Hongaarse politicus veegt de vloer aan met Rutte: ‘Lees ons niet de les, Nederland heeft een overduidelijk probleem met wetshandhaving’

De Hongaarse Europarlementariër Hidvéghi Balázs heeft zojuist een flinke sneer uitgedeeld naar premier Mark Rutte. De partijgenoot van Viktor Orbán stelt dat Nederland overduidelijk een wetshandhavingsprobleem heeft als “een journalist kan worden neergeschoten omdat hij zijn werk doet”. In plaats van proberen Hongarije op zijn knieën te dwingen kan Rutte beter de situatie in eigen land proberen te verbeteren. 

Ook in het buitenland kijkt men met afschuw naar wat er in Nederland is gebeurd. Fidesz-politicus Balázs stelt dat Nederland een groot probleem heeft wat betreft de handhaving van de wet. En geef de politicus eens ongelijk, al jaren is men flink aan het bezuinigen op veiligheid waardoor de georganiseerde misdaad steeds machtiger aan het worden is.

Ondertussen is premier Rutte, gesteund door hijgerige deugers in Nederland, drukker bezig met Hongarije de les te lezen in plaats van structurele problemen aan te pakken in Nederland. Terwijl de Haagse elite al jaren bezuinigd op onze veiligheid, Nederlanders via de Belastingdienst kleineert en discrimineert, probeert Rutte de aandacht te verleggen van de problematiek hier door te wijzen naar Hongarije. Balázs moet hier duidelijk niets van hebben.

“Nederland heeft duidelijk een probleem met wetshandhaving. Peter R. de Vries werd in het hoofd geschoten. Gewoon voor het doen van zijn plicht als journalist. Dat is een duidelijke aanval op de vrije journalistiek. Hij zou moeten omgaan met de situatie in zijn eigen land in plaats van Hongarije op de knieën te dwingen.”, aldus de Hongaarse politicus die Rutte een verbale oorvijg geeft.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De kritiek op Rutte komt natuurlijk niet helemaal uit de lucht vallen. De afgelopen weken was Rutte zeer kritisch op de gang van zaken in Hongarije, dit is duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten van de Hongaarse politieke elite. Terwijl Rutte met veel dedain praat over wat er fout zou gaan in het land, is hij zelf premier van een land dat ook genoeg problemen heeft die onopgelost blijven. Rutte zou beter wat meer prioriteit moeten geven aan de problemen op eigen bodem in plaats van continu naar Hongarije te kijken.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. vlekkenoplosser

  spijker — kop

  Het is ook niet moeilijk om rutte zijn snaveltje te binden. rutte is lang niet bij machte om iemand de maat te nemen. Hij heeft immers geen actieve herinnering aan het verleden.

  1. hans-e-pans

   Wie zijn billen brand moet op de blaren zitten, zelfs Mark R.

 2. Winfrida

  Eerst maar eens je eigen land op orde, voordat je je gal gaat spuwen naar een ander.

  1. Emile Takma

   Daar kan die bruine Hogaar het mee doen, Winfrida.

   1. vlekkenoplosser

    zegt de bruine strónt vlé®k

   2. Winfrida

    @Emile Takma

    Ik heb het over onze eigen held, premier Mark Rutte.

    1. Emile Takma

     Held is een groot woord, Winfrida, maar dat hij een groot staatsman is ben ik wel met je eens.

     1. leukeditter

      hahahahah Takkewijf stop je nou nog niet met je onzinnig gelummel?? Rutten een groot staatsman, het moet niet gekker worden.. dus liegen bedriegen beloven en niet doen en ga zo maar door ,,dan ben je magnifiek staatsman..

     2. RvdBe

      Een groot staatsman is iemand die de eu voorop stelt aan het eigen land, als gekozen rechtse regering buigt voor de linkse oppositie, die zich niets aantrekt van racistische/religieuze moorden in eigen land maar meebuigt met de hype rond de dood van een Amerikaanse crimineel bij een arrestatie, Rutte de man die bij belangrijke zaken meestal geen actieve herinneringen heeft etc etc.
      Het is geen groot staatsman, hij heeft geen visie, het is iemand die reageert op situaties, een slechte eigenschap voor een “groot” staatsman.

     3. Emile Takma

      “Een groot staatsman is iemand die de eu voorop stelt aan het eigen land”

      In elk geval zal de regering nadrukkelijk rekening moeten houden met het feit dat een overgrote meerderheid in Nederland voorstander is van de EU.

    2. Cootje

     Je bedoelt Pinokkio ,

    3. Cootje

     Quiz vraag wie heeft in Nederland de bijnaam Pinokkio , een afgedankte schoolmeester , die in ruim 10 jaar Nederland heeft afgedankt tot een bananen republiek , waar over 10 jaar de criminelen de baas zijn , en zuid Europa ons leeg heeft gevreten . In de Chinese geschiedenis boekjes over 50 jaar Nederland WAS een rijke provincie van europa

  2. Peter Loosduinen

   ABSOLUUT !!

 3. Levie

  De Hongaren, ons grote voorbeeld…. Pfff 😀

 4. Marcel41

  Balazs heeft helemaal gelijk.

