GL-wethouder Groot Wassink liet onderzoek doen naar homohaat: ‘Amsterdamse homohater vaak een allochtoon’

Slachtoffers van homodiscriminatie in Amsterdam stellen dat de daders veelal een ‘niet-Nederlandse’ achtergrond hebben. Dat zijn de bevindingen die staan in het rapport ‘actieonderzoek Anti-discriminatie LHBTIQ+’ dat in het leven was geroepen door GroenLinks-wethouder Rutger Groot Wassink. Uitgerekend een GroenLinkser moet nu schoorvoetend erkennen dat de Amsterdamse homohaat veelal vanuit een ‘niet-Nederlandse achtergrond’-hoek komt. 

De partij die altijd de gebrekkige en problematische integratie van bepaalde bevolkingsgroepen het liefst onder het tapijt veegt moet nu toch wel erkennen dat de meeste homohaat in Amsterdam afkomstig is van allochtonen. Opvallend feitje: de publicatiedatum van dit rapport staat op 1 februari, aldus de Telegraaf, maar het rapport is nu pas openbaar gemaakt. Wellicht moest GroenLinks de uitslag van het onderzoek nog even verwerken.

De resultaten van het onderzoek, die onder meer een duidelijk daderprofiel naar voren brengt, staan haaks op de visie van GroenLinks-burgemeester Halsema. Die tot op heden stellig van mening was dat niet slechts enkele groepen verantwoordelijk waren voor de homohaat in de stad: “volgens mij zie je het op dit moment onder heel veel groepen terug”, waren de woorden van Halsema vorig jaar. Nu men in de hoofdstad eindelijk eens heeft geluisterd naar daadwerkelijke slachtoffers van homohaat komt toch er toch een ander beeld naar voren.

De Amsterdamse JA21’er Annabel Nanninga kon het niet laten om een sneer uit te delen richting GroenLinks en andere partijen die deze problematiek jarenlang hebben genegeerd: “Uit dit rapport komt glashelder naar voren waar GroenLinks en de andere collegepartijen al decennia hardnekkig van wegkijken: homohaat komt veel voor onder Marokkaanse jongens.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Amsterdam is uiteindelijk slachtoffer geworden van haar eigen politieke correctheid, een overgrote meerderheid van het Amsterdamse college was jarenlang hartstikke links en deelde decennialang de lakens uit in de stad. Ondertussen is het geweld tegen de LHBTI’ers alleen maar toegenomen en mocht je jarenlang niet de feiten benoemen zonder te worden uitgemaakt voor racist. Maar met de bevindingen van dit rapport moet zelfs GroenLinks gaan erkennen dat het geweld grotendeels afkomstig is van bepaalde groepen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Albion

  Heerlijk, de ontmaskering van de anti racisten. Realisme, ik hou ervan!

  1. Nostradamus

   De zelfverklaarde anti-racisten blijken keer op keer zelfs de grootste racisten te zijn

 2. Emile Takma

  De homohaat op DDS is ook niet fijn om te lezen.

  1. LifeBuddy

   Dat moet jij zeggen takkemens, met je arische sLinkse haat naar anders denkende, die een andere mening hebben dan takkevolk.

  2. Oepsie

   Dat gaat ook op, voor alle flauwekul wat jij schrijft speklapje! Dus? Potje ketel?

  3. vlekkenoplosser

   inhoudelijk niets te melden strónt vlé®k.

   zoals al heel vaak bevestigd , de is-lam is een macht van het kwaad voor anders denkenden. De strónt vlé®k kan het inhoudelijk niet ontkrachten dus verwijt zijn omgeving dan maar homohaat.

   De strónt vlé®k heeft weer last van het Oslo syndroom

  4. Wally

   Dit is klinkklare onzin. En het ergste is dat je dat ergens in je binnenste ook wel weet. Maar de ‘politieke correctheid’ die er blijkbaar vanaf de basisschool bij je is ingestapt zorgt ervoor dat je toch weer in de ‘iedereen is lief, mits ze de juiste denkbeelden hebben’-kramp schiet. Lastig hoor.

  5. Xyz1234

   Wederom een zwaktebod van Emile middels een vergeefse poging om de aandacht ergens anders op te vestigen.

 3. Response

  Toch blijft het bijzonder om over iets wat iedereen weet, ziet, merkt en hoort een onderzoek in te stellen. Maar goed, nu de bevestiging er is alles uit de kast halen om het zo min mogelijk ‘exposure’ te geven door het moment van het publiek maken zorgvuldig te plannen en de inhoud vooral te interpreteren dat het toch vooral anders moet worden gelezen.
  Wegkijken, pamperen, het gesprek aangaan, niet kwetsen, etc.: het college van A’dam heeft er patent op.

