Het spijt me

Vorig jaar, toen we aan het begin stonden van de coronacrisis, wist ik – net als vele anderen – niet wat ik ervan moest denken. Alles leek in ieder geval heel ernstig. Zeker de beelden uit China en daarna uit Italië schetsten een bijzonder zorgwekkend beeld. Als gevolg daarvan was ik één van de mensen die ervoor pleitte om tijdelijk strenge maatregelen te nemen. 

Daar heb ik nu ongelooflijk spijt van. Want wat ik met mijn achtergrond, kennis, en deze ‘carriere’ (als je dit zo kunt noemen) had moeten beseffen is dat als je de staat dit soort macht ook maar twee weken geeft, je er nooit meer zonder slag of stoot van af komt. Want de staat houdt van macht. Hoe meer, hoe beter.

De eerste fout
Het ging bij mij al mis met de ernst van het coronavirus. Door de beelden uit Italië en zeker ook uit China liet ik mezelf ervan overtuigen dat het coronavirus werkelijk een killervirus a la ebola was. Nou ja, misschien iets minder ernstig dan dat, maar niet veel. Mensen vielen zomaar neer op straat. In Italië stroomden de ziekenhuizen razendsnel vol. Ouderen met name vielen bij bosjes neer. Het koerste aan op dat moment op een IFR (sterftecijfer) van rond de 3,5%.

Nu weten we dat dit natuurlijk van geen kant klopt. Tegenwoordig hebben we het eerder over een IFR van, nou ja, van een ernstige griep – of misschien, als je heel ruim denkt, twee keer ernstiger dan zo’n ernstige griep. Het behoeft niet gezegd te worden dat zelfs “twee keer de griep” geen reden is om paniek te raken. Maar toen dachten we dat het tien keer de griep was, of misschien wel twintig keer.

Dom. Dom. Dom. Want het virus was nieuw. Ik had moeten beseffen dat heel veel gevallen niet opgemerkt zouden worden, zeker niet in het begin. Asymptomatische gevallen, bijvoorbeeld, werden natuurlijk grotendeels gemist.

De tweede fout
Doordat ik dacht dat het zo ernstig was deed ik iets…. iets dat ik nooit had mogen doen, zeker niet gezien mijn (conservatieve) libertarische opvattingen: ik pleitte voor overheidsingrijpen. Tijdelijk. Een week of twee. Om te zien hoe alles ervoor stond en om een plan van aanpak samen te stellen. Maar dat is geen excuus.

Want juist ik – iemand die al zijn hele schrijversleven (20 jaar) pleit voor minder overheid omdat de staat niet vertrouwd kan worden – had moeten beseffen dat als je de staat één keer macht geeft… politici die macht nooit van zijn leven teruggeven. Of in ieder geval niet zonder slag of stoot. Als jij als burger je rechten laat opschorten, dat zelfs juichend doet vanwege je “veiligheid,” krijg je ze of nooit meer terug, of pas na een lange, zware strijd.

Ik had dat moeten weten. Sterker nog, ik wist dat normaal gesproken ook. Al mijn artikelen, die twintig jaar lang dat ik dit werk nu doe, bevatten steeds weer een kern van die gedachte; van een totaal wantrouwen in de staat omdat de staat een machtsgeil organisme is dat van nature autoritair tot op het bot is.

Maar ik liet me meeslepen met “de angst.” En dus schortte ik mijn eigen principes “even” op. “Je moet de vrijheid even opofferen om de vrijheid te redden.” Dat was de gedachtegang. Zelfs een kind kan zien dat dit een achterlijke redenering is, maar ik had het niet door; zo verblind was ik door de coronapropaganda.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Sorry
Daarom kan ik alleen maar dit zeggen: sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Ik heb een enorme fout gemaakt, en ik voel me er dagelijks schuldig over. Want als er één iemand vanaf dag één (in plaats van, zeg, dag zestig ofzo) had moeten ageren tegen vrijheidsbeperkende maatregelen, dan was ik het.

Sorry.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

96 reacties

 1. usb3.0

  Je hebt groot gelijk, alleen zullen fascistische vaccinatiedrammers en corojonafetisjisten niet beamen

  1. hans-e-pans

   Berouw komt na de zonde, beter laat dan nooit. Hoewel is berouw een zonde, dat denk ik niet.

   Maar is altijd nog beter halsstarrig volhouden van iets waar je gevoelens niet zuiver over zijn.

  2. Emile Takma

   Klopt.

  3. LifeBuddy

   Zie ze daar zitten, de arische sLinkse Heks die alleen aan zichzelf denkt en de maffia langzaam maar zeker de kamer binnen sluist.
   /binnenland/weinig-vaccins-uit-eu-naar-arme-landen-tienduizenden-overtollige-nederlandse-vaccins-zelfs-vernietigd~acddd2d9/

 2. zeester

  Het is ok Door dat Dit gebeurt komt eindelijk alles boven tafel Alle onwaarheden , valsheid en belangenverstrengeling Na donker komt licht We gaan met ons allen een nieuw tijdperk in

 3. zeester

  Nieuw tijdperk Nieuwe regering😃

 4. ElGuapo

  Ik ken je niet maar een persoon die een fout durft toe te geven, excuses maakt en leert van een fout is in mijn ogen een goed mens.

  1. Marija

   Inderdaad, het siert je Michel dat je dit doet, heel goede karakter eigenschap.
   Dat euro geteisem dat ons wil knevelen, verdient een straf die ze nooit zullen krijgen.

 5. Augustus

  Daar is niets mis mee, als er nog weinig bekend is, is het verstandig om het veilig aan te doen. Maar naarmate er meer bekend was geworden, blijkt hier gewoon een hele Chinese propagandamachine achter te zitten. Die propaganda is nu gretig gebruikt door geldgraaiers en machtswellustigen in de pharma en overheid. Dat we door gaan met PCR en dat het virus samen met smallpox en ebola nu op de A-lijst staat zegt genoeg dat de waarheid niet veel meer telt.

 6. Gebande K0K

  Prachtig verhaal, vooral het terecht aanbieden van excuses aan Sigrid Kaag.
  Ga zo door Michael en een gouden toekomst ligt voor u op: leidscabaretfestival.nl/

  1. ElGuapo

   Daar is kapitein niet relevant weer.

 7. Nostradamus

  Heel goed Michael. Respect!

  Nu hopen dat staatslovers Emile, Beukhol, Monty, Gebande etc. die verlichting ook eens doormaken…

  1. september

   Dat gaan ze gelukkig nooit doen,ze zouden wel gek zijn

   1. ElGuapo

    En spermtank in de verdediging.

  2. Beukman

   Ik kan alleen voor mezelf spreken amus, maar ik ben gezegend met een flinke dosis skepsis jegens alles. Dat voelt buitengewoon verlicht, moet je ook eens proberen.

 8. Xyz1234

  De IFR is gebaseerd op de PCR test. Dus die kunnen we gerust nog verder naar beneden bijstellen. Van dit zogenaamde killervirus blijft dan nog weinig over. Er zijn natuurlijk wel mensen overleden. Maar de manier van toeschrijven van die sterfgevallen aan het fenomeen sars-cov-2 (wat tot nu toe niet meer dan een genetische sequentie in een computermodel is), deugt niet.

 9. Harry Haller2

  Tijdens de Culturele Revolutie onder Mao, waren openbare spijtbetuigingen en zelfbeschuldigingen een normaal ritueel in het openbare leven.

  Er zit een dramaqueen-element in waar ik niet dol op ben en vaak overspannen aan doet. Vergissen is menselijk. Maar om daar een emoverhaal van te maken en luidkeels te verkondigen is mij iets teveel mea maxima culpa.

 10. Gebande K0K

  Humor ligt op straat!

  Want wat ik met mijn achtergrond, kennis, en deze ‘carriere’ had moeten beseffen …

  Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft!
  Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren.
  Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

  1. Harry Haller2

   Kokkie, toen ik de kopregel ‘Het spijt mij’ boven dit artikel las schrok ik want ik veronderstelde dat Van der Galien het einde van DDS aankondigde.

