Oud-PvdA-minister Ronald Plasterk wil dat Sigrid Kaag aftreedt: ‘Zo iemand kan je in een kabinetsteam niet hebben’

Columnist en oud-minister (PvdA) Ronald Plasterk is helemaal klaar met D66-leider Sigrid Kaag. Uit de correspondentie rond de documentaire over haar én de manier waarop ze daar publiekelijk mee is omgegaan blijkt dat ze totaal niet vertrouwd kan worden. En dus, zegt hij, moet ze weg. Vandaag nog.

“Dit heeft niets met een check op feitelijke onjuistheden te maken. Hier wordt een propagandafilm gemaakt door de publieke omroep, waarbij alle onderscheid tussen de D66-campagne, de journalistiek en de leiding van het ministerie van BZ weg is,” aldus Plasterk in zijn column voor De Telegraaf. “Hier is de staatsrechtelijke zuiverheid ondergeschikt gemaakt aan de politieke campagne.”

Dat is natuurlijk al erg genoeg, maar wat dit verhaal politiek nog afschuwelijker maakt is dat Kaag haar collega-minister Arie Slob (ChristenUnie) hier gewoon keihard over heeft laten liegen. PVV-Kamerlid Martin Bosma had namelijk Kamervragen gesteld over dit onderwerp. Slob antwoordde daarop dat – zo werd hem dat verteld door de VPRO – er geen contact was geweest tussen de documentairemakers en D66, niet over de precieze inhoud van de docu, tenminste.

“Kaag wist dat ze haar collega een leugen liet vertellen en zweeg,” schrijft Plasterk daar over. “Dat is in een kabinet oncollegiaal en eigenlijk niet acceptabel. Zo iemand kan je in een kabinetsteam niet hebben. Dat alleen al is grond tot aftreden. Hier scheiden onze wegen.”

In elke gezond functionerende democratie zou dat natuurlijk inderdaad zo gaan. Helaas is Nederland al heel lang een bananendemocratie, of eigenlijk een bananenmonarchie.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De kans dat Kaag opstapt is dan ook minimaal. Als Mark Rutte niet hoefde op te stappen na overduidelijk gelogen te hebben inzake OmtzigtGate, zal Kaag zelf zeggen, dan ziet zij niet in waarom zij wél weg zou moeten.

Goed nieuws! Team Trump heeft een nieuwe sociale media-platform online gezet. Het heet GETTR! En je kunt al meteen lid worden en meedoen in deze voor rechtse mensen veilige omgeving. Volg me daar dus, en laten we het gesprek met elkaar aangaan, de hele dag door!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Emile Takma

  Plasterk hunkert naar de aandacht die hij als prikkelende columnist vroeger kreeg en heeft een dwangmatige neiging contraire standpunten in te nemen.
  Het is zijn goed recht maar respect dwingt hij er niet mee af.

  1. Borreby Duytsch

   “…Contraire standpunten…”

   De pot verwijt de ketel, zullen we maar zeggen.

   Ik weet dat je opkijkt tegen Kaag, omdat zij van veel betere komaf is🙄, Plasterk heeft dus gewoon gelijk.

   1. Magyar

    😀

  2. RvdBe

   Contraire…. zoals een goed links arrogant regent betaamt, indruk maken op het gepeupel met dure woorden, en ja Baudet maakt zich hier ook schuldig aan.
   Hoelang heb je moeten googlen voor het juiste dure woord?

  3. usb3.0

   Plasterk heeft volkomen gelijk natuurlijk, maar de geesteszieke tamil vindt van niet natuurlijk..

  4. Duckday

   Als je de waarheid weergeeft in dit land dan proberen ze je altijd nog een trap tegeven

  5. George Knight

   @Emile Takma
   Exact. Plasterk is een fossiel die zichzelf tot leven probeert te wekken. Hij zoekt de rechtse echokamer op om zichzelf te laten horen. Plasterk toont aan hoe iemand van overtuiging kan veranderen. Hij neemt de kleur van zijn omgeving aan en verliest in dat proces zichzelf. Ik kan me niet voorstellen dat verstandige Telegraaf-lezers die hang naar aandacht van Plasterk niet doorzien. Als hem een kabinetspost in Rutte IV zou worden aangeboden, dan verschiet hij in een nacht weer van kleur.

  6. Jannes-46

   Nou, bij mij wel want Ome Ro heeft de ideologische rode veren afgeschud, en weet zijn standpunten luid en duidelijk over te brengen. Het scheelt namelijk enorm als je geen hete aardappel in de keel hebt.

 2. Gebande K0K

  Gelukkig, een anti Kaag artikel.
  Maar hoe zit het met de nieuwe partij van Haga.
  Dicht bij Michael zijn ideeën, ver van zijn portemonnee.
  Ben benieuwd.

  1. Emile Takma

   Ja, r wordt hier oorverdovend gezwegen over de nieuwe rechts-populistische partij van de crimineel en charlatan Haga.
   Populistisch rechts is mooi versnipperd: PVV, FvD, Ja21, BBB, BV NL en straks nog nieuwe afsplitsingen van het FvD.

   Mij hoor je niet piepen.

   1. Augustus

    Populistisch en versnipperd, dat is een tegenstrijdigheid. Als je kijkt naar eentonigheid dan is het populisme het behouden van de politieke status quo van alá VVD en D66. Dit heb je vooral goed kunnen zien in het propagandafilmpje van Kaag waar ophef over is, een politieke eenheidsworst die niet hoort bij een functionerende democratie. Zelfs de linksere partijen zoals PvdA en GL hebben ruimte moeten maken voor deze partijen.

   2. vlekkenoplosser

    dus rechts heeft toch de verkiezingen gewonnen volgens de strónt vlé®k

 3. HD

  Er zijn geen PvdAers of überhaupt linkse zielepoten die ik respecteer, Plasterk is de uitzondering.

  1. Emile Takma

   Als een PvdA-er lof krijgt toegezwaaid op DDS doet hij er goed aan zich achter de oren te krabben.

 4. Appelstroop

  Denk niet dat Queen Kaag [her/she] er diep van onder de indruk zal zijn.

  1. plakband

   Appelstroop, Kaag leest geen Nederlands nieuws.
   Daarin is zij niet geïnteresseerd.
   Alleen haar NL salarisstrookje bestudeert zij maandelijks aandachtig.
   En ze kent natuurlijk haar wachtgeldrechten.

 5. Gebande K0K

  Kaag schrijft met Rutte een regeerakkoord, Plasterk een column in een krant.

  1. Bolkestein

   En wat voor een collumn! Geen speld tussen te krijgen.

 6. Jan Heyn

  Nederland is helaas inderdaad een soort bananenmonarchie geworden, waar foute figuren onbestraft door kunnen en mogen gaan met ons land verzieken.
  Als het volk niet heel snel heel massaal in opstand gaat komen worden we hier een tweede Iran/Syrië.

  1. Emile Takma

   Overdrijven is ook een kunst.

   1. usb3.0

    Nee tamil jan heeft volkomen gelijk.. maar omdat jan gelijk heeft vind tamil het overdreven…

    1. Jan Heyn

     Emile is een zielig werkschuw debieltje. Beter geen aandacht aan besteden. Vind hij alleen maar leuk.

 7. plakband

  Kaag-aanbidders moeten steeds meer overuren maken om de schade aan hun idool te bagatelliseren.
  En dat terwijl Kaag gewoon doorblundert en daardoor hun eigen toekomst en dat van hun kinderen en kleinkinderen steeds zwarter maakt. Blinde adoratie heet zoiets. Of zouden ze er geld voor vangen ?

  1. usb3.0

   kaag is hun messias…

  2. Emile Takma

   Welke blunders?

   1. plakband

    Emile Takma vraagt om de blunders van Kaag.
    Wat ik al zei: adoratie verblindt de nick.

 8. rafi

  Zo is het maar net! Door Rutte’s precedent kan dit demissionaire kabinet, en elk volgend, ALLES doen wat het wil. Zo lang de Tweede Kamer dit laat begaan tenminste. Die waardeloze flapdrol Segers en Wipke Hoekstra lieten Rutte die motie van wantrouwen overleven (verrader Hoekstra nam het zelfs t.o. Rutte niet eens op voor partijgenoot Omtzigt!). Ook dit nu met Kaag is gevolg van Hoekstra’s en Segers’ staatsrechtelijke falen (over de fractieleider van D’666 voor de val van dit kabinet heb ik het niet eens, want die lui hebben geen functionerend geweten meer).

 9. Aborifa

  Ik zou ook graag zien dat ze aftreedt. Liefst met medeneming van haar partij van halfzachte pantoffelhelden.

 10. AidemediA

  Opmerkelijk, om te zien dat een pvda-er er nog steeds niets van snapt. Zelf de boel naar de verdoemenis geholpen en nu met zijn column het aftreden van mw kaag eisen. Zelfs als de wet wordt overtreden (toeslagen-debacle) door o.a. deze tante, blijft ze gewoon zitten. En nu, onder dekking van de gehele partijtop en d66 leiding van de npo, het veld moeten ruimen is een utopische gedachte. De huidige en ex, Nederlandse politici in volle glorie aan het werk. Om te kotsen.

 11. P. Puk

  Die Plasterk is ook een bal, maar in dit geval ga ik helemaal met hem mee. Moven dat mokkel!

  1. Emile Takma

   “dat mokkel!”

   De vrouwenhaat druipt er weer vanaf.

   1. usb3.0

    In tamil’s beleving is alles vrouwenhaat

 12. Bes Tolen

  Plasterk is één van de weinige ministers in deze eenentwintigste eeuw waarvoor ik positieve waardering heb en nu heeft hij met zijn kritiek op Kaag gelijk.
  Er zouden meer D66 ministers moeten aftreden. Koolmees is een uiterst dubieus verdediger van het niet nakomen van ingegane pensioenverplichtingen. Duitsland heeft wel altijd de pensioenen geïndexeerd. Dat scheelt ten opzichte van Nederland dat haar bejaarden in veel meer opzichten slecht behandeld, heel veel. Stel voor iemand van 77 jaar vijftig procent indexatie. De smerige leugen is dat Nederland de beste pensioenen van de wereld heeft. Hoe vals kan de politiek zijn? En dan ook nog dat de jeugd lijdt onder de hoge ingegane pensioenen. Een smerige leugen waar D66 deel aan heeft.
  En dan Ollongren, die de autochtone bevolking als vuil behandeld. Nu juist ten aanzien van slavernij die zich lang geleden in Suriname en Antillen heeft afgespeeld. Daar past alleen haar aftreden bij. Wat ze natuurlijk ook na laat, is uitzetting van illegalen. Maar met maatregelen ten koste van de autochtone bevolking word je dagelijks kapot gegooid.
  De problemen hopen zich zo op. Opzet? Vanuit Amerika is zulke extreem linkse politiek al honderdenvijftig jaar opzet zoals ik al in vroegere reactie vermeldde, en nu ondertussen is die politiek wel voor goed naar Europa overgebracht. Met de keuze van de meeste partijleiders in Nederland en met de heersende politiek hier heeft het ongetwijfeld te maken. Het politieke klimaat; eenzijdig de autochtone bevolking onder grote druk zetten.

  1. Emile Takma

   “Plasterk is één van de weinige ministers in deze eenentwintigste eeuw waarvoor ik positieve waardering heb”

   Op welke wapenfeiten in het ministerschap van Plasterk doelt Bes Tolen?

  2. Branzino

   @Bes Tolen
   Nederland heeft inderdaad één van de beste pensioensystemen van de wereld en zeker beter dan het Duitse. In Duitsland bestaat geen AOW met een gelijk inkomen voor iedereen, of er nu wel of niet gewerkt is. Wonen in Nederland is voldoende. In Duitsland moeten veel mensen lang werken om een min of meer voldoende inkomen als bejaarde te krijgen, maar een vetpot is het voor niemand, behalve als erbij verzekerd is.

   1. Jan Heyn

    Whahahaha. Een pensioen systeem waar we ruim 55 jaar 14% van ONS geld voor in MOETEN leveren en dan gemiddeld 12 jaar 70% van ons loon voor terug krijgen is juist één van de slechtste ter wereld.
    Duitsers betalen 50 jaar 9% om 100% te krijgen.

    1. Branzino

     @Jan Heyn
     Het is een stuk complexer dan je nu voorstelt. Misschien kan Harry Haller uitsluitsel geven want dei Woont in Duitsland.

     “Duitsers betalen 50 jaar 9% om 100% te krijgen.”
     Die 9% herken ik niet, en die 100% ook niet. Is dat 100% over het laatst ontvangen loon, over het gemiddelde of iets anders? En 50 jaar betalen? Wie doet dat, vanaf je 15e tot je 65e? Wie begint te werken met 15 jaar? Het is een wat vreemd verhaal.

 13. 56RdK

  Gut, was die Plasterk maar zo sterk toen hij ook in de regering zat met zijn PvdA.
  Zou nu een hoop ellende hebben gescheeld.

 14. 56RdK

  Maar ik onderschrijf zijn stelling van harte!

 15. yellow thread street

  Inderdaad.
  Geef haar maar een heksenbezem.
  Dan kan ze terugvliegen naar Palestina, het land waar haar hart ligt.
  Bij ons heeft ze niets te zoeken.
  Ze zal alleen maar ellende veroorzaken.

 16. Rieks

  En toch neemt zo de druk op Kaag langzaam maar zeker toe. Een aftreden of afscheid van de politiek zou me niet verbazen. Al die persoonlijke aanvallen gaan ook die koude kikker niet in de kouwe kleren zitten.

  1. Emile Takma

   Ik denk dat Kaag zich moreel verheven voelt boven die laaghartige persoonlijke aanvallen. Ik denk dat ze zich er weinig van aantrekt, en terecht.

   1. usb3.0

    Dit typeert tamieltje natuurlijk..

 17. Meriadoc Brandebok

  Kaag heeft minister Slob laten liegen door hem in het ongewisse te laten. Zoiets is onvergeeflijk. Kaag moet hiervoor inderdaad aftreden.

 18. Bes Tolen

  Akmat. Plasterk; dit voorbeeld: kreeg voor zijn ministerschap van O, C en W. nog 5,8 van AOb en dat is meer dan de andere ministers in deze tijd als waardering kregen. Het wil zeggen dat hij ondanks bepaalde onderwerpen nog waardering kreeg en de anderen geen.

 19. Cootje

  De Arabische merrie gaat op haar bek , en een Arabier laat haar liggen, blijft lekker rotten en lekker etteren daar komt mevr kak niet meer van af .de hete aardappel in haar keel kan ze nu steken in haar , r,e,e,d

 20. Cootje

  Ze moet niet alleen aftreden ze moet diep door het stof , dan zenden we dat uit in de Arabische regio ..

 21. Cootje

  Wilders weet precies hoe je dat prikkie warm moet houden , maar dat valt niet mee bij zo ijskoude dame , dat er alleen een Arabier op gevallen is , deze bekakte dame gaat zo lekker verschrikkelijk hard op haar BEK

 22. Levie

  Plasterk is nooit zo’n sterk figuur geweest, inmiddels afgedaald naar het niveau van een liegende opiniestukjesschrijver van de Telegraaf. Met Prof. voor je naam zou je dat niet moeten willen en nu weer dit braakseltje.

  1. Meriadoc Brandebok

   Maar hij heeft gelijk.

 23. Yoyo

  Ronald Plasterk stijgt met de dag in mijn waardering.
  Geen speld tussen te krijgen.
  Kaag moet zsm verdwijnen uit de Nederlandse politiek.
  Mark R. mag daarna op oprutten.
  En daarna de vrijgekomen Kaag-bezem er verder door heen!

 24. Bes Tolen

  Branzino, ik heb er niet bij stil gestaan dat het voor bepaalde groepen ongunstig is in Duitsland.
  Overigens vind ik fout, dat allerlei groepen hier een volle AOW-uitkering krijgen waar ze geen recht op hadden. Anderen worden dan niet zo gemazzeld. Zo gaat het met veel in Nederland en dat vind ik verwerpelijk.
  Ik heb alleen rekening gehouden met gevallen in Duitsland, die ik ken en dat is familie en kennissen. Die zijn beter uit en dat ligt aan de indexering. Ik vind de politiek hier beneden peil.

  1. Branzino

   @Bes Tolen
   Ik ken niet “allerlei groepen” hier die onterecht een volle AOW-uitkering krijgen. Voor alle jaren dat ie in Nederland hebt gewoond (ingeschreven stond) krijg je ongeveer 1,5% van de 100% AOW. Zo zijn de regels en als die zo worden toegepast is AOW terecht.

