Niets aan de hand! “Aantal positieve tests afgelopen week gehalveerd”

Al dagen of eigenlijk weken is de politiek samen met de media in zogenaamde paniek. Want het aantal besmettingen zou hand over hand toenemen, helemaal de spuigaten uitlopen, en dit is levensgevaarlijk. Ofzo. Nou, goed nieuws, al die doemscenario’s blijken enorm overdreven te zijn. Het aantal positieve testresultaten is namelijk gehalveerd. 

Afgelopen week waren er 37.343 positieve tests. Een week daarvoor waren dat er nog  69.731. Dat is dus bijna een halvering. Niet zo gek, want de berekende R-waarde is nu 0,80. Dat is behoorlijk onder de 1, en dus zitten we zonder meer in een veilige situatie in Nederland.

En dan komt het: het RIVM verwacht dat de piek van het aantal ziekenhuisopnames deze week komt. Vorige week werden er 538 mensen op 17 miljoen opgenomen in het ziekenhuis, waarvan 115 op de IC.

Even voor de duidelijkheid: dat zijn dus 115 IC-opnames op meer dan 17.000.000 Nederlanders.

De enige mogelijke conclusie? Al die paniek over “nieuwe besmettingen” was zwaar overdreven. Er is heel weinig aan de hand, zeker als je het vergelijkt met al die verhalen die de afgelopen weken rondgingen, en al die optredens van “experts” die steevast hard op het alarm sloegen. Voor een ongelooflijk erge, grote, helse, pest-achtige pandemie valt dit allemaal nog mee.

Nu hopen dat Mark Rutte en Hugo de Jonge ook gaan toegeven dat het allemaal best meevalt, en Nederland op álle manieren zijn vrijheid teruggeven. Ja, dus ook voor “meerdaagse evenementen.” Want dat die zijn afgelast is ronduit misdadig, zéker met dit soort cijfers.

Reken maar na: als er per week 40.000 Nederlanders besmet zijn, dan zijn er in een jaar uiteindelijk 2.080.000 Nederlanders besmet. 15 miljoen Nederlanders zijn dan dus niet besmet geweest. In een jaar tijd. Met 70.000 is dat aantal hoger, maar ook dan valt het alleszins allemaal mee. Namelijk: (70.000 x 52 =) 3.640.000 miljoen. Dus zo’n 13.500.000 miljoen Nederlanders hebben dan nergens last van gehad in een jaar tijd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Tja. Dat zijn cijfers die je in de mainstream media niet voorbij ziet komen, he? Je gaat bijna denken dat ze mensen bewust zoveel mogelijk angst aanjagen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Nostradamus

  Politieke paniek van een onkundig kabinet met een driedubbele agenda. Snel vervangen graag!

  1. Nostradamus

   Over die driedubbele agenda. Luister naar Immunoloog prof. Theo Schetters: “vaccineren hele bevolking werd doel op zich”: h**ps://www.geenstijl.nl/5160297/hugo-geen-verkapte-vaccinatieplicht-past-niet-bij-nederland-blijft-echt-eigen-keuze/#more

 2. Emile Takma

  Als we meerdaagse festivals gaan toestaan herhalen we de fout van een paar weken geleden en krijgen we weer een enorme besmettingsgolf.

  Niet doen dus.

  1. RvdBe

   Je snapt er nog steeds geen zak van, het gaat om ziekenhuis/ic opnames, niet om besmettingen.

   1. Emile Takma

    Ja, maar die ziekenhuisopnames volgen met enige vertraging op de besmettingen.

    1. RvdBe

     Ja, dat hebben we gezien 115 opnames op 17000000 inwoners…
     Dit is het, 0 haal je toch nooit.

    2. vlekkenoplosser

     die vertraging is verrekend domme jongen. Al 8 dagen lang strónt vlé®k.

    3. vlekkenoplosser

     die vertraging is verrekend domme jongen. Al 8 dagen lang strónt vlé®k.