   We zouden met z’n allen toch raar staan te kijken als dat zo was. Jij ook. Want waar moet je met jouw kleuterhumor en Donald Duck grapjes dan nog naar toe?

   1. Gebande K0K

    Zoals u mogelijk weet vind ik MvdG een slechte ondernemer, slechte werkgever en inconsequente stukjesschrijver.
    Indien hij het recht neemt om andersdenkenden tot op de grond af te branden, neem ik hetzelfde recht.
    Mocht DDS het loodje leggen, is daar maar een man verantwoordelijk voor, nl de man met die prachtige carrière.

    1. usb3.0

     Je bent niets gebande, net asl beukho*r een opper-wurm

    2. Harry Haller2

     “Zoals u mogelijk weet vind ik MvdG een slechte ondernemer, slechte werkgever en inconsequente stukjesschrijver.”

     Waarom kom je dan iedere dag hier en ben je niet weg te slaan?
     Masochisme, een missie, gemankeerd leven en huwelijk?

     1. Gebande K0K

      Beter lezen Harry Herrie

      Indien hij het recht neemt om andersdenkenden tot op de grond af te branden, neem ik hetzelfde recht.

     2. Harry Haller2

      Oh, rancune dus.

      Voel je je erg miskend, mijn jongen?

    3. ElGuapo

     Als het niet bevalt gewoon opdonderen koksucker.

     1. Gebande K0K

      Als het niet bevalt gewoon opdonderen

      Een uitstekende manier om niets te bereiken in het leven, hard weglopen.

     2. ElGuapo

      Vertel eens wat je allemaal bereikt hebt tot nu toe?

     3. Gebande K0K

      Bij mijn pensionering/terugtreding uit mijn bedrijf mijn kinderen een prachtig bedrijf met 3 vestigingen gegeven
      En u?

     4. ElGuapo

      Niet veel dus!

      Maar weten je kinderen dat je zo’n raar wraakzuchtig mannetje bent die zijn vrije pensioen tijd besteed aan het onderuit halen van een andere ondernemer?

 11. Duckday

  Sorry. Sorry. Sorry. Dit komt zeer bekend voor Hoeveel keer is dit niet gebruikt in dit handje klap kabinet We zullen er nog wel enkele jaren mee moeten leven. Natuur angst kan vreemde dingen doen.Maar dit kabinet bestaat louter uit MACHT HOOGMOED WAANZIN men is volledig doorgedraait DE NL politiek wat nu in de tweede kamer en eerste kamer zit (niet allemaal) is allen zich zelf te promoten zoland ze maar dat voorstelijke salaris hebben met alle gouden randjes.Op dit ogenblik is de NL politiek een ZEER GROTE PUINZOOI .Zie wat er nu gebeurd men heeft overal lak aan de DEMOCRATIE is volledig weg ZOU haast zeggen DICTATOR. In het verhaal is waarheid zijn gedachten gang geeft hij goed weer

 12. tata

  Het zij je vergeven. Ook ik ben er aanvankelijk ingetrapt.

 13. Beukman

  Kijk maar uit Michael. Straks moet je nog excuses maken voor het feit dat je ten onrechte excuses hebt gemaakt.

  De te leren les, voor iedereen: weet iets nooit zeker, en verwacht ook niet van anderen dat ze iets zeker weten. Ook niet van je Overheid.

 14. Flengan

  @Michael: Alleen echte kerels kunnen toegeven dat ze verkeerd zaten.

  1. Beukman

   Alleen echte kerels kunnen toegeven dat ze verkeerd zaten.

   Inderdaad, kijk maar naar Trump.

   1. ElGuapo

    Beukkie al antwoorden gekregen waarom je de x orgy bij schlemiel niet mocht bijwonen?

    1. Beukman

     Ik weet van niks. Zou jij daar ook komen?

   2. usb3.0

    “Alleen echte kerels kunnen toegeven dat ze verkeerd zaten.”

    Dat kan beukho*r niet zeggen hij/zij/het is immers een X

    1. Beukman

     Ik ben een doodordinaire cisgender, beste USB.
     Maar ik begrijp dat je met me eens bent dat Trump óf geen echte kerel is óf zijn fouten niet kan toegeven, óf wellicht beide?

