Namenlijst verdachten ´Gooische Kopschopkakkers´ bekend: Hein, Sanil, Stan, Damian, David, Daan, Lukas en Martijn

De weerloze Carlo Heuvelman werd tijdens zijn vakantie op het Spaanse eiland Mallorca vermoord door een groep doorgedraaide Nederlandse toeristen. Wie of wat de vermoedelijke daders waren bleef tot nu toe onbekend, maar onze concullega GeenStijl heeft een klipklaar lijstje gemaakt van de hoofdverdachten van dit uiterst zinloze geweld.

Deze groep Nederlanders wordt dan ook verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke mishandeling van de eveneens Nederlandse Heuvelman. Een zeer ernstig incident dat natuurlijk nooit had mogen gebeuren.

Volgens weblog GeenStijl zijn dit de ´mannen´ die betrokken waren bij de zinloze moord op Carlo Heuvelman:

Sanil Boughlalah, Hein Busschers, Damiaan Claessens, Lukas Onrust, Martijn Tibbe, Stan Franken en Daan van Stapele. Namen om te onthouden dus, totdat het tegendeel is bewezen.

Update: Het Algemeen Dagblad bevestigt dat het om bovenstaande verdachten gaat. Alleen schrijft het AD:

”Nagenoeg allemaal komen ze uit Hilversum. Via de website GeenStijl – en inmiddels van diverse kanten bevestigd aan deze site – kwamen zeven namen naar buiten van de in totaal dertien jongemannen die op Mallorca waren: Hein, Damiaan, Lukas, Sanil, Stan, Martijn en Daan zijn hun voornamen. Ze schrokken er gisteren zelf van: ”Schande dat er zo wordt gespeculeerd, verder geen commentaar”, reageert Sanil Boughlalah bijvoorbeeld telefonisch en hij verbreekt de verbinding.

Ook de in opspraak geraakte Hein Busschers komt kort aan de lijn met het AD: ”Het was wel mijn vriendengroep, maar ik was niet bij de vechtpartij. Verder geen commentaar.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

71 reacties

 1. hollandse-bier92

  Die gasten horen in Spanje-Mallorca berecht en bestrafd te worden.
  Anders hoop ik dat de pleuris uitbreekt en ze hun kakkers buurt plaat.
  Gooien en ze zelf kopgeschopt worden geef ze minimaal 10 jaar zonder.
  Bevroegde vrijlating of zijn kakkers belangerijker dan het gewone volk.

  1. hans-e-pans

   Er is doelbewust op berechting in Nederland aangestuurd, de Spaanse justitie straft over het algemeen strenger en dus voor langere celstraffen.

   Hier in Nederland houdt justitie met zoveel dingen rekening dat er waarschijnlijk een taakstrafje uit het proces zal rollen voor de hoofddaders.

   Justitie heeft al laten weten dat het bekendmaken van de namen van de eventuele daders weleens voor hen een lagere straf zou kunnen betekenen omdat het bekendmaken van de namen ook wordt gezien als een soort straf.

   Dan is er nog niet eens meegerekend/gekeken naar de status van de ouders is.

  2. Beast

   👍🏻

  3. Emile Takma

   “of zijn kakkers belangerijker dan het gewone volk.”

   Nee, tokkies ook niet.

   1. Forlan

    En jij al helemaal niet trieste schandvlek. Het gaat hier toch niet om jongens uit een achterstandswijk of wel soms?

 2. Pengyou

  Heel eng om VERDACHTEN met naam en toenaam te publiceren. Jullie mogen je schamen heren van de Dagelijkse Standaard.

  1. Flengan

   Eens.

  2. Tepelkloofje

   Maar het SLACHTOFFER met naam en toenaam publiceren, daar heb je dan weer geen moeite mee.
   Als jij ‘schaam je’ wil zeggen, moet je dat voor een spiegel doen.

