Politie gaat mee in theorie: ‘Er stonden twee mannen klaar om moord Peter R. de Vries te filmen’

Kort na de aanslag op Peter R. de Vries kwam weblog GeenStijl met een analyse waaruit bleek dat twee ‘jongemannen’ wel héél verdacht bezig waren tijdens de aanslag. Kort ervoor, tijdens, en erna gedroegen ze zich buitengewoon opzichtig. Ze bleven erg kalm, haalden allebei tegelijk hun telefoon uit hun zak zonder er daadwerkelijk op te kijken, liepen langs de zwaargewonde De Vries, kwamen daarna weer terug… het was erg apart allemaal. 

Iedereen die de beelden echt bestudeerde kon eigenlijk alleen maar concluderen dat de ‘heren’ waarschijnlijk betrokken waren bij de aanslag. Niet om de trekker over te halen, maar om te verifiëren dat de aanslag geslaagd was en om de boel te filmen. Daar leek het in ieder geval heel sterk op. Het leek er zelfs op dat ze video’s maakten van het misdrijf.

Nou, het heeft even geduurd, maar de politie denkt nu ook in dit soort theorieën. “Als je maximale aandacht wilt, dan doe je dit. Dan zorg je dat er meteen shockerende video’s het internet overgaan. Het vermoeden bestaat dat de mannen gewoon klaarstonden,” aldus een bron tegen het Algemeen Dagblad.

Dit was natuurlijk precies wat GeenStijl al direct na de aanslag berichtte. Op deze video zie je de twee criminelen in kwestie. Ze komen langs op rond 1:30.

Op het moment dat de schoten gelost worden blijven de twee heren héél rustig. Verdacht rustig, zelfs. Ze kijken niet op of om. Ze doen helemaal niets. Behalve rustig wandelen in de richting van de aanslag.

Dat is nou bepaald niet een natuurlijke reactie als iemand vlak bij je wordt neergeschoten. Je hebt fight or flight or freeze; vechten, vluchten of bevriezen. De drie heren hadden geen van die instinctieve reacties. Ze kuierden gemoedelijk door, precies naar waar De Vries stervend op de grond lag.

“De bewegingen van die twee zijn zeer onnatuurlijk en hebben onze nadrukkelijke aandacht,” aldus de bron dan ook tegen het AD. Daarbij zegt hij/zij/het ook dat het ze is opgevallen dat ze hun telefoon erbij pakken, zonder er op dat moment zelf iets mee te doen. Alsof ze, ik zeg maar wat hoor, video’s of foto’s wilden gaan maken.

Waarom? Best simpel. Ze wilden dit eigenlijk doen als een terreuraanslag. Het doel was niet alleen om De Vries de dood in te jagen, maar om dat op zo’n publiek mogelijke manier te doen, zodat iedereen in Nederland weet: met de MocroMaffia sol je niet. En zeker niet met opperbaas Ridouan Taghi. Dát was de boodschap die ze de hele samenleving wilden geven.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Nou, slecht nieuws voor deze beroepscriminelen: als dit mij één ding leert, dan is het alleen maar dat de strijd tegen de MocroMaffia hárder dan ooit gevoerd moet worden. Want dit tuig is niet slechts crimineel, het zijn criminele terroristen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Nostradamus

  Eén ding weet ik zeker. De daders en de medeplichtigen waren geen PVV-ers of FVD-ers.

  1. Nostradamus

   Grote kans dat je medeplichtigen vindt onder neuspoederende VVD, D66 en GL grootverbruikers.

   1. Nostradamus

    En BN’ers: h**ps://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/2898983/het-valse-medeleven-met-peter-r-van-snuivende-bners.html

 2. Lefty

  Ik vond zijn bemoeienis met Mabel wel een dieptepunt in zijn carrière. Sommige dingen gaan je niks aan.

  1. AidemediA

   Meneer of mevrouw Lefty. Het gedoe met Mabel ging ons allemaal aan. Het betrof namelijk een zaak van nationaal belang. Er was heel in de verte, de mogelijkheid dat prins Friso op de troon zou kunnen komen. En om daar dan een vrouw (die contacten heeft gehad in de criminele wereld) naast te plaatsen die dan koningin zou moeten worden, was wel een stapje te ver. Dat ze getrouwd zijn zonder aanspraak op de troon te kunnen maken, kwam door de bemoeienis van o.a. de heer P.R. de Vries. Dit alles heeft niets te maken, of je pro of contra de monarchie bent of was, maar met de wetten die toen en nu nog steeds gelden. Wat mij betreft mag de poppenkast van de monarchie worden opgedoekt. Een gekozen staatshoofd is toch iets anders dan de automatische troonopvolging die we nu hebben. Kijk maar naar de vaak hakkelende, veel op lange vakanties zijnde vorst die er nu zit.

 3. Beukman

  Het lijkt mij gewoon een gemiddelde reactie van voorbijgangers. Er klinken knallen maar dat kan van alles zijn. De mensen die aan het tafeltje links zitten zijn ook amper gealarmeerd; ze vinden het allemaal niet interessant genoeg om voor uit hun stoelen te komen.
  Die voorbijgangers pakken automatisch en zonder er bij na te denken hun telefoon, je weet immers maar nooit of er iets te fotograferen valt. De meeste jonge mannen doen de hele dag niks anders.

  Voer voor complotdenkers, dat wel. Was het nog niemand opgevallen dat er in het filmpje drie mensen voorkomen die vrijwel exact hetzelfde zijn gekleed?

 4. J. Punt

  En dat een jonge vrouw 2 x voorbijloopt indezelfde richting binnen 10 seconden.

 5. Winfrida

  Verschrikkelijk. Dat er zulk tuig rondloopt in deze samenleving, is toch schokkend. Gaat er nou eindelijk eens iets gebeuren in de politiek en door wie? De PVV zeker niet, die wordt buitengesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.