    4. Xyz1234

     Als het echt infecties zouden zijn onder zeer kwetsbare mensen zou u gelijk hebben. Maar het waren positieve tests (iets heel anders dan infecties) en voornamelijk jongeren.

  2. vlekkenoplosser

   gewauwel strónt vlé®k , er is geen besmettingsgolf met zieke mensen. Je lúlt weer uit je nek.

   niet doen dus

  3. Xyz1234

   Sommige mensen zijn zo in de war dat ze altijd in angst leven voor een virus met een IFR van 0.05% voor mensen onder de 70. En wie minder bang en hysterisch is, noemt met uit wanhoop een wappie.

 3. Branzino

  Ik kan me de kritiek van Van der Galien heel goed voorstellen. het doet me denken aan een dorp bij mij in de buurt, waar men in het centrum heel veel overlast had van verkeer op doorreis. Jaren geleden werd besloten om een rondweg aan te leggen, zodat het centrum ontlast werd. Nadeel was wel de teruglopende omzet bij lokale ondernemers die profiteren van passerend verkeer. Een heel dure oplossing dus en men vroeg zich af of dat de kosten en andere nadelen wel waard was.

  Ik ben een tijdje geleden eens wezen kijken, want de rondweg is klaar en in gebruik. En wat schetst mijn verbazing: het dorpscentrum was een oase van rust. Wat terrasjes gebouwd en bezet, lekker in het zonnetje met een glaasje wit. Die rondweg was dus helemaal niet nodig en weggegooid geld.

  Maar is dat echt zo? Moeten we gewoon weer naar het oude normaal, waar de lokale ondernemers ook profiteerden van dat passerende verkeer? Geen normaal mens die dat denkt, toch?

  Is de situatie met corona vergelijkbaar? Lijkt me wel. Het aantal besmettingen liep na drastische versoepelingen dramatisch op. Men greep in en de situatie verbeterde even dramatisch. Is dat vreemd? Natuurlijk niet en het is ook een bevestiging van de noodzaak van die aangescherpte maatregelen. Ik hoop, maar heb ook het vertrouwen, dat onze overheid nooit meer maatregelen versoepelt zonder de te verwachten effecten goed in beeld te hebben.

  1. Borreby Duytsch

   Ok.

  2. Echtepleb

   Mooi verhaal. Maar de echte vrijheid is ondertussen wel weg, en er zijn mensen die dat normaal beginnen te vinden.

   1. Branzino

    @Echtepleb
    Inderdaad is onze vrijheid verminderd om te leven zoals iedereen wil. Maar het is, ondanks de negatieve verwachtingen van menigeen hier, nog steeds de grote vraag of we die vrijheid terugkrijgen en in welke mate. Ik ben daar heel optimistisch over en maak me geen zorgen.

    Mijn niet zo serieuze reactie, wel met een serieuze boodschap, was bedoeld om de kritiek op de maatregelen te weerleggen. Dankzij die maatregelen hebben we nu een heel overzichtelijke situatie. De nadelige effecten hoeven we niet te ontkennen, maar de gerealiseerde positieve effecten zeker ook niet.

    Een ander even lachwekkend voorbeeld gaf ik eerder al. Als in een woonwijk met veel verkeersongevallen de maximum snelheid wordt verlaagd tot 30 km/uur (een kleine vrijheidsbeperking), daalt ook het aantal ongevallen (het beoogde effect). Dat is vervolgens natuurlijk nooit de aanleiding om die maximum snelheid dan maar weer te verhogen, omdat er immers geen ongevallen zijn. Dat snapt iedereen. Maar bij corona vraagt men wel zulke stappen, dus het (te vroeg) versoepelen van de maatregelen, omdat het aantal besmettingen, ziekenhuis-/IC-opnames en doden immers geen onoverkomelijk probleem (meer) zijn.

    1. Emile Takma

     “Dat is vervolgens natuurlijk nooit de aanleiding om die maximum snelheid dan maar weer te verhogen, omdat er immers geen ongevallen zijn”

     Rake analogie !

