emile Takma

      verwoordt

     4. usb3.0

      Kijk zie, we zien dat tamil op de kast zit

     5. Flengan

      In de hoek zetten, afzeiken, belachelijk maken, alles aan het adres van het forummongooltje.

     6. ElGuapo

      En duidelijk in de kast… kom maar uit de kast schlemiel.

     7. usb3.0

      tamil is al uit de kast, tamil houdt van jonge jongetjes, zijn ziekte doet hij voorkomen alsof dat zijn geaardheid is.

  2. Pauline Kummer

   Goed dat ik het weet. 1 prikje per jaar extra zal toch geen probleem zijn? De anti vaccers maken zich er drukker om dan wie het aangaat. Wij zullen ongetwijfeld er meer van vernemen.

   1. Xyz1234

    Waar baseert u de uitspraak ‘1 prikje per jaar zal geen probleem zijn’ op? Feiten of uw gevoel?

    1. Pauline Kummer

     Op gevoel. Daar gaat het bij bijna iedereen om. Bij een verdovingsvloeistof bekommer je je daar toch ook niet over. Of een ruggenprik?

     1. Xyz1234

      Uw antwoord geeft aan dat u niet weet waar u het over hebt. Maar kies voor datgene wat goed voelt zou ik zeggen, als dat voor u werkt.

   2. ElGuapo

    Exit the Zolderkamerimam x ….enter the komkommer.

 5. nexit_nooit

  Zou het lukken?

 6. Joko

  Ervan uitgaande dat de man meent wat hij zegt, voert hij (onbewust?) een campagne tegen het inenten, versterkt door meldingen dat er steeds meer gevaccineerden in het ziekenhuis belanden wegens….corona-besmetting. Ik raak er steeds meer van overtuigd dat het vaccineren anders bedoeld is dan te beschermen tegen een virus.

  1. ElGuapo

   Een hoop mensen hebben geen vertrouwen in hun immuunsysteem helaas.

   1. Pauline Kummer

    Hele volksstammen hebben daar geen weet van. Die wetenschap is slechts een enkeling toebedeeld. Ik ben ze hier nog niet tegen gekomen…

    1. ElGuapo

     De herhaling maakt een komkommer dommer.

   2. Pauline Kummer

    Hele volksstammen hebben daar geen weet van. Die wetenschap is slechts een enkeling toebedeeld. Ik ben ze hier nog niet tegen gekomen…

    1. Xyz1234

     Vertelt u eens iets over het immuunsysteem. Aan uw eerdere reacties te zien, vermoed ik dat u zelf enige kennis ontbeert.

     1. Pauline Kummer

      Ik heb er geen weet van, beste! Wat ik wel weet is dat hoge koorts geen pretje is.
      Dus liever geen Corona als het u belieft.

     2. ElGuapo

      Dus als je er geen weet van hebt komkommer is het misschien een idee om wat meer informatie over het immuunsysteem te bekijken.

     3. vlekkenoplosser

      komkommer doelt op hoge koorts en longontsteking die uiteindelijk de dood tot gevolg heeft bij influenza

  2. nexit_nooit

   Vorig jaar lagen er helemaal geen gevaccineerden in het ziekenhuis.
   Wat bewijst dat?

   1. ElGuapo

    Niks!

    1. nexit_nooit

     Als er steeds meer mensen gevaccineerd zijn en dus meer meldingen dat er gevaccineerden in het ziekenhuis belanden wegens….corona-besmetting
     Wat bewijst dat?

     1. ElGuapo

      Dat het toverdrankje niet zo goed werkt.

     2. nexit_nooit

      @ ElGuapo
      Gelukt!