   Duitsers kunnen hun oudedagsvoorziening bijverzekeren, maar dat moeten ze dan wel zelf financieren. Hun staatspensioen trouwens ook en dat krijgen ze alleen als ze gewerkt hebben en afhankelijk van het aantal jaren en hun salaris voor dat werk..

 25. Emile Takma

  De hetze tegen Kaag, verwoord door Hassnae Bouazza. Hier zou DDS ook lering uit kunnen trekken.

  “‘Kaag-gate’ is een ordinaire heksenjacht
  Media De ophef rond de Kaag-documentaire gaat helemaal niet om journalistieke integriteit, maar om onverdunde vrouwenhaat, schrijft Hassnae Bouazza.

  Adembenemend hypocriet, de opgeklopte ophef rond de VPRO-documentaire over Sigrid Kaag. Haar partij en ministerie hadden zich bemoeid met de inhoud en de film werd óók nog eens voor de verkiezingen vertoond. In een commentaar schrijft de Volkskrant dat de VPRO beter had kunnen wachten met uitzenden tot na de verkiezingen. Dit is dezelfde Volkskrant die een interview met prins Bernhard op de plank liet liggen tot na zijn overlijden en die vorig jaar, bij monde van de hoofdredacteur, stelde dat het „niet verstandig” was om het coronabeleid van de overheid te bekritiseren.
  De Telegraaf, de krant die onschuldige medewerkers van het Rotterdamse stadhuis zonder een gram bewijs wegzette als salafisten, de activisten van Kick Out Zwarte Piet in een grote spread een gevaar noemde en de minderjarige zoon van burgemeester Halsema zonder scrupules op hun altaar van de Halsema-haat offerde, toonde zich „geschokt”. Journalistieke principes, die zijn voor anderen.

  Het is volstrekt normaal om geschreven interviews te laten accorderen voor publicatie om feitelijke onjuistheden te voorkomen. Ook bij documentaires is het gebruikelijk dat de gefilmde het product ziet. Dat de zaak rond Kaag een uitzondering zou zijn, is aperte onzin.

  Talkshows en redacties onderhandelen voortdurend over voorwaarden. Wanneer het politici betreft, wordt het nog wat erger, omdat gehaaide voorlichters zich er dan mee bemoeien. Het gros van de journalisten en journalistiek bedoelde programma’s bewaart onvoldoende afstand tot politici en laat voorlichters verregaande invloed op hun werk uitoefenen. Politiek is bovendien entertainment geworden: programma’s en kranten nodigen politici uit als hoofdredacteur en vragen liever naar hun favoriete ontbijt dan hen verantwoording te laten afleggen. Dat is het echte probleem.

  Zelfgenoegzame mastodonten
  Documentaires zijn een vak apart en hoeven niet per se journalistiek te zijn. Centraal staan de makers: hoe moet de film worden en wat willen ze vertellen. Het hoort bij hun vrijheid om te bepalen welke concessies ze bereid zijn te doen om de film te maken die ze voor ogen hebben. Uiteindelijk beslissen zij.

  Wie denkt dat je mensen langdurig met een camera kunt volgen zonder enig overleg of rekenschap heeft een vreemd mensbeeld. Al moet je ze de kost geven, journalisten en makers die mensen als wegwerpartikel gebruiken.

  Heus, er valt genoeg legitieme kritiek te leveren op de NPO en omroepen. Ik werk er als freelancer al jaren voor. Het is een bastion met zelfgenoegzame mastodonten waar je als buitenstaander niet tussen komt. Als je niet binnen de hokjes past, kun je naar kansen fluiten en veel medewerkers zijn ingezakte ambtenaren zonder gevoel voor creativiteit of durf.

  Maar daar gaat dit alles niet over. Dit gaat over Sigrid Kaag, een vrouw die sinds ze haar ambities bekendmaakte, op perfide wijze aangevallen wordt door rechtse media. Als het niet vanwege haar Palestijnse echtgenoot is, dan wel vanwege een hoofddoek die ze droeg, haar elitaire toon, vermeende ongenaakbaarheid of een dansje op tafel. Wilders noemde haar deze week bij herhaling een „heks”.