     1. Flengan

      Onzin!

     2. Beukman

      Hoe zit het nou met Donald, Flengan? Dat kan volgens jouw definitie onmogelijk een “echte kerel” zijn. Eens?

     3. Flengan

      Ernst Willem Quispel is een psychopaat, een narcistische leugenclown, en jij bent zijn fabulerende rugridder.

     4. Beukman

      Niet er omheen draaien Flengan. Hoe zit het nou met Donald?

     5. Mr.blauw.sky

      Telos Flenga Maurirs Rood
      is een doorgewinterde psychopaat, narcistische leugenclown, en Abraham is zijn flatulerende rugridder.

     6. Flengan

      Ernst Willem Quispel vanuit z’n rukbunker.

     7. usb3.0

      “Ik ben een doodordinaire cisgender”

      Nee hoor, jij liegt en je bent ook geen echte kerel

   3. Harry Haller2

    Het duurt slechts tot zijn tweede reactie voordat Beukman’s demon en dwangneurose Trump zich weer openbaart.

    Nog steeds staat Beukman met Trump op en gaat hij met hem naar bed.
    Lijkt me buitengewoon vermoeiend zo’n allesopeisende obsessief-compulsieve stoornis.

    1. ElGuapo

     Laat schlemiel het maar niet horen die deelt beuksl*tje met niemand.

   4. Abraham50

    Of Beukman?

 15. EvertB

  Het tot in het extreme vasthouden aan het principe van volledig wantrouwen van de overheid lijkt mij niet gezond. Dat Van der Galien daar één keer tijdens het begin van de corona-epidemie van afweek valt te prijzen en beschouw ik als een teken van beschaving. Je kunt immers nooit 100 procent zeker zijn dat jouw principes te allen tijde de beste zijn. Geef dus in buitengewone omstandigheden (wereldwijde gezondheidsrisico) de gewantrouwde overheid de kans en het beetje vertrouwen het goede te doen.

  1. Beukman

   Juist! En zo is het.

   1. Abraham50

    Geef Beukman een kans bedoel je?

 16. Danielle

  Duurde aardig lang voordat je dat inzag, maar beter laat dan nooit zal ik maar zeggen…
  Al weet ik niet of het beter zou zijn om onwetend te zijn hierin, ze zeggen namelijk niet voor niks zalig zijn de onwetenden.

 17. Piet Klein

  Er zijn twee strategieën om het virus of de effecten van het virus de baas te worden:
  1 algehele (of in ieder geval een hoge vaccinatiegraad)
  2 het opbouwen van groepsimmuniteit met bescherming van de zwakkeren door bijvoorbeeld deze wel te vaccineren.
  Als je kijkt naar het aantal mensen dat overlijdt dan wel langdurig klachten overhoudt aan de strategie zijn de verschillen minder groot dan dat de discussie over deze strategieën suggereert. Tevens is nog een onderwerp hoeveel druk er op de zorg komt en of de zorg de capaciteit heeft om de benodigde zorg te leveren. Door het reguleren/verminderen van de overdracht door maatregelen zoals 1,5 meter afstand, mondkapjes etc. En er is een onderwerp in welke mate de strategie bestand is tegen mutaties van het virus. Hoewel de strategieën verschillend zijn is mogelijk het verschil in effectiviteit minder groot. Misschien hebben we twee varianten van goed om het virus te bestrijden.

  Voor een individu kan de afweging anders liggen dan voor een groep. Ben je ouder en neemt de effectiviteit van het immuunsysteem af dan gaat de voorkeur misschien naar vaccinatie. Ben je jong en is de kans klein op een fatale afloop van corona dan kun je de (eventuele) nadelen van een vaccinatie als groter risico zien dan de corona. Maar ook hier geldt dat je van je zelf niet weet of je toch tot de (kleine) groep behoort die bijvoorbeeld wel een long covid krijgt.

