‘Nederland is een failed state, een mislukt land’

In zijn nieuwste column voor De Dagelijkse Standaard legt Frits Bosch uit dat Nederland een failed state is, een mislukt land. De onderlinge samenhang is kapotgemaakt. Het is een verzamelijk van verschillende monoculturen die niets met elkaar te maken wíllen hebben.

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam vervolgt voormalig PVV’er Geza Hegedüs die één dag lijsttrekker was namens de Rotterdamse fractie. Justitie verdenkt hem van “groepsbelediging en aanzetten tot haat”. Hij zei in 2016 in een podcast ondermeer dat Nederland moest toewerken naar een staat uitsluitend bestaande uit ethnische Nederlanders. Daarmee heeft hij volgens het OM “de grenzen van de vrijheid van meningsuiting overschreden.” Het Landelijk Expertise Centrum Discriminatie, LECD, en andere afdelingen binnen het OM “trokken die conclusie na jarenlang onderzoek”.

Ik heb geen jarenlang onderzoek nodig om te constateren dat Hegedüs zich niet heeft schuldig gemaakt tot “groepsbelediging en aanzetten tot haat”, want van welke groep  en van welke haat is hier sprak? Het OM maakt zich schuldig aan lariekoek als understatement. De juristerij lijkt zich alweer schuldig te maken aan een politiek proces.

Failed state Suriname

Minister Stef Blok zei enige tijd geleden: “Suriname is een failed state, een mislukt land, en dat heeft ernstig te maken met de ethnische opdeling”. Statistiek en onafhankelijke ranglijsten tonen aan dat hij gelijk heeft, maar daar gaat het hier even niet om. “Noem mij een voorbeeld van een multi-etnische of multiculturele samenleving, waar de oorspronkelijke bevolking nog woont. En waar een vreedzaam samenlevingsverband is. Ik ken hem niet”, voegde Blok er nog aan toe. Dit komt verdraaid dicht bij wat Hegedüs zei, maar Blok’s uitspraak gaat verder dan van Hegedüs , want Blok noemde wél een groep; is er sprake van impliciete haat jegens Surinamers? En dat nota bene van een minister!

Blok kwam er mee weg. Natuurlijk, het was Blok’s vrijheid van meningsuiting. Het blijkt alweer dat in dit land met twee maten wordt gemeten als het om de juristerij en politiek gaat. De schoen wringt bij multi versus monoculturele samenleving. Laten we daarop inzoomen.

Multi versus monoculturele samenleving

Een monoculturele samenleving is een maatschappij waar binnen een bepaald gebied geen diversiteit bestaat ten aanzien van etnische, culturele en godsdienstige waarden. Japan is het voorbeeld van een verwesterde, geglobaliseerde monoculturele samenleving. Criminaliteit is laag, saamhorigheid en gemeenschapszin zijn hoog. De ooit Europese monoculturele samenlevingen met christelijk-joodse waarden als vlijt, discipline, eerlijkheid en efficiency hebben tot een hoogtepunt in de geschiedenis geleid. Het is een succesformule gebleken.

Een multiculturele samenleving is een maatschappij waar binnen een bepaald gebied diverse etnische, culturele en godsdienstige waarden samengaan en verschillende talen worden gesproken. Er is sprake van diversiteit, verscheidenheid. Het lijkt zo vanzelfsprekend: “diversiteit is goed voor een land”.

Maar om dit model goed te laten functioneren met gelijkwaardigheid voor alle groepen, is vereist dat er de nodige wederzijdse tolerantie bestaat. Dit houdt in dat bepaalde gebruiken, normen en waarden die voor de ene groep moeilijk te verdragen zijn, toch gedoogd worden. Bijvoorbeeld, autochtonen drinken alcohol, eten varkensvlees, geloven niet en hebben een losse seksuele moraal. Dat kan voor moslims moeilijk te verdragen zijn. Omgekeerd kunnen autochtonen vele gebruiken en gewoonten van moslims soms moeilijk verdragen. Het gevolg van verschillende inzichten, normen en waarden is wederzijdse zelfsegregatie, monoculturaliteit binnen multiculturaliteit.

