LOL! Caroline van der Plas (BBB) was boerenhater de oren: ‘De varkens kunnen hun hok gewoon uit!’

Boerenhater Elkemiek reageert op Twitter heel ironisch en boos op Caroline van der Plas, van de BoerBurgerBeweging. Dat doet ze door een foto te tweeten van varkens die in behoorlijk kleine hokken liggen te slapen. Maar ze overziet één klein detail: de hokken van de deuren staan open. En dus worden haar oren ongenadig hard gewassen door Van der Plas. Dit is nou genieten!

Veganachtige dierenrechten extremisten zijn echt de vreselijkste linkse activisten van allemaal. En dat wil wat zeggen, want ze hebben stevige concurrentie van BLM én Woke. Als je nóg irritanter bent die twee groepen, nou, dan heb je wel heel wat op je kerfstok.

De reden dat die veganistische dierenvrienden zo irritant is, is dat ze ontzettend moralistisch uit de hoogte lopen te lullen. Ze doen echt net alsof zij Heilig zijn en wij (vleeseters) het Vleesgeworden (haha) Kwaad.

Zo ook Twitteraar Elkemiek. Deze vrouw vond het nodig om boeren weer eens in het verdomhoekje te zetten door een foto te tweeten van varkens in relatief kleine hokken. Wat lijden die dieren! is de boodschap. Wat vreselijk!

Alleen jammer genoeg voor mevrouw heeft ze overduidelijk niet goed naar het plaatje gekeken. BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas heeft dat wél… en die is het opgevallen dat alle deurtjes van de hokken openstaan. De varkens kunnen er dus probleemloos uit.

“[W]at je hier zit is dat alle poortjes open staan en de varkens dus de keuze hebben om in de box te gaan liggen,” aldus Van der Plas dan ook, “of gebruik te maken van de vrijloopruimte in de stal. Wat je ook ziet is dat slechts één varken hier voor kiest.”

Je kunt die boeren er de schuld natuurlijk niet van geven dat verreweg de meeste varkens in deze stal het blijkbaar prettig vinden om in hun hokje te liggen. Misschien dat ze dit het gevoel van veiligheid en geborgenheid geeft, wie het weet mag het zeggen. Maar waar het om gaat is dat ze hier zélf voor kiezen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En zo wordt de zoveelste vreselijke nepheilige veganistische anti-boerenactivist in haar hemd gezet. Schitterend!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Flengan

  ‘De varkens kunnen hun hok gewoon uit!’

  Dat geldt helaas ook voor het forumdebieltje.

 2. Emile Takma

  Van der Plas is ingehuurd om de walgelijke bio-industrie te verdedigen.

  Een akelige taak.

  1. Nostradamus

   Vallen 🐻🐻 ook onder de bio industrie, vieze 🐻.

  2. J. Punt

   Waarschijnlijk bent u iemand van de redactie. De posts staan altijd op de juiste plek en als eerste. Verdacht. Om de site enigszins aantrekkelijk te maken?

   1. Emile Takma

    Natuurlijk ben ik van de redactie, heer Punt, en bovendien word ik fors betaald door Soros en de linkse Overheid om rechts-populistische dwaallichten te informeren over de werkelijkheid.

    1. Nostradamus

     Vriendje van Demmink?
     🐻

     1. Cootje

      En van Sidney smeets

    2. Cootje

     Maar je bent wel door je moeder op een zijspoor gezet achtergebleven op een zolderkamertje , in een uitkering de gehele dag onzin uit te kramen , was of is toch wel zielig met zo nazaat voor zijn moeder , zijn toekomst te moeten door brengen op een zolderkamertje kan je toch wel voorstellen wat dat mens heeft moeten mee maken

  3. Joko

   Omdat ik niet weet hoe oud Elkemiek is, zie ik haar door de bril van Churchill: wie jong is en links voelt en denkt, toont
   emoties. Wie volwassen is en nog steeds links denkt, heeft geen verstand.

 3. Tom Bombadil

  Wat een heerlijke bijdrage aan de commentsectie weer van dezelfde personen als altijd. Ga zo door!

 4. Tepelkloofje

  Boeren wegpesten is geen Nederlands probleem. Het gebeurt overal. Ook dit is onderdeel van de ‘reset’ die op dit moment gepleegd placht te worden.

  Het doel hier is simpel om de voedselvoorziening te vernietigen. Mensen krijgen vervolgens van de overheid met enige regelmaat een voedselpakketje toegestuurd met plantgebaseerde voeding. Let wel: alleen mensen met een vaccinatiepaspoort krijgen zo’n pakket, en alleen als ze zich gedragen. Ongewenst gedrag (zoals iets naars zeggen, of protesteren) leidt tot korting of zelfs uitsluiting van deze voedselvoorziening.

  Weer een complottheorie? Wappieverhaal?
  Nee hoor, Klaus Schwab heeft zelf aangegeven dat dat inderdaad het doel is. Klaus Schwab is overigens een directe nazaat van Rothschield (de grootste aanjagers van deze ‘reset’), maar dat wist u natuurlijk al.