  Rutte moet zich drukker maken om de problemen in eigen land, zoals veiligheid en het bestrijden van omgekeerd racisme.

  1. Spoetnick

   Marcel41: Rutte beschouwt Nederland niet als zijn eigen land. In zijn dromen is hij heerser van de EU, misschien wel de wereld. In die context is Nederland een onbelangrijk buitengebiedje waarvan de bewoners maximaal uitgeperst moeten worden.

   1. Fortiori

    Met zulke verhalen is DDS groot geworden, veel onzin, halve waarheden en keiharde leugens.

    1. Spoetnick

     DDS groot ?
     Het ego van Rutte, dàt is pas groot.
     Op halve waarheden heb ik hem nooit betrapt.
     Wel op keiharde leugens.
     Daar kan inmiddels een boek mee worden gevuld.

     1. vlekkenoplosser

      een boek ? een hele encyclopedie bedoel je.

      per jaar een deel !

     2. Emile Takma

      Gelukkig spreken Wilders en Baudet altijd de waarheid.

      Toch?

     3. vlekkenoplosser

      laten we zeggen dat ze minder liegen dan pinokkio strónt vlé®k

 5. Fatsoen74

  Veeg eerst het eigen straatje schoon, voordat men kritiek uit op anderen.

  Lekker de betweter terwijl er problemen genoeg in eigen land zijn.

  Politie
  Zorg
  Onderwijs
  Huisvesting
  Belastingen

  Etc…..

 6. Meriadoc Brandebok

  In Hongarije hebben ze geen vrije pers meer, dus kunnen er ook geen vrije journalisten worden neergeschoten.

  1. Emile Takma

   Bam!

   1. Cootje

    L.u .l ! Heb je al bericht gehad van je moeder ?

    1. Emile Takma

     Ze nemen in de hemel zelden de telefoon op, Klootje.

     1. Cootje

      Geen afscheid kunnen nemen of heeft ze je verstoten en zit je eenzaam op je zolderkamertje , want buiten kom je nooit

     2. vlekkenoplosser

      je bedoelt vast de hel strónt vlé®k. Iemand die jou het levenslicht gegeven heeft mag niet ongestraft blijven strónt vlé®k

  2. Cootje

   In Hongarije zet de misdaad ook geen 80 miljard euro om , in Hongarije heb je geen 3 nationale banken die een internationale uitstralen hebben samen 2000 miljoen euro boete betalen , volgens mij is 3 banken het totale plaatje van ondermijning , banken zijn niet vies van geld , en de zogenaamde fatsoenlijke hebben wel boter op hun hoofd , 10% van het BMP is misdaad gerelateerd . In de volksmond gewoon net als Italië een schurkenstaat , in Hongarije hebben ze geen licht getinte of negroïde artiesten voor de misdaad programmas

 7. Branzino

  De redactie van DDS maakt het nu wel een beetje ingewikkeld. Eerder vandaag meende ik in een DDS-artikel te lezen, dat de aanslag op De Vries geen aanslag op de journalistiek of de persvrijheid is, maar een aanslag op iemand die een criminele tegenstander steunt. In Hongarije ziet men dat blijkbaar anders en maakt men er toch een aanslag op de persvrijheid en journalistiek van en wordt dat Rutte vervolgens verweten. In dit artikel lees ik steun voor deze visie. Maar dat is dan wel wat anders dan eerder vandaag werd opgeschreven.
  Wat is het nu? Is de persvrijheid aangetast en mag je dat Rutte verwijten, of heeft die Hongaarse politicus ongelijk en hebben persvrijheid en de aanslag op De Vries helemaal niets met elkaar te maken?

  1. vlekkenoplosser

   blabla bladieblabla

 8. Cootje

  Hij heeft gelijk de Nederlandse mentaliteit wijzen met het vingertje naar een ander , terwijl 3 nationale banken hun misdaden afkopen met een som geld zonder individuele strafvervolging , 10% van ons BNP 80 miljard is misdaad gerelateerd , terwijl de handhaving is gekrompen op padvinders niveau , en de rechtsgang een lachertje is , terwijl een minderheidsgroepering allochtonen in veelvoud voorkomt in de misdaad statistieken . De thee cultuur en wegkijken door de zogenaamde fatsoenlijke partijen heeft ons land gebracht naar een bananen republiek , en Orban heeft gelijk , knap is de puinhopen in eigen land maar op , 120/ 125 moorden per jaar

 9. Rieks

  Precies, en Rutte staat met de mond vol tanden. Nogal wat jaren geleden noemden buitenlandse politici NL een narcostaat en Rutte was woedend. Maar nu zwijgt hij want hij weet inmiddels dat ze gelijk hadden. Maar waarom duurde dat zo lang?

 10. Monty

  ”dat Nederland overduidelijk een wetshandhavingsprobleem heeft”

  Daar in tegen heeft Hongarije een mega probleem met ped0filie en pornografie.

  Zelfs zo erg dat ze er speciaal een wet voor hebben aangenomen om hun kinderen te beschermen tegen de perverse mannetjes die er rond lopen.