   1. ikweetwatikwil

    Mee eens tepelkloofje

    1. Freba

     Goh, de Elektronische Schandpaal mag ook al niet meer, wat jammer nou… Zou maar eens een haartje uittrekken bij de “heren”. Wedden dat je in het DNA stoffen aantreft die onder de Opiumwet vallen. Dat spul blijft n.l. maanden in je lijf zitten, al denk je zelf van niet. Na een half jaar kun je in het eiwit nog sporen van alcohol aantreffen. Harde Dope maakt meer kapot dan je lief is.

  3. usb3.0

   Misschien moet dat ook maar eens veranderd worden, tegenwoordige daders worden aan alle kanten gepamperd

  4. ElGuapo

   Nee pinguin ze zouden een medaille hiervoor moeten krijgen.

  5. Morgan4321

   Toen Peter R. de V. die hetze tegen Jos Brech aan het voeren was hadden de media daar toch ook geen moeite mee?

   1. ElGuapo

    Media maakt gebruik van selectieve verontwaardiging.

   2. Emile Takma

    Je hebt wel een punt, Morgan, in strikt juridische zin is er geen verschil. De omstandigheden verschillen kwalitatief en ik zou in het geval van Jos de B. ook niet van een hetze willen spreken.

    1. Flengan

     “ik zou”

     🙂

    2. EmiIe Takma

     Pardon, ik bedoelde niet Jos de B. Maar mijn goede vriend, Jos Brech.

 3. Emile Takma

  Het afdrukken van deze namen is niet alleen onethisch maar ook stom: het zal slechts tot strafvermindering leiden. Misschien is dat wel de bedoeling, het betreft hier immers roomblanke Nederlanders.

  1. Branzino

   Dit leidt zeker tot strafvermindering, zeker in geval van jongere mensen die er hun hele leven mee te maken zullen hebben, met die bekendmaking bedoel ik. Als ze schuldig zijn, krijgen ze forse straf en een strafblad dat hen zeer zal hinderen in welke loopbaan dan ook. Maar die straf zal zeker worden gematigd, omdat enkele onverlaten op Nederlandse internetsites meenden al te moeten straffen door de namen bekend te maken. Het is verschrikkelijk stom, hoewel het effect van die straf, publicatie van de namen, inderdaad niet moet worden onderschat. Maar ook de ouders worden nu via die achternamen gestraft en het is de grote vraag of dat op de leeftijd van de verdachten wel terecht is. Op een gegeven moment houdt de invloed van de ouders op.

   1. Harry Haller2

    Aan de schandpaal nagelen en openbaar luidkeels deze walgelijke doodslag veroordelen is onderdeel van de straf. Ik ben voor volledige onthulling van namen en rugnummers, zonder zwarte balkjes en met vermelding van volledige naw-gegevens: dit gore tuig moet levenslang getekend blijven.

    1. ElGuapo

     En berechten als volwassenen.

    2. Emile Takma

     De heer Haller wenst kennelijk de middeleeuwse schandpaal weer terug.

     1. vlekkenoplosser

      strak plan , jij en bukhol naast elkaar

      kom met eieren en tomaten

    3. Branzino

     @Harry Hakker
     “Aan de schandpaal nagelen en openbaar luidkeels deze walgelijke doodslag veroordelen is onderdeel van de straf. Ik ben voor volledige onthulling van namen en rugnummers,”

     Maar dan toch pas na veroordeling? Ik vind het een teken van beschaving, als je vervolging en bestraffing op een beheerste manier aan daarvoor opgeleide en aangestelde rechters overlaat. Er zijn voldoende voorbeelden van door het publiek al aangewezen z.g. daders, gelukkig vaak zonder naam, die achteraf niets met een misdrijf te maken bleken te hebben. Zelfs justitie overkomt dat nu en dan.