     1. Flengan

      Zegt de debatdebiel.

    2. usb3.0

     Die vrijheid bepalen wij allemaal toch echt helemaal zelf, het grote probleem is dat nieuwe hïtlertjes bij bosjes opstaan omdat ze mensen die een rechte rug hebben het misgunnen om een eigen wil te hebben, daar kunnen al die vaccinatiewappies niet tegen.

  3. vlekkenoplosser

   blabla bladieblabla van profeet pietje 51

   1. DubbelZout

    Kijk Poepmans, jij wil altijd een “inhoudelijke reactie” maar als die er is kom je nooit verder dan “bla bla bla” of een hoop gescheld
    Best wel zielig vind je niet ?

    1. vlekkenoplosser

     dank voor je inhoudelijke reactie smaakloos
     Best wel zielig vind je niet ?

 4. Nikita

  herpes krijgt zo langzamerhand last van zijn zolderkamer. Vent ga op het schoolplein kijken of er nog wat te ritselen valt.

 5. Gebande_5

  “De enige mogelijke conclusie? Al die paniek over “nieuwe besmettingen” was zwaar overdreven.”

  De enige mogelijke conclusie?
  Achteraf weet iedereen de juiste lotto-getallen.

  Enige mogelijke? bestaat dat?
  Enige is die enkele.
  Mogelijk is meerdere.

  1. Branzino

   @Gebande_5
   Inderdaad, net zoiets als de “meest unieke” of de “meest optimale” of “zo optimaal mogelijk”?

   1. vlekkenoplosser

    blabla bladieblabla , meuk van malle pietje 51

 6. janszm

  De Overheidsbesmettingen zijn geen besmettingen. Zij geven aan dat iemand een restdeeltjje van één of ander willekeurig virus bij zich heeft, dat al jaren oud kan zijn.
  Alleen als iemand ziek wordt (is) is hij besmettelijk voor anderen, zoals bij iedere griep.
  De overheden zijn gedwongen om te handelen, zoals zij handelen: enorme hoeveelheden vaccins kopen—–angst zaaien—–verbod op het geven van medicijnen. Dit allemaal ten faveure van Pharma, die contracten hebben afgesloten met de overheden, waarbij Pharma geen enkel risico loopt.
  Het gehele risico is voor U, degene die een prik gekregen heeft.

  Btw., ik ben niet tegen vaccineren, maar wel tegen genetische manipulatie in mijn lichaam.
  Waarom is het grootste deel van NL tegen gen.manipulatie als om tarwe oid. gaat?

  1. Emile Takma

   “ik ben niet tegen vaccineren, maar wel tegen genetische manipulatie in mijn lichaam.”

   Dan heb ik goed nieuws voor je: bij vaccinatie is absoluut geen sprake van genetische manipulatie. Dat is een debiele fabel die vooral in wappie-kringen rondgaat.

   1. janszm

    Zegt de “debiel”.

    1. Flengan

     🙂

   2. usb3.0

    Jawel tamil, het is gentherapie, dommer dan/als jouw zie ik ze niet hier

  2. Branzino

   @janszm
   Even een paar correcties:
   * De test test niet op een willekeurig virusrestant. Er wordt getest of er nog genetisch materiaal van het corona-virus aanwezig is. Als dat zo is, is die persoon ooit besmet geweest. Nader onderzoek, bijvoorbeeld naar symptomen moet uitwijzen of iemand nog levend virus in zich heeft. Voor de zekerheid wordt zo iemand wel in quarantaine gehouden alsof hij ziek is, tot het tegendeel blijkt.
   * Asymptomatische besmetten kunnen wel degelijk besmettelijk zijn.
   * Vaccin doen niets met het dna in je lichaam. Vaccinatie is dus geen gen-therapie.

   Alle info is op de RIVM-site en elders te vinden.

   1. janszm

    Het RIVM, dat is nu juist het probleem.