  Overigens, zullen alle mensen die plantgebaseerde meuk moeten gaan eten? Nee, natuurlijk niet. U dacht toch niet dat het toeval was dat Bill Gates een maand of twee geleven massaal landbouwgrond heeft opgekocht en nu de grootste particuliere grondbezitter in de VS (misschien zelfs ter wereld) is? Ome Bill zal geen biefstukje minder eten, hoor. U wel.

 5. J. Punt

  Veganisten hebben veel gezondheidsproblemen. Die houden ze verborgen omdat het plaatje van perfectie niet verstoord mag worden. Artsen hebben al vaker veganisten geweigerd te opereren omdat de lichamelijke conditie té slecht was door gebrek aan essentiële voedingsstoffen en dus weerstand

  1. Emile Takma

   Veganisten zijn over het algemeen gezonder en fitter dan niet-veganisten maar dat is niet te wijten aan het menu maar omdat deze groep over het algemeen gezonder leeft. Ze roken niet, ze sporten meer etc.

   Het veganistische menu bevat onvoldoende voedingsstoffen. Veganisten kunnen een tekort oplopen aan ijzer, eiwitten, vitamine B12 en jodium. Dat is met voedingssupplementen en goed opletten bij het menu wel te ondervangen maar dan moet je dan wel doen. Ik zou niemand een veganistisch menu aanraden, een vegetarisch menu wel, dat is evident gezonder dan vleeseten.

   Dat artsen veganisten zouden weigeren vanwege gezondheidsproblemen lijkt me uit de duim gezogen.

   1. usb3.0

    Nee hoor tamil je praat onzin, ook niet veganisten roken niet en sporten die kunnen ook veel meer hebben, kunnen zwaarder werk verrichten dan veganisten, veganisten zijn mensen die slechts denken in kilocalorietjes en eiwitjes en dat de hele dag door, cöntrölefreaks zijn het

   2. Cootje

    Als je nooit bent buiten geweest verstoten door je moeder , transgender in hart en nieren eenzaam op een zolderkamertje met een tik van de malle molen en zodoende in het bezit van een uitkering kan je je zelf specialiseren om ruim 20 uur per dag op dit forum te zitten , autistisch en niet kunnen functioneren in de maatschappij kan je altijd je dag volmaken op een forum , wel zielig voor je moeder

   3. Joko

    Veganisten zijn ook mensen die zich bijzonder gemakkelijk laten beinvloeden en zich schikken naar vermeende groepsdwang. Eigenlijk zitten hier de mensen die via de zendelingen uit de linkse kerk hebben geleerd om voortdurend laag in de touwen te hangen en die angst hebben er een eigen mening op na te houden.

  2. Tom Bombadil

   We zijn omnivoren niet herbivoren en zelfs geneigd naar carnivoren, we missen essentiele organen en bacterien om voedingsstoffen uit planten goed te kunnen benutten. Je moet niet voor niks supplementen erbij nemen als je vegan bent.

  3. Pauline Kummer

   Zet er maar een punt achter. Hier klopt niets van. U vergist zich met mensen die te zwaar zijn.

 6. Pauline Kummer

  Was of wast, een lastig vak om een artikel correct geschreven te brengen. Overigens wat er nou de LOL van is om er bijna ingeblikt er bij te liggen. Vertel het maar!

  1. Spoetnick

   @Pauline Kummer.
   U vraagt zich af: “Wat is de LOL om er ingeblikt bij te liggen”.
   Denk als mens en u kraamt onzin uit.
   Denk als een varken en u komt in de buurt van wat een varken denkt.
   U kunt het natuurlijk ook gewoon aan het varken vragen.

 7. HD

  Er lopen ook al varkens rond die onze kinderen mishandelen, varkens met een krulstaartje kun je dan beter hebben.
  Maar dan wel de eerste groep zonder uitkeringen deporteren naar Siberië.

 8. dumbfarmer

  veganisten.. weer zo’n hypocriet huilstruik clubje dat verder niets bijdraagt.
  Van hun eigen site:
  “een filosofie en levenswijze waarbij zoveel mogelijk – voor zover praktisch haalbaar – ”

  vooral dat laatste is gewoon een loophole zodat je alsnog gewoon met een leren jas, leren schoenen, en je kipburger bij de mcdonalds kunt halen.. want ‘praktisch haalbaar’… dat is verdomde rekbaar!
  Vandaar dat ik dus alsnog veganisten met leren jassen, schoenen en bankstel zie, terwijl ze hun idioterij prediken aan iedereen die het niet wil horen.
  Dus eigenlijk mag iedereen zich al veganist noemen, alleen is het voor de meesten dan gewoon niet praktisch haalbaar om als een konijn te leven 😉

 9. Aborifa

  Zijn het niet allemaal dode varkens die daar liggen?
  Ook voor een dood varken oogt de ruimte klein.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.