     1. usb3.0

      Jij bent niet goed bij je hoofd als je dit gaat nuanceren tot beschaving

     2. Branzino

      @usb3.0
      Één onbedoeld slachtoffer is er al. Een officier van justitie is door tuig genoemd als de moeder van één van de genoemde namen. Ten onrechte, naar snel bleek, maar toen was het kwaad al geschied. Helaas was er al een foto van deze vrouw verspreid en haar naam en functie bekend gemaakt.
      Een advocaat verwoordde het heel treffend: “Je zal toch ineens volkomen ten onrechte het slachtoffer worden van zo’n online heksenjacht van een roedel schuimbekkende twitteraars die overal een corrupt complot in willen zien en je integriteit openlijk in twijfel trekken omdat er even niets interessants is op televisie.”

      Hopelijk worden de als detectives beunende publicisten snel opgespoord en ook berecht.

    4. Mr.blauw.sky

     Hoe luid de doorgewinterde bloedwrakers onder ons ook om openbare vierendeling blijven jammeren, de FvD-senator HIDDEMA heeft groot gelijk.
     En, even belangrijk, hij heeft het recht aan zijn zijde.

   2. usb3.0

    Klootzakken als branzebinootje zijn het gif in onze maatschappij, die zeggen rustig, ja maar de daders zitten er hun hele leven mee, dan ben je toch een ongelofelijke klootzak als je dit zo zegt.
    Er is een leven beëindigd en die gasten moet je daar hun hele leven mee lastig vallen.

    1. Branzino

     @usb3.0
     Maar er is toch nog helemaal niet bekend wie de dader is of de daders zijn? Is het er één of zijn het er meer? Hebben de anderen het gewoon laten gebeuren, zonder in te grijpen of moedigden ze zelfs aan? Ook dat maakt in veel gevallen medeschuldig, maar is nu onbekend. Waren er onder de namen ook mensen die wel degelijk hebben geprobeerd in te grijpen? Nu zijn er net zoveel daders als er namen genoemd zijn, zonder ook maar enige nuance. Dat is fout en een soort veemgericht. Heel veel jaren terug op het gebied van justitie.

     Verder schrijf ik helemaal niet het te betreuren, dat de daders er hun hele leven mee zitten. Ik waarschuw slechts dat de mensen, waarvan de naam nu gepubliceerd is, er hun hele leven mee zullen zitten, en hun ouders ook. En dat is fout in een rechtsstaat, omdat ze nog niet eens verdachte zijn. Daarom heeft deze actie veel weg van een volksgericht. Ik neem aan, dat niemand dat wenst. Pas als ze veroordeeld zijn kan ik een beetje begrip opbrengen voor dergelijke acties, al kunnen er ook dan onbedoelde slachtoffers getroffen worden.

     1. usb3.0

      Je bent een nuanceneugertje met veel vragen das duidelijk.

      Hoe denkt nuanceneugertje dat de familie van Carlo Heuvelman zich voelt?

      Jij hebt het filmpje niet gezien dat is duidelijk.

      Het feit dat jij zo bezig bent met het verdedigen van een kopschoppende moordenaar is echt stuitend te noemen.

      Ik heb het bij het rechte eind dat ik jou een klootzak noem.

     2. Branzino

      @usb3.0
      Op dat ene filmpje is niets te zien, behalve dat een man een op de grond liggende man een schop geeft. Je kunt daaruit maar weinig onomstotelijk afleiden. Het lijkt nu één enkele dader, die een enkele trap geeft. Die zichtbare dader moet met dit ene filmpje te vinden zijn. Andere daders zie ik niet. Dus al die namen komen ergens anders vandaan, getuigen misschien? Laat het over aan specialisten. Er is al een verkeerde naam rondgebazuind, dat lijkt me meer dan genoeg.

     3. Freba

      Trek een willekeurige celdeur open. Het eerste wat geroepen wordt; ” Ik heb het niet gedaan”.

   3. ElGuapo

    “Dit leidt zeker tot strafvermindering”

    Het is moord Brandpino…bekendmaking van namen geeft geen verzachtende omstandigheden.

    1. Branzino

     @ElGuapo
     Als leek lijkt me dit geen moord (want voorbedachte rade lijkt me onwaarschijnlijk), hoogstens doodslag, maar nog waarschijnlijker dood door schuld. Een handige advocaat zal waarschijnlijk dat laatste bepleiten. Enkele jaren gevangenisstraf is dan hoogstens te verwachten.

     1. usb3.0

      branzebinootje gaat voor vrijspraak tevens schadevergoeding voor de tijd dat deze kopschopper heeft vastgezeten

     2. ElGuapo

      Het punt ontgaat je weer Brandpino.

      “bekendmaking van namen geeft geen verzachtende omstandigheden.”

     3. Branzino

      @ElGuapo en usb3.0
      Ik schrijf, dat het mij geen moord lijkt. En ik bepleit geen vrijspraak, maar geef alleen wat ik verwacht dat er gaat gebeuren.

     4. ElGuapo

      “Dit leidt zeker tot strafvermindering”

      Dat lijkt me geen verwachting.

      De woordkeuze “moord” had inderdaad beter doodslag of dood door schuld kunnen zijn.

     5. Branzino

      @ElGuapo
      Dit leidt zeker, kan ook een verwachting zijn. Kwestie van woordkeuze en willen begrijpen. Ieder weldenkend mens weet, dat ik hierover nu nog geen zekerheid kan bieden. Ik ben immers niet de betrokken rechter.

  2. usb3.0

   Het doodschoppen van een vakantieganger is niet alleen onethisch maar ook stom.
   Het zou tot tbs met dwangverpleging moeten leiden naast een goeie gevangenisstraf van 5 jaar ipv strafvermindering omdat de namen van de moordenaar(s) worden genoemd.
   tamil is zo’n flïkker die dit beoogt van tevoren

  3. ElGuapo

   “Het afdrukken van deze namen is niet alleen onethisch maar ook stom: het zal slechts tot strafvermindering leiden.”

   Het enige wat ik hier zie wat stom is …het gel*l van schlemiel.

  4. Xyz1234

   Sanitair Boughlalah is een room blanke Nederlander volgens u? En waar komt überhaupt uw obsessie met huidskleur vandaan?

   1. Xyz1234

    Haha, Sanil natuurlijk.

 4. HD

  25 uur taakstraf en na de vakantie weer lekker met je broodtrommeltje naar school, advies van de overheid aan alle minderjarige.
  Wil je iemand uit de weg ruimen doe dat zolang je minderjarig bent.

 5. StemPzeweg

  Ik hoop dat de juiste persoon dit straattuig tegenkomt

 6. AidemediA

  Roomblank of niet. De gang van zaken tot nu toe, lijkt te duiden op een soort van klasse justitie. Dit zal overigens door de jonge bruidegom, huilie huilie aso, grappenmaker, wel naar het land der fabelen worden verwezen. Hij en pinok zullen wel weer geschokt zijn, maar verder dan dat komen ze niet. Want dat valt vast en zeker buiten hun competenties.
  Carlo Heuvelman is doodgeschopt, in Spanje. Raar maar dan ook heel raar dat de verdachten, roomblank of niet, niet in en door Spanje worden vervolgd.

 7. Meriadoc Brandebok

  De idioten van GeenStijl hebben de daders – of ze dat wel of niet zijn – zojuist strafvermindering bezorgd, duizenden euro’s schadevergoeding en een groep persoonsbeveiligers. Met een beetje geluk mogen ze ergens opnieuw gaan beginnen.

  GeenStijl wordt dan ook gerund door hersenloze imbecielen.

  1. Flengan

   Net als VVD, CDA én D66

   1. ElGuapo

    “De idioten van GeenStijl hebben de daders – of ze dat wel of niet zijn – zojuist strafvermindering bezorgd, duizenden euro’s schadevergoeding en een groep persoonsbeveiligers.”

