Horecabranche-baas woedend op strengere maatregelen: ‘Horecaondernemers trekken aan kortste eind’

Robèr Willemsen, voorzitter Koninklijke Horeca Nederland, is niet te spreken over het wispelturige beleid van de overheid. Keer op keer worden horecaondernemers zwaar gedupeerd door de wisselende keuzes van het kabinet. Een “open-dicht-open-scenario” is volgens Willemsen niet wenselijk, de overheid moet maar eens accepteren dat we moeten leren leven met dit virus. Dat betekent dat iedereen zijn verantwoordelijkheid zal moeten gaan nemen, burgers maar ook de Haagse beleidsmakers dus. 

Het waren enkele mooie én hoopvolle weken voor de horeca in Nederland. De versoepelingen zorgde voor een opleving in Nederland, mensen gingen massaal weer op een terras zitten of lekker dineren bij een restaurant. Maar de overheid heeft nu al, twee weken na de versoepelingen, de touwtjes strakker aangetrokken. De besmettingen stegen te snel én de horeca mag hiervoor de rekening betalen. Zij moeten zich weer in allerlei bochten gaan wringen en zich aanpassen aan strengere maatregelen.

KHN-voorzitter Willemsen baalt van de gemaakte keuzes door het kabinet. Volgens de horeca-baas zijn ondernemers de dupe van een wispelturig beleid. Aan NU.nl laat hij weten vooral te balen dat horecaondernemers de rekening mogen betalen voor het feit dat veel Nederlanders de basismaatregelen aan hun laars lapten: “We zullen met dit virus moeten leren leven, want we kunnen niet telkens terug naar een open-dicht-open-scenario. Alleen door samen onze verantwoordelijkheid te nemen, kunnen we het coronavirus terugdringen.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Willemsen kaart een terecht punt aan, door het verzwaren van specifieke maatregelen lijkt het net alsof de horeca ‘schuldig’ is aan het feit dat de besmettingen zo rap stijgen. Terwijl het toch echt Nederlanders zelf zijn die gewoon basale regels massaal overboord gooiden en nu besmet zijn – daarnaast was Hugo de Jonges uitspraak ‘Dansen met Janssen’, wat impliceerde dat je op de dag van vaccinatie weer in een discotheek zou kunnen staan, ook van een ongekend stupide niveau. Voor de horecasector is het extra zuur dat zij, na een vreselijke lange lockdown, nu niet vrij en open de zomervakantieperiode in kunnen. Begrijpelijk dat de Koninklijke Horeca Nederland niet blij is met de beslissing van het kabinet.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Jack Flash

  MKB moet kapot.
  Alom bekend.

 2. vlekkenoplosser

  agenda 2030

  Build back better , 10.000 positieve testen en de ziekenhuizen zijn leeg
  Wie neemt wie nu in de zeik

  Wat is het volgende leugentje ? de druk op de zorg lukt nu even niet

  1. Augustus

   We moeten opa en oma beschermen, die al gevaccineerd zijn. Doe het land op slot voor het geval dat het vaccin niet werkt. Toch maar een 3e shotje volgens Pfizer. Misschien 4? Vijf dan zijn we wel heel zeker. Een abonnement zou misschien een idee zijn, heb je uw maandelijkse shotje wel gehaald?

   1. Rood

    Lastig, want het onderzoek naar dit vaccin (Pfizer) loopt nog zeker tot 30 december 2023

 3. Gebande K0K

  Enschede, 1 locatie, 1/3 van de bezoekers besmet.
  Oh, wat heeft de horeca zijn zaakje toch goed voor elkaar.
  Oh, wat creëren zij toch een veilige omgeving.
  Nee, de horeca valt niets te verwijten, uitstekende contr*le bij de ingang.

  1. vlekkenoplosser

   en hoeveel mensen liggen op de I.C micro zwetscockje ?

   een test maatschappij werkt niet en gaat nooit werken maar het daar gaat het niet om.

   U zult zich onderwerpen !

