shutterstock 740275498

RTL Boulevard verplaatst naar geheime locatie en zendt vanaf vanavond weer uit

Geen categoriejul 12 2021, 18:00
Tv-programma RTL Boulevard zal vanaf vanavond weer te zien op televisie. De opnamen worden niet langer gemaakt in de vaste studio aan het Leidseplein in Amsterdam, maar vanuit een onbekende locatie op het Mediapark in Hilversum.
Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus lijkt een oplossing te hebben gevonden voor RTL Boulevard en de dreiging vanuit de onderwereld.
De zogeheten driehoek in Hilversum (de burgemeester, de officier van justitie en de politiechef) heeft een plek bepaald voor de opnames. Uiteraard gaat dat gepaard met 'zichtbare en onzichtbare maatregelen' die de veiligheid van medewerkers, bezoekers en bewoners moet garanderen, meldt RTL Nieuws.
Dit is natuurlijk hartstikke mooi voor RTL en fans van RTL Boulevard. Ook geeft dit een signaal naar de samenleving dat de vrije pers niet zwicht voor dreigementen.
Al mogen we ons best afvragen of de criminele organisatie achter de dreiging niet gewoon een ander doelwit uitzoekt. RTL Boulevard is namelijk het doelwit omdat ze aandacht besteden aan het Marengo-proces en de onderwereld in zijn geheel. Maar er zijn zat andere programma's die daar ook aandacht aan besteden, dus zou het zomaar kunnen dat straks een ander tv-programma het doelwit wordt, want je kunt niet alles en iedereen maar blijven beschermen.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Minister Grapperhaus en de driehoek van Hilversum staan dus nog steeds voor een grote opgave. Als de criminelen achter de dreiging een daadwerkelijke poging doen om met een raketwerper de studio op te blazen, zoals werd vermoed, dan is het voor Grapperhaus te hopen dat dit op tijd verijdeld kan worden. Maar als er een hele tijd niets gebeurt, dan wordt de beveiliging waarschijnlijk afgeschaald. Als er dán iets gebeurt of de criminelen doen een poging bij een onbeveiligde studio, dan is de schade enorm groot voor de hele samenleving. Er staat dus echt veel op het spel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten