Megalomane klimaatplannen Frans Timmermans wederom uitgelekt: flinke belasting op lucht- en scheepvaart

De klimaatkabouter van de Europese Commissie, Frans Timmermans, presenteert komende woensdag een heel pakket aan maatregelen die ervoor moet zorgen dat de Europese Unie de klimaatdoelen gaat halen. Nu al lekt uit dat hij een nieuwe vliegtaks wil, waarbij de EU over heel Europa vervuilende kerosine zwaarder wil belasten en de taksen op brandstoffen in de luchtvaart, maar ook in de scheepvaart wil verhogen.

Timmermans weet van geen ophouden als het over het verminderen van de CO2-uitstoot gaat. Tegen 2030 wil de EU 55 procent minder CO2 uitstoten, wat betekent dat er flink wat maatregelen moeten worden genomen om dat doel te bereiken. En waar diverse partijen zich tenminste nog een béétje druk (lijken te) maken over waar de rekening terechtkomt, boeit onze eigen Timmerfrans dat helemaal niets.

Hij wil vliegtaksen gaan hervormen en fors duurder maken, meldt Business AM. Ook wil hij kerosine en andere vervuilende brandstoffen geleidelijk over een periode van tien jaar zwaarder gaan belasten. Daarnaast moeten er wat hem betreft ook belastingen komen op de import van goederen, belast op basis van de CO2-uitstoot.

De kans dat dit er zonder slag of stoot doorkomt is klein. Het zou namelijk betekenen dat de consument voor zo’n beetje álles een flinke rekening krijgt. Laten we met z’n allen namelijk niet doen alsof bedrijven ook maar een cent winst in zullen gaan leveren als dit de wet wordt. Die rekenen alles gewoon door aan de consument.

De enige manier om aan deze waanzin te ontsnappen is door over te stappen op groene brandstoffen die geen uitstoot geven. Hartstikke leuk, maar de meeste opties zijn vooralsnog behoorlijk duur (en niet eens echt groen). En aangezien het produceren van groene producten en brandstof ook CO2-uitstoot met zich meebrengt, gaan die prijzen óók omhoog.

Gaat de Europese Unie dus mee met dit beroerde beleidsvoorstel, dan hebben we als consument straks de keuze uit twee opties: ‘erg duur’, en; ‘héél erg duur’. En dat besluit wordt straks genomen in een periode waar alles al heel erg veel duurder is geworden (denk aan de olieprijs en de prijs van CO2-uitstootrechten).

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

We mogen ons ook best afvragen of dit beleid überhaupt zin heeft, aangezien ze in Azië flink veel kolencentrales bij zijn gaan bouwen. En dit soort idiote maatregelen dragen ook nauwelijks bij aan het stimuleren van groene technieken, omdat we onze eigen fabrieken een flinke belasting op gaan leggen. In feite geeft de EU met deze plannen de rest van de wereld een voorsprong, omdat ze meer geld overhouden voor innovatie én minder productiekosten hebben in vergelijking tot Europese producenten. Een lose/lose voor de EU en een win/win voor Azië dus. Lekker bezig Timmerfrans!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

69 reacties

 1. vlekkenoplosser

  deze volidioot heeft krankzinnige ideeen . Zie uw huidige energierekening. Slechts 30 tot 35% bestaat uit gas en elektriciteit de rest zijn vast recht , toeslagen en belastingen

  Deze randdebiel die ongehinderd door enige kennis van techniek de grootst mogelijke onzin verkondigd die technisch onhaalbaar kent ook de wet op behoud van energie niet

  Deze randdebiel snapt niet dat elke beweging , bewerking of transport energie kost

  Deze randdebiel volhard ook in bio-massa wat aantoonbaar milieu vervuilend is.

  Opruimen dit adept die zich blind staart op co2 en niet begrijpt dat dit voedsel voor bomen is.

  1. Emile Takma

   verkondigt

   volhardt

   1. vlekkenoplosser

    dank je strónt vlé®k , gelukkig geen commetaar op de inhoud , dat doet me goed !

    1. Ballo Knuppel

     Inhoudelijk valt er ook genoeg op te merken. Bijvoorbeeld, wat heeft de wet van behoud van energie te maken met de klimaatplannen van Timmermans? Ik krijg namelijk de indruk dat u deze natuurwet niet geheel juist heeft geïnterpreteerd.