    Wat een dom gel*l!
    Jij en Brandpino maken je meer zorgen om de daders en of ze er wel of niet bij waren en wel of niet iets gedaan hebben dan om het slachtoffer en de familie van het slachtoffer.

  2. Harry Haller2

   Het is een bewuste strategie van GeenStijl. De tijd van de beschermende balkjes voor de ogen en nietszeggende initialen is voorbij: open en bloot namen en shamen, afbranden, te schande en te kakken zetten, kapot maken. Zodat heel Nederland het tuig bij naam en toenaam kent. Dat is de nieuwe aanpak. Want de oude werk niet. Wen er maar aan Meriadoc.

   Ik ben het er volkomen mee eens.

   1. Branzino

    @Harry Hakker
    Betekent dat, dat GeenStijl en jij al weten wie van deze mensen dit op hun geweten hebben en wat de rol van de anderen was? Heeft iemand meegedaan, niets gedaan of proberen in te grijpen? Nu zijn ze allemaal even schuldig. Hadden die anderen er dan maar niet bij moeten zijn geweest? Maar wat hadden ze dan moeten doen? Meteen vertrekken toen ze aan voelden komen, dat er iets ergs als dit stond te gebeuren? En waren ze dan ook niet door het publiek veroordeeld als lafaards?
    Dit misdrijf vraagt om een professionele behandeling door rechters, die in Nederland heel goed weten hoe gestraft moet worden.

    1. usb3.0

     Ga dat de familie van Carlo maar even vertellen.

     1. Branzino

      @usb3.0
      Ik ken die familie niet, maar ik ga ervan uit, dat het weldenkende volwassen Nederlanders zijn, die er vertrouwen in hebben, dat de werkelijke daders gevonden en berecht zullen worden. Dat is des te mer zeker nu zoveel namen blijkbaar bekend zijn. Publiekelijk bekend maken was niet nodig en schaadt de zaak alleen maar. Leg dat die ouders maar eens uit, zou ik zeggen. Het aanwijzen van mogelijke verdachten frustreert alleen de rechtszaak en is niet in het belang van betrokkenen en zeker niet in het belang van de ouders.

     2. usb3.0

      Jij neemt het op voor mensen die anderen doodschoppen gaat zielig doen over die familie(s)
      Men schopt iemand zodanig dat de dood erop volgt, elk normaal gezond weldenkend mens begrijpt dat je iemand niet tegen zijn hoofd moet schoppen, je bent een galbak die komt nuanceneugen het opneemt voor de dader(s) en de familie van het slachtoffer schoffeert tot op het bot

  3. usb3.0

   Strafvermindering? als je nu hun nanen intikt dan krijg je deze beelden te zien dan weet bv een werkgever met wat voor mensen, lees: tbs-ers ze te maken hebben, prima geregeld, het moet afgelopen zijn met dat gepamperde van daders

   1. Branzino

    @usb3.0
    Betekent dat, dat jij al weet wie van deze mensen dit op hun geweten hebben en wat de rol van de anderen was? Heeft iemand meegedaan, niets gedaan of proberen in te grijpen? Nu zijn ze allemaal even schuldig. Hadden die anderen er dan maar niet bij moeten zijn geweest? Maar wat hadden ze dan moeten doen? Meteen vertrekken toen ze aan volden komen, dat er iets ergs als dit stond te gebeuren?
    Dit misdrijf vraagt om een professionele behandeling door rechters, die in Nederland heel goed weten hoe gestraft moet worden.

 8. Beukman

  Zouden de redacteurs van geenstijl net zo hardvochtig en middeleeuws en wetsondermijnend hebben gehandeld (namen publiceren) indien hun eigen zoon als daders betrokken was geraakt bij een dergelijk incident?
  Óf denken ze, net als de ouders van deze groep Hilversumse jongens: “Mijn kind zou zoiets nooit doen”?