   1. Gebande K0K

    Ic bezetting was volgens vlekkenverspreider niet maatgevend.
    Of nu toch ineens wel?

    1. vlekkenoplosser

     je hebt weer niet opgelet micro zwetscockje helaas maar geef nu is antwoord op de vraag. hoeveel van die tienduizend getestte mensen zijn nu ziek !

     micro zwetscockje probeert bij gebrek aan antwoord de afleiding manoeuvre

    2. Jack Flash

     Domheid kok is stuitend.
     😂

 4. Mar

  Er zijn horeca-ondernemers, clubs- en disco-eigenaren, die zelf al besloten de boel weer dicht te gooien omdat het gedrag van de mensen de spuigaten uitloopt. Mensen (jongeren?) lappen de weinige regels die over zijn gebleven nog aan hun laars.

  1. Jack Flash

   Collectieve domheid is de mens niet vreemd Mar. Zolang de geldkraan openstaat…

 5. Cootje

  Willemsen is de vertolking van de grootste jankers bij de tolk shows , huilie huilie en in maart met zijn totale achterban vvd gestemd , heerlijk toch dat die lui zo op hun bek gaan van twee walletjes willen eten de mkb partij van Rutte in stand houden en volledig in de watten worden gelegd , alles wat de oude politiek heeft gestemd mag volledig op hun bek gaan en ze mogen de belastingen in 3 jaar bemiddelen .

  1. J. Punt

   100punten. ++++

 6. Cootje

  Elke avond die huilebalken in de tolk show. Maar het is wel te hopen dat ze steun krijgen van hun collega’s in zuid Europa . In september moeten de begrotingen naar Brussel ik verheug mij al op de uitkomst. De engelse lachen zich te pleuris

 7. J. Punt

  En geen woord over de belachelijke prijzen die random worden bepaald om toch zsm veel geld binnen te harken. Gelukkig voor deze bazen zijn er altijd mensen die als een blind paard hun portefeuille kritiekloos legen, als ze maar vol in zicht op het terras kunnen zitten hutje mutje.

 8. Antihedo

  “Robèr Willemsen, voorzitter Koninklijke Horeca Nederland, is niet te spreken over het wispelturige beleid van de overheid.” Het beleid is niet wispelturig. De uitkomsten van het geven een wispelturig beeld. Dat is wat anders. Ik vind het vrij onbeschoft van meneer Willemsen dat hij de hand niet in eigen boezem steekt. Hij heeft een grote mond gehad en gezegd dat we vertrouwen in de horeca moeten hebben en dat de horeca het zelf kan regelen. Niet dus.

  1. Emile Takma

   Raak!

   1. EmiIe Takma

    08:35 en ik zit alweer klaar!

    1. ElGuapo

     Aan het wachten op de lucovitaal levering?

  2. ElGuapo

   Het beter interpreteren van een mogelijke uitkomst door de overheid had dat wispelturige beleid waar wel degelijk sprake van is kunnen voorkomen. De houding van de overheid zorgt voor de dupering van de horeca.

   1. Antihedo

    Wanneer is er volgens jou sprake geweest van een wispelturig beleid? Ik denk dat veel mensen de uitkomsten van het beleid verwarren met beleid. Een beleid kan zijn dat je altijd de snelste route neemt van A naar B. In principe neem je dan route 1 die op papier het snelste is. Staat op route 1 een file en route 2 is sneller, dan neem je route 2. Als op route 1 wegwerkzaamheden zijn en op route 2 een ongeluk is gebeurd waardoor er een file staat neem je route 3. Bij 1 beleid kunnen er in verschillende situaties sprake zijn van verschillende uitkomsten. Veel mensen denken dat het beleid is om route 1 te nemen omdat dat op papier de snelste route is maar zo simpel werkt het niet.

    1. ElGuapo

     Lees het nog een keer!
     Dat had het hele verkeersomstandigheden verhaal kunnen voorkomen.

 9. Sando

  Ha ha geen paniek café meneertje 6 euro een pilsje!! Komt wel weer goed.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.