Martin Bosma (PVV) haalt oud-journalist Scherrenburg onderuit: ‘Ze beschermt Kaag maar was zelf kandidaat voor D66’

Nu partijleider Sigrid Kaag, D66 en de VPRO onder vuur liggen, nadat hun innige samenwerking bij de D66-propagandafilm over Kaag werd onthuld, schieten allerlei ‘objectieve’ figuren in de verdediging voor Kaag. Oud-journalist Wouke van Scherrenburg bijvoorbeeld, die liever wijst naar de PVV en FvD. PVV-Kamerlid Martin Bosma laat dat niet over zijn kant gaan!

Van Scherrenburg doet het hele debacle af als ‘niet handig’, zo blijkt uit haar tweet. Och och, de VPRO, D66 en (het ministerie van) Sigrid Kaag maakten een paar kleine foutjes, maar niks aan de hand hoor! Het echte probleem is toch nog steeds de PVV en FvD?

https://mobile.twitter.com/woukevscherrenb/status/1410669192747970566

Het is compleet van de zotte om dit allemaal af te doen als ‘niet handig’. Dat D66 en Sigrid Kaag invloed probeerden uit te oefenen op de documentaire is nog wel te begrijpen (ook al is het doortrapt), maar dat de VPRO daar volledig in mee wilde gaan is echt absurd.

De Dagelijkse Standaard

De documentaire was ogenschijnlijk bedoeld als inkijkje in het leven van Kaag als minister, niet als lijsttrekker van D66. Dus dat de VPRO praktisch alle ruimte geeft aan die partij om te bepalen op welk moment zij het gaan uitzenden, is ronduit idioot. En dat ze er na het Wob-verzoek met z’n allen zo krampachtig over deden zegt al genoeg. Het zat hen ook niet lekker dat vrij makkelijk kon worden aangetoond dat de VPRO zonder slag of stoot danste naar de pijpen van D66.

Martin Bosma reageert op de slappe verdediging van Van Scherrenburg en laat direct zien waarom zij zo heeft gereageerd en waarom we haar niet serieus hoeven te nemen.

https://mobile.twitter.com/Martinbosma_pvv/status/1410917031088640000

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ze is een oud-journalist die kandidaat-Kamerlid is geweest voor D66. Dat klinkt inderdaad als de onafhankelijkheid zelve! En is het nou echt zo erg dat D66 zwaar heeft geprofiteerd van een regelrechte propaganda-film als er nog steeds ‘enge’ partijen als FvD en PVV bestaan? Ja, dat is het zeker, maar dat snappen dit soort figuren helaas niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Rood

  F66

 2. Gebande K0K

  Gelukkig.
  In de spelonken van het binnenhof is op de valreep toch nog een anti Kaag artikel gevonden.

  1. JoopvdJoop

   Korte termijn geheugen meneer Kok?

  2. Cootje

   Nee er is een positieve bovenlaag gevonden , die de Arabische beïnvloeding onderbouwd en haar fijn uit ligt dat de bovenlaag van de politiek totaal verrot is

   1. Gebande K0K

    Nieuw Nederlands: iets haar fijn uitliggen.

 3. Mistgabel

  Sneuneuzen.

 4. ikweetwatikwil

  Wat een smerig kliekje.

 5. Piet Klein

  De Kaag gate is niet een incident maar een item dat komt boven drijven van een structureel probleem en dat is dat er politieke intellectuele inteelt is ontstaan tussen politiek en mainstream media. Politiek die massief inzet op beeldvorming en waarbij VVD en D66 voorhoede spelers zijn. En main stream media die zich laten beïnvloeden en graag meedansen in de geur van de macht. Overheid en partijen zetten massief (belasting) geld en mankracht in om de media te beïnvloeden.

  Het probleem in Kaag gate is niet zozeer dat de VPRO een promo maakte van Kaag. Omroepen zijn van oudsher gelieerd aan de zuilen in de maatschappij van vroeger en waren van nature gekleurd. NCRV en KRO waren gelieerd aan protestanten en resp. katholieken, de vara een socialistische omroep. De VPRO was van nature een kritische omroep die soms taboe doorbrekend zich opstelde. Nu blijkt de VPRO een propaganda medium van D66 te zijn geworden. Het probleem is niet zozeer dat ze een promo maakten maar deden alsof het objectieve journalistiek was. Willen en wetens ook nadat er kamer vragen werden gesteld weer liegen en bedriegen.

  De Kaag gate is slechts een voorval uit veel groter probleem en dat is dat de main stream media tot en met de NPO politiek actief zijn en liefst onder de dekmantel van onpartijdigheid. Sheila Ruxman is actief D66 promotor. M, Lubach zijn programma’s die worden geproduceerd door het productiebedrijf van de partner van Ollongren. Kijken naar de diversiteit die de NPO en omroepen bieden dan is zeer onder de maat. Ze zouden een evenwichtig beeld moeten geven van wat er leeft in de maatschappij en daarmee zou zendtijd evenredig moeten zijn tenminste met de verdeling in de kamer maar dat is helemaal niet het geval.

  Nieuwsuur kreeg de Nipkowschijf als TV programma. Dat had Nieuwsuur te danken aan de kritischere benadering van partijen voor de verkiezingen. Daarmee kwam Nieuwsuur iets meer uit de politieke correcte hoek. Een beweging de goede kant op maar nog steeds niet een evenwichtig weergave van wat er in de samenleving leeft.

  De Kaag gate is een symptoom van grotere problemen. Partijen en media die willens en wetens de kiezer willen beïnvloeden onder de dekmantel van neutraliteit. Als er vragen gesteld worden in de Tweede Kamer wederom liegen en bedriegen.

  Het is niet alleen het valse spel het is ook het willens en wetens corrumperen van de integriteit van de politiek, het is het niet serieus nemen van de kiezer.

  Hier moeten we vanaf. Nederland verdient beter.

  1. Cootje

   En dan vooral wijzen naar anderen vingertje wijzen en hoog van de toren blazen dat is fake News . Alleen de door hun gemaakte eenzijdige berichtgeving wordt weer achterhaald door derde die feilloos de hun gebezigde woorden en daden op een goudschaaltje liggen en zo worden alle mooie woorden en beloftes ontkracht de snelle media is er voor hun , maar is ook tegen hun. En zo bedotten ze de kiezer met het zelfde zwaard

  2. Aborifa

   Helemaal mee eens Piet.

  3. Marija

   En Soros heeft er bakkengeld voor over om politieke meningen te beïnvloeden.

 6. KippiX

  Als men graag wil dat wij naar een nieuw hoofdstuk van dit waardeloze schouwspel gaan kijken. Wat wil men dan dat we niet zien?
  Wordt er weer een nieuw wetsvoorstel doorheen gejast?
  Of gaan de huren nu wel omhoog?
  Wat, wat?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.