    1. Emile Takma

     Misschien geloof je dit wel: h*tps://www.forbes.com/sites/brucelee/2021/03/17/covid-19-mrna-vaccines-are-not-gene-therapy-as-some-are-claiming/

     1. Tepelkloofje

      Forbes Media is in 2014 voor een niet vrijgegeven bedrag verkocht aan Integrated Whale Media Investements, een firma gevestigd in Chinees Hong Kong.

      Dus nee, niet erg geloofwaardig.

     2. Emile Takma

      ht*ps://www.scientias.nl/rna-in-covid-19-vaccin-geen-probleem-voor-ons-dna/

      Ook niet betrouwbaar?

    2. Branzino

     @janszm
     Het RIVM is geen probleem. Het RIVM is alleen een probleem voor een paar wat wantrouwige types. Maar die hebben met elke instantie een probleem en geloven alleen niet-algemeen erkende bronnen.

   2. usb3.0

    Het is geen vaccinatie het is gentherapie die onder valse voorwendselen als “vaccinatie/prik” word verkocht aan de mensen

    1. Emile Takma

     ht*ps://www.scientias.nl/rna-in-covid-19-vaccin-geen-probleem-voor-ons-dna/

     Helaas kan Gerrit dit soort wetenschappelijke teksten niet lezen. Dat is best wel zielig.

     1. vlekkenoplosser

      gelúl strónt vlé®k . Mogelijk kunnen we over een jaar of 15 a 20 daar wat over zeggen domme jongen.

      overigens beweerde je gisteren nog dat de RNA marker geen gentherapie is . Je vraagt je dan af wat met die link met onzin moeten strónt vlé®k.

      strónt vlé®k waait zoals zijn hempie waait

 7. DeKadt

  Iedereen die de laatste tijd ook maar een klein beetje moeite heeft gedaan om zich te verdiepen in de cijfers, de statistieken, de onderzoeken en de resultaten, zal het wel weten: de mensheid is in een draaikolk van politieke paniek, bestuurlijke incompetentie, wetenschappelijke mumbo-jumbo, ideologische razernij, grenzeloze angst en existentieel doemdenken terecht gekomen die zijn gelijke niet kent in de moderne geschiedenis.

  Wat in NL eerst begon met een lachende vorkheftruck chauffeur die vrolijk door bergen toiletpapier reed naar aanleiding van vreemde berichten uit -of all places- Australië, en iedereen gerust stelde dat er meer dan genoeg is voor iedereen, monde uit in de grootste bestuurlijke en later wetenschappelijke chaos die we ooit hebben gezien. En dat alles onder een zwarte wolk van doem en de dood.

  Een door Chinezen bekokstooft virulent virus kon ontsnappen uit een lab en zou de mensheid kunnen uitroeien. Het is gezegd. Mensen vielen dood op straat neer. Het is getoond. Iedereen die BESMET! raakte riskeerde een pijnlijk einde. Het is geschreven. Nu, na anderhalf jaar, blijft het kongsi van politiek, wetenschap en laffe media steevast inzetten op besmetting! want -nog steeds- dodelijk.

  De grote maskerade die covid-19 is geworden houd de wereld (exclusief China want daar gaat alles z’n doodnormale gang) in een wurggreep. Economieën gaan kapot, armen worden armer, levens worden verwoest en nog steeds houden de kartels de bevolking in de duimschroeven. En ook hier weer: de journalistiek heeft zich keurig geschikt naar de pijpen van de macht. Nagenoeg totale stilte. En zo geschiedde.

  De ronduit fascistoïde ingrepen in onze mensenrechten door een bende vaccinazi’s kent geen einde. Men is dronken van macht. Een priktatuur dreigt. Uitsluiting, afzondering, discriminatie, scheiding, aanwijzing, registratie. Wanneer hebben we dat eerder gezien? Wat een schande.

 8. Tepelkloofje

  Hier een leuk plaatje:

  media.gab.com/system/media_attachments/files/080/412/531/original/a12cc3bee8114a1d.jpeg

  Nee?