Europese Unie over multicultureel

Eurocommissaris Frans Timmermans in Brussel zei in zijn toespraak tot het EU Fundamental Right Collogium in mei 2016: Monoculturele staten moeten uitgeroeid worden en de multiculturele diversiteit moet in ieder land afzonderlijk bespoedigd worden. Geen land mag ontkomen aan de onvermijdelijke vermenging en immigranten. Men dient ertoe te worden aangespoord ook de ‘verst verwijderde plekken van de planeet te bereiken om te garanderen dat er nergens meer homogene samenlevingen blijven bestaan’, en vervolgens in zijn onberispelijk Engels “The future of the world is diversity…. To fight is like trying to unscramble scrambled eggs. It makes a mess. Let’s enhance diversity.

Frans Timmermans is wars van de feiten hij heeft oogkleppen op van hier tot Tokio.  Diversiteit móet, omvolking móet! Hoe dan ook. Timmermans heeft Europa en ons land in het bijzonder gigantische schade berokkend.

Multiculturaliteit is een fata morgana

Mensen van gelijke gezindte zoeken elkaar op, ‘soort zoekt soort’. Er ontstaat een ‘wij-zij’ maatschappij, soms uitmondend in getto’s. Dit is een natuurlijk proces, mondiaal waarneembaar. De multiculturele samenleving vertoont daardoor meer verdeeldheid en minder gemeenschapszin dan een monoculturele samenleving. Waar bevolkingsgroepen elkaar ontmoeten, kunnen zich immers botsingen voordoen en dat is aan de orde van de dag in Nederland. Het is logischerwijze veel moeilijker een multicultureel model in goede banen te geleiden dan het monoculturele model, het is een ‘uitdaging’.

Nederland is het voorbeeld van een multiculturele samenleving waar zulke samenwerking soms lukt, maar veelal ook niet. In een multiculturele samenleving met tegengestelde culturen vindt op onderdelen integratie plaats, maar in basis blijft het een ‘wij-zij’ samenleving, een ‘apartleving’. Een multiculturele samenleving kan goed functioneren mits men gemotiveerd is zich in te zetten voor de samenleving omdat men begrijpt dat dit ten voordeel strekt van allen. Dat betekent dat men zich aan de regels houdt en aangepast gedrag vertoont. Er dient volkomen transparantie te zijn zonder dat bijvoorbeeld criminaliteitscijfers verdoezeld worden. Maar multiculturaliteit is en blijft een illusie. Men kan beter spreken van multi-monoculturaliteit.

Nederland, failed state

Na decennia lange ervaring van multicultureel Nederland ben ik geneigd te stellen dat hoe multi-cultureler – multi-monocultureler eigenlijk – een land wordt, des te meer het welzijn afneemt. Het is dé grootste bron van ellende. Helaas zullen we er mee moeten leven en er het beste van maken…

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ik zeg Blok na: noem mij een voorbeeld van een multi-etnische of multiculturele samenleving, waar de oorspronkelijke bevolking nog woont. En waar een vreedzaam samenlevingsverband is. Ik ken hem niet. Nederland is een multiculturele puinhoop. Na tien jaar Mark Rutte durf ik met een gerust hart te stellen: Nederland is een failed state.

Frits Bosch

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

45 reacties

 1. EmiIe Takma

  Mooi leesvoer van Frits Bos.
  FransTimmermans leeft in een bubbel.

  1. Cootje

   Keihard die waarheid ?

 2. Gebande K0K

  Indien Fritzz Bosch ons mooie Nederland mislukt noemt, is het er gegarandeerd goed toeven.

  1. ikweetwatikwil

   Ja zeker gebande kok. Jij voelt je thuis bij mislukkelingen, dat is duidelijk.

   1. Gebande K0K

    Bij u zal ik mij zeker niet thuisvoelen

  2. AS210854

   Ja kok, vooral voor mensen die hier alleen maar de hand openhouden en dan ook nog niet tevreden zijn en een grote mond opentrekken.

 3. Cootje

  Nederland is onder 10 jaar Rutte de narcotica staat nummer 1 van europa geworden , heeft de rechtsstaat verkwanselt door 3 banken voor hun misdaden te beboeten zonder individuele rechtsvervolging , ongebreidelde immigratie met bevooroordeling woningmarkt en verblijf kosten , is de integratie bovenwereld onderwereld totaal gelukt terwijl de integratie van de migranten totaal is mislukt , pamperen en thee zetten en hele allochtonen bevolkingsgroepen in stadswijken bij elkaar zetten met eigen informatie voorziening en zwarte scholen plus het wegkijken van de criminaliteit heeft in Nederland een zuivere tweedeling opgeleverd , mensen zijn gewoon bevooroordeeld over de type mens die ze tegen overzicht hebben , een goedlopend bedrijf met het einde van de week een bitterganituur en een drankje zit niet verlegen om cultuurverrijking die steken hun nek niet uit .een multiculti samenleving is opgedrongen door multinationals die om goedkoop werkvee verlegen waren , en hebben tegen de lokale bevolking gezegd hier heb je ze zoek het maar uit

 4. halo1

  Het is natuurlijk weer een links-rechts-kwestie: rechts zal het een failed state noemen: verloedering, overbevolking, criminaliteit, klaplopers, geldsmijterij enz… links een “leuk land”: diversiteit, welvaart, vrijheid enz… de waarheid ligt in het midden lijkt me..

  1. plakband

   halo1:
   Als ik kijk naar de negatieve voorbeelden die u ‘rechts’ noemt, dan zie ik alleen maar dat deze problemen dagelijks toenemen. Van de ‘leuke’ voorbeelden die u ‘links’ noemt zie ik alleen diversiteit toenemen. De gevolgen daarvan zijn helemaal niet leuk. Toename van welvaart geldt vooral voor de elite die links lúlt en rechts de zakken vult, bv Samson, Nijpels en hun volgelingen. Vrijheid wordt steeds verder beperkt door de EU-politiek, tech-giganten, cordon-sanitaire, demonisering, georganiseerde misdaad, woningnood en falend onderwijs. Het “internet” bepaalt wat jouw mening moet zijn.

   Nederland glijdt snel af naar armoede, onderdrukking en gebrek aan keuzemogelijkheden. Beïnvloeding door overheidsinstanties, publieke omroepen, reclame en struisvogelgedrag houden de schijn zolang mogelijk op maar de waarheid laat zich niet veel langer onderdrukken. Tegen welwillende en ondernemende jeugd zeg ik “wegwezen”.

 5. Cootje

  Mooi weer

 6. Cootje

  Oude PvdA zakken vullers de bekende vakbondsmensen , die hun diensten graag aanboden voor de multinationals , hun ideologische veren liggen op het kerkhof

 7. J. Punt

  Janken over discriminatie en je handje ophouden zijn de meest in het oog springende prestaties van onze multiculturele maatschappij. Janken over slavernij van 200 jaar geleden door lieden die liever lekker uitslapen en TV kijken naar stoere reppers met dikke auto’s en indrukwekkende gouwe kettingen

 8. Meriadoc Brandebok

  De ervaring leert juist dat uitgerekend multiculturele samenlevingen tot de gelukkigste en beste van de wereld behoren en tevens de meest welvarende en machtige zijn.

  1. Nikita

   ga je moeder lastig vallen idioot

  2. Emile Takma

   Dit feit zal hier niet lekker vallen, Meriadoc.

   1. Meriadoc Brandebok

    Dat denk ik ook, Emile.

  3. Nostradamus

   Noem eens de top 10 multiculturele samenlevingen waar het zo fantastisch gaat?

   1. Cootje

    Nog geen twee , maar als je de populisten stemmers wegkijkt net als de thee partijen zal je er wel komen in Nederland heerst een zuivere tweedeling , er zijn 1000de werkgevers die een allochtoon op een nette manier de deur wijzen na een sollicitatie op de woonmarkt gebeurd het zelfde , maar niet belichten dan is het er ook niet , dit feit zal niet lekker vallen , in Vlaanderen kiest 43% van de bevolking al twee jaar gepeild op vlaams belang

   2. J. Punt

    Congo
    Ethiopië
    Mali
    Syrië
    Somalia
    Iritrea
    Myamar
    En meerdere ‘just another war ‘ in het zo vredige buiten Europa en VS. Kop in hetzandsteek syndroom?

   3. Meriadoc Brandebok

    De Verenigde Staten (het meest succesvolle imperium dat heeft bestaan)
    Scandinavië
    Zwitserland
    Verenigd Koninkrijk
    Spanje en Portugal
    Rusland
    Duitsland en Nederland
    Israël
    Spanje en Portugal
    Canada
    Australië

    1. Harry Haller2

     Je noemt kriskras landen op waar een multiculturele samenleving bestaat, hetgeen niet wil zeggen dat daar geen etnische, ideologische of culturele problemen zijn of verschillende eilandjes met uiteenlopende, seculier levende groepen.

     Kortom, je lült maar een end weg en bewijst niks.

