Persconferentie: Rutte en De Jonge wijzen vooral naar anderen, nemen maatregelen om ongevaccineerden te beschermen

Op de persconferentie van vanavond lichtten demissionair premier Rutte en faalminister De Jonge de herinvoering van hun coronamaatregelen toe. De hoofdreden die ze hiervoor gaven is ronduit belachelijk: “We grijpen nu in omdat de Deltavariant van het virus zich razendsnel verspreidt. Als we het in dit tempo laten oplopen, raakt dat straks ook mensen die nog geen weerstand hebben. Als we niks doen, loopt de zorgvraag weer op”, aldus De Jonge.

Beide kabinetsleden gaven toe dat ze (en dus ook het RIVM) het oprukken van de Delta-variant grof hebben onderschat. De besmettelijkheid van die variant, samen met het falende beleid om alles in één keer open te gooien (tegen het advies in), was al dom genoeg.

Door het ook nog eens mogelijk te maken om direct na vaccinatie een toegangsbewijs te krijgen, plus het feit dat Testen voor Toegang gebreken vertoonde, bleek dit wrijven in een toch al enorme vlek. De beide heren wijten dit echter liever aan het vermeende onvermogen van jongeren om zich aan de basisregels te blijven houden.

Maar goed, het zijn voornamelijk jongeren die besmet zijn geraakt en we zien het niet terug in de ziekenhuisopnames, dus wat is het probleem? ‘Er zijn nog ongevaccineerde mensen en die proberen we op deze manier te beschermen’, was de reden voor dit besluit. Vooral de risicogroepen hebben alle kans gehad om zich te laten vaccineren en door die kans niet te grijpen hebben ze de risico’s geaccepteerd. Daarbij is het echt belachelijk om te doen alsof het nu nog aan de overheid is om dan maar maatregelen ter bescherming van die groep in te voeren.

Volgens De Jonge is er inmiddels ook in de grote steden “een reëel risico dat mensen weer in het ziekenhuis belanden”. Waardoor impliciet wordt gezegd dat de rest van het land moet lijden onder de maatregelen die zijn bedoeld voor de mensen uit die regio’s.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De argumentatie raakt kant noch wal. Dit zou namelijk moeten betekenen dat er zó veel ongevaccineerden zijn in de risicogroepen (uit de grote steden) dat het twee weken geleden ook al te gevaarlijk was om de boel weer open te gooien. Óf het betekent dat de vaccins toch niet zo goed beschermen tegen de Deltavariant als in eerste instantie gedacht, waardoor het besluit van twee weken geleden óók roekeloos was. Het demissionaire kabinet moet eens wat meer aan zelfreflectie doen en minder de schuld bij jongeren en ongevaccineerden leggen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. usb3.0

  Hoezo maatregelen om ongevaccineerden te beschermen!! gevaccineerden moet gewoon thuis blijven die worden ziek als ze een kroeg binnen gaan, die hebben namelijk geen weerstand meer door al het handjes wassen, afstand en de paniek in hun hoofd

  1. Jack Flash

   Beetje doorzichtig psychologisch spelletje om ongevaccineerden de schuld te geven, omdat gevaccineerden dan gefrustreerd raken tav ongevaccineerden.
   Het blijft de cliché van verdeel & heers.

  2. Rood

   @USB: Juist, want degene die worden getest zijn niet de ongevaccineerden.

 2. StemPzeweg

  Belachelijke argument. Vaccineren is een keuze. Je hoeft ongevaccineerden dus niet te ‘beschermen’. Die kiezen er zelf voor

  1. september

   Er zullen altijd wel ongevaccineerde blijven die kunnen alleen maar Elkaar besmettten.Ik ken Er gelukkig maar weinig

   1. usb3.0

    “Ik ken Er gelukkig maar weinig”

    Je laten injecteren met een experimenteel mRNA vaccin is ook niet echt slim natuurlijk.

    1. Van der Scheur

     Zo experimenteel is dat niet. De bijwerkingen zijn bekend, laag van incidentie en goed af te wegen tegen de risico’s van Corona.
     Voor veel mensen blijft het abracadabra, maar dat zal ook nooit veranderen. Je niet laten vaccineren is de minder verstandige keuze. Dat zou ik alleen doen als ik al ziek was geweest van Corona en ik zou de ziekte zonder al te veel problemen hebben doorgemaakt. Alleen dan zou ik er op durven rekenen dat mijn afweer Corona goed zelfstandig aankan. In alle andere gevallen, bijvoorbeeld ziek geweest, maar daar veel last van gehad, zou ik me toch laten vaccineren. Vaccineren is net zo spannend als andere vaccinaties. Overigens zijn daar ook altijd tegenstanders van geweest met ongeveer dezelfde argumenten. Het gaat dan altijd om het uitvergroten van een incidenteel triest geval, waarbij vergeten wordt dat een multi veelvoud mensen juist gered worden.