     Het is waar dat iedere beweging energie kost. Echter de energietransitie waar nu over gesproken wordt, gaat er niet om dat wij geen energie meer gebruiken, maar waar wij deze energie vandaan halen. En daarmee komen we op het CO2 probleem. Op dit moment zijn fossiele brandstoffen (olie, aardgas en steenkool) onze grootste bron van energie. Deze hebben als nadeel dat bij verbranding hiervan grote hoeveelheden CO2 vrijkomen in de atmosfeer. CO2 is een broeikasgas. Er zijn meerdere broeikasgassen (zoals methaan, waterdamp, hexfluoride etc.), maar omdat CO2 het meest abundant is, krijgt dit gas over het algemeen de meeste aandacht in klimaatbeleid. De reden dat broeikasgassen zo in de spotlight staan, is dat zij de eigenschap hebben om als een soort deken over de aarde warmte vast te houden waardoor milieufactoren (zoals neerslag, zeestromen, temperatuur etc.) dusdanig veranderen dat ecosystemen wereldwijd ontregeld kunnen raken. Dit staat bekend als klimaatverandering. Het doel van de hele energietransitie is om over te gaan op energiebronnen die geen broeikasgassen uitstoten om de effecten van deze gassen te beperken.

     Biomassa wordt vaak gezien als (voorlopig) goed alternatief voor fossiele brandstoffen omdat hierbij geen ‘nieuwe’ koolstofverbindingen vrijkomen zoals bij gebruik van fossiele brandstoffen wel gebeurt. Biomassa sluit de koolstofkringloop waardoor er per saldo geen koolstofverbindingen in de atmosfeer bij komen. Het is natuurlijk wel problematisch als het gebruik van biomassa leidt tot ontbossing of als deze biomassa de halve wereld over gaat in vrachtschepen die zelf wel varen op fossiele brandstoffen. Als u dit bedoelt heeft u volkomen gelijk.

     Tot slot uw opmerking over CO2 als voedsel voor bomen of beter gezegd voor planten. Deze kortzichtige claim is al talloze keren ontkracht en ik snap werkelijk niet waarom dit argument nog steeds wordt gebruikt. In deze video wordt, veel beter dan ik ooit zou kunnen, uitgelegd waarom deze claim incorrect is: https://www.youtube.com/watch?v=xpdgUwu4DaY Het komt erop neer dat een hogere CO2 concentratie in de atmosfeer niet automatisch leidt tot een grotere productie van biomassa. Waarom dit zo is, ziet u in de video.

   2. hetfietsmenneke

    Inhoudelijk niets in te brengen en dan maar gaan etteren over spellingsfoutjes. Takma in een notendop.

 2. usb3.0

  Klimaatreligie is hét nieuwe verdienmodel geworden, de kleine man of klein bedrijfje pesten.
  Ik zeg, timmerfrans! je salaris inleveren en dan minstens € 40.000,– aan je huis vertimmeren eens kijken hoe er dan gereageerd wordt door vetklep timmerhans

  1. EvertB

   Ik verwacht dat Timmermans een ‘veelvliegerstax’ introduceert. Hoe vaker je vliegt, hoe meer tax (belasting) je betaalt per vliegticket. Op die manier voelt iemand die één keer per jaar vliegt nauwelijks een pijntje.
   Denk bijvoorbeeld aan een tax van €40 voor je eerste vliegticket (in een jaar), €80 voor je tweede, €160 voor je derde, €320 voor je vierde.
   Veelvliegers zijn veelvervuilers en worden voor veel belastinggeld aangeslagen.

   1. vlekkenoplosser

    en hoeveel ambtenarren erbij ter contróle en uitvoering ?

    evert geeft een aardig beeld van de totalitaire staat in ontwerp !

   2. Emile Takma

    Dat zou een logische maatregel zijn. Het vliegverkeer is een van de grootste boosdoeners bij de CO2-uitstoot en het vliegen is nog steeds belachelijk goedkoop.
    Alleen een ferme prijsprikkel kan consumenten en bedrijven tot ander gedrag dwingen.

    1. Echtepleb

     Nee hoor, rekenkundig is vliegen boven de 1000 meter co2 vrij ( net als biomassa stoken en tanken in het buitenland). Dit slaat natuurlijk nergens op maar is wel de reden dat de biomassacentrales gewoon blijven draaien met beloofde subsidie.

   3. Emma Louise

    Zou leuk zijn als het zoiets wordt, Evert. Zware vervuiling moet zwaar belast worden.