     1. Meriadoc Brandebok

      De multiculturele landen/samenleving zijn de meest gelukkige, welvarende en machtige landen/samenlevingen ter wereld, terwijl landen met niet-multiculturele samenlevingen (voor zover die bestaan) in economisch, militair en qua geluk er ver achter sukkelen.

      Ik snap dat de feiten hier niet aanslaan. Maar het zijn de feiten.

     2. vlekkenoplosser

      Als het feiten zijn heeft de brandende bok vast wel wat cijfermateriaal

    2. Marcel41

     Haha ja heeft echt met multicultureel te maken.

     VS > zelfs de meeste rechtste partijen hier (pvv/fvd) twijfelgeval vvd, worden in de VS als links gezien. Dus rechts/conservatief schijnt te werken.

     Zweden wordt ook overrompelt door geweldsmisdrijven door allochtonen

     Noorwegen, is een rijk land omdat het veel grondstoffen heeft zoals de verenigde Emiraten. Plus, ze zitten niet bij de EU

     Denemarken
     Zit bij de EU, maar met veel strenger asielbeleid en bij de EU hebben ze zelfbeslissingrecht over binnenlandse politiek, wat wij niet hebben.

     Zwitserland
     Hier wonen alleen de miljonairs en miljardairs, net als Monaco. Niet echt een goed voorbeeld voor een doorsnee land.

     Duitsland
     Zeker de massa aanranding van westerse vrouwen door niet-westerse mannen vergeten ? Alleen al laatste 2 weken zijn hier 3 aanslagen gebeurt. Allemaal door moslims

     Israël
     Echt serieus ?? Hoeveel doden zijn hier al niet aan beide kanten gevallen ??

     Zo kan ik nog wel doorgaan met die andere landen..

 9. Winfrida

  De oorspronkelijke Nederlanders worden volkomen uitgebuit. Kijk vooral naar onze hardwerkende boeren.

 10. Morgan4321

  Hoezo moeten we er mee leren leven? Als de door de Franse generaals voorspelde burgeroorlog uitbreekt en West Europa gebalkaniseerd wordt volgen de etnische zuiveringen vanzelf wel.

 11. Monty

  ”’De ooit Europese monoculturele samenlevingen met christelijk-joodse waarden als vlijt, discipline, eerlijkheid en efficiency hebben tot een hoogtepunt in de geschiedenis geleid. Het is een succesformule gebleken’ ‘

  Maar onze voorouders moesten zonodig een wereldmacht willen worden door overal ter wereld rond te varen en koloniën te stichten.

  Waren ze maar gewoon in Europa gebleven dan hadden we nu dezelfde monoculturele samenlevingen als op IJsland gehad i.p.v. de huidige multiculturele samenleving.

  1. Nostradamus

   Tsja, als de Westerse landen het niet gedaan hadden dan hadden andere landen dat wel gedaan. Indien dat de Arabische was dan was de kans groot dat slavernij nog aan de orde van de dag was.

   1. Brenda Welsh

    Als er in de Arabische regio geen druppel werd, was gevonden, dan hadden wij geen auto industrie gehad. Wij de olie zij de super Mercedessen, Audi’s. Op de fiets kom je overal, alleen je hebt tijd nodig. En de verkeersregels volgen. Stoppen bij rood licht.

    1. Nostradamus

     We hebben een keer op een splitsing gestaan. Het ging om de keuze tussen de elektrische- of de verbrandingsmotor. Ken de automobiel geschiedenis.

     1. Emile Takma

      Ik neem aan dat je zo verstandig was voor een elektrische auto te kiezen.

     2. Magyar

      Heb jij eigenlijk al een elektrische auto Wìm, want je hebt nu wel een grote bek erover maar ik maak mij sterk dat je nog steeds in dat benzine gebakkie van je rondrijdt.
      Maak je over mij geen zorgen hoor, ik ga never nooit niet elektrisch rijden, het klimaat zal mij aan mijn reet roesten, ik doe niet mee aan die mallotigheid,

     3. Nostradamus

      Best wel domme opmerking. Ben ik wel gewend van jou. Begrijpend lezen is niet je sterkste kant.

     4. Emile Takma

      Jammer, Nostra.
      Maar nu kun je nog kiezen, over 10 jaar wordt dat lastig.

    2. Branzino

     @Magyar
     “… ik ga never nooit niet elektrisch rijden …”

     dat is inderdaad de meest verstandige keuze. Als de benzine echt niet meer kan, over een jaar of 30, gewoon stoppen met autorijden. Dat is zeker nog beter dan elektrisch rijden.