  Hier nog eentje

  media.gab.com/system/media_attachments/files/080/400/775/original/e90c4ac2c91d4e76.jpg

  U wordt bedonderd waar u bijstaat. Zeg nee tegen maskers, zeg nee tegen de injectie, zeg nee tegen de terreurmaatregelen. Alleen samen krijgen we corona eronder.

  1. Branzino

   @Tepelkloofje
   Geen frisse site, dat gab.com en zeker geen site om betrouwbaar nieuws te verzamelen. Gab.com werd opgericht omdat de oprichter vond dat de al bestaande social networks te links waren nadat hij had gelezen dat Facebook conservatieve (rechtse) nieuwsberichten en Twitter conservatieve en alt-right-accounts had verwijderd.
   Op het gab.com van vandaag wordt nazi-propaganda, antisemitisme gecombineerd met Amerikaans patriottisme. Ze speelde een o.m. belangrijke rol bij de bestorming van het Capitool in januari. Het is een site die rechts en links zouden moeten mijden en dat gelukkig ook doen.
   Kijk voor details op en.wikipedia.org/wiki/Gab_(social_network)

   1. Flengan

    @Branzino: Slap en week om de bron te vervuilen, hoef je niet op de inhoud in te gaan.

    1. Harry Haller2

     Zo draait extreemlinks inderdaad Flengan: alle usual suspects zoals Takma, Neukman en ook Branzino maken zich schuldig aan het bezoedelen van de informatiebron. Dat die niet in hun idealistische deugplaatje past is evident; het zegt echter niets over de onverdachte kwaliteit of feitelijkheid van de informatie.

    2. Branzino

     @Flengan en Harry Hakker
     Maar om welke boeiende om reacties schreeuwende inhoud gaat het dan? Een foto met een compilatie van een aantal identieke berichten, waarvan alleen de afzender verschilt? Dat is inderdaad nep. Welke nep is de grote vraag: is het één afzender die hetzelfde bericht in tig-voud heeft gekopieerd en verspreid of is hetzelfde bericht door een tig-tal mensen gekopieerd en ongewijzigd verzonden. Wie zal het zeggen? Maar toen ik de site zag waar dat bericht is gepubliceerd, wist ik eigenlijk al genoeg. Een site, gab.com, met zo’n reputatie heeft het natuurlijk helemaal zelf georganiseerd. Dan lijkt deze compilatie een onschuldige grap vergeleken met hun publicaties over allerlei controversiële onderwerpen. Het doen van die grap is uiteraard het creëren van verwarring.

     Wat is gab.com? Gab.com is een toevluchtsoord voor extremisten, waaronder neonazi’s, witte supremacisten, witte nationalisten, antisemieten, alt-right en QAnon-samenzweringstheoretici. Het heeft gebruikers en groepen aangetrokken die zijn verbannen van andere sociale media en gebruikers op zoek naar alternatieven voor de reguliere sociale-media.
     Gab.com zegt dat het de vrijheid van meningsuiting en individuele vrijheid bevordert, en “de vrije stroom van online informatie”. Deze verklaringen zijn bekritiseerd als een rechtvaardiging voor zijn alt-rechtse en extremistische context.
     Antisemitisme is prominent aanwezig op de site en het bedrijf levert antisemitisch commentaar op Twitter. En Gab.com wordt “herhaaldelijk in verband gebracht met radicalisering die leidt tot gewelddadige gebeurtenissen in de echte wereld”. Genoeg inhoud zo?

     Oh ja, dit nog, heel kort nog een paar punten. Ze worden ook in verband gebracht met de de schietpartij in de synagoge in Pittsburgh in 2018 (11 Joodse doden, een Amerikaans record). En Gab.com werd gebruikt om de aanval op het Capitool, begin dit jaar, voor te bereiden. Verder werd er opgeroepen om de Joden als vee op te laten groeien en het door hen zogenoemde “holohoax-monument” te vernietigen. Andere publicaties vormen één lange reeks van incidenten, die minder gehoor vonden in de beschaafde media, maar alle even onfatsoenlijk.

