‘Journalisten-haat!’-framer Danny Ghosen zou beter moeten weten: ‘Dit is een keiharde afrekening van de zware misdaad’

Gisteren nam Danny Ghosen plaats bij Humberto om daar een duit in het zakje te doen over de moordaanslag op Peter R. de Vries. In plaats van het te laten gaan over het echte onderwerp probeerde Ghosen een manipulatief trucje uit te halen. Opeens was de schietpartij een aanslag op de héle vrije pers, en opeens moest iedereen die mediakritiek uit zijn mond voortaan houden. Want respect! Bizar, want als iemand zou moeten weten dat dit MocroMaffia (of een andersoortige georganisseerde misdaad) all over it heeft geschreven dan is het Ghosen.

Bij Humberto mocht Danny Ghosen gisteravond even Het Grote Narratief verkondigen van de moordaanslag op Peter R. de Vries. Want, stellen alle mainstreamjournalisten én politici, het was eigenlijk een aanval op de pers en op de persvrijheid. Vreselijk! Niet alleen De Vries was het slachtoffer, maar álle journalisten. En als deze vreselijke misdaad één ding bewees, dan was het dat harde kritiek op journalisten niet moet kunnen.

Ghosen had zelfs de euvele moed om naar Theo Hiddema te wijzen en diens partij, FVD, de schuld te geven. Het was ongekend, maar zo vies spelen deze mensen het.

Kijk maar:

Nu is het gekke dat juist Danny Ghosen beter zou moeten weten. Want, zoals deze Twitteraar uitlegt, het was Ghosen die een hele serie over Narcostaat Nederland gemaakt heeft met John van den Heuvel, en daarvoor veel aandacht schonk aan de MocroMaffia. Hij sprak met leden van de MocroMaffia die hem heel rustig vertelden dat grof geweld aan de orde van de dag is. Dat ze voorstellen krijgen om mensen te liquideren, en dat er buurten zijn waar jonge Marokkaanse-Nederlanders heel vaak geconfronteerd worden met dat soort verzoeken.

Wat types als Ghosen gisteravond hebben gedaan is ronduit misselijkmakend. Dat zou het geval zijn als de kans groot was dat De Vries het doelwit was vanwege zijn journalistieke activiteiten, maar dat is al helemaal zo als je bedenkt dat dit waarschijnlijk niet zo is; dat hij waarschijnlijk getarget was omdat hij Nabil B. bijstaat, de kroongetuige in het proces tegen MocroMaffia-godfather Ridouan Taghi.

En nogmaals, zelfs als het wél gaat om zijn journalistieke activiteiten, dan is dat nog steeds heel wanstaltig om het te gebruiken om álle kritiek op het journaille verdacht te maken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is typerend voor het moderne journalistieke groepje progressievelingen: alles draait bij hen altijd om… henzelf. Zoals GeenStijl-hoofdredacteur Bart Nijman het verwoordt:

Zoals Jan Roos aanvult, het heeft er écht alle schijn van dat dit een keiharde afrekening was in het criminele circuit, en niet dat het een daad was van twee boze Henken die het niet fijn vonden dat De Vries soms wat vervelend overkwam op tv.

Goed nieuws! Team Trump heeft een nieuwe sociale media-platform online gezet. Het heet GETTR! En je kunt al meteen lid worden en meedoen in deze voor rechtse mensen veilige omgeving. Volg me daar dus, en laten we het gesprek met elkaar aangaan, de hele dag door!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Monty

  Wie zijn die mensen die de MocroMaffia zoveel miljoenen bezorgen?

  Zij zijn de mensen die de oorzaak zijn van deze criminaliteit.

  De gebruikers moeten zich eens bedenken hoeveel ellende zij veroorzaken voor hun genot.

  1. kees cup

   Wie zijn die mensen die …

   Hele goede vraag.

   Juist daar in de kringen van het media gebeuren, de knechtjes van -jawel- het partijkartel, ligt het aantal “poederneuzen” zeer ver boven het landelijk gemiddelde.

 2. Ritter

  Journalisten misbruiken de aanslag op De Vries om hunzelf in het middelpunt te plaatsen en iedere kritiek op de “journalistiek’ tot zwijgen te brengen.

  Kortom,de discussie rond de aanslag op De Vries moet gaan over Nederland als narcostaat en niet over journalisten.

  1. Emile Takma

   henzelf

 3. Emile Takma

  DDS slaagt er weer in de aanslag te framen als een Marokkanenprobleem.

  Gênant.

  1. Harry Haller2

   Het IS een Marokkanenprobleem, wegkijkende deugislamofiel.

   1. Monty

    En wie bezorgen die Marokkanen zoveel miljoenen?