  Beide strategieën moeten leiden tot en hoge immuniteit na verloop van tijd of door vaccinatie of door opbouw van een natuurlijke groepsimmuniteit. En tot het moment dat deze hoge immuniteit is bereikt. En tot die tijd zijn er maatregelen nodig om de overdracht te beperken om de druk op de zorg binnen de perken te houden en uit respect voor hen die voor de vaccinatie strategie gaan en corona willen mijden.

  Als iedereen de twee strategieën respecteert en ook bereid is zich te gedragen naar de andere groep door bijvoorbeeld als groepsimmuniteit aanhanger voldoende maatregelen te nemen om de vaccinatie aanhanger te respecteren (zoals mondkapje, afstand etc.).

  In dat geval zou je onderscheid kunnen maken tussen de evenementen namelijk vaccinatie-strategie evenementen waarbij je gevaccineerd moet zijn om te kunnen deelnemen, en groepsimmuniteit evenementen waarbij een aantal maatregelen zoals afstand, mondkapjes vereist kunnen zijn om de reproductie van het virus zodanig laag te houden dat druk op de zorg binnen de beschikbare capaciteit blijft. Na verloop van tijd als de immuniteit voldoende groot geworden is in Nederland kun je de maatregelen weer afschaffen, mits de mutaties niet roet in het eten blijven gooien.

  Ben je voorstander van altijd en overal een vaccinatiebewijs dan sluit je de groep uit die op natuurlijke wijze immuniteit wil opbouwen. Heb je geen eisen bij een evenement dat sluit je de groep uit die de vaccinatiestrategie volgt maar onvoldoende gevaccineerd is.

  Bied je ruimte voor de twee varianten van evenementen dan is voor iedereen een kans om weer te kunnen genieten van het samen zijn, van de evenementen. En hopen we dat het aantal varianten van het virus binnen de perken blijft.

  En met ze allen zullen we moeten respecteren dat we het reproductie getal in de vingers houden zodat de druk op de zorg acceptabel blijft.

  We zijn gewend aan de club van Rutte (en de EU) die specialisten zijn in het opstoken van de polarisatie in de samenleving. Wellicht is covid een leer moment voor den Haag om te stoppen met een vals dilemma, te stoppen met de polarisatie te vergroten, te stoppen met het niet serieus nemen van groepen met een andere mening. Nederland verdient beter.

  1. Emile Takma

   Het spijt me, Piet Klein, maar dit soort lappen tekst ga ik niet lezen, temeer ook omdat je gewoonlijk onzin debiteert.

   1. september

    Dat is. Bekend van hem veel te veel tekst

   2. usb3.0

    Nee hoor tamil jij wenst je niet verdiepen omdat je hoofd vol zit met fascistisch vaccinatie cojonavirusströnt

    1. Nostradamus

     Emile is ook een vacciNazi en houdt niet van argumenten die erop wijzen dat hij fout zit.

   3. Joko

    Probeer je dwangneurose de baas te worden jongen. Reageer met die puntjes.Dan weten we dat je je lusten hebt botgevierd en jij bent gelukkig omdat je bent opgevallen…

  2. Adriaen van Bergen

   Ik lees veel te veel verontrustende berichten om de dna veranderende experimentele vaccins maar 1 blik waardig te gunnen.
   Ik lees dat er onder de 70 jaar maar 140 mensen zijn overleden.
   Onder de 40 jaar maar 40 mensen.
   Ik lees dat de gemiddelde stervensleeftijd 81 jaar is.
   Ik lees dat er bij de overledenen veel onderliggend lijden was.
   In 2020 was het niet erger dan een flinke griep.
   In 2021 is er een licht griepseizoen.
   Wat zeg ik nou? Griep?
   Ja dat is het.
   De griep is namelijk compleet verdwenen de afgelopen 2 jaar. Iets dat compleet onmogelijk is.
   We worden bedrogen.

  3. Echtepleb

   Er zijn drie niet twee strategieën. Voor de rest heb je wel gelijk, maar ik zou nog even zoeken. In alle andere verhalen kan zo maar eens een echte oplossing zitten.

 18. Abraham50

  Beukman: het spijt me.

