Lilian Helder (PVV) woedend op financiële inkrimping criminaliteitsbeheersing: “Liever het klimaat redden dan criminaliteit bestrijden”

PVV-politica Lilian Helder is niet te spreken over de huidige koers van de politiek en de formatiebesprekingen. De afgelopen jaren is er flink bezuinigd op de criminaliteitsbeheersing in Nederland, ondertussen is dit hele thema niet eens een onderwerp bij de formatiebesprekingen. Experts zien dat de georganiseerde misdaad weer steeds machtiger worden. Daarom hekelt de PVV’er het feit dat de formatiebesprekingen zo veel gaan over het klimaat en niet over de veiligheid in ons land. 

Helder maakt zich net als politievakbondleider Gerrit van de Kamp grote zorgen om de bestrijding van (georganiseerde) misdaad in ons land. De laatste jaren is de overheid juist gaan korten op de bestrijding hiervan, tot grote zorgen bij zowel de politie als de PVV. Van de Kamp uit pittige kritiek in het AD:

“Deze mensen hebben zoveel macht, zoveel geld. En wat stellen wij daar als samenleving tegenover? Terwijl Nederland in de afgelopen jaren zoveel rijker is geworden, trekken we voor veiligheid steeds minder uit. Waar we eerst 1,8 procent van het nationaal inkomen besteedden aan criminaliteitsbeheersing, is dat nu nog 1,3 procent. Het is tijd dat Den Haag zich realiseert dat het gewoon niet meer kan. Het is bijna nalatigheid te noemen.”

De PVV-politica onderschrijft deze kritiek en voegt daaraan toe dat dit onderwerp, wat natuurlijk een hartstikke belangrijke prioriteit zou moeten zijn, niet eens op de agenda staat bij de formatiebesprekingen. Al langer is zij vanuit de oppositie enorm kritisch op de continue bezuiniging omtrent de veiligheid in Nederland.

Ze kaart ook een terecht punt aan: terwijl onze politieke elite zich blindstaren op het klimaatvraagstuk, en zich keer op keer op de eigen schouders kloppen wanneer er weer een megalomaan project is doorgevoerd, zijn ze juist minder gaan uitgeven aan veiligheid. Terwijl veiligheid ten alle tijden de grootste prioriteit zou moeten zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is dan ook méér dan terecht dat Helder de bestuurlijke partijen hierop aanspreekt. Jarenlang heeft men te weinig geïnvesteerd in veiligheid én juist gigantisch grote bedragen in prestigeprojecten omtrent klimaat. Ondertussen heeft de georganiseerde misdaad steeds meer macht in ons land weten te vergaren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Jack Flash

  Helemaal Helder.

 2. Branzino

  De kriminaliteit daalt al jaren, maar met het klimaat gaat het steeds slechter. Kriminaliteit treft een relatief klein deel van de bevolking, maar het klimaat gaat iedereen aan. Waar moet je dus je geld op inzetten?

  1. Boze witte man

   Ja tuurlijk raakt het maar een klein gedeelte tot dat jezelf beroofd/ bestolen wordt dan is het huilen. Hypocriet en dat je criminaliteit niet kan spellen zegt genoeg over je.

  2. Stopperspil

   Dat het zo slecht gaat met het klimaat wordt ons tot vervelens toe verteld door linkse partijen en een zwik zwaar gesubsidieerde clubjes.

 3. Piet Klein

  Rutte over de strijd tegen de criminaliteit: “Het is een kwestie van uren, dagen, maanden en jaren. Maar het is een strijd die Nederland gaat winnen.”
  Helemaal mee eens dat is namelijk de tijd dat er mogelijk nog een kabinet Rutte zit. Dit is een strijd die Nederland moet gaan winnen. Nederland verdient beter

 4. Antihedo

  Het vervelende is dat bestrijding van misdaad vaak gepaard gaat met inperking van vrijheid. Daar moet ook de PVV goed over nadenken.

  1. vlekkenoplosser

   onzin , bij misdaadbestrijding moet je maatwerk leveren !

   Een restaurant of belwinkel waar nooit iemand iets koopt kan geen omzet van tonnen genereren. Degelijk oud vertrouwd recherchewerk kan dat bloot leggen. Moet je wel de mensen en middelen beschikbaar stellen.

   Hoeft de gewone burger geen enkel grondrecht voor in te leveren. Je gewauwel is dus onzin !

 5. Beukman

  Misschien kan Helder haar klacht combineren met een verzoek om werk te maken van de gedeeltelijke of gehele legalisering van drսgs. Dat is heel wat constructiever dan het probleem van de georganiseerde misdaad uitspelen tegen dat van de klimaatverandering.

  1. vlekkenoplosser

   onzin bukhol !

   de politiek laat zien waar haar prioriteiten liggen. Dat er recent weer een misdaadverslaggever een kogel in zijn kop kreeg is collateral damage volgens randdebielen van jouw kaliber !

   1. Beukman

    de politiek laat zien waar haar prioriteiten liggen.

    Precies wat ik beweer, Poep. De politiek zou meer werk moeten maken van de legalisering van drսgs. Er bestaat geen effectievere manier om de georganiseerde misdaad te bestrijden.

    1. vlekkenoplosser

     precies bukhol , dus ook voor jou mini begrijpertje randdebiel.

     Hopelijk krijgen je burn zonnepanelen uit de subsidie pot en jij een kogel bij een overval .

     De juiste prioriteit stomme hond !

     1. Beukman

      ook voor jou mini begrijpertje randdebiel

      Toch weer een terugval, Poep? Jammer. Probeer je aan de afspraken te houden, dan wordt communicatie misschien weer mogelijk.

     2. vlekkenoplosser

      quote Toch weer een terugval, Poep? end

      je voldoet aan de beschrijving zoals gegeven, je bent een stomme en arrogante hond !

      Welke afspraken stomme hond ? met jou kan je geen afspraken maken dus zullen wij die nooit maken noch gemaakt hebben. Je selectieve geheugen is de kluts weer kwijt stomme hond.

     3. Beukman

      Waf waf!

     4. vlekkenoplosser

      zeer passend , nu af stomme hond !

  2. usb3.0

   Zolas beukho* r vindt dat weerloze ongeboren baby’s moeten worden vermoord vind beukho*r ook dat men te pas en te onpas druks moet gaan gebruiken…

   1. Beukman

    Wat is je punt, Ursul?

 6. Emile Takma

  “Liever het klimaat redden dan criminaliteit bestrijden”

  Dat lijkt me inderdaad de juiste prioriteitsstelling.

  1. Harry Haller2

   Het klimaat redt zichzelf wel. Doe liever wat aan de kolossale, mondiale milieuvervuiling van lucht, land, rivieren en oceanen.

  2. vlekkenoplosser

   hopelijk krijgen je buren zonnepanelen uit de subsidiepot en wordt jouw vervelende rotkop eraf geschoten bij een overval.

  3. usb3.0

   tamil’s referentie van de levens invulling is totaal verknipt natuurlijk

 7. Levie

  Vals dilemma, trap er niet in. Het is geen kwestie van of of.

  1. Levie

   Overigens wèl twee aantrekkelijke punten die Lilian :b

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.