   2. vlekkenoplosser

    quote nexit_nooit 9 uur geleden Beantwoorden
    Vorig jaar lagen er helemaal geen gevaccineerden in het ziekenhuis.
    Wat bewijst dat? end

    Dat er nog niet gevaccineerd werd ??? 😁

   3. vlekkenoplosser

    quote nexit_nooit 9 uur geleden Beantwoorden
    Vorig jaar lagen er helemaal geen gevaccineerden in het ziekenhuis.
    Wat bewijst dat? end

    Dat er nog niet gevaccineerd werd ??? 😁

 7. Vanduinen

  Ik begrijp die anti vaccers niet waarom ze met zoveel argumenten men medestanders in hun kamp proberen te krijgen. Over de vaccinatie beslis je toch zelf over.

  1. ElGuapo

   Je begrijpt wel meer niet zo te zien.

   Maar het klopt wel dat je zelf beslist of je jezelf wel of niet laat vaccineren.

   1. Vanduinen

    Dat zèg ik! Mijn beslissing was dat ik mij heb laten vaccineren. Inmiddels zitten er twee prikken in. Met vaccinatie bewijs. Het enige is dat die antivaccers zo aan het hengelen zijn om je binnen te halen. Wat hebben ze daarmee voor?

    1. ElGuapo

     Nogmaals vaccineren of niet vaccineren is je eigen keuze.
     Dat binnenhalen zie ik niet terug ….het overhalen tot vaccineren en die keuze ontnemen zie ik wel terug.

  2. EmiIe Takma

   Nee, Vanduinen! Antivaccers zijn achterlijke domme idioten die je, net als blanke mannen, maar beter op kunt sluiten in interneringskampen op de veluwe!
   Het zijn onverantwoordelijke dwazen die mij kunnen aansteken! Ik ben zelf erg bang voor corona omdat ik al behoorlijk aan de leeftijd zit.

   1. Emile Takma

    WAARSCHUWING: EmiIe Takma betreft een zieke trôl die mijn nickname misbruikt om hier te klieren.

    1. EmiIe Takma

     Het zit hem in de naam, Takma, een beetje klieren.

    2. ElGuapo

     Zie geen verschil in de naam!

     1. Nikita

      Beter kijken EG hahahahahaah

     2. ElGuapo

      Nope zie het niet.. ouderdom misschien.

     3. september

      Emile en EmiIe.Ligt eraan op wat schermpje je kijkt.
      ——————— En deze EmiIe is hier niet voor het eerst.het gaat om deze letters i en I

     4. ElGuapo

      Zal wel zijn omdat ik m’n mobiel gebruik dan.

    3. september

     Die EmiIe was hier al meer geweest.Iedereen weet het nou.

    4. EmiIe Takma

     Ik heb mijzelf venoemd naar de moordenaar van de fictieve Heer Dercks.
     Leek mij wel toepasselijk. Ik ben overigens geen fan van Louis Couperus.

 8. Vrijedenkert

  Weg met die test en QR-code maatschappij! Iedereen zal vroeger of (iets) later dit virus oplopen en dit is allang niet meer tegen te houden met beperkingen of achterhaalde testen…
  Bescherm de zwakkeren en diegene die dat willen met een vaccin en wie dit niet willen zullen toch eigen en groepsimmuniteit moeten opbouwen, blijf waarschuwen voor afstand houden maar gooi de maatschappij weer open!

 9. usb3.0

  Gevaccineerde proefkonijnen wappies

 10. usb3.0

  De vaccinatiewappies vallen nu over elkaar heen natuurlijk om wat krom is recht te wapperen

 11. Beukman

  Belangrijk is, aldus het document, dat uit onderzoek blijkt dat gevaccineerde personen die met delta zijn geïnfecteerd het virus mogelijk net zo gemakkelijk kunnen overdragen als niet-gevaccineerde personen.

  aldus MvdG

  Op individueel niveau ja. Het artikel is echter helder:

  The document makes clear that vaccination provides substantial protection against the virus.

