Politiek Den Haag reageert “verdrietig, aangeslagen en geschokt“ op overlijden Peter R. de Vries, maar wat gaan we nu veranderen?

Vanuit politiek Den Haag druppelen de reacties op het overlijden van Peter R. de Vries binnen. Hieronder een selectie van de geschokte en verdrietige reacties op het overlijden van de misdaadverslaggever nadat hij vorige week dinsdag in koele bloede werd neergeschoten in Amsterdam.

“Wat een verschrikkelijk verdrietig nieuws. Heel veel sterkte en condoleances voor alle familieleden, vrienden en collega’s. Rust zacht”, aldus Geert Wilders (PVV) in een eerste reactie op Twitter.

Het Forum voor Democratie van Thierry Baudet laat namens zijn fractie weten: “Verschrikkelijk nieuws dat Peter R. de Vries na de brute moordaanslag is overleden aan zijn verwondingen. Wij wensen zijn familie, zijn vrienden en zijn collega’s veel kracht toe bij dit afschuwelijke verlies.”

“Joost Eerdmans (JA21) schrijft: Altijd strijdbaar maar dit gevecht was voor hem niet te winnen. Erg verdrietig om te beseffen dat hij niet meer zal terugkeren. Tegelijk dankbaar voor zijn grote inzet voor geweldslachtoffers en zijn rol als breekijzer. Sterkte voor de familie!”

Richard de Mos (Hart voor Den Haag) hoopt dat de politiek nu eindelijk eens werk gaat maken met de aanpak van de misdaadcultuur in Nederland: “R.I.P Peter R de Vries. ‘On bended knee is no way to be free’. Hopen dat landelijke politiek in jouw overlijden eindelijk de noodzaak ziet om groeiende criminele macht aan te pakken.”

Inmiddels is er ook een reactie van demissionair minister-president Mark Rutte (VVD) op het overlijden van Peter R. de Vries: ¨Het overlijden van Peter R. de Vries raakt mij diep. Het is bijna niet te bevatten. Mijn gedachten zijn bij zijn gezin, zijn familie, vrienden, collega’s, alle mensen die dichtbij hem stonden en ik wens ze heel veel sterkte toe op dit onvoorstelbaar moeilijke moment.¨

Minister van Justitie en Veiligheid, Ferd Grapperhaus liet eerder vandaag, nog voordat het overlijden van De Vries was gecorrespondeerd, weten dat er een onafhankelijk onderzoek naar de beveiliging van Peter R. de Vries zal worden gehouden. Over het overlijden van De Vries zegt Grapperhaus nu: “Zeer getroffen door het overlijden van Peter R. de Vries. Een moedig man is dood, vermoord. Mijn gedachten zijn bij zijn familie, collega’s en vele vrienden.”

Er waren uiteraard nog meer reacties vanuit Den Haag:

Tunahan Kuzu:

Wybren van Haga:

Sylvana Simons:

Jesse Klaver:

Het zijn allemaal mooie en lovende woorden voor Peter R. de Vries en zijn nabestaanden, maar hopelijk kruipt politiek Den Haag nu eindelijk echt eens uit haar schulp en gaan we ons beraden op extra maatregelen. Want met de moordaanslagen op politicus Pim Fortuyn (2002) en opiniemaker Theo van Gogh (2004) nog (on)fris in ons geheugen, moeten we helaas ook concluderen dat er in al die jaren te weinig actie is ondernomen om dit soort verschrikkelijke excessen (die juist steeds vaker een patroon lijken te worden, kijk maar eens naar de stortvloed aan doodsbedreigingen aan het adres van Wilders) de kop in te drukken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Jack Flash

  Met alle “dank” aan de wegkijkende hypocrietelingen uit de politiek die deze afschuwelijke aanslag mogelijk gemaakt hebben.

  1. JoopvdJoop

   Er zit ook een dame in de TK die in haar partijprogramma heeft staan minder politie.
   Die zit in de TK!!

   1. Xyz1234

    Dat komt rechtstreeks overwaaien uit de VS: defund the police. Marxists will be Marxists.

 2. Beukman

  kijk maar eens naar de stortvloed aan doodsbedreigingen aan het adres van Wilders) de kop in te drukken.

  Helaas zijn doodsbedreigingen tegenwoordig heel normaal. Van Dissel ontvangt ze, Rutte, Sylvana Simons, Kuzu, en nog een heleboel anderen. Ook sommige potsers van DDS ontvangen ze met enige regelmaat.
  Maar bij Geert is het anders; bij hem lijkt het een sport te zijn om bovenaan de topscorerslijst te blijven staan.