    Uit onderzoek over voorgaande jaren blijkt dat 8 procent van de Nederlanders 40 procent van de vliegbewegingen maakt. Die groep pak je daarmee terecht hard aan.

    1. Emile Takma

     Het mooie is dat dit soort maatregelen nu ook wereldwijd kunnen worden afgedwongen.
     Het gaat nu om het echie, het klimaatbeleid krijgt echt stevig vorm.

     1. vlekkenoplosser

      domme strónt vlé®k weet dat bijvoorbeeld China 600 kolencentrales bouwt. Vervolgens loopt de strónt vlé®k te zeuren over de punaise prik op de wereldkaart Nederland .

      Je bent dan echt geestesziek om je natte droom ten kostte van alles door te zetten.

      Elektriciteitnet is nu al zwaar overbelast zoals de stróínt vlé®k zou kunnen weten !

     2. Emma Louise

      Het wereldwijd uitrœllen zou inderdaad een groot succes zijn.

      Wat mij trouwens ook altijd verwondert is dat je nu meer belasting betaalt op een tramticket die je in Amsterdam koopt dan op een vliegticket naar New York.

     3. vlekkenoplosser

      misschien is de belasting op het tram ticket veel te hoog strónt vlé®k

     4. usb3.0

      Ik vind dat mensen die echt heel veel moeite hebben met het klimaat dit ook gewoon voor hun bakkes moeten krijgen, gasten als tamil en van vele namen ammaatje die moeten maar die torenhoge belastingen gaan betalen…

     5. dumbfarmer

      hoe dat??? Zolang azie, rusland en voor een deel ook amerika (dan weer wel, dan weer niet, ligt er aan wie er in het oval office huishoud) zich er geen barst van aantrekken en zelfs weer kolencentrales gaan neerzetten..
      En de EU heeft dan de ilusie dat zij dat vanuit brussel even recht gaan zetten?? ik hoor putin en xi jinping al van hier uit lachen.

    2. vlekkenoplosser

     quote Emma Louise 9 minuten geleden Beantwoorden
     Zou leuk zijn als het zoiets wordt, Evert. Zware vervuiling moet zwaar belast worden.

     Uit onderzoek over voorgaande jaren blijkt dat 8 procent van de Nederlanders 40 procent van de vliegbewegingen maakt. Die groep pak je daarmee terecht hard aan. end

     bedoeld de strónt vlé®k bijjvoorbeeld ene al kaq die het regeringsvliegtuig voor 1 afspraak 4 keer laat vliegen terwijl luxemburg per trein of auto ook goed bereikbaar is

     Het meeste vliegverkeer wordt door de roverheid gemaakt. Die verrekend de extra kosten wel in de belastingen strónt vlé®k of dacht je dat het uit eigen zak betaald werd hork

     1. Emma Louise

      In dat specifieke geval van minister Sigrid Kaag: haar agenda werd ingevuld door haar departement. Het komt dan voor dat een vliegtuig nemen de enige manier is om meerdere afspraken op één dag allemaal na te komen. Nood breekt milieuwet.

     2. usb3.0

      “haar agenda werd ingevuld door haar departement”

      Nou en zij vliegt toch en zij moet dan maar even de afspraken gespreid maken, wij niet vliegen de elite ook niet, of vindt emmaatje dat er onderscheid moet worden gemaakt, dus op basis van je baan mag je worden gediscrimineerd…

     3. vlekkenoplosser

      lúl niet zo slap strónt vlé®k ! 4 keer het toestel heen en weer laten vliegen is een absolute schande tról en als al kaq verantwoordelijkheid zou nemen voor haar daden was het onmogelijk geweest strónt vlé®k

      je decadente gelúl veranderd daar niets aan

     4. Emma Louise

      Niemand zal het verboden worden om het vliegtuig te nemen. Deze keuze dient echter wel ontmoedigd te worden vanwege de enorme milieuvervuiling. Dat geldt zowel voor de elite als voor de plebejers.

     5. vlekkenoplosser

      decadent gelúl strónt vlé®k. Een vol vliegtuig is effectiever dan lijn 7 die die de hele dag met 5 man rond rijdt domme tról

     6. usb3.0

      Dat is ook zo’n ziek opmerking, ja maar je kunt wel gewoon vliegen hoor en dan moet je gewoon flink betalen hè.
      En dan zoals emmaatje het graag ziet, de elite ondervinden daar geen problemen van, je moet gasten als emmaatje gewoon in hun smerige smoel spugen, emmaatje is ernstig voorstander van discrimineren op het feit of je veel of weinig geld hebt.
      Ik vind dat als men miljoenen verdient men dit ook in de vliegtickets mee moeten rekenen, dus bv een ticket naar Amerika zou dan bv € 50.000,– moeten kosten en iemand die een modaal inkomen heeft bv € 800,–

     7. Emma Louise

      Ben je het onderwerp even kwijt, poepie? Het gaat niet om effectiviteit maar om vervuiling. Een vliegtuig is véél vervuilender dan een Amsterdams trammetje, zelfs als jij nog in dat trammetje staat.

     8. vlekkenoplosser

      de strónt vlé®k begrijpt niet dat als iets effectiever is het ook minder vervuild. Hoe dom kan je zijn.

      hoe kan je nu een discussie voeren met ze een randdebiel

      Een vol vliegtuig vervuild minder dan het OV domme debiel. Wat begrijp je niet sukkel

     9. Emma Louise

      “emmaatje is ernstig voorstander van discrimineren op het feit of je veel of weinig geld hebt”, aldus een snel gepikeerde usb.

      Emma discrimineert niet op hoog of laag inkomen, of op veel of weinig geld.

      Emma zou wel willen discrimineren op lichte en zware vervuilers. Zware vervuilers moeten veel meer betalen.

     10. vlekkenoplosser

      wat een onzin strónt vlé®k zoals al benoemd onder het kopje al kaq

      je bent een zwetsmeier strónt vlé®k en het gewauwel is strónt vervelend omdat het continu een herhaling van zetten is domme jongen.

      De overheid is de grootste vervuiler en als dat belast wordt betaald de burger strónt vlé®k. Je bent waanzinnig

     11. Emile Takma

      betaalt

     12. vlekkenoplosser

      gelukkig is de strónt vlé®k het op inhoud weer eens , erg fijn dat de taal nazi geen inhoudelijk commentaar heeft.

      fijn als de waarheid vast staat

     13. Emma Louise

      Zelfoplosser, de overheid dient zeker het goede voorbeeld te geven via doelgerichte, kostenbesparende en milieuvriendelijke planning en gedrag.

      Een vaker voorgesteld plan is om afstanden tot ongeveer 700 km niet per vliegtuig af te leggen. Dat zou een mooi begin kunnen worden van een schonere luchtkwaliteit en minder geluidsoverlast in ons mooie Europa.

     14. vlekkenoplosser

      blabla bladieblabla

      Een vol vliegtuig is effectiuever en minder vervuilend dan het OV !
      Dat is de stelling strónt vlé®k. Je gewauwel in de omtrekkende beweging is onzin strónt vlé®k !

   4. usb3.0

    Ik denk dat ze achterlijk zijn geworden omdat dit nieuwe verdienmodel zo ver-schrik-ke-lijk veel geld op gaat leveren en verder niets toevoegt.
    Sterker nog, motoren van auto’s, vliegtuigen worden met de minuut schoner.
    Uiteraard meent tamil het tegenovergestelde en als je tamil ziet komt emmaatje ook even een duitje in het zakje doen

 3. Emile Takma

  “Tegen 2030 wil de EU 55 procent minder CO2 uitstoten, wat betekent dat er flink wat maatregelen moeten worden genomen om dat doel te bereiken.”

  Ja, Wout, en Timmermans voert dat beleid, waar alle lidstaten zich aan hebben verbonden, daadkrachtig uit.

  De rest is gepruttel in de marge.

  1. usb3.0

   Ook tamil laat hier net als infantieltje timmerhans zijn absolute achterlijkheid zien

  2. vlekkenoplosser

   hahahahaha , domme strónt vlé®k denkt echt dat we 55% gaan reduceren omdat het ergens genoemd word.

   misschien wel een NEXIT voor die tijd strónt vlé®k

   Ht anti EU geluid groeit met de dag temeer dat mensen zien dat er nu diverse landen zijn die buiten de EU staan strónt vlé®k

   10.000.000.000 – lees 10 miljard – euro terug op de nationale begroting voor ouderenzorg, ziekenzorg, scholing, infra enz enz

   NEXIT NU AUB !