  Onvermeld blijft dat het grootste probleem in de VS de desinformatiecampagne uit radicaal-Republikeinse hoek tegen vaccinatie is. De belangrijkste woordvoerders hierin hebben zichzelf notabene veelal wél laten vaccineren – Marjorie Taylor Greene is een goed voorbeeld.
  Mede door deze campagne heeft nog steeds minder dan 50 procent van de Republikeinse kiezers zich laten vaccineren – in sommige gemeenschappen loopt dat op tot boven de 90 procent.
  En het is juist in dergelijke niet-geprikte populaties dat nieuwe types covid, zoals Delta, de kans krijgen om zich te ontwikkelen.

  1. usb3.0

   Nee hoor dat doet een “vaccin” helemaal niet, het is klinkklare onzin en een leugen wat hier gezegd wordt

   1. Beukman

    Zeker wel Busjesman, een vaccin beschermt tegen virussen. Covid-19 vormt hierop geen uitzondering. Het is derhalve onzin wat je schrijft, hoe goed bedoeld (mogelijk) ook.

    1. usb3.0

     Nee hoor, we hebben het hier niet over “een vaccin” en het is gebleken dat de gentherapieën niet werken, sterker nog, dat “gevaccineerden” de grootste verspreiders zijn.
     De bijwerkingen worden steeds zichtbaarder gelukkig

     1. Beukman

      De bijwerkingen worden steeds zichtbaarder gelukkig

      Inderdaad, Universele Busjesman. Belangrijkste bijwerking: geprikten lopen veel minder kans om in het ziekenhuis te belanden dan ongeprikten.
      Vandaar dat men in de VS nu spreekt van een pandemic of the unvaccinated”.

     2. Emile Takma

      Ik vermoed dat domme Gerrit tot zijn laatste snik zal blijven volhouden dat vaccinatie gentherapie betreft.

     3. usb3.0

      Dat weet je niet, men zit in een experimentele fase die duurt tot 2023.
      Jullie vaccinatiewappies zijn niet goed bij jullie verstand

     4. Beukman

      Gerrit is onze eigen My Pillow Guy.

      en.wikipedia.org/wiki/Mike_Lindell
      mypillow.com/

     5. ElGuapo

      Maak je niet druk USB het is beuknar maar en niet iemand met z’n volle verstand.

    2. ElGuapo

     “een vaccin beschermt tegen virussen”

     Een immuunsysteem ook beuknar!

     1. Emile Takma

      Ja, een immuunsysteem zal je in de meeste gevallen tegen het virus beschermen. Dat moet je wel het geluk hebben dat het virus je slechts milde klachten bezorgd. Een vaccin is betrouwbaarder.

     2. ElGuapo

      Ik verbaas me erover dat je zelf niet inziet hoe dom je overkomt zolderkamerimam x.
      Je hebt geen vertrouwen in je eigen lichaam….

     3. Emile Takma

      Wat klopt er niet aan mijn bewering, Gapo?

     4. Emile Takma

      bezorgd = bezorgt

      Excuses.

     5. usb3.0

      Dat is de grootste flauwekul wat tamil schrijft, het lichaam is enorm sterk, tamil doet voorkomen alsof het lichaam nagenoeg niets kan hebben, wat een angst moet dat geven bij tamil, tamil kun je scharen onder de curlingmoeders

     6. Emile Takma

      “Dat is de grootste flauwekul wat tamil schrijft, het lichaam is enorm sterk, tamil doet voorkomen alsof het lichaam nagenoeg niets kan hebben”

      Ik gaf aan dat ons immuunsysteem in de meeste gevallen ons toereikend beschermt tegen Covid. In een beperkt aantal gevallen niet en dat leidde alleen al in Nederland tot 18.000 doden, om van de long Covid nog maar te zwijgen.

      Ons immuunsysteem kan veel maar dus niet alles.

     7. usb3.0

      Bangepoeperd tamil kijkt liever naar de aantallen doden dan naar de aantallen levenden, angsthaas tamil wil zijn diepe angststoornissen op anderen projecteren

     8. Emile Takma

      “Bangepoeperd tamil kijkt liever naar de aantallen doden dan naar de aantallen levenden”

      Ja, dat zie je vaak bij pandemieën.