 9. Monty

  Ben benieuwd hoe de vaste reageerders deze laffe moord op een landgenoot in de schoenen van Rutte zullen schuiven.

  Bij de meeste moorden en mishandelingen hier vermeldde bij DDS krijgt hij steevast de schuld.

 10. 56RdK

  Héél opvallend was dat het Nederlandse OM zelf een onderzoek ging opstarten terwijl Spanje daar al mee bezig was. Door beïnvloeding van betrokken ouders?
  Logisch dat Spanje toen dacht, “wij kappen ermee”.

  Ook héél opvallend dat het OM niet gelijk de daders kon achterhalen, want hun gegevens lagen bij de vliegtuigmaatschappij. Kortom, vertraging om ….. kansen te geven voor ….?

  1. Branzino

   @56RdK
   Het komt veel vaker voor, dat verdachten worden uitgeleverd naar hun eigen land, ook als het misdrijf in het uitleverende land is gepleegd. En zeker als het slachtoffer en dader uit hetzelfde land komen. Ook Nederland doet daaraan mee. Onlangs nog een Poolse dader van een moord o.i.d. op een landgenoot, gepleegd in Nederland (gisteravond te zien in Op1). Het voordeel is, dat e.e.a. heel veel sneller kan worden afgewikkeld. Geen ingewikkelde vertaalprocessen, geen tolken, familie van zowel slachtoffer als dader kunnen de zaak veel eenvoudiger bijwonen. Hier speelt ook, dat Nederland strenger straft als Spanje. Alleen zal een aantal mensen teleurgesteld zij als de Nederlandse gevangenissen humaner blijken te zijn als de Spaanse, maar anderzijds zitten ze er wel langer in.

   1. vlekkenoplosser

    blabla bladie blabla van postbus 51 die ooit zelf zijn kop gestoten moet hebben !

    1. Branzino

     @vlekkenoplosser
     Als jij eens wat tijd zou besteden aan het tot je nemen van gewone informatie, bijvoorbeeld via Op1, zou je wijzer worden dan wanneer je je tijd blijft besteden op de jouw gebruikelijke manier. Gisteravond was hoofdofficier Jeuken namelijk bij Op1 om uit te leggen wat één van zijn officieren van justitie was overkomen en wat er kan gebeuren als simpel denkende amateurs zich met zaken als deze mishandeling op Mallorca gaan bemoeien. Ze verstoren op een heel ernstige wijze een normale procesgang.

     1. usb3.0

      Op1! Hhhahahhahahahhahahahahhahahahahahhahhahhaaa

 11. 56RdK

  En natuurlijk krijgt dat tuig strafvermindering, want hun namen zijn vooraf gepubliceerd.
  Oh ja, uitnodigingen talkshows en interviews van bijvoorbeeld het AD, dé krant die criminelen en aanverwanten een podium geeft, zijn onderweg.

 12. RvdBe

  De Gooise kakkers zullen van pa wel goede advocaten krijgen.
  Het zal er op uit draaien dat de rechter geen dader voor de fatale trap aan kan wijzen, dus komen ze weg met een veroordeling voor zware mishandeling.

  1. Magyar

   Laten we hopen dat de ouders van het slachtoffer ook vermogend zijn zodat zij wraak in kunnen kopen……

  2. usb3.0

   tamil eist vrijspraak en tevens schadevergoeding voor de tijd dat ze in voorarrest zaten

 13. usb3.0

  Goed dat Carlo bovenaan blijft staan

 14. Bes Tolen

  Bij de geboorte is het al zaak mooiere voornamen te geven. Daar begint het mee. Meer moeite doen voor essentie.

 15. tata

  Sanil is al van zijn bed gelicht door de Hermandad. Nu de rest nog.

 16. JFU

  Loopt met een sisser af….hun ouders hebben vaak een hoge functie en zijn waarschijnlijk bekend bij de rechterlijke macht….ons kent ons…
  Dus….taakstrafjes uitdelen….en dat was het dan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.