     1. Mr.blauw.sky

      Zo is dat!

     2. vlekkenoplosser

      wat een gewauwel scheur , een mRNA vaccinatie is wel degelijk een experimentele vaccinatie. De techniek is nog nooit toegepast.

      Om te stellen dat niet vaccineren de mindere keuze is blijft populistisch gewauwel zonder onderbouwing en contra de feiten.

      We weten immers dat ,
      * gevaccineerde ziek kunnen worden
      * gevaccineerde op de I.C kunnen komen
      * gevaccineerde het virus kunnen overdragen
      * gevaccineerde extremer reageren op mutaties dan ongevaccineerde
      * gevaccineerde minimaal net zo kwetsbaar zijn als ongevaccineerde

      Je overige gewauwel over geredde mensen is bull shit. Geredde mensen met een verminkt auto-immuun systeem komen de winter niet door domme jongen.

      Gelet op de bekende feiten blijft de vraag staan, waarom zou je overwegen je te vaccineren tegen corona als de mortaliteit 0,05% is en je meer kans maakt om niet ernstig ziek te worden van corona 99,8% dan dat je wel erg ziek wordt van corona en op de I.C terecht komt van 0,5%

      corona is een hoax , build back better !

     3. usb3.0

      “Zo experimenteel is dat niet.” De bijwerkingen zijn bekend,”

      Jawel hoor, het zit nog steeds in experimentele fase waarbij de bijwerkingen op langer termijn helemaal niet bekend zijn.

      “Je niet laten vaccineren is de minder verstandige keuze”

      Daar denken mensen die nadenken echt anders over..
      Je laten vaccineren is dom, men heeft geen idee waarmee zich laat inenten

     4. usb3.0

      “Het gaat dan altijd om het uitvergroten van een incidenteel triest geval, waarbij vergeten wordt dat een multi veelvoud mensen juist gered worden.”

      Nee hoor, en dat er mensen door gered worden weet jij niet daar wordt immers op experimentele basis onderzoek naar gedaan…

     5. Xyz1234

      Dat uitvergroten gebeurt nu juist met corona. Vaccinatieschade wordt juist gebagatelliseerd of onder het tapijt geschoven. En de risicospreiding waar u het over heeft is per individu anders. Iemand van 87 met een slecht immuunsysteem kan het vaccin proberen omdat hij minder kans maakt lange termijn bijwerkingen nog mee te maken en omdat hij meer kans maakt ziek te worden door het virus. Iemand van 18 met een leven voor zich en nihil kans om ziek te worden moet je natuurlijk niet aansporen tot het nemen van een middel wat zich nog in de testfase bevindt (Pfizer bijvoorbeeld loopt pas in december 2023 af)

  2. Emile Takma

   De ongevaccineerden zorgen ervoor dat de groepsimmuniteit nog niet tot stand kwam en zijn dus medeverantwoordelijk voor de aanscherping van de maatregelen.

   Asociaal en dom.

   1. usb3.0

    “De ongevaccineerden zorgen ervoor dat de groepsimmuniteit nog niet tot stand kwam en zijn dus medeverantwoordelijk voor de aanscherping van de maatregelen.”

    Nee hoor dit is de grootste leugen die er bestaat naast het feit dat er nu ineens gekeken wordt naar besmettingen ipv ziekenhuisopnames en zwakkere in onze samenleving.
    tamil is een absolute paniekzaaier een angstprediker pur sang..

    1. Emile Takma

     Gerrit is een grefo van jihadistische snit en die mag zich niet laten vaccineren omdat zijn gereformeerde imam hem dit verbiedt.

     Gelukkig zitten grefo’s meestal thuis.

     1. Rood

      Aldus psychopaat Willem Van Velenamen

     2. usb3.0

      Gezien tamil’s geschreeuw heb ik de juiste snaar geraakt bij tamieltje…

   2. ElGuapo

    Verzin je dit zelf of was het iemand die dit soort domme dingen in je oor fluisterde?
    Hoe kan jij oordelen of iemand dom of asociaal is als je niet helemaal weet wat asociaal is.

