Baudet (FVD) uit stevige kritiek op vaccinatiebewijs: 'Heeft niets met volksgezondheid te maken, het is gehoorzaamheidstraining'

Baudet (FVD) uit stevige kritiek op vaccinatiebewijs: 'Heeft niets met volksgezondheid te maken, het is gehoorzaamheidstraining'

Geen categoriejul 11, 12:30
Het OMT adviseert om ook gevaccineerden een coronatest te laten doen als het kabinet besluit om het testen voor toegang weer in te voeren. Volgens FVD-leider Thierry Baudet laat dit zien dat een vaccinatiebewijs niet zo heel veel te maken heeft volksgezondheid, maar dat het meer een instrument is van de overheid om burgers in de gaten te houden.
De opmars van de deltavariant zorgt voor flink wat kopzorgen in Europa en met name in Nederland. De besmettingen rijzen de pan uit en het peperdure prestige project van Hugo de Jonge, het zogeheten testen voor toegang, is alweer stilgelegd. Ondertussen maakt het OMT zich zo veel zorgen over de besmettelijkheid van de deltavariant dat ook mensen die gevaccineerd zijn zich beter kunnen laten testen bij een herinvoering van Hugo's testbeleid.
De rappe opmars van de deltavariant brengt problemen met zich mee voor het Europese vaccinatiebewijs, EU-leiders willen dit graag invoeren om de Europese toeristenstromingen weer op gang te brengen. Maar wat heb je nu aan een vaccinatiebewijs als je je ook nog eens moet laten testen? Baudet weet wel waarom overheden zo graag een vaccinatiebewijs willen invoeren; het is volgens de FVD-politicus de opmaat naar "mass surveillance" - een dystopische toekomst waarin de overheid ten alle tijden weet wat haar burgers aan het uitspoken zijn.
https://twitter.com/thierrybaudet/status/1414158363357761539?ref_src=twsrc%5Etfw
Baudet stelt dat bepaalde maatregelen, zoals lockdowns en mondkapjes, vrij weinig te maken hebben met het bevorderen en beschermen van de volksgezondheid; het zou volgens de FVD'er een manier zijn om burgers in het gareel te krijgen.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Met de invoering van vaccinatiebewijzen en het optakelen van een sneltestsamenleving is het natuurlijk de grote vraag hoe goed onze privacy beschermd is. Privacy georiënteerde belangenorganisaties vrezen al langer voor onze data én sommige menen zelfs dat we de eerste stappen zetten naar medische apartheid door de invoering van deze maatregelen. Baudet staat dus zeker niet alleen in zijn kritiek. We hebben al eerder gezien dat onze privacy te makkelijk op straat kan komen te liggen - kuch, GGD. Daarnaast wordt er té makkelijk met miljarden gestrooid voor de ideetjes van De Jonge, die naderhand niet werken of snel weer worden stopgezet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten