Overgrote meerderheid Tweede Kamer stemt vóór discriminatie op basis van medische gegevens

De kogel is door de kerk. Een overgrote meerderheid van de zetels in de Tweede Kamer heeft tégen een motie gestemd die wil voorkomen dat mensen gediscrimineerd kunnen worden op basis van hun medische gegevens. Met andere woorden, de Tweede Kamer is vóór zulke discriminatie. Want de volksgezondheid.

Nog niet zo heel lang geleden geloofden Nederlanders in principes als “vrijheid” en “gelijkheid voor de wet.” We waren verenigd in onze afschuw van alle vormen van discriminatie.

Helaas, die tijd is niet meer. Want gisteren introduceerde Forum voor Democratie-Kamerlid Gideon van Meijeren een motie “over geen discriminatie op grond van medische persoonskenmerken.” Met andere woorden, de motie was erop gericht om te voorkomen dat mensen straks gedwongen kunnen worden openheid van zaken te geven over hun vaccinatiestatus als ze ergens naartoe willen… en dat ze vervolgens de toegang geweigerd kan worden als die status “negatief” is.

Het goede nieuws? Er waren zeven partijen die voor de motie, en dus tegen discriminatie op basis van medische gegevens stemden. Het slechte nieuws? Dat zijn allemaal de kleinere partijen. Alle trots leden van het partijkartel stemden tégen de motie, want zij willen juist wél discrimineren.

SP, FVD, JA21, Groep Van Haga, Partij voor de Dieren, BBB en de SGP stemden voor de motie. Álle andere partijen waren tegen. Zij willen dat dit onderscheid dus wel gemaakt moet kunnen worden. Dan gaat het dus niet alleen om regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie, maar ook om aspirant-coalitiepartijen PvdA en GroenLinks, en Volt, DENK, BIJ1, en ja, ook de PVV.

In de praktijk betekent dit natuurlijk dat we wel degelijk een samenleving krijgen waarin dit onderscheid, op basis van je vaccinatiestatus, gemaakt gaat worden. En dat is toch wat gek. Want volgens het idee van vaccinaties zijn die in de eerste plaats bedoeld om jezelf te beschermen. Dat een ander niet gevaccineerd is eerst en vooral een probleem voor die persoon zelf… hoewel er mogelijk iets gezegd kan worden over het ontstaan van nieuwe variaties die eerst losgaan onder niet-gevaccineerden. Dat klopt. Maar dan nog – dan nog moet die variatie wel eerst ontstaan en rondgaan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

We zijn veel te ver gegaan. Het coronavirus is een misselijk rotvirus. Laat daar geen misverstand over bestaan. Wij hebben zelf geliefden eraan verloren. Maar het is volstrekt belachelijk én onacceptabel dat we onze samenleving op zo’n fundamentele manier hervormen – discriminatie incluis – uit ángst… om nog maar te zwijgen over het feit dat mensen op deze manier wel heel erg gemanipuleerd worden om zich te laten vaccineren terwijl ze dat misschien helemaal niet willen. En ja, dat komt van iemand die wél gevaccineerd is.

Het is tijd om de enige juiste keuze te maken; een keuze die we vorig jaar al meteen hadden moeten maken. Eerst vrijheid, dan pas de rest.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Monty

  We kunnen nu zien wie het kartel vormt of steunt en wie niet.

  1. Monty

   ”en ja, ook de PVV.”

   Of zou Wilders de vraag verkeerd begrepen hebben en per ongeluk tegen hebben gestemd.

 2. StemPzeweg

  PVV stemt tegen de motie? De wonderen zijn de wereld niet uit. Geert komt gelukkig ook bij zinnen

 3. Emile Takma

  Straks komt gekke Gideon met een motie waarin het politieagenten wordt verboden naar je rijbewijs te vragen vanwege schending van je privacy.

  Na afwijzing ervan zal hij op het FVD-Sjoernaal gillen dat de Deepstate in het kader van de Grote Reset de vrijheid van de Nederlanders verder inperkt.

  Schande!

