Klimaatmessias Timmermans presenteert megapakket aan maatregelen: ‘Als dit lukt maakt mensheid een kans’

Commissaris Frans Timmermans en voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen hebben woensdagmiddag hun megalomane plannen voor een groenere Europese Unie gepresenteerd. Volgens Timmermans is zijn megapakket aan maatregelen hard nodig, want anders “voeren onze kinderen en kleinkinderen straks oorlog over water en eten”.

Timmerfrans laat sowieso al geen kans onbenut om de noodzaak van zijn maatregelen te onderstrepen, maar trekt nu echt álles uit de kast.

Over de maatregelen, die neerkomen op: ‘maak alles heel veel duurder en zwijg vooral over bij wie de rekening terechtkomt’, doet de man een aantal forse uitspraken. Het zijn schoolvoorbeelden van populistische propaganda. Zijn meest absurde uitspraken uit dit artikel van NU.nl op een rijtje:

 • “Als we de klimaatcrisis niet te lijf gaan, voeren onze kinderen en kleinkinderen straks oorlog over water en eten.”
 • “Als het ons lukt om 55 procent minder broeikasgassen uit te stoten per 2030, en om in 2050 klimaatneutraal te zijn, maken we als mensheid een kans.”
 • “De rest van de wereld kijkt naar ons.”

Natuurlijk geen woord over het feit dat er in Azië 600 kolencentrales bij worden gebouwd voor iedere kolencentrale die we in de Europese Unie sluiten. Of het feit dat alle CO2 die we de afgelopen jaren hebben bespaard niets heeft uitgehaald (PBL), omdat in andere delen van de wereld meer is uitgestoten.

Als we Timmermans moeten geloven dan kijken de grootste uitstoters van CO2 (In 2019: China (27 procent), Verenigde Staten (13 procent), India (7 procent), Rusland (5 procent) en Japan (3 procent)) naar de Europese Unie (8 procent) voor klimaatbeleid. Laat me niet lachen!

En wat gaat straks het effect zijn, met zo’n totaal ideologisch verblinde klimaatkabouter aan het roer, als de rest van de wereld alleen maar meer uit blijft stoten? Dan moet de Europese Unie nóg meer maatregelen nemen om dat te compenseren, waardoor alles nóg duurder wordt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Of een land als China maakt ineens een enorme inhaalslag met technieken en innovaties waar EU-landen alleen maar van kunnen dromen. Iets waar we tegen die tijd niet tegenop kunnen concurreren omdat we alles naar de gallemiezen hebben belast en onze fabrikanten/producenten het continent uit hebben gejaagd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Flengan

  Als Frans nu eens uit het leven stapt? Dat scheelt een hoop CO2-uitstoot.

  1. ElGuapo

   Dan hoeven de kinderen ook geen oorlog te voeren over water en eten als die vetklep verdwenen is.

 2. Marcel41

  Ja hoor, wij gaan het ff oplossen. Want het milieu stopt bij NL/EU lol

  Zolang China en india waar ongeveer 1/3 van de wereld bevolking woont niet mee doen, is alles kansloos. Ondertussen bouwen ze in India paar honderd kolencentrales bij, dus ze doen niet echt mee. Maar wij gaan er wel financieel aan kapot en het milieu gaat desondanks ook kapot omdat india en China niets doen.

 3. RvdBe

  Ik vind de berichten hier geplaatst over Timmermans nogal respectloos.
  Immers de nieuwe Messias is neergedaald om ons te redden🤣🤣
  Zou die man geen vrouw of kinderen hebben om hem te zeggen: Frans doe nou eens ff normaal, kom van je wolk af….en stop nou eens met dat gevreet want die pens is niet meer om aan te zien.

 4. usb3.0

  “Als we de klimaatcrisis niet te lijf gaan, voeren onze kinderen en kleinkinderen straks oorlog over water en eten.”
  “Als het ons lukt om 55 procent minder broeikasgassen uit te stoten per 2030, en om in 2050 klimaatneutraal te zijn, maken we als mensheid een kans.”
  “De rest van de wereld kijkt naar ons.”

  Als we!
  Als het ons!
  Kijkt naar ons!