   3. RvdBe

    Al 10 tallen jaren accepteren we 4 a 5000 griepdoden per jaar zonder dwangmatige vaccinatie en nu zijn we ineens dom en asociaal als we ons niet op bevel laten vaccineren.
    Gewoon achter de stoet aan lopen hoor👍😁

    1. Van der Scheur

     Vaccinatie is een keuze. Het wordt je echter makkelijk gemaakt omdat het georganiseerd plaatsvindt, er genoeg vaccins zijn en je overal terecht kunt op oproep. Maar je hoeft echt niet te gaan. Dat dat naar mijn mening onverstandig is mag je naast je neerleggen. De overheid dwingt je niet maar stimuleert je wel.
     Die griepdoden waar jij het over hebt zijn de meest broze oude mensen. Corona kan er al flink inhakken bij mensen vanaf 30 en heeft ook meer slachtoffers onder jongere mensen dan griep. Het is niet te geloven dat na anderhalf jaar discussie er nog steeds mensen zijn die denken dat Corona niets voorstelt. Liever schopt men tegen de overheid aan die doet wat de democratische meerderheid van het volk van ze verlangt: zo goed en zo kwaad als mogelijk de schade beperken. Daar worden ook fouten gemaakt. Waar gehakt wordt vallen spaanders. Maar niets doen is de allerslechtste optie gebleken.

   4. vlekkenoplosser

    het gaat ook niet over groepsimmuniteit domme arrogante strónt vlé®k

    het gaat over risicogroepen beschermen domme jongen

    asociaal en dom ben je zeker met je stemmingmakerij

    1. Van der Scheur

     Dat gescheld van jou is als van een dreinerige puber dat zijn gelijk niet krijgt.
     Wordt eens volwassen.
     Misschien helpt het ook als je eens gaat lezen over wetenschappelijk onderzoek. Neem dan een onderwerp dat juist niets te maken heeft met Corona en waar je je nog nooit in verdiept hebt. Dan leer je misschien wat van de principes zonder dat je vooringenomen mening een rol speelt.

   5. J. Punt

    Nou en.. ? Anders kan je niet klefnekken met je vriendjes? Erg voor hipsters met kaftans en bio slippers aan, de rest boeit het ECHT voor geen meter.. Alleen in de media zijn ze nog te vinden, de volgzame, naieve, bange en horige burgers.

  3. RvdBe

   100% eens!
   Dus open gooien die tent!

 3. Gebande K0K

  ad.nl/reizen/malta-weigert-als-eerste-eu-land-toeristen-die-niet-volledig-gevaccineerd-zijn~aef1db57/

  Ook de schuld van Rutte en de Jonge?

  1. Jack Flash

   EU werkt samen aan vooropgezet WEF plannetje.
   Zwetskok heeft niets in de gaten, je blijft lachen hier.

  2. Xyz1234

   Nog steeds niets in de gaten cock? Man,man wat kunnen mensen traag van begrip zijn.

  3. usb3.0

   Ja er gaan steeds meer landen medisch discrimineren

  4. Nostradamus

   Bedankt, nu voel ik mij weer een negroïde in Zuid-Afrika.

   1. usb3.0

    Logischhh

 4. dumbfarmer

  weer heerlijk dat zwalkbeleid dat nergens op gestoeld is.. ofja.. op telkens wisselende criteria wordt gestoeld.
  Zou echt een verademing zijn als die muppetshow es vertrok en er een zakenkabinet komt met een lange termijn visie.. goed of slecht, is het altijd beter dan dit gerommel telkens waar niemand een pijl op kan trekken.

  Blijkt gewoon weer het algemeen management talent dat er zit: het niveau van mijn schoenmaat.

 5. Mistgabel

  Rutte en De Jonge

  h*tps://www.youtube.com/watch?v=-mMt4hRoxEA

 6. Mistgabel

  Dochter met 3 vriendinnen komen net uit Mallorca.

  Zelftestje: dochter en ander negatief, andere 2 positief.
  De 2 positieve verbaasd, merken niks, voelen niks, geen klachten.

  Vreemd.

  1. Cootje

   Laat ze eerst even nuchter worden.

   1. Adriaen van Bergen

    Die testen deugen niet.
    Waarom in de neus boren terwijl het virus heus ook wel in je speeksel zit?
    De WHO heeft aangegeven dat de testen gebrekkig zijn als er meer dan 35 cycles worden gebruikt en dat is zo.
    De teststaven zijn niet tot nauwelijks aan keuringen onderworpen.
    “geen tijd voor gehad”
    Enz. enz. enz.

  2. Vanduinen

   Dat kan nog veranderen, zelfs nog weken daarna kunnen de symptonen zich alsnog openbaren.
   Dat is het onzekere. Vaccinatie is toch de beste oplossing.