  1. Rood

   Aldus de psychopathische narcist Van Velenamen

  2. Nostradamus

   Straks komt demagoog Emile met onzinnige inhoudsloze tr0l opmerkingen. Zijn we inmiddels wel gewend. Ga lekker door Emile. Je hebt toch geen leven 😉

   1. Rood

    “Je hebt toch geen leven”

    Bovendien leeft Willem Van Velenamen dat leven alhier.

    1. Nostradamus

     Een virtueel leven is geen leven.

     Toch wel knap om te zien hoe ver AI is. Alleen jammer dat ze het hier op DDS inzetten.

     1. Pauline Kummer

      Gideon begint pas maar zit al gauw in het juiste spoor. “GekkeDingen” zeggen.. Gideon van Kletsmeijeren. En verdraaid, “zum kotzen” ontbreekt niet in het artikel van de redacteur. Frappant !

     2. Emile Takma

      “Gideon van Kletsmeijeren.”

      Die houden we er in.

      😎

     3. Rood

      Willem antwoordt aan Willem, die houden we erin.

  3. usb3.0

   tamil vindt dat hij het recht heeft om alles van een ander te mogen weten…

  4. vlekkenoplosser

   strónt vlé®k probeert weer een vergelijking op poten te zetten die kant noch wal raakt.

   Een rijbewijs tonen heeft geen enkele binding met integriteit van het eigen lichaam domme jongen.

   je bent echt een domme strónt rest

 4. Nostradamus

  Door dit kabinet voel ik mij een Jood in (i)nazi Duitsland. Of een negroïde in Zuid-Afrika tijdens de apartheid. Zeg mij dus straks niet dat ik mij die situaties niet voor kan stellen. Dit is tenslotte maar het begin.

  1. Monty

   ”Door dit kabinet voel ik mij een Jood in (i)nazi Duitsland. Of een negroïde in Zuid-Afrika tijdens de apartheid.”

   Overdrijven is ook een kunst.
   Of staan er bordjes in het openbaar vervoer met ‘slechts alleen voor gevaccineerden’.
   Of wordt je te pas en te onpas om je legitimatie gevraagd als je op straat loopt?

   1. Nostradamus

    Goh, jij kan goed citeren. Kijk uit straks ga je er zelfs in geloven.

    1. Monty

     Jij zal wel met angst en beven de straat op gaan.
     Angst dat je wordt opgepakt door de politie om dat je niet gevaccineerd bent.

     Of de angst dat er een horde gevaccineerden achter je aan rennen en in elkaar slaan alleen omdat je niet gevaccineerd bent.

     Ben benieuwd in welke deel van Nederland je woont waar deze praktijken voorkomen.

   2. dumbfarmer

    Nee, maar je wordt wel de toegang geweigerd bij bepaalde zaken en je mag een land niet uit/in als je je “ausweis” (corona app) niet laat zien of niet hebt die gescant wordt met een positief resultaat..
    Dus of dat bordje er wel of niet staat doet helemaal niet ter zake, dat is gewoon verruild voor die scan.

  2. Emile Takma

   “Door dit kabinet voel ik mij een Jood in (i)nazi Duitsland. Of een negroïde in Zuid-Afrika tijdens de apartheid.”

   Door dit soort waanzin wordt het nooit wat in het rechts-populistische wereldje.

   Het geeft ophef, soms is het om te lachen maar het is bovenal ongelooflijk debiel.

   1. Rood

    Tot zover Willem Van Velenamen.

   2. dumbfarmer

    Dan ben ik toch eens benieuwd: hoe noemt u dan het weigeren van diensten en uitsluiting tot allerlei zaken op basis van het al dan niet aanleveren van medische gegevens + het al of niet ingeent zijn voor iets?

    En meteen ook: welke benaming geeft u aan het hele test verhaal dat daarvoor is opgetuigd waar keer op keer blijkt dat men niet voldoende is voorbereid, gebleken is dat het omzeilen van die app kinderspel is, absurt veel kost en waarbij (veel te veel) persoonlijke informatie en subsidie gelden bij commerciele partijen terecht komt?

   3. Monty

    De arrogantie en lef van iemand om zich te vergelijken met een Jood in de tweede wereldoorlog of een neger in Zuid-Afrika tijdens de apartheid.