  De arrogante aristocratische bovenlaag moet zich kapot schamen..

 5. Abraham50

  Klimaatmessias Beukman

 6. Albion

  Zolang Timmermans geen afstand durft te doen van Biomassa (omdat de contracten al getekend zijn) zal ik hem nooit serieus nemen noch zijn klimaatwetten.
  Hij is de grootste volksmenner aller tijden. Een megalomane gek, een eco-terrorist. Despoot van beroep. Frans Timmermans is walgelijk…De Eu is gedoemd te mislukken.

 7. LifeBuddy

  Vanuit antwerpen komen PFAS,” Poly- en perfluoralkylstoffen (PFAS) zijn chemische stoffen die door de mens zijn gemaakt. Zij komen van nature niet in het milieu voor. Voorbeelden van PFAS zijn GenX, PFOAperfluoroctaanzuur (perfluoroctaanzuur) en PFOSperfluoroctaansulfonaten (perfluoroctaansulfonaten). PFAS kunnen een negatief effect hebben op milieu en gezondheid.” [nedere]land binnen. Fransje heeft geen erg in de toekomst van onze kinderen. FRANS ,HET ZAL NOOIT LUKKEN MET JOUW AAN HET ROER.kots

 8. Mistgabel

  h*tps://www.weforum.org/agenda/2020/06/internet-of-bodies-covid19-recovery-governance-health-data/

  1. Mistgabel

   Nou, vroeger als men dat zei, keek je ze raar aan.:)

 9. Fortiori

  DDS schijnt het allemaal heel komiesch te vinden, niet in het minst de reaguurders.

  1. Flengan

   Dat komt door de Beukmanvariant, die is hoogst besmettelijk.

   1. Abraham50

    Beukman ja!

  2. usb3.0

   Alle covidfetisjisten als fortioritortiritoroitrioi schijnen nogal in paniek te raken

  3. vlekkenoplosser

   nee hoor de idioterie van de tuinkabouter timmerfrans is alles behalve komisch

  4. Brenda Welsh

   Bij DDS krijgt iedereen een podium. ..

   1. vlekkenoplosser

    zelfs jij strónt vlé®k

 10. Mistgabel

  😉
  test

 11. vlekkenoplosser

  wie legt nu eens uit wat klimaatneutraal is ?

  Was de ijstijd klimaatneutraal ?

  1. Flengan

   Alles is bedacht om belastingen te kunnen heffen en verhogen.

   1. usb3.0

    “Alles is bedacht om belastingen te kunnen heffen en verhogen.”

    Precies, het is een verdienmodel waar mil-jar-den in omgaan…

  2. RvdBe

   Klimaatneutraal is je gas en kolencentrales sluiten, er achter komen dat je het niet red met zonnepanelen en windmolens, vervolgens importeer je steenkoolstroom van net over de grens, en claim je vol trots Klimaatneutraal te zijn.

   1. Brenda Welsh

    Eindeloos gas oppompen uit de bodem van Groningen, die paar bewoners het nakijken gunnen hoe hun huizen verzakken, lijkt mij voor de rest van Nederland heel aanvaardbaar.

    1. vlekkenoplosser

     gas zit ook buiten Groningen in de grond domme decadente strónt vlé®k

     1. Brenda Welsh

      Uw energie om steeds maar weer met vlekken op de proppen te komen is verbluffend. Zorgelijk en verbijsterend tegelijkertijd.

     2. vlekkenoplosser

      je gebrek aan inhoud en je gewauwel is tenen krommend. Zorgelijk is je fake news, gedraai en gelieg maar voor een strónt vlé®k zeer herkenbaar tegelijkertijd

    2. usb3.0

     brenda heeft het iig niet begrepen..

    3. RvdBe

     De domheid ten top, Brenda denkt dat aardgas alleen uit Groningen komt.

     1. ElGuapo

      Brenda denkt ook dat je bij de supermarkten niet meer met cash kan betalen.

   2. plakband

    RvdBe: u vergeet de torenhoge belastingen te noemen.
    Die maken er een wezenlijk onderdeel uit van klimaatneutraal.
    Waar moet het duo Frans & Died anders van betaald worden ?