  3. Cootje

   Gaat het echt niet worden , Corona gaat de economie slopen , en dan is het draagvlak pleiten voor de geitenwollen sokken clubje , ideeën en idealen kosten geld en moeten eerst verdient worden en laat zuid Europa geen geld hebben wel een begripvol volk

  4. september

   Dat is pas over 9 jaar en voorspellingen voor over zo,n tijd komen meestal. niet uit

   1. vlekkenoplosser

    als het niet uitkomt waarom dan eraan beginnen , kijk is naar je energierekening hufter. slechts 35% producten , de rest is vast recht , belastingen en toeslagen van timmerfrans

  5. hetfietsmenneke

   Gepruttel in de marge… Als je echt zo naïef bent dat je denkt dat alle lidstaten zich gaan houden aan de idioterie van Timmerfrans, dan ben je nog meer van het padje dan ik dacht.

   1. Emile Takma

    Ik stel vast dat alle lidstaten zich aan het EU klimaatbeleid hebben verbonden. De wetgeving er omheen lijkt me zo solide dat het me niet eenvoudig lijkt je er aan te onttrekken.

    1. vlekkenoplosser

     Ik stel vast dat er imbiciele cijfers zijn afgesproken welke ver van de realiteit staan en technisch onhaalbaar zijn. Geen enkel land kan voldoen aan deze waanzin.

     Je kan het onmogelijke eisen maar het resultaat zal er niet zijn. Zelfs de strónt vlé®k weet dit maar de zuigtról loopt graag te kwallen omdat hij een hufter pur sang is.

     1. Emile Takma

      imbeciele

     2. vlekkenoplosser

      gelukkig ben je het inhoudelijk weer eens strónt vlé®k, zeer verheugd

    2. usb3.0

     tamil stelt vast dat er besluiten worden genomen door lidstaten die niet door de bevolkingen worden getoetst, dus niet democratisch…
     De eu is een gedrocht waar de Nederlandse bevolking ooit eens gevraagd werd om in een referendum over de Europese grondwet te stemmen, 63,5% stemde resoluut tegen, en toen werd het er doorheen gedrukt, dus als tamil het heeft over lidstaten in de eu dat we dan wel even weten waarmee we te maken hebben…..

  6. usb3.0

   “De rest is gepruttel in de marge.”

   Als men de juiste vragen stelt dan is er uitermate weinig draagvlak onder de burgers

 4. Cootje

  MACRON is met 4200 Corona gevallen per dag in het volle toeristen seizoen als de dood dat hij alles weer op slot moet doen , maar ik verheug mij er op als de Franse bevolking ook nog de rekening van Timmermans er bij krijgt , Fransen kunnen zo rustig liefde vol reageren zonder emotie .

  1. usb3.0

   h**ps://nos.nl/artikel/2389080-frankrijk-verplicht-coronapas-vanaf-augustus-bij-bezoek-horeca-en-winkelcentra

   Een ster op je borst als je naar de Jumbo gaat

   1. J. Punt

    Fransen zijn even iets minder individueel ingesteld als NL’rs over het algemeen. Winkeliers en zeker in de kleinere gemeentes laten hun klanten echt niet stikken. Hier staan dan morgen direct overal tig boaatjes in krakkemikkig nederlands u op uw vele fouten te verbaliseren en rijden motoragenten door shopmalls heen om te kijken of de regeltjes wel minitieus en zonder morren wordt uitgevoerd. En dat gebeurd ook. Superbraaf allemaal.

 5. Nostradamus

  De taks op industriële scheepvaart kan ik mij nog voorstellen. Een voordeel daarvan zou kunnen zijn dat grondstoffen niet eerst naar China vervoerd worden maar direct naar fabrieken daar waar de producten nodig zijn. Alleen vrees is dat Frans Tom dat er niet mee bedoeld.
  En als ze echt iets wilden doen aan CO2 reductie dan was wereldbevolkingsgroei een, of beter hét hoofdonderwerp.

 6. LifeBuddy

  ”De enige manier om aan deze waanzin te ontsnappen is door over te stappen op groene brandstoffen die geen uitstoot geven. Hartstikke leuk, van de arische sLinkse vervuilers. ALLE werknemers van bedrijven krijgen een Eigen DIESEL busje van de zaak. Alle gezinnen hebben al 2 auto’s en daarbij moeten de busjes voor het huis staan, anders halen ze de spullen eruit. ”Slinkse Vervuiling ten Top”. [goed] Bah, voor onze kinderen!!!

 7. HD

  Timmermans en al zijn milieufundamentalisten naar Nova Zembla deporteren, van Putin krijgen we wel toestemming.
  En de vriend van Timmie mag natuurlijk ook mee.