     Ik durf er heel wat onder te verwedden, dat de meeste deelnemers hier geen idee hadden wat gab.com is en voor welke boodschap ze een platform bieden, zodat je post voor zoete koek is genomen, kritiekloos. Die kritiek geef ik nu uit overtuiging. Dat is geen bezoedelen van de informatiebron, want dat doet die bron zelf veel beter, al jaren.
     De info over gab.com komt een aantal mensen hier niet uit, maar daar is het mij nu juist om te doen: mensen een spiegel voorhouden. De reacties laten zien, dat dit is gelukt.

     Mensen die menen te moeten citeren van gab.com deugen niet. Mensen die de info op gab.com kwalificeren met “onverdachte kwaliteit” en “feitelijk” nog minder. Tenzij ze dat uit naïviteit doen en dan hebben ze nu geleerd, zo hoop ik. DDS zou beter dergelijke uitingen kunnen tegengaan in plaats van berichten te weigeren waar onbedoeld een verboden woordje is gebruikt.

     Dank voor jullie aandacht, ik ben mijn ei kwijt. Dank ook voor de geboden gelegenheid om gab.com onder de aandacht te brengen. Dat blijft nodig, ze zijn een vijand van zowel links als rechts. Ga vooral op de site kijken en verwonder je, dat dit in onze beschaving zomaar kan. Het moet niet verboden worden, maar wel bekritiseerd. Dat probeerde ik hier.

     1. Beukman

      Dank voor de tip. Open de site, en wasem van complotdenkers, holocaustontkenners en andere vrienden van Trump slaat je al tegemoet.
      Hoe krankzinnig en achterlijk ook, al deze figuren bij elkaar vormen wel degelijk een gevaar voor de westerse beschaving, we hebben het de afgelopen maanden al kunnen constateren.

      Ik ben maar meteen lid geworden, maar eerlijk gezegd weet ik niet zeker of ik het langer dan een kwartier achter elkaar uithou op gab.

     2. Tepelkloofje

      De maker van Wikipedia onthult de beinvloeding en linkse censuur; heeft spijt dat hij de site gemaakt heeft.

      rumble.com/vk7z4j-wikipedia-co-founder-regrets-creating-the-site-due-to-leftist-bias.html

     3. Branzino

      @Harry Hakker en Flengan
      Jullie blijven verrassend stil. Of eigenlijk verrast me dat helemaal niet. Maar hebben jullie echt geen enkele reactie te geven op mijn inhoudelijke informatie over gab.com waar een “belangwekkend” bericht met een vage foto met insinuaties over corona was te vinden?
      Maar o.k., als het jullie niet de moeite waard is, ook goed, dan kunnen we mijn reactie als het laatste woord over dit thema beschouwen.

    3. Branzino

     @Beukman
     Ik zou geen lid worden. Leden en andere deelnemers hebben bijzondere aandacht van instanties waar je liever niet op lijstjes staat.

     1. vlekkenoplosser

      blabla bladieblabla , gewauwel van pietje 51

     2. Beukman

      @Branzino
      We zullen nog wel eens zien wie wie in de gaten gaat houden. 🙂

     3. Emile Takma

      “ blabla bladieblabla , gewauwel van pietje 51”

      Vergis je niet, Poepclown denkt echt dat dit een serieus argument is in een inhoudelijke discussie.

    4. Branzino

     @Tepelkloofje
     Goed, dat je rumble.com noemt om de maker van Wikipedia wat woorden in de mond te leggen. Rumble.com lijkt in veel opzichten op gab.com. Er worden o.m. complottheorieën en verkeerde informatie over COVID-19 gepubliceerd. De rumble-inhoud heft een ontvankelijk publiek nadat producties van YouTube of Facebook zijn gehaald. Ik zou ze niet objectief noemen en niet gebruiken als je betrouwbaar nieuws wenst. Maar o.k., wie wenst dat hier?

   2. vlekkenoplosser

    blabla bladieblablabla , malle pietje ex postbus 51 , ongelezen prullenbak is het beste !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.