 12. Mistgabel

  Praktisch gezien heb je inderdaad een flinke keten van mensen nodig om die volgevreten duurzaamheidsdominee volledig te kunnen omarmen want er zijn massieve redwoods in Amerikaanse nationale parken die drie keer in die moddervette, klapstoelverpletterende Timmerfrans passen (zolang ze nog niet in zijn biomassacentrales zijn verstookt althans).
  Maar dit is dus de teneur van het gros der vaderlandse pers: niemand die ooit die 12.000 pagina’s green deal machtsgreep gaat lezen, ze tekenen ongezien bij het kruisje van de klimaatkoekwauzerij.
  Niemand die vragen over het ontbreken van kernenergie stelt?
  Niemand die de overbevolking aan de kaak stelt?
  Niemand die het debiele citaat “biomassa is alleen wat resthout van meubeltjes” in twijfel trekt?

  Niemand die probeert te doorzien hoe Brussel een politieke staatsgreep pleegt via de energie- en voedselvoorziening van 400 miljoen argeloze Europeanen?

  Nope. Gewoon “omarmen”, in gebiedende wijs ook nog want het blijft een confessionele courant natuurlijk. En dat noemen ze dan “serieuze journalistiek” en vervolgens worden ze heel erg woedend en sentimenteel als je deze op de maat van het vals spelende machtsorgel met hun centenbakjes rammelende juichaapjes van de Brusselse antidemocratie ‘tuig van de richel’ noemt. Maar dat is wat ze zijn. En die lankmoedige lakeien van de macht bij de Leidse Courant trouwens ook.

  h*tps://www.geenstijl.nl/5160161/de-matty-verkammans-van-de-klimaatmaffia/#more

 13. plakband

  Frans Timmermans ventileert: “Als we de klimaatcrisis niet te lijf gaan, voeren onze kinderen en kleinkinderen straks oorlog over water en eten.”

  Voor Nederlandse kleinkinderen is hier sowieso geen toekomst.
  Je kapotwerken om gelukszoekers, afstammelingen van slaven, druksverslaafden, criminelen, de elite en Zuideuropa te onderhouden. Daar trappen mijn kleinkinderen niet in.

  1. J. Punt

   Plakband: +++++++100+++++

  2. Flengan

   “oorlog over water en eten”

   Laten wij hier nu juist meer dan genoeg eten en water hebben. O wacht dat wordt ertussenuit gesloopt door het zeevissen onmogelijk te maken en de boeren te verjagen. Daarvoor in de plaats worden nutteloze windturbines en zonnecollectoren neer geplempt. En Frans betaalt niets want de belastingbetaler mag hiervoor opdraaien. Het idee dat je naar believen aan de thermostaatknop van de aarde kunt draaien getuigt van een stuitende arrogantie.

 14. J. Punt

  In mijn woonplaats hebben ze met veel linkse bombarie een groot veld met daarop zonnecelletjes geopend. Nu valt het mij op dat sinds aanvang bouw er veel meer dode dieren langs de weg liggen op de hoogte en nabij van dat die weide. Ik rij er elke dag om 0530 langs op weg naar mijn werk. Konijnen, hazen vogels, egels. Vossen zie ik richting achtertuinen in de nabij gelegen woonwijk gaan op zoek naar voedsel. Verderop op de weg liggen ook soms dode dieren maar ELKE middag is de plek rondom de weide NETJES opgeruimd door de gemeente. Het plaatje MOET perfect blijven. Hoe dan ook..

  1. J. Punt

   Maar om dit pareltje van eco duurzaamheid te financieren wordt er eventjes niets meer gedaan aan onkruid, schade aan fietspaden, stoepen, leegstand wat verpaupert. Stilletjes en stiekem. Zodat al die 100.000 inwoners niets in de gaten hebben.. denken ze in de ivoren toren. Vorige zonneweide een stuk verderop is gecancelled ivm geen subsidie en hoge onderhoudskosten en defecten. Kortom een motor uit een Tford in een Hypermoderne nieuwe Audi of Hyundai; gaat helemaal nergens over. En die linkse wethoudertjes maar blij doen.. ik-red- de -Planeet— stumpertjes.