  Doodsbedreigingen, hoe ernstig ook, zijn echter van een heel ander kaliber dan daadwerkelijke liquidaties, en vereisen dan ook een heel andere aanpak. Ik denk dat het niet terecht is om ze op één hop te vegen.

  1. ElGuapo

   Wat een triest ventje ben je toch.

  2. usb3.0

   beukho*r gaat de vrijheid van mening en dan beveiligd worden hier echt ter sprake stellen

  3. vlekkenoplosser

   onzin bukhol domme hufter !

   Kanspareltjes die bedreigen voeren de bedreigingen ook uit. Bij bedreigingen zou dus direct ingegrepen moeten worden hufter.

   minder , minder , minder van dat islamitische tuig dat onze democratie en rechtstaat niet erkent en onze vrijheden ernstig bedreigen. Een totalitaire ideologie die onze rechtstaat en democratie niet erkent past niet in onze democratie

 3. kees cup

  Glas
  Plas … Was

 4. plakband

  Politiek Den Haag reageert “verdrietig, aangeslagen en geschokt“ op overlijden Peter R. de Vries.

  Het zijn reacties van de “automatische piloot”.
  Onvermijdelijk gevolgd door het gebruikelijke “en we gaan over tot de orde van de dag”.

 5. Heras

  Ach, wat een verdriet. Net echt. Ze hebben amper iets aan de misdaad gedaan, en nu zijn ze geschokt? Hypocrieten.

 6. RvdBe

  Rutte zijn prioriteiten liggen bij de eu, de agenda van Timmermans uitvoeren, sancties tegen Wit Rusland vanwege een opgepakte journalist en sancties tegen landen vanwege vermeende homofobie promoten.
  Naar NL kijkt hij alleen om voor de bühne.

 7. macsjang

  Wederom een gevolg van “rechtspraak” van halfzachte D66 rechters die al decennia lang méér oog voor daders dan slachtoffers hebben getoond. Lafbekken, als je het OM of een officier van justitie niet durft te volgen, hang dan je toga aan de kapstok. Grapperhuis, Rutte c.s. spelen wederom de “geschokte” bewindslieden. DOE ER DAN WAT AAN!!!! Heel veel sterkte toegewenst voor familie de Vries.

 8. usb3.0

  Peter wilde zelf geen beveiliging natuurlijk en dit is de uitkomst.

 9. Marija

  Al die jankverhalen maken mij misselijk.
  Wat er moet gebeuren is, het roer moet om.
  Zoals in Amsterdam werd gereageerd door het mocro tuig is ONAANVAARDBAAR en volkomen respectloos.
  De politie had er waterkanonnen moeten gebruiken, daar hebben we wat aan en niet dat onrendabele gejank van al die notabelen.

 10. Ritter

  Klassieker: Peter R. de Vries in gesprek met Theo van Gogh

  ht*ps://youtu.be/vbUL0oCzJvE

  1. Response

   beide afgeslacht

 11. J. Punt

  Een met veel bombarie opgetuigd cluppie edjes&ivo’s oldtimers met als ringtone dat de schuld compleet NIET in hun gelederen is neer te leggen.

 12. yellow thread street

  Ze gaan nu allemaal zielig lopen te doen, dit mag nooit meer gebeuren, maar wie is de volgende in de rij.
  Het is een gemiste kans dat Taghi niet direct tijdens zijn aanhouding omgelegd is, dit had veel leed voorkomen.
  Net als de schutter en alle mensen die er bij betrokken zijn, schiet ze maar af, de Vries had geen keuze en kreeg ook geen proces.

 13. Response

  Nu even rust tot aan de begrafenis. Daarna nog even pieken en dan is het bij de overheid weer als van ouds, glas, plas, was. No lessons learned. Weer doorgaan met wegkijken, pamperen en importeren.

 14. AidemediA

  Politiek den haag moet zich de ogen uit hun kop schamen. Niets doen aan de overlast van het import tuig, die later uitgroeien tot de m-maffia. En nu tranen met tuiten huilen. Deze regering, met de daarvoor verantwoordelijke partijen. En alle voorgaande regeringen van pinok, hebben kilo’s boter op hun hoofd. Bezuinigen en uitknijpen van politie, justitie en rechterlijke macht, plus het geven van fopstraffen is fataal geworden voor D. Wiersma en nu P.R. de Vries. Nu roepen deze figuren (weer) op, om de criminelen aan te pakken. Dan zou het logies zijn om zelf op te stappen want zij overtreden regelmatig zelf de wet. Trouwen met veel mensen erbij, schaatsen met Sven, Groningers de nek blijven omdraaien, de toeslagenaffaire, en wat er nog meer naar voren komt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.