     9. Beukman

      Ik neem aan dat jij de pokkenvaccinatie destijds aan je voorbij hebt laten gaan, Gaap?

     10. Beukman

      Ik neem aan dat jij de pοkkenvаccinatie destijds ааn je voorbij hebt laten gaan, Gааp?

     11. ElGuapo

      Wat is de leeftijd voor pokkenvaccinatie beuknar?

     12. Beukman

      Ik neem aan dat jij je nageslacht niet tegen polio en pokken hebt laten inenten, Gааp, mocht jij je hebben voortgeplant?

     13. ElGuapo

      Oh je doet aannames. Studie gedaan op de zolderkamerimam x universiteit beuknar?

      Het gaat jou dus helemaal niks aan of ik dat wel of niet heb gedaan.
      Pokkenvaccinatie gebeurt meestal op een leeftijd waarbij de ouders beslissen en een kind geen inspraak heeft. De vraag kon je zelf dus zelf al beantwoorden maar ik snap dat iemand met de zeer matige vorm van intelligentie die je bezit daar moeite mee heeft.

     14. Beukman

      Het gaat jou dus helemaal niks aan of ik dat wel of niet heb gedaan.

      Je draait er omheen, Gааpmans, met je Een immuunsysteem beschermt tegen virussen en Je hebt geen vertrouwen in je eigen lichaam…..

      Geef gewoon eens duidelijk en rechtstreeks antwoord op de vraag of jij het goed vindt dat kinderen worden ingeënt tegen vreselijke ziektes zoals polio, pokken en kinkhoest, óf dat jij volhoudt dat het immuunsysteem van het lichaam van een kind sterk genoeg is om deze ziektes en de vreselijke gevolgen tegen te gaan.

     15. vlekkenoplosser

      tról bukhol probeert een antwoord af te dwingen op vaccinaties tegen kinder ziektes die op een andere techniek gebaseerd zijn dat het experimentele genvaccin in gebruik tegen corona.

      Voor kindervaccinaties worden geen markers gebruikt domme hufter !
      Je vergelijking is zo krom als dat achterlijke brein van je idioot.

      corona vaccin is een tijdelijke experimentele gentherapie domme tról !
      De vergunning is tijdlijk afgegeven om te kijken hoe het vaccin uitpakt op termijn domme jongen.

      stommer dan bukhol kan je ze niet vinden !

     16. Emile Takma

      “tról bukhol probeert een antwoord af te dwingen op vaccinaties tegen kinder ziektes die op een andere techniek gebaseerd zijn dat het experimentele genvaccin in gebruik tegen corona.”

      Kunnen we hieruit afleiden dat Poepclown alleen bezwaar heeft tegen vaccinaties op basis van de mRna-techniek en niet de traditionele vaccins van Jansen en Astra Zeneca?

     17. vlekkenoplosser

      de stomme hond begrijpt er echt niets van dat is weer duidelijk. het gewauwel van de strónt vlé®k is weer tenen krommend.

     18. Beukman

      Het ontroert me hoe fanatiek jij je trоlmaatje te hulp schiet, Vlekkie, maar je maakt het er niet beter op, vrees ik.
      Jouw trоlmaatje beweert steeds dat mensen geen vaccinaties nodig hebben. Die stelling haal jij nu onderuit.
      Of Guapo blij zal zijn met jouw hulp? Het is meer een geval “van de regen in de drup”.

     19. ElGuapo

      “Het gaat jou dus helemaal niks aan of ik dat wel of niet heb gedaan.”

      Dat klopt dat gaat je ook niks aan.

      “Je draait er omheen, Gааpmans, met je Een immuunsysteem beschermt tegen virussen en Je hebt geen vertrouwen in je eigen lichaam…..”

      Ik draai helemaal nergens omheen beuksnol. Schlemiel je k*ntmusketiers maatje heeft duidelijk aangegeven meer vertrouwen in een vaccin te hebben dan in zijn eigen immuunsysteem.