 19. KippiX

  Grote klasse Michael! Ik weet zeker dat er nog wel een paar miljoen met hetzelfde schuldgevoel rondlopen maar het durven zeggen omdat ze anders voor wappie worden uitgemaakt ois. Namen zij ook zelf maar een dergelijk initiatief. Maar jij laat je oprechtheid zien! Nogmaals grote klasse en ik sta aan jouw kant!

  1. usb3.0

   ++++++++++++++++++

  2. KippiX

   ‘maar het NIET durven zeggen’
   ois = oid

 20. halo1

  Het is wel een erg late wake up call van MvdG. Leuk trouwens dat libertarisme, zal een goed gevoel over jezelf geven, maar ze krijgen nooit meer dan 1 % van de stemmen.. de mensen voorvoelen kennelijk dat de wereld dan een puinhoop wordt..

 21. ET007

  Ik begrijp je artikel volledig. Klopt helemaal. Je kunt niet alles weten en ik denk het is ook de natuur om dan meteen zo te reageren als je de beelden ziet van de legertrucs in Italie en de omvallende Chinezen. Je wilt ook meteen reageren en maatregelen nemen om jezelf en familie te behoeden. Maar de vraag is ook: hoe is dit alles tot stand gekomen? De beelden zijn denk ik niet fake. Heeft de overheid gewacht met ingrijpen totdat de bevolking er zelf om vroeg om dan vervolgens hun plan in werking te zetten.
  Is Corona een (ontsnapt) experiment en hebben overheden hier misbruik van gemaakt? Geen idee, maar feit is dat we de duivel om hulp gevraagd hebben.

 22. ikweetwatikwil

  Zo ben ik er in het begin ook ingetuind. Kwam wel vrij snel op het idee, hier klopt iets niet.
  Het virus zou uit China komen, Maar ondertussen verkopen ze van alles en nog aan de
  Chinezen.

 23. Joko

  Even schrok ik van de kop. Michael biedt excuses aan aan…De naam komt mijn keel niet uit. Gelukkig Michael. Je hebt me even op het verkeerde been gezet. Mea culpa !

 24. Niet L niet R

  Ik vind het aller slechtste, dat twee niet deskundige personen, die aan het handje moeten lopen om informatie te verkrijgen en de burger dwingend voor te schrijven!
  Voorbeeld Pinokkio Rutte en clowntje Hugo hebben vrijheden gegeven die niet verantwoordelijk waren, en waardoor wij als land vuurrood gekleurd zijn en moeilijk heden hebben met bijna alle andere landen!
  Bij een zeer ernstige problemen zoals nu, moet er een vast team gevormd worden uit deskundige van alle gelederen, die voorlichting geven aan de burgers, los van de politiek!

 25. Adriaen van Bergen

  Toentertijd zijn mijn reacties diverse keren niet geplaatst.
  Excuses geaccepteerd.

  Nu Geenstijl nog.
  Daar zijn 3 accounts van mij verbannen (ik had een paar reserve accounts die ik daar nooit gebruikte).
  Zelfs op Tweakers werd ik gecensureerd.

  1. Ad Fundum

   U maakt er dus een sport van, als ik het goed begrijpt. Probeert u anders het Reformatorisch Dagblad eens.

   1. Adriaen van Bergen

    U heeft het verkeerd begrepen.
    De censuur is alom vertegenwoordigd.
    De geschiedenis leert ons in ieder geval 1 ding over censuur:
    Degenen die censureren zijn altijd de slechteriken.
    Goed van Michael dat hij er op terugkomt.

 26. Echtepleb

  Ach beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. De rest wist het ook niet, Baudet zat een tijdje op een goede koers, nu van Haga denk ik zo. Nu je toch op de terugweg bent wil ik je attenderen op een podcast. Luister hem helemaal ( of begin pas na een 50 min, dan pas is het interessant) en trek vooral uw eigen conclusies. Ik hoor niet bij de ontkenners maar op enig moment kun je ook je meningen updaten.
  h–ps://open.spotify.com/episode/7uVXKgE6eLJKMXkETwcw0D?si=QM05Ld4nSBuviCc0fndxgg&utm_source=whatsapp&dl_branch=1

 27. Michael van der Galien

  Gebande kok (die natuurlijk weer geband is): of je bent wie je zegt te zijn en hebt daarom geen idee over mijn leiderschap van DDS of je liegt over wie je bent (gepensioneerd, oud-ondernemer) en bent eigenlijk een oud-redacteur of iets dergelijks die boos is omdat ik niet deed wat jij wilde. Het maakt me niet uit welke optie de juiste is. Het enige dat wel relevant is, is dat jij weer geband bent.

  kusje!