   1. vlekkenoplosser

    quote Vaccinatie is toch de beste oplossing. end

    domme bewering als de lange termijn effecten van deze nieuwe technologie onbekend zijn. Past wel naadloos in je bekrompen gedachte.

    Volg even het Duitse nieuws, momenteel duizenden volledig gevaccineerde in ziekenhuis en zelfs op de I.C. Die vaccinatie lijkt verre van perfect.

    1. Van der Scheur

     Bang voor het onbekend..of eigenlijk bang voor iets dat boven de pet gaat.
     En wat weet jij van de gevolgen van Corona op de lange termijn? Helemaal niets noppes. Alhoewel er zijn al mensen die blijvende longschade lijken te hebben en ook hartschild. Wat weet je van Corona op korte termijn? Gevaarlijke ziekte, maar dat blijf je halsstarrig ontkennen. Je roept zelfs dat het een Hoax is. Op die manier kan je geen goede beslissing nemen voor jezelf. Maar is dan ook je eigen zaak. Wel vind ik het kwalijk dat je anderen probeert te overtuigen. Je logica is niet van een niveau dat mensen jouw ideeën met een gerust hart kunnen over nemen. Het is zelfs af te raden om maar iets te geloven wat jij oppert.

     1. Van der Scheur

      Hartschild = hartschade
      Om na de correctie nog wat uitleg te geven. Er zijn jonge mensen die intensief aan sport deden en Corona kregen. Ze dachten “ik sport er wel doorheen, heeft bij een griepje ook vaak geholpen”. Gevolg is dat ze nu onherstelbare hartschade hebben en hun sport niet meer op hetzelfde niveau kunnen beoefenen. Een en ander onderzocht, gedocumenteerd, gepubliceerd door UMC Radboud.

 7. Cootje

  Top amusement bij de tolk shows , bij Humberto de eerste brigade huilebalken huilie huilie , en wordt vervolgt op 1 de volgende lichting huilebalken huilie huilie , Jolanda Jansen huilie huilie een echte VVD stemmer vol geraakt in haar kruis , ze stemmen in maart op Rutte zijn beleid en nu is het niet goed

 8. Rood

  Laat ik, als ongevaccineerde, nu juist helemaal geen bescherming nodig hebben! Zodra het aantal ‘besmettingen’ oploopt moet je gaan zoeken bij degene die ja al gevaccineerd zijn, die laten zich testen.

  1. Emile Takma

   Rood liet zich niet vaccineren.

   Je verwacht het niet.

   🤪

   1. Rood

    Tot zover Willem Van Velenamen, de psychopathische narcist.

   2. DubbelZout

    Ja, ik heb gehoord dat hij erelid is van de wappiebrigade alhier

    1. EmiIe Takma

     Dankjewel, DubbelZout, dat je bij mij komt slijmen.

  2. J. Punt

   Ziet men eigenlijk wel in wat voor amateuristische bende die hele corona kermis eigenlijk is! ‘Ik Neem De Vaccinatie Niet Voor Mijn Gezondheid… maar dan kan ik weer naar de kroeg, kinderachtige maar peperdure festivals in modderpoelen en wachtrijen voor gore Dixies toiletten en op zuipvakantie naar de Costa. Makkelijk dat domme volk.

 9. Adriaen van Bergen

  Opzettelijk tweedracht zaaien. Gevaccineerden gaan de schuld van de maatregelen bij de ongevaccineerden leggen.

 10. J. Punt

  Zalig die huilgezichtjes bij die kakelende studenten grietjes die nu niet meer van ‘het leven’ kunnen genieten nu de zooi weer op slot wordt gegooid en de eerste de beste horeca boer niet meer in de neus zit te poeren met een wattenstaaf van de Action zodat je hutjemutje aan de ‘shots’ kan, studiefinanciering opzuipen.

  1. Arbeider65

   Of de evenementenbranche. Huilie, huilie. Heerlijk.

   h**ps://www.bd.nl/binnenland/hoe-een-corona-uitbraak-in-enschede-leidde-tot-landelijke-maatregelen-ik-kon-met-een-screenshot-naar-binnen~a16ebb01/

   En de eigenaar? Die had alles toch zo goed voor elkaar. Echt…… En maar sjoemelen met QR codes. Tja, dan vraag je er om.

   1. Gebande K0K

    Op DDS is het niet toegestaan anderen dan de regering of individuele minister ergens de schuld van te geven.
    Horeca ondernemers kunnen er niets aan doen dat hun “gasten” zuipen en door het lint gaan.