 8. vlekkenoplosser

  dit kwam ik nog even tegen onderweg !

  zo krankzinnig is de milieumaffia
  h**ps://www.ukfires.org/wp-content/uploads/2019/11/Absolute-Zero-online.pdf

 9. Tepelkloofje

  Het is wellicht niet zo handig om onze voeldselproductie te vernietigen zodat we alles moeten laten invliegen/instomen, he? Want wie dient u dat die tax gaat betalen? Hint: uw airmiles saldo zal flink gaan oplopen. Handig, joh.

 10. dumbfarmer

  het eindresultaat?
  Dat fransje het luchtruim alleen heeft omdat ie met zijn dikke reet niet in een normale auto past en zich verheven voelt..
  en de consument uitgeperst wordt.
  Dat er door die flauwekul minder co2 uitgestoten wordt? echt niet, maar er wordt wel lekker aan verdient door de EU (wat we geen tax mogen noemen, maar ‘creatieve financiele maatregelen).

 11. J. Punt

  Tuurlijk, in plaats van innovatieve technieken en baanbrekende tech, komen de zwanschen wéér aan met de enige maatregel die alles dekt; Belasting Betalen. En daar blijft het bij. Voor de bühne zetten ze dan voor de show een stel windmolentjes neer vlak bij woningen waar mensen getrakteerd worden op alle negatieve ervaringen. Is niet zo heel erg als je die wijk laat profiteren en zo iets terugdoet. Nee, hier de molens en celketjes die hun opgewekte energie direct naar het buitenland transporteren of naar de groeiende datacenters die een miljoen of wat liters vers schoon drinkwater nodig hebben per dag en dit met nog onbekende chemicaliën weer terug pompen het milieu in. Die centers vullen langzaam maar zeker elk beschikbaar komende hectare’s zodat NL in 2030 1 groot industrieterrein is ter faveure van het verre buitenland. Die lachen zich rot om ons naïeve beleid zonder echt doel of resultaat.

 12. Meriadoc Brandebok

  Er is een filmpje in omloop van FvD-kamerlid Freek Jansen die op een schietvereniging staat en zegt dat hij op Rutte schiet.

  Er zijn inmiddels aanwijzingen dat FvD een gevaar voor de staat wordt.

   1. OrangeBlancBleu

    Is al 4 jaar oud, waar hebben we het over.
    Daarnaast klopt het artikel ook niet want silhouet schieten kan weldegelijk worden gedaan in Nederland op iedere schietbaan. Sterker nog, de silhouet schietkaarten kun je overal kopen:

    https://www.mh-schietsport.nl/11609372/schietschijf-epp-silhouette-10-stuks

  1. Emile Takma

   ht*ps://www.hpdetijd.nl/2021-07-12/fvd-vindt-schietend-kamerlid-freek-jansen-privezaak/

 13. Bob Fleumer

  Het komt door de botte stupiditeit van allen rond Timmermans dat ie nog steeds op die stoel zit, het is puur wanbeleid temeer daar CO2 helemaal het probleem niet is we kunnen verdorie helemaal niet zonder dat spul en er zit maar 0,045 procent in de atmosfeer en dat zou teveel zijn? Man ga toch koken en plof dan uit elkaar!

  1. Emile Takma

   We kunnen niet zonder CO2 maar als er teveel van inhebben we een probleem.

   Als je dat botweg ontkent is dat nogal dom.

   1. Emile Takma

    inhebben = hebben

   2. Kees

    Blijkbaar weet je heel weinig van deze materie.

 14. P. Puk

  Kan deze idioot niet opgeborgen worden? Hoe is het mogelijk, dat dit soort figuren zo lang de dienst uitmaken en met de meest debiele voorstellen komen?

 15. Actueel

  Kosten zijn en worden meer dan 11.000 miljard euro.

 16. Kees

  Vliegen is alleen voor Kaagmensen en lui van BNNVara

 17. OrangeBlancBleu

  Helemaal gestoord die dikke nek, zoeken we wel een route vanuit het VK en doen we het stukje naar Londen wel met de trein. Op die manier spaar je op een transatlantische vlucht met gezin zo €500,- uit. Dag linkse groene pleuris EU.

 18. Joko

  Laten we Frans niet te hard aanpakken. De man lijdt…Zijn gelaat aanschouwende, zie ik angst, zelfs panische angst. De ogen en mond wijd open of hij bang is voor wat komt. Welnu, dat is ook niet mis. Een narcist die van zijn zelf opgeworpen voetstuk zal vallen….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.