      “Geef gewoon eens duidelijk en rechtstreeks antwoord op de vraag of jij het goed vindt dat kinderen worden ingeënt tegen vreselijke ziektes zoals polio, pokken en kinkhoest, óf dat jij volhoudt dat het immuunsysteem van het lichaam van een kind sterk genoeg is om deze ziektes en de vreselijke gevolgen tegen te gaan.”

      Je draait zelf elk onderwerp om en beantwoord vragen met een vraag aap.
      Dus beschuldig anderen niet van wat je zelf doet.
      Maar om je vraag te beantwoorden… een pasgeboren kind moet weerstand opbouwen. Persoonlijk vind ik de vaccinaties onnodig aangezien een kind ook weerstand op zal bouwen met moedermelk.
      Als andere mensen kinderen wel laten vaccineren dan is dat hun keuze ik ga dan niet op alle mogelijke manieren die persoon proberen te overtuigen om dat niet te doen zoals jij dat wel dus wel doet.

     20. ElGuapo

      Beuksn*l een beetje normaal persoon zou ik een uitgebreid antwoord geven…maar ja jij bent het maar.

      Iemand beschuldigen van wat je elke dag doet was best grappig om te lezen.

      Schlemiel heeft al duidelijk aangegeven wat hij denkt over zijn immuunsysteem en dat hij meer vertrouwen in een vaccin heeft dan zijn immuunsysteem.
      Bij mij is dat precies andersom.

     21. Beukman

      De Guapo-trоl blijft er maar omheen draaien, hij lijkt wel een politicus.

      Geef gewoon eens duidelijk en rechtstreeks antwoord op de vraag of jij het goed vindt dat kinderen worden ingeënt tegen vreselijke ziektes zoals polio, pokken en kinkhoest, óf dat jij volhoudt dat het immuunsysteem van het lichaam van een kind sterk genoeg is om deze ziektes en de vreselijke gevolgen tegen te gaan.

     22. ElGuapo

      Haal de kwak van schlemiel uit je ogen.

     23. ElGuapo

      Dus speciaal voor Beuknar….

      Ja ik hou vol dat het immuunsysteem van een kind gemaakt is om antistoffen op te bouwen door blootgesteld te worden aan diverse ziektekiemen waaronder kinderziektes.

     24. usb3.0

      tamil heeft last van angststoornissen en daar laat tamil in ernstige maten door leiden

     25. usb3.0

      De vaccinatiewappies zijn in zeer ernstige mate angstig, het zijn angstige zielepietjes, doordat ze zo angstig willen ze anderen dwingen om ook in hun angststoornissen mee te gaan

     26. Beukman

      Ja ik hou vol dat het immuunsysteem van een kind gemaakt is om antistoffen op te bouwen door blootgesteld te worden aan diverse ziektekiemen waaronder kinderziektes.

      aldus Guapo.
      Hehe, het kostte wat moeite, maar het hoge woord is eruit.
      Dus Guapo laat zijn kinderen niet inenten. Die mogen van hem kinderverlamming krijgen, pokken, kinkhoest. Die hebben gewoon pech gehad dat hun immuunsysteem niet sterk genoeg is.

     27. vlekkenoplosser

      onzin bukhol !

      bukhol is horende doof
      bukhol is ziende blind
      bukhol denkt dat in het land der blinde 1 oog koning is. Helaas voor hem hebben de meeste hier 2 ogen. Domme lawaai papegaai met zijn nog dommere herhalingen

     28. Beukman

      Wederom springt trоlmaatje Vlekkie in de bres voor zijn baasje Guapo, zonder ook maar 1 argument te geven waarom dat baasje gelijk zou hebben. Jammer.

     29. ElGuapo

      Beuksn*lletje…. Ik dacht dat je nog enige vorm van intelligentie had…..dat was dus een vergissing!

      Iedereen begrijpt het behalve jij en de rest van de k*ntmusketiers waarschijnlijk.