  2. Beukman

   Het is in ieder geval een mannenprobleem. Vrouwen plegen zelden aanslagen.

  3. Ritter

   @Emile Takma

   Nieuwe statistiek van criminele asielzoekers.

   “De cijfers uitgesplitst naar nationaliteit zijn weer weinig verrassend .

   Van de asielzoekers met Syrische, Iraakse, Iraanse en ‘overige’ nationaliteit wordt minder dan 3% verdacht van een misdrijf.

   Bij de Algerijnse (38%), Marokkaanse (38%), Tunesische (35%), Georgische (19%), Belarussische (20%), Mongolische (23%) en Montenegrijnse (18%) asielzoekers ligt dit percentage veel hoger.

   Bijna de helft van alle verdachte asielzoekers heeft de Marokkaanse of Algerijnse nationaliteit. ”

   ht*ps://www.geenstijl.nl/5160005/overige-asielcriminaliteit-gestegen/#more

   ht*ps://www.rijksoverheid.nl/documenten/rapporten/2021/07/07/incidentenoverzicht-2020

   1. Harry Haller2

    Ritter: dit zijn cijfers en feiten die Takma niet wil horen. Luid zingend lalalala, stopt hij zijn vingers in zijn oren.

   2. Emile Takma

    Heeft Ritter zich al verzoend met de verkiezingsnederlaag van Donald Trump?

    1. Beukman

     Maar Emile toch, weet je dan niet dat Donald op 13 augustus weer wordt geïnstalleerd als president? MyPillow CEO (Mike Lindell) heeft dat zelf gezegd, en die zal het heus wel weten.
     Lindell toont overigens een treffende gelijkenis met Thierry sinds de laatste zijn snor laat staan.

     businessinsider.com/mike-lindell-claims-august-13-trump-reinstatement-2021-7?international=true&r=US&IR=T

     1. Emile Takma

      Ik had de re-inauguratie van de Donald nog niet in mijn agenda gezet, Beuk, omdat ik in de naïeve veronderstelling verkeerde dat Trump de verkiezingen smadelijk heeft verloren.
      Dom natuurlijk.

   3. Beukman

    Leuk Ritter, maar het is misschien goed om er bij te vermelden dat het louter gaat om misdrijven gepleegd op COA-locaties. Uiteraard hangt het percentage misdrijven per nationaliteit samen met de grootte van de betreffende groep op een COA-locatie.

    Stel dat je een dergelijk onderzoek op Urk doet, dan zal blijken dat 99 procent van alle misdrijven werd gepleegd door Nederlanders.

  4. Wally

   Dat is inderdaad nog niet bewezen. Maar als het zo blijkt te zijn, wat ga jij dan zeggen Emile? Je weet deugend en wel donders goed dat die figuren wel degelijk veel misdaden plegen. Dat je er zogenaamd niets van weet of ziet betekent niet dat dit er niet is. Soms, mn beste Emile, mag je je hoofd best wel eens uit het zand halen hoor. Maar schrik niet, want voor deugers kan de realiteit erg onaangenaam zijn.

 4. Gebande K0K

  Alle advocaten (Hiddema, Hammerstein, Spong enz. )proberen het te framen als een aanslag op de gehele advocatuur.

 5. marcel_2011

  Is het jullie hier ook opgevallen dat als E Takkevent als hij geen argumenten meer heeft
  1. spelling gaat corrigeren of
  2. overgaat naar een heel ander thema (in dit geval Trump)
  Typisch geval van zwakte en onmacht.

  1. Beukman

   Onzin.
   Ik begon over Trump. En met reden.

   Verder valt het op dat als iemand geen argumenten meer heeft in discussies met de heer Takma (ik neem aan dat je die bedoelt), hij dan uit arren moede maar op de man begint te spelen.

   Jij, Marcel, maakt het zelfs nóg bonter. Jij begint al op de man te spelen nog voordat je een argument hebt ingebracht. Over zwakte en onmacht gesproken.

  2. Beukman

   ps Met nr 1 kan ik het wel eens zijn in zoverre dat spelling corrigeren, iets wat sommigen hier doen, een zinloze, irritante en overbodige exercitie is.

  3. Jack Flash

   Doe ik ook wel eens marcel, maar dan wel alleen bij takkema.
   Hij maakt zelf ook sgreivauten.

 6. marcel_2011

  Gebande K0k jou ken ik van schelden en beledigen. Dus hou jij maar je mond

 7. Jack Flash

  Aan de slinkse deugtafel wordt een afrekening vanuit de onderwereld weer alles uit de kast gehaald om het politiek te maken.
  Zielig & voorspelbaar.

 8. tata

  Ghosen? Zum kotzen. Beneden alle peil.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.