  2. Vanduinen

   Die kadavers kunnen onmogenlijk blijven liggen. Verkeersslachtoffers laat men toch ook niet aan hun lot over. Een toenemend aantal wegen naar ontsloten natuurgebieden door in aanbouw genomen woonwijken brengt dit met zich mee.

  3. Emile Takma

   Meneer Punt meent dat dieren doodvallen door zonnepanelen.

   Opmerkelijk.

 15. right

  “De rest van de wereld kijkt naar ons”
  Deze man moet naar de psychiater, de ‘wereld’ negeert onze klimatologische prietpraat, China, Rusland, Azie hebben geen belang en behoefte, om de Europese zelfdestructie te evenaren!
  President Biden heedt een dubbele agenda, mbt het klimaatgebrabbel, immers hij verafschuwd economische EU afspraken met Rusland (gas&olie), vandaar de slijnerige EU ‘pro-groen’ houding!

  1. sonny

   right,
   De planeet aarde is al duizenden jaren onderhevig aan klimaatwisselingen, dat is een onderdeel van het kosmische, variabele programma, waar niemand een boekje dan wel bewijsbare kennis van heeft!
   Wat de mensheid in al zijn domheid, wel kan doen is de oceanen schoonmaken, vervuiling in zijn algemeenheid bestrijden, massale bomenkap mondiaal verbieden!
   Dat is al een enorme uitdaging!

   1. Emile Takma

    “De planeet aarde is al duizenden jaren onderhevig aan klimaatwisselingen”

    Juist, en nu vanwege menselijk ingrijpen op wel een heel erg verontrustende manier.

    1. vlekkenoplosser

     kan de strónt vlé®k 1 onderzoek presenteren waar dit onomstotelijk wordt aangetoond zonder 25 aannames achter elkaar ?

 16. Joko

  “Stel je nu eens voor dat we alleen maar elektrische auto´s tot onze beschikking zouden hebben! Dan zouden er honderden mensen meer zijn omgekomen bij de enorme regenval, er zouden geen brandweerauto´s kunnen worden ingezet, omdat zij het water zouden moeten mijden. Wie op de Groenen stemt, stemt op de gebureaucratiseerde waanzin!”

  1. Emile Takma

   Als je dit gebureaucratiseerde waanzin noemt ben je het contact met de werkelijkheid verloren.

   Lees eens een krant, beste kerel.

   1. Joko

    Probeer eens je verstand te gebruiken. (Kant)

    1. Emile Takma

     Dat is een goed advies, Joko.

 17. Emile Takma

  “Als we de klimaatcrisis niet te lijf gaan, voeren onze kinderen en kleinkinderen straks oorlog over water en eten.”
  “Als het ons lukt om 55 procent minder broeikasgassen uit te stoten per 2030, en om in 2050 klimaatneutraal te zijn, maken we als mensheid een kans.”
  “De rest van de wereld kijkt naar ons.”

  Juist.
  Gelukkig dat er nog politici zijn die bereid zijn beleid te ontwikkelen dat de waan van de dag overschrijdt.

  1. Magyar

   Alsof een krant de absolute waarheid brengt, mafkees!

   1. Emile Takma

    Absolute waarheid bestaat niet. Er bestaan wel feiten, zoals het feit dat de klimaatdoelen van Europa wettelijk vast liggen. Daar komen we niet onderuit en geen van de lidstaten wil dat.

    1. usb3.0

     Iets wettelijk vastleggen en de realiteit zijn 2 enorme verschillen domoor..

     1. Emile Takma

      De lidstaten kunnen zich niet onttrekken aan de wettelijk vastgelegde afspraak, dat maakt dit beleidsplan zo sterk.

     2. usb3.0

      Nogmaals, en nu even goed lezen wettisist, iets wettelijk vastleggen en de realiteit zijn 2 enorme verschillen domoor..