 11. Fortiori

  Een land dat binnen de EU de hand ophoudt leest de les en veegt de vloer aan.

  1. Brenda Welsh

   Zo iets als zwart reizen en de conducteur een verwijt maakt wanneer hij om het plaatsbewijs vraagt aan de passagier.

   1. usb3.0

    Om te beginnen met de klassieker ‘geen cent meer naar Griekenland’. Enfin u weet hoe dit verder afliep.

    Kent u die mop van iedere werkende Nederlander die € 1.000 zou krijgen?
    Dit grapje zou gefinancierd worden door bezuinigingen op ambtenaren, subsidies en ontwikkelingssamenwerking.
    Die € 1.000 kwam er niet, net zo min als de beloofde bezuinigingen, integendeel…

    Hypotheekrente-aftrek stond als een huis bij de VVD en Rutte.
    Dan weet de goede verstaander eigenlijk al voldoende…

    volkert van de graaf zou niet op proefverlof, daar zou leugenclown rutte persoonlijk een stokje voor steken!
    (Niet alleen ging de moordenaar van Pim Fortuyn op proefverlof, hij werd nadien op alle mogelijke manieren door de overheid gefaciliteerd.)

    Leugenclown rutte zou de uitslag van het Oekraïne-referendum respecteren. Wat volgde waren geitenpaadjes, betekenisloze inlegvelletjes…en werd er ‘gewoon’ bij het kruisje getekend.

    Ook Dividendbelasting-gate mondde uit in een typisch ruttiaans leugenfest.
    Alleen lopen zelfs de meest doortrapte leugenaars weleens tegen de lamp.
    Dan wil acuut geheugenverlies nog weleens helpen. “Ik heb er geen herinnering meer aan”.

    1. september

     bláblá. bladieblabla

     1. usb3.0

      Ja daar kan je natuurlijk niets anders op zeggen, jij domoor..

     2. vlekkenoplosser

      de assistent van de strónt vlé®k is weinig origineel

    2. 4thepeople

     Nederlanders leren kennelijk niet, of er wordt op grote schaal gefraudeerd door peilbureau’s en met verkiezingsdata.

  2. sonny

   Fortiori,
   Iemand die de hand ophoudt, kan altijd nog de waarheid uitspreken!
   Het ene feit, sluit het andere niet uit!
   Behalve dan voor subjectieve lieden!

 12. sonny

  Orban is dan ook een wijs man, in vergelijk met de genderloze, levenservaring arme Mark Rutte!
  Geleerdheid komt uit boeken, wijsheid is de koppeling met intens opgedane levenservaring!

 13. RvdBe

  Rutte de Brusselse marionet is gewoon jaloers op op Orban, omdat hij wel zijn land op orde heeft, omdat hij wel gerespecteerd wordt door zijn kiezers, omdat hij wel voor zijn land kiest, omdat Orban wel een leider is.

  1. Emile Takma

   Hongarije is niet op orde. Het loopt in rap tempo leeg, met name jongeren en hoger opgeleiden vertrekken in grote getale.

   Ook doet Hongarije het niet best op het terrein van Corona. Nederland heeft 1034 Corona-doden per miljoen inwoners, Hongarije 3114.

   Hongarije drijft economisch op EU-subsidies. Een falend kutlandje.

   1. vlekkenoplosser

    aldus de strónt vlé®k vanuit Boedapest , nu terug naar de studio

   2. Emile Takma

    En en zwijg ik nog over de beperkte persvrijheid, de zwakke rechtsstaat en het corrupte staatsapparaat.

    1. vlekkenoplosser

     corrupt staatsapparaat ? ja ze hebben kennelijk veel geleerd van Omtzigt gate en het verlies van een actieve herinnering aan zaken.

     den haag is een uitstekend voorbeeld van corruptie en het opleggen van zwijgplicht aan de pers !

     Hoe was ook alweer de opdracht bij de corona berichtgevingen en persconferenties ? geen negatieve pers anders bent u niet meer welkom.

     donder toch eens op met je hypocriete gewauwel strónt vlé®k

 14. 56RdK

  “al jaren is men flink aan het bezuinigen op veiligheid waardoor de georganiseerde misdaad steeds machtiger aan het worden is.”

  Inderdaad, en niet alleen door de georganiseerde misdaad loopt onze veiligheid gevaar, naast bezuinigingen ook dankzij de (straf)wetgeving dat een lachertje is, ook dat totaal buiten de échte wereld, maar wél onder invloed van politieke gedachtegangen staat. De verkeerde welteverstaan.

  Waardoor bijvoorbeeld de politie met de handen op de rug staat, terwijl het vuilnis in dure grote auto’s hun uitlachend voorbij rijdt.

  Waardoor bijvoorbeeld moordenaars of aanhangers met een islamitische achtergrond die verschrikkelijke daden hebben begaan geen levenslang krijgen, maar na hooguit vier jaar weer geheel vrij mens zijn.
  Waar ze ook tijdens hun dententie over alles kunnen beschikken, zodat ze de draad na hechtenis weer makkelijk kunnen oppakken, als ze dat al tijdens hun hechtenis niet hebben kunnen doen, want rechten op, hé …..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.