  1. Ad Fundum

   Geldt verbanning ook voor schelden en getier? Het scheelt weer een hoop berichten met *, “, ö . Het is af en toe niet leesbaar.

  2. Louise

   Niet op inhoud, geen ongetogen woordgebruik, krijg je van de een op de andere dag geen bericht meer geplaatst. Lijkt dus op verbanning op basis van naamgebruik.

  3. ikweetwatikwil

   En zo is dat Michael. Bijt maar eens van je af. Gebande is een niks.

  4. ElGuapo

   Zo kan het ook ja. Ik gooi negatieve ,niet gemotiveerde werknemers die de boel voor anderen verpesten er ook uit. Ben wel jaloers omdat het hier een stuk makkelijker gaat.

  5. Gebande_5

   Tot zover de onvoorwaardelijke vrijheid van meningsuiting van Michael, het spijt me, van der Galien.
   Schijnbaar toch weer een gevoelige snaar geraakt.

   Gelukkig had ik nog een totaal niet herleidbare inlog liggen.

   1. ElGuapo

    Als je al zo vaak gebanned bent is het misschien eens tijd om te kijken wat de oorzaak is.

    1. Gebande_5

     De oorzaak lijkt mij overduidelijk.
     Schelden, d00dwensen, vleeshaken in iemand keel, oncologie behandeling toewensen, dat is wel geoorloofd.
     De beperkte vrijheid van meningsuiting volgens de Michael (het spijt me) van der Galien normen is voor mij ondoorgrondelijk.

     1. ElGuapo

      Schelden, d00dwensen, vleeshaken in iemand keel, oncologie behandeling toewensen….. je kijkt naar wat wel en niet geoorloofd is.

      Hoe komt dat nou? Is er iets wat het uitlokt?
      Kijk eerst eens naar wat de aanleiding is.

     2. Harry Haller2

      Kokkie, in die drie patatzaken waarin je sloeberkinderen nu boven giftige frituurdampen staan te ploeteren, heb je blijkbaar nooit enige mensenkennis opgedaan.

      Je begrijpt totaal niet dat je keer op keer een grens overgaat doordat je het nest waarin je vrijuit mag praten telkens weer bevuilt. Je mist daar eenvoudig een antenne en radar voor. Een afgestompte idioot, misschien komt dat nog het meest in de buurt.

      Hier op DDS heerste een ongelooflijke vrijheid van meningsuiting die je nergens op andere blogs vindt. Je kunt bijna alles zeggen: koester dat, in plaats van steeds op de eigenaar/moderator af te geven. Hij doet met veel inzet enorm zijn best en jij debiteert alleen maar afbrekende kritiek.

      Wordt het niet tijd dat je definitief oprot?

     3. Gebande_5

      Het is heel simpel.
      Michael, het spijt me, van der Galien en overige “redacteuren” mogen alles en iedereen beoordelen, veroordelen, beschuldigen.
      Gelijkdenkenden mogen alles schrijven (Ik hoop, Beuk, met al mijn atomen in mijn lichaam, dat jouw zwangere dochter haar buik open gesneden wordt, en dat ik jou jankend in een hoekje zie zitten…)
      Maar andersdenkenden mogen in fatsoenlijke bewoording geen “redacteuren” bekritiseren.

      Betreffende de werklust en betrokkenheid van Michael, het spijt me, van der Galien, zal ik u en anderen de quotes van zijn hand/pen hieromtrent besparen.

     4. Gebande_5

      @Harry Herrie.
      Wat heeft u voor uw kinderen opgebouwd en meegegeven?

     5. Harry Haller2

      “Maar andersdenkenden mogen in fatsoenlijke bewoording geen “redacteuren” bekritiseren.”