  2. ET007

   De rest van de wereld kijkt toe en lacht ons uit. China legt de maatregelen al naast zich neer. Klimaat- en milieubewust is goed, maar doelstellingen moeten haalbaar blijven en niet de mens in een hoekje wegzetten. Door allerlei ontwikkelingen is het voor velen al onmogelijk hun kinderen iedere dag belegd brood naar school mee te geven. En dat lijkt alleen maar erger te worden. Dus de oorlog en hongersnood lijkt me eerder de schuld van het systematisch uitzuigen van de maatschappij.

  3. usb3.0

   tamil is een klimaat jehova, klimaatofoob tamil gelooft in hysterische klimaatreligieuze boodschappen, gebracht door een klimaatgodsdienstwaanzinnige.

   Klimaat Nederland stelt op mondiaal (wereld) niveau helemaal niets voor, wij zijn gelijk aan een stofje op de weegschaal.
   Toch wil ‘onze’ regering voorop lopen in een peperduur spel, geïnspireerd door de klimaatgelovigen op links.
   Dan nu het verlossende antwoord, je mag zelf bedenken wat ik ermee bedoel:

   Landen die (nog) niet meedoen aan het mondiale klimaatakkoord:

   Afrika: 1,2 miljard inw, 714 x groter dan Nederland
   Rusland: 144,5 miljoen inw, 402 x groter dan Nederland
   Amerika: 325,7 miljoen inw, 231 x groter dan Nederland
   China: 1,3 miljard inw, 225 x groter dan Nederland
   India: 1,3 miljard inw, 77 x groter dan Nederland
   Iran: 82 miljoen inw, 38 x groter dan Nederland
   Colombia: 47 miljoen inw, 26 x groter dan Nederland
   Turkije: 80 miljoen inw, 18 x groter dan Nederland
   Irak: 39 miljoen inw = 10 x groter dan Nederland
   Samen zijn deze landen 1741 x groter dan Nederland.

   Kosten van 1000 miljard tot 2050 en daarna nog meer.
   Er is juist een maatschappelijke noodzaak deze klimaathysterie te stoppen.
   Dan kunnen we weer investeren in veiligheid, onderwijs, zorg en allerlei andere belangrijkere zaken.

  4. Vrijedenkert

   Geen enkel groot land of grote economie kijkt naar Nederland als het gaat om uitstoot of milieuproblemen!
   In de EU en Europa worden we gewoon beschouwt als spaarpot om leeg te trekken en problemen elders op te lossen en mondiaal worden we niet eens toegelaten tot de G20 dus Nederigland stelt internationaal niks voor en heeft geen enkele voorbeeldfunctie…

   Alleen op het gebied van watermanagement worden we regelmatig geraadpleegd.

 18. ET007

  De hele wereld gaan gebukt onder COVID en de EU toont zich niet aanwezig. Iedere lidstaat heeft zijn eigen regeltjes en niemand weet zonder zich in de materie te verdiepen hoe of wat. De EU toont zich niet thuis. Je hoort niks van de EU terwijl iedere krant dagelijks bericht over de feiten van over de hele wereld.
  Maar ondertussen wel lekker doortimmeren aan de klimaatwaanzin.
  Klimaat verandert en dat is maar goed ook, want anders zou er iets aan de hand zijn.
  Rond 1900 kenden we ook overstromingen. We hebben zelf schuld door lang te winnen en water te verdrijven. We blijven bouwen en de boel asfalteren en betegelen. De argumenten die de laatste dagen gebruikt worden zijn te ziek voor woorden.

 19. Emile Takma

  Voor wie nog twijfelt: de overstromingen in Limburg laten zien dat we haast moeten maken met de groene revolutie
  h*tps://www.volkskrant.nl/a-b5cda309

  1. Vrijedenkert

   En wat is het exacte aandeel uitstoot van Nederland hierin en wat is de exacte aandeel explosieve wereldwijde bevolkingsgroei hierin die deze watersnood in Limburg, Duisland en België heeft veroorzaakt?

   1. Brenda Welsh

    En de hitte in de West Coast van de VS en Canada. Tegen kou kun je jezelf beschermen. Tegen hitte niet. Wat veroorzaakt de bosbranden in California, in het noorden van Skandivië ongekende temperaturen met versnelde af raak van het ijs van de polen. Een nieuw kabinet kan dat niet verhelpen. Het is aan de mensheid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.