  2. Branzino

   @Monty
   Zelfs IJsland heeft een migratieprobleem. Ruim 20% van alle werkenden is arbeidsmigrant met alle uitdagigen die we hier ook hebben: uitbuiting, woonruimte, woonkosten,

   1. vlekkenoplosser

    blabla bladieblabla

 12. 56RdK

  “Na tien jaar Mark Rutte durf ik met een gerust hart te stellen: Nederland is een failed state.”
  Inderdaad, waarbij aan toegevoegd dat de regeringen voor Rutte (waar hij trouwens ook in zat) zondermeer de basis hebben gelegd. Regeringen met CDA, D66, PvdA en VVD!
  De afgelopen tien jaar had Rutte het tij kunnen keren, kunnen ja.

 13. Vrijedenkert

  Hoe lang dus hoeveel generaties moet een bepaald persoon en zijn familie met een bepaalde afkomst/oorsprong in Nederland leven voor ze zich entnische Nederlander kunnen noemen?
  Ik denk dat afkomst of etniciteit niet het grote probleem is maar wat er tussen de oren zit van personen die heel lang geleden of korter naar Nederland zijn gekomen en generaties later nog steeds blijven vasthouden aan bepaalde tradities, cultuur en hopeloos verouderde middeleeuwse religie.
  Een voorbeeld: persoon van Turkse afkomst die in de jaren ’60 naar Nederland is gekomen blijft voor eeuwig Turks met Turks paspoort en zijn kleinkinderen en achterkleinkinderen blijven ook voor altijd Turks met Turks paspoort en als het aan Turkije ligt ontvangen over 500 jaar en minstens tien generaties verder nazaten van deze familie’s nog steeds een Turks paspoort…
  Dit voorbeeld en vele andere gelijke gevallen moet dus volledig stoppen!
  Wat betreft immigratie naar Nederland kan ik kort zijn: Nederland is met ruim vijfhonderd inwoners per vierkante kilometer bomvol en immigratie naar Nederland waar ze ook vandaan komen moet ook definitief stoppen.

 14. Emile Takma

  Dat Nederland (al eeuwen) een multiculturele staat is is een empirisch feit. Erover mekkeren is net zo zinnig als mekkeren over het zeeklimaat, de zwaartekracht en het vervelende verschijnsel dat we vroeger of later allemaal dood gaan.

  1. Winfrida

   @Emile Takma

   Maar als mensen van buitenlandse afkomst vervelend gaan doen, (men weet niet wie het zijn), in een toch al klein en zeer vol land, wordt dit van kwaad tot erger. Kunnen wij dan niet eens een grens gaan stellen? Wij willen toch allemaal nog wel een leuk en zinvol leven leiden. En ben je over een aantal jaren nergens meer veilig.

   1. Emile Takma

    Ja, dan spreken we overbevolking en het is zinnig daarover de discussie te voeren, niet over de multiculturaliteit, dat denkt de problematiek te kunnen verklaren uit de verschillende culturele achtergronden van Nederlanders.

  2. vlekkenoplosser

   domme strónt vlé®k weet niet eens dat de multi kul een ontwerp is van de pvda en den uyl. Een ontwerp van de linkse deugmensch en niet van Floris en Sindala

   De strónt vlé®k zegt dat we al eeuwen een multiculturele staat zijn , het staat er echt
   QUOTE
   Dat Nederland (al eeuwen) een multiculturele staat is is een empirisch feit.
   END

   De domme jongen weet niet eens dat de multi kul een ontwerp uit de linkse koker is welke begonnen is omstreeks de jaren 1970.

   eerst gastarbeiders , daarna gezinshereniging , daarna actief gelukszoekers binnen slepen.

   De strónt vlé®k denkt dat we dit al eeuwen , wat en zielig portret en pathologisch leugenaar. Zo komt fake news tot stand

 15. Mistgabel

  Laat ik het zo zeggen.

  Nederland was mooier/leuker voor de EU.

 16. 56RdK

  Nederland, failed state!

  Zo waar!
  Nederland, waar buitenlandse moordenaars, crmininelen en ander verwant vuil gewoon een woning, uitkering e.d. kunnen krijgen terwijl ze nationaal worden gezocht!
  En a l s ze dan worden gepakt binnen korte tijd weer vrij mens zijn.

  Dus ja, Nederland: failed state!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.