  Heks moet branden
  Deze zaak gaat dus helemaal niet om journalistieke integriteit, maar om onverdunde vrouwenhaat. Bart Nijman van GeenStijl, waarmee deze affaire begon, noemde Kaag „een vreselijke feeks en haar partij een gezwel”. En: „Ik heb echt een intense, diepgevoelde, onironische, in al mijn vezels trillende teringhekel aan het menstype Sigrid Kaag, die omhooggevallen, zelfvoldane, koudgekakte, belerende, moralistische, vingerwijzende, heiliger-dan-jij, spiegelloze, samenlevingsschuwe, volksverlakkende, zelfbedriegende en anderenbeliegende bezemheks van Dédain66.” Dat is dezelfde Nijman van GeenStijl dat het nepnieuws zo’n beetje heeft uitgevonden, groot is geworden met gestolen naaktfoto’s, onbeschaamd racisme, antisemitisme, intimidatie van andersdenkenden en seksisme. Nijman die zijn lezers opriep hun verkrachtingsfantasieën over journalist Loes Reijmer te delen. Díe Nijman werpt zich op als hoeder van de beschaving en wordt geprezen om de ‘journalistieke’ stunt die hij uitgehaald zou hebben. Maar dit is geen journalistiek, dit is pure rancune ingegeven door persoonlijke haat. Die motivatie en context zijn wel degelijk van belang.

  Omstanders die dit toejuichen legitimeren hiermee de gevaarlijke praktijken van een club mensen die nog nooit verantwoordelijkheid heeft genomen voor de slachtoffers die ze maakt. Een vrouw met succes moet kapot, omdat ze zich niets aantrekt van de weerzin tegen haar van Nijman en De Telegraaf. Ze gaat gewoon onverstoorbaar door met de coalitie-onderhandelingen. Het lef.

  Dat is de kern. Femke Halsema en Sylvana Simons ervoeren dit ook al. Als ze je niet mogen en je niet buigt, wacht je hun toorn. De heks moet branden. Liefst niet alleen virtueel. Tot er niets meer van over is.

  Het wordt echt tijd dat mensen hun rug recht houden en zich niet meer laten intimideren en opstoken door deze gewetenloze vandalen. Een samenleving die zich hierdoor laat gijzelen, zet haar eigen ondergang in.”

  1. Magyar

   Hassnae Bouazza, ook zo’n moslimsnol, ja die neemt het wel op voor die palezwijnen snol.

  2. Borreby Duytsch

   “…die omhooggevallen, zelfvoldane, koudgekakte, belerende, moralistische, vingerwijzende, heiliger-dan-jij, spiegelloze, samenlevingsschuwe, volksverlakkende, zelfbedriegende en anderenbeliegende bezemheks van Dédain66…”

   De perfecte omschrijving van dit reptiel.

   1. Emile Takma

    Q.e.d.

 26. PG

  Plasterk heeft hier de keutel bij het schone end.
  Het is bizar dat de publieke omroep een eenzijdige en kritiekloze propagandafilm maakt voor de D66 /Kaag, en deze ook nog eens stevig promoot!!! . De voorkeur van de VPRO / NPO was zo helder en duidelijk. Zwaar verwerpelijke aktie! Zo zagen we het nog niet eerder in Nederland. Enkel bij dubieuze regimes waarbij de media volledig in handen is van de machthebbers….

  Hoe zou een andere willekeurige politicus het vergaan zijn als ook hij/zij veel gestuurde media aandacht krijgt.
  Ik denk dat het effect van dergelijke akties niet te onderschatten is en dus onwenselijk!

 27. Bes Tolen

  Nederland is voor veel autochtone Nederlanders een verrot land geworden. Overgeleverd aan vreemde bevolkingselementen waar helemaal niet om is gevraagd en die op schofterige wijze de autochtone mensen belasteren. Regeringen, die door een uiterst links georiënteerde pers, in het zadel worden gehouden. Onkritisch op functioneren van bewindslieden, die een groot gebrek aan kennis tonen. De westerse indoctrinatie bevorderend als in Amerika leidend is maar elke redelijkheid uit het oog heeft verloren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.