  1. Oepsie

   Er moet ten allen tijden, linkse ‘vriendjes’, aan het werk gehouden worden. Kijk maar naar wie het onderzocht heeft. ‘Follow the money’.

 4. Drostemannetje

  Iedereen weet het gewoon. Ook de wegkijkers. Het mag alleen niet gezegd worden. En zo zakt Nederland steeds verder weg naar een failstate. Als het al niet is.

 5. Emile Takma

  Goed dat de feiten over de homo-haat in Amsterdam door een Groen Links wethouder onverbloemd naar buiten worden gebracht. Dit ontkracht in elk geval de hier vaak geuite beschuldiging dat Groen Links politiek incorrecte informatie zou verdoezelen.

  Dat allochtonen vanuit hun culturele achtergrond relatief vaker moeite hebben met homoseksualiteit is begrijpelijk en voorspelbaar. Ook in Nederland is homo-acceptatie iets van de laatste decennia. In sommige christelijke kringen ligt die nog steeds heel gevoelig en ook op DDS is de homohaat dagelijks in de reacties aan te treffen.

  Dat racisten hier weer een vooroordeel bevestigd menen te zien is vervelend maar ook voorspelbaar.

  Er is maar een oplossing, voorlichting en bestraffing van homohaat. Allochtonen zullen moeten accepteren dat homoseksualiteit in Nederland als volstrekt normaal wordt beschouwd.

  1. RvdBe

   Allochtonen gaan niet bestraft worden voor homohaat, ze worden gesterkt in hun gelijk juist doordat er niet gestraft wordt.
   Dit gaat niet veranderen, homo,s moeten gewoon accepteren dat ze vernederd en gemolesteerd worden, met dank aan de wegkijkoverheden.

  2. Wally

   Het vervelende is echter dat datzelfde groenslinks vervolgens weer de bekende reactie geeft, die van kopjes diep in het zand en iedereen die niet lief is voor een bepaalde groep zo snel mogelijk beschuldigen van fascisme. De verwrongen gedachtengang gaat van dit zowaar…. na 35 jaar…..benoemen… maar dan gelijk richting ‘oei moslims zijn altijd lief’. En dus vooral….vooral niet straffen, aanpakken of wat dan ook. Nee…. we gaan weer pra-ten…. want dat helpt allang zoooo goed…. pffffff nutteloze symboolpolitiek van een partijtje figuren, die dan menen dat dit voldoende is.

 6. Monty

  Dat Oudhollandse potenrammen hebben die allochtoontjes dan wel weer overgenomen van de Amsterdammers.

  Als die oud Amsterdammers nu hun doelgroep eens gingen veranderen zijn de problemen zo opgelost.

  1. Klaus Schwab

   Ben het vaak oneens met Emile Takma, maar in dit geval moet ik hem toch gelijk geven. Wat een schandalige opmerkingen hier soms op dit forum. Sommige van jullie zijn geen haar beter dan de allochtone homohaters.

   1. Oepsie

    Wat deed jouw opa, in de oorlog?

   2. Wally

    Ik ben niet eens met scheldpartijen.
    Maar de aperte onzin die deze heer emile ten toon spreidt is ook wel ongelooflijk. Maar je hebt een punt, schelden is absoluut niet nodig. Maar het eens zijn met emile…. dat is ook niet nodig.

 7. usb4.0

  Homoseks is smerig en onnatuurlijk. Vieze homo’s zouden ze moeten oppakken en heropvoeden in kampen.

  Allochtonen hebben soms gewoon gelijk.

  1. Emile Takma

   Op deze bijdrage reageert op DDS niemand met verontwaardiging.

   Dit toont de racistische hypocrisie in deze discussie. Homohaat is prima als blanke Nederlanders die uiten maar als allochtonen het doen is de verontwaardiging groot.

   1. usb3.0

    tamil steigert alle kanten komt superlatieven te kort, het gaat immers over homoseksuäliteit, dan weten we dat tamil vooraan staat

  2. Gerda2

   USB4=Emile Takma. De grote stoker van DDS.

   1. Emile Takma

    Zo probeert Gerda zich er uit te kronkelen.

    1. vlekkenoplosser

     inhoudelijk weer niets te melden strónt vlé®k

  3. Magyar

   Het zijn net kanaries die homo’s, zaad aan hun bek en str@nt aan de stok.

   😀

   1. Emile Takma

    Magyar meent dat hij veel beschaafder is dan allochtone Nederlanders.

  4. september

   Aldus usb4.0 Met weer de meest idiote bijdrage van de dag.