  2. ElGuapo

   Domme praat weer!

   1. Gebande_5

    Voor u domme praat, voor anderen een logisch verhaal.

    1. ElGuapo

     Ah de fopondernemer trekt z’n walvisspuitgat ook even open.

   2. ElGuapo

    “Dat moet je wel het geluk hebben dat het virus je slechts milde klachten bezorgd.”

    We beginnen met …dat=dan….. BergRijpt je dat?

    Dat het een kwestie van geluk is in jouw ogen geeft al aan dat je geen vertrouwen hebt in je immuunsysteem en je liever met van alles laat volspuiten….warme melk enz.

    1. Emile Takma

     Ik heb geen onbegrensd vertrouwen in mijn eigen immuunsysteem. In veel gevallen zal dat immuunsysteem me in staat stellen voldoende antilichamen aan te maken tegen Covid. Als het virus echter hard toeslaat word ik er doodziek van. Mijn immuunsysteem slaagt er dan niet in het virus effectief te onderdrukken.

     Dit is toch niet zo ingewikkeld?

     1. usb3.0

      tamil is een zeer bange vaccinatiewappie, een angstig figuurtje, dat is wel duidelijk

     2. ElGuapo

      “Als het virus echter hard toeslaat word ik er doodziek van.”

      Ja en als…..

      Ga eerst even kijken hoe het immuunsysteem werkt.

 12. usb3.0

  De drang van de nieuwe hïtlertjes om mensen te dwingen neemt steeds grotere vormen aan.
  De vaccinatiewappies zijn bange wezentjes

 13. september

  In America krijgen medewerkers van Walmart 150dollar als ze zich laten vaccineren.Zou iemand zich hier dan toch laten vaccineren als je er geld voor kreeg

  1. vlekkenoplosser

   NEE , NEE , NEE

   Gezondheid weggeven voor geld is voorbehouden aan idioten zoals jij !

   1. september

    Aldus Vlekkenoplosser,Ik hoef Er geen geld voor,het is alleen maar in Amerika

    1. vlekkenoplosser

     nee domme tról zelfs dit simpele artikel heb je niet begrepen

 14. Mistgabel

  h~tps://rumble.com/vkhw6f-breaking-majority-of-hospitalized-covid-patients-are-vaccinated-dr.-jane-ru.html

  1. Gebande_5

   Nog leuker dan “De Speld”

 15. vlekkenoplosser

  quote Emile Takma 6 uur geleden Beantwoorden
  “ Verder is het zo dat traditionele vaccinatie, met een afgezwakt virus, inderdaad zorgt voor een breder scala aan immuniteit dan dit mRNA ‘vaccin’ wat alleen het aanmaken en een reactie op het spike eiwit bewerkstelligt. ”

  Dat is denkbaar (hoewel ik voor die bewering ook geen bron aantref) maar daarmee is ook niet aangetoond dat dit vaccin het natuurlijk afweersysteem zou ondermijnen. Het eerder genoemde artikel beweert dat ook nergens. end

  De strónt vlé®k blijft maar voorbij gaan aan de verschillende technieken. Experimentele gentherapie staat niet gelijk aan vaccineren met dood virus domme strónt vlé®k.

  Slechts hele domme idioten kunnen de twee technieken niet scheiden op werking !

  Net weer verwijderd van facbook, een vader die zijn zoon verloor direct na vaccinatie. Coletheral damage noemt de strónt vlé®k dat ! Anderen beweren dat het vaccineren niets met de dood te maken heeft maar autopsie is verboden !!!!!!!

  1. usb3.0

   mRNA is een gentherapie

 16. Peter Selie

  Gezaghebbende Washington Post: ‘Gevaccineerden kunnen het virus even gemakkelijk doorgeven als ongevaccineerden’

  Dat is óók precies de bedoeling, wacht het seizoensgebonden griep periode af en u zult versteld staan hoeveel mensen ernstig ziek worden waarbij het begin van 2020 een peulenschil begint te lijken succes.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.