 11. Van der Scheur

  De USB3 reacties vlekoplosser laten zien dat sommige mensen vast zitten in hun redenatie. Laboratorium theoretische modellen, laboratorium tests, proefpersonen en uiteindelijk data die verkregen is uit de inmiddels vele vaccinaties maken dat er heel veel bekend is. Ook bekend is wat er gebeurt zonder vaccineren. Het halsstarrig vasthouden aan je vermeende gelijk dat Corona een Hoax is en dat Vaccinatie experimenteel is heeft geen enkele zin. Het klopt niet, per dag wordt de waarde van je argumenten nog lager, het helpt niet andere mensen dan maar voor dom uit te maken, per dag ga je minder medestanders vinden, over niet al te lange tijd is Corona niet meer een groot probleem en uiteindelijk heb je je woest zitten maken terwijl je daarmee alleen maar de gezondheid van andere mensen in de wielen hebt proberen te schieten. Hou toch op met die verloren strijd.

  1. Van der Scheur

   In de wielen “rijden” dan, om maar even de grootste tekstuele misser te corrigeren. Maar u weet wat ik bedoel met mijn tekst.

  2. usb3.0

   “De USB3 reacties vlekoplosser laten zien dat sommige mensen vast zitten in hun redenatie”

   Men heeft slechts data vanaf het moment dat men is gaan vaccineren dat is en nagenoeg nihil amper een jaar, zeker de bijwerkingen op langere termijn zijn totaal niet bekend, sterker nog, het volk wordt onderworpen aan een experiment middels een experimenteel vaccin, in de grondwet staat dat dit niet mag!!!!
   Ik zit niet vast, jij bent hier diegene die vast zit, jij hebt namelijk geen idee waarmee men zich in laat spuiten, je kunt met geen mogelijkheid zeggen of het werkt.

   “Ook bekend is wat er gebeurt zonder vaccineren.”

   Nee dat is niet waar daar is te weinig data voor, wat wel bekend is is dat er al vele vaccinatiedoden zijn gevallen…

   Overigens niemand is verantwoordelijk voor mijn gezondheid ook scheurtje niet en het feit dat scheurtje corona een hoax noemt slaat nergens op, en dan de leugen dat het volgens scheurtje een niet experimenteel vaccin is zegt genoeg over de ernstige wijselijke tekortkomingen van scheurtje op dit gebied.
   scheurtje onderzoekt niets maar praat anderen na..

   Ik bemerk ook dat scheurtje badinerend spreekt over mensen die zelf uit vrije wil beslissen zich niet te laten vaccineren, wie denkt scheurtje dan dat hij is?

   1. september

    Zou scheurtje weer iemand zijn die weer een nieuwe nick heeft. Want er is zeker nog 1 die dat steeds maar beweerd,Corona een hoax noemen,namelijk De Vlekkenwasser. heel vaak al.Ik vind dat niet

 12. Michael M

  Dat dit demissionair kabinet het oprukken van de Delta-variant grof hebben onderschat. De besmettelijkheid van die variant, samen met het falende beleid om alles in één keer open te gooien (tegen het advies in), is ze zeker aan te rekenen. Zij maken toch elke keer die fout om vliegtuigen vanuit India toen het bekend was over dat virus alsnog in Nederland te laten landen of Nederlanders naar India te laten vertrekken. Moet je maar opletten. Elke keer dat er een nieuwe virus ontstaat laten ze alsnog de vliegtuigen vliegen naar die landen en zeggen ze ijskoud dat ze de wet over die vluchten en carantaine niet kunnen aanpassen of wat dan ook. Telkens weer een kutsmoes. En elke keer zijn ze het laatste landje dat te laat beslissingen neemt of te vroeg. Dat is typisch Nederlands gedrag !

  1. Brenda Welsh

   Tijd om de bakens te verzetten. Een Baudetje doen: “Corona bestaat niet” Een spoedgebedje en klaar.

 13. goedisfout

  Gelukkig herken je het direct wanneer ze staan te liegen, dan bewegen hun lippen.

 14. Blitzkrieg

  Kijken en delen

  Voordracht Karel van Wolferen nr. 20: Oproep aan artsen en ander medisch personeel
  h**ps://youtu.be/X2fe1VztpjM

 15. antoon5

  Onbegrijpelijk dat er ook hier nog steeds mensen zijn die niet door hebben dat we met een plandemie te maken hebben die in de wereld gebracht is mogelijk ja of nee maar in ieder geval uitgebuit wordt door machthebbers die om hun eigen belang denken

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.