   1. vlekkenoplosser

    inderdaad , je hebt wederom niets bij te dragen holmaat van bukhol

 8. Fatsoen74

  Waarom alles onder het tapijt vegen wat iedereen al weet.

  Namen en rugnumners werkt beter dan anonimiseren.

  Probleem bij de wortel aanpakken en beginnen bij 1 probleem en vervolgens naar het volgende probleem.

  Politici lijken wel wereldvreemd.

 9. Spoetnick

  GL-wethouder Groot Wassink liet onderzoek doen naar homohaat: ‘Amsterdamse homohater vaak een allochtoon’

  Groot Wassink is met stomheid geslagen.
  Je hoort hem even niet.

 10. trutje

  Waarom hebben ze het altijd bij links over links intellectueel en dom rechts terwijl zij zich altijd dom houden.

  1. Wally

   Rectificatie…. ze ZIJN dom. Dat zie je toch aan al die ‘weg met mijn eigen volk’-idioterie?

   1. trutje

    Ja dat bedoelde ik ook maar schreef het verkeerd. Zag net op powned op YT vragen ze in Amsterdam aan zo’n D66’er raadslid hoe het komt dat er zoveel allochtonen homohaat hebben zegt die pipo als je in Twente dit onderzoek had gedaan dan waren het de boeren geweest doe je het in Urk dat zijn het witte jongeren. Bah bah wel suggereren dat het autochtonen kunnen zijn maar wel wegkijken als het over allochtonen gaat.

 11. LifeBuddy

  De sLinkse taliban partij denkt over de rug van kinderarbeid, zich nog ff meer macht naar zich toe te trekken.

 12. Bes Tolen

  Makta vergeet dat daarmee Groen Links nog niet zuiver op de graat is. Verre van dat. De onvolwassenheid leidt alleen maar tot ”linkse” vooroordelen welke zwaar onvoldoende tot niet aan de praktijk worden getoetst maar passen in multiculturalistische waan. Groen Links zorgt al jaren voor achteruitgang in dit land en onnodige en onzinnige verdeeldheid.
  Merkwaardig is ook, dat links in Nederland zo pro Amerikaans is geworden terwijl daar de dubieuze krachten van het multiculturalisme ondertussen het politieke klimaat hebben verziekt. Terwijl het om een volstrekt verwerpelijke totalitaire heilsleer gaat.

 13. Pieter48

  Jammer van de kosten van dit nutteloze onderzoek.Heel Nederland wist al dat de grootste homo haters uit de allochtone hoek voortkwamen. Natuurlijk in Amsterdam weer niet. Het valt niet mee om de waarheid te horen over de lievelingetjes van de groene warhoofden.

 14. Paardenmiddel

  Hahaha, misschien krijgt Wilders dan toch gelijk..

 15. Rieks

  Homohaat is een groot woord maar je mag toch wel je eigen vrienden en vriendinnen kiezen zou ik zeggen. En als je daar geen homo’s of lesbo’s bij wilt is dat je goed recht.
  En Amsterdam, meeste homohaat van allochtonen: alsof we dat niet al jaren wisten. Maar de linkse werkelijkheid ontkent de echte werkelijkheid, zoals we allang wisten.

 16. Joko

  Wie probeert om mensen te vertellen dat 1+1 geen 2 is, komt er na enig rekenen achter dat het inderdaad toch juist is.

 17. Janna47

  Daar hoef je geen duur onderzoek voor te doen, dat is zo ook wel duidelijk….
  Oh ja, maar dan wordt het niet geloofd door al die deugers…dus gooi maar weer het geld over de balk en voer zo’n nutteloos onderzoek uit.
  Daar gaan we met z’n allen aan kapot, dat zooitje deugers…

 18. Vrijedenkert

  Wat wil het Politbureau van Groene Khmer Amsterdam nu verder doen met dit onderzoek?
  Het probleem is gigantisch daar valt geen thee tegen te drinken want dat heeft links de afgelopen 40 jaar steeds tevergeefs geprobeerd…

 19. Bes Tolen

  Emile Takma kan de waarheid niet aan. Het misvormde links van deze tijd kan de waarheid niet aan. Ondertussen is Nederland dank zij links tot een bedenkelijk laag peil gezakt en de ontbinding van het land gaat verder. Hoe dom kun je zijn, als links dus, als je beschermt wat aangepakt moet worden en de rechtsstaat grote schade oploopt.
  En links de critici de mond snoert en zo de ellende vergroot. Valse verhaaltjes zijn daarbij dagelijkse productie van links.

 20. Eppo123

  Typisch links ontkennen als de allochtonen de veroorzakers van problemen zijn of een vergelijking met SGP kringen maken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.