    Deze mensen moesten dagelijks vrezen voor hun leven.
    Onvoorstelbaar!

   4. Nostradamus

    De tegenstanders van de culturele revolutie in China moesten ook vrezen voor hun leven. (inter)nationaal SOCIALISTEN als Emile en Monty staan te popelen om dat hier ook uit te voeren.

    1. Monty

     Lúl er maar omheen arrogante kwast.
     Jezelf vergelijken met een met Jood in de tweede wereldoorlog of een neger in Zuid-Afrika tijdens de apartheid.

     Walgelijk.

  3. Appelstroop

   Joden werden op grote schaal vervolgd en uitgemoord he?

   Jou wordt gewoon gevraagd een prikje te nemen, voor jezelf en voor de mensen om je heen. Jansen en Jansen ziet er wat mij betreft het beste uit.

   1. usb3.0

    “Jou wordt gewoon gevraagd een prikje te nemen”

    En dat is vrijwillig dus niet zeiken

   2. vlekkenoplosser

    ongevaccineerde worden op grote schaal aan hun lot overgelaten en uitgesloten van de maatschappij als melaatsen

    wat een wereld , wat een democratie , hítler is trots op jullie , befehl ist befehl

 5. KippiX

  Tijdens de beginfase van corona viel het me al tegen van de PVV dat zij zo zaten te hameren op dat het allemaal sneller moest met die ‘facsines’ (geen spelfout)
  Mij zijn ze vanaf nu kwijt!

 6. Kharm

  Ja wat is het verschil met kinderopvang , waar veel ouders verplicht zijn hun kinderen te vaccineren .
  En wat is het verschil met buitenland waar je niet welkom bent als je niet de juiste vaccinaties heb gehad .
  Of dat er in je paspoort moet staan of je man of vrouw bent .
  Dat die landen uitmaken of je wel binnen mag komen of niet.
  Zo is het nu ook in de kroeg , en zo was het vroeger ook met een stropdas anders was je niet welkom. Zo´n ding kon kopen of huren bij Japie de portier.

 7. h4d3z

  Geweldig, helemaal mee eens.

 8. Danielle

  Vond 1 ding wel enigzins humor in dat zwarte moment en dat was dat de partijen die juist de hele tijd beweren tegen racisme en discriminatie in zijn vormen te vechten ( en dus logisch gezien ook voor de motie hadden moeten stemmen ) zijn tegen gaan stemmen, waardoor ze dus lijnrecht tegen hun bestaansrecht ingaan.

 9. 56RdK

  Misschien dan zo’n bewust niet-gevaccineerde niet meer opnemen in het ziekenhuis maar aan het lot overlaten.
  Kan die plek aan een échte patiënt worden gegeven, iemand waarvan de plek c.q. behandeling voor Coronapatiënten is gevorderd.

  Lijkt me een heel reële oplossing.

  By the way, dan ook geen vaccinatie als je op vakantie gaat naar landen gaat waar tropische ziekten overheersen, hé! Want dat is ook vaak verplicht en is ook pure inbreuk op jouw lichaam, privacy …toch?

 10. 56RdK

  En dan nog wat.
  Via aankopen, Facebook, dagelijkse boodschappen etc., kortom in de huidige digitale wereld weet de overheid meer over jou dan je denkt. En niet alleen de overheid, ook allerlei commerciële partijen en organisaties.

  En dan toch nog durven te uiten over inbreuk op de privacy.
  Met andere woorden: de voordeur wordt met man en macht angstvallig dichtgehouden terwijl het huis aan de achterzijde totaal onbewaakt is, ergo, daar staan voor een ieder toegankelijk alle ramen en deuren wijd open!

 11. Lupus

  Beste Emile
  U heeft er een dagtaak aan om uw progressief correct politieke agenda aan een ieder op te dringen . Zijn de media die hun politiek correcte geluid ook dagelijks aan ons op dringen zeg maar ons hersenspoelen niet voldoende voor uw agressieve benadering van de medemens. Het geeft mij het gevoel dat u door de laagste categorie van elites de knechtjes wordt vergoed. Ik kan het mis hebben dan excuses maar dan bent u losgeslagen door wanorde in uw hoofd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.