      Klopt! Dat is nu net het punt waar het om draait en wat jij maar niet wilt begrijpen.

      Op DDS mag je op alles en over iedereen je ongezouten mening in de meest brute woorden luidkeels verkondigen. Maar van de redacteuren blijf je af. Is dat nu zo moeilijk te begrijpen? Je schijt niet op het tapijt van je gastheer.

      O ja, en doxing is ook verboden.

     6. Gebande_5

      Begrijpen is iets anders dan accepteren.

     7. vlekkenoplosser

      je moet iets eerst begrijpen voordat je het kunt accepteren micro zwetscockje !

  6. vlekkenoplosser

   ach wat is bannen ? klinkt stoer maar betekent 1 zakken op de vpn lijst en nieuwe nick bedenken.

   zou het fijner vinden als de quatsch van inhoudsloos gewauwel gewoon verwijdert werd. Niet on topic , dag bericht , voor niets getikt. Dan is de gein er snel af verwacht ik.

   Inhoudelijk mag je alles vinden daarom leven we in een democratie en is DDS geen JOOP of NU.

 28. Jan Heyn

  Mooi dat jij je fouten toegeeft.
  Helaas wenst een groot deel van Nederland dat al heel lang niet te doen. Die lopen helaas nog steeds liever als schaapjes achter de linksche leiders aan, linkschaf de afgrond in.
  En niet alleen op corona gebied, maar op heel veel fronten.
  Men WIL niet toegeven dat Linksch beleid op een gegeven moment tot de grootst denkbare ellende zal leiden. Of beter gezegd, lijden.

 29. Gebande_5

  Het spijt me: Nog 2 kanshebbers:

  De droom van D66 wordt werkelijkheid: COVID-19 superdodelijk voor ouderen (COLUMN)
  Ultra-slapjanus Peter R. de Vries biedt boze censuurhindoes huilend excuses aan voor “beledigende” olifant-sketch

 30. 56RdK

  “Nu weten we dat dit natuurlijk van geen kant klopt.”

  Aldus de dikke opgestoken wijsvinger van Michael richting alle door Covid overledenen, richting alle medewerkers in de zorg die met Covid te maken hebben gehad en nog steeds hebben! Wereldwijd!

  Natuurlijk krijg je hier van velen een veer in je reet gestoken om zoveel dom gezwets dat je in dit artikel hebt gepubliceerd, wens diegene dan ook een stevige aanval van dat ‘griepje’ in de hoop dat ze het overleven. Maar feitelijk gaat aan dit soort lui niets verloren.

  En nogmaals Michael, ga je eens écht verdiepen wat er speelt, ga eens een Covid-afdeling bezoeken, laat je informeren! Wellicht heb je daarna wel 10 pagina’s voor “Sorry” nodig.

  En stem bij de volgende verkiezingen niet op een van de kartelpartijen!

  1. Gebande_5

   Exact, factfree onzin wat meneer het spijt mij verkondigd

  2. usb3.0

   Covidcrisis is gecreëerd door structureel de ic bedden NIET op te schalen, 99,8% van de mensen hebben GEEN last van covid, waarom kijkt 56R daar niet naar????????

 31. 56RdK

  @usb3.0

  Het spijt me!

  Het spijt me,
  Want ik laat me leiden door feiten en waarheden en niet door verachtelijk gezwets zoals hier door een zich journalist noemende Michael gedropt.

  Gezwets dat van zo’n weinig tot totaal geen respect getuigt jegens de Covid-doden, -patiënten en zorgpersoneel!

 32. Gebande_5

  © Aangeboden door NU.nl
  Televisiemaker en journalist Jan Roos (44) haalt uit naar de corona-ontkenners die hem berichtjes sturen. Op Twitter noemt Roos, die voor de tweede keer besmet is met corona, deze mensen “stapelmesjogge”.

  Roos schrijft in zijn bericht op Twitter: “Grappig. Lig ziek in bed met corona en krijg berichtjes hoeveel ik betaald krijg voor deze bangmakerij. Mensen zijn echt stapelmesjogge aan het worden.”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.