Provincie Gelderland gaat belachelijke stikstofuitspraak niet handhaven: “Wij gaan niet handhaven”

Sinds de PAS-regeling de prullenbak is ingegaan moeten boeren speciale vergunningen aanvragen, maar de provincie Gelderland heeft helemaal geen zin om deze nieuwe stikstofafspraken te handhaven. Volgens de provincie zitten veel boeren al in het proces van legalisatie en gaan zij daarom de boeren niet nodeloos lastigvallen met controles. 

Doordat de PAS-regeling tot het verleden hoort moeten (boeren) bedrijven speciale vergunningen aanvragen om uitbreidingen bij hun bedrijf of erf te realiseren. De organisatie Mobilisation for Environment, die ook aan de wieg stond van het omverwerpen van de PAS-regeling, heeft de provincie verzocht om de nieuwe regels te handhaven. De provincie negeert echter dit verzoek.

Omroep Gelderland meldt dat Gedeputeerde Peter Drenth heeft laten weten hier weinig trek in te hebben. Veel boeren zitten in een overgangsfase en hebben vrij snel al het papierwerk op orde. De provincie voelt zich niet genoodzaakt om deze mensen extra lastig te vallen: “Deze bedrijven zitten in het traject van legalisatie en dan gaan wij niet handhaven.”

De LTO, een landbouworganisatie, is woedend op het handhavingsverzoek, en met terechte redenen. De boeren zijn buiten hun macht om de vergunningen kwijtgeraakt. Er is gewoon een overgangstraject en niemand zit te wachten op een nutteloze handhavingsheksenjacht: “Het gaat om bedrijven die buiten hun schuld geen passende vergunning hebben en die bij wet de toezegging hebben dat zij die alsnog voor uiterlijk eind 2024 krijgen.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is goed om te zien dat op regionaal bestuurlijk niveau er nog lieden zijn die niet compleet buigen voor de druk van klimaatclubjes. De boeren zijn al de dupe van heftige en plotselinge veranderingen in de regelgeving, gun ze op z’n minst een beetje ademruimte om alles voor te bereiden op die veranderingen. Terecht dan ook dat de provincie stelt dat het handhaven best even kan wachten, want het gaat om bedrijven die gewoon keurig bezig zijn met zich aan te passen, maar daar nog nét niet zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Emile Takma

  Verstandig, als de boeren maar vertrekken of ombouwen mogen ze best een paar jaar de tijd krijgen.

  1. ElGuapo

   Reageren om te irriteren?

   1. Jack Flash

    Lachen om die flapdrol is gezonder Elguapo.
    😊

    1. Rood

     @Jack: Het is allang mooi dat Willem never nooit serieus wordt genomen.

    2. ElGuapo

     Mee eens.

   2. Emile Takma

    Nee, ik vind het verstandig om met te boeren te onderhandelen over uitkoopregelingen. Elk normaal mens snapt dat de landbouw in Nederland flink moet krimpen. Dat hoeft niet met donder en geweld, als het maar gebeurt.

    1. Rood

     Aldus bloedzuiger en psychopaat Van Velenamen.

    2. usb3.0

     Nee tamil, wat jij hier doet is! zuigen en irriteren, jij hebt niets met boeren, jij hebt niets met Nederland, je bent ook een smerige hond die zijn eigen kots voor waar aanneemt.

   3. Rood

    “Reageren om te irriteren?”

    Juist en tevens correct. Psychopaat Van Velenamen kan, wil en doet niets anders.

    1. EmiIe Takma

     Ja, ik reageer vrijwel alleen om reacties uit te lokken.
     Bijna iedereen op DDS is voor het behoud van landbouw en veeteelt. Dus als zij voor zijn, ben ik tegen. Super irritant, ik weet het. Maar dit doe ik de afgelopen tien jaar al. Ik begin s’ ochtend rond 09:00 en om 01:00 log ik pas weer uit. Ik heb namelijk geen leven.

     1. Rood

      E m i I e

     2. ElGuapo

      Nee, ja….wat is het nu?
      Wel fijn dat je even de uitleg erbij geeft waarom het allemaal zo misgelopen is.

     3. Emile Takma

      Niks anders te doen EmiIe ?

     4. Harry Haller2

      Het is heel uitstekend dat EmiIle Takma deze verwarring zaait richting Emile Takma: deze laatste verdient de aandacht niet die hij met zij tr0l-activiteiten probeert te creeren.

     5. usb3.0

      Én EmiIe Takma heeft ook volkomen gelijk..

     6. Rood

      Ja EmiIe heeft het bij het juiste eind!

     7. Cootje

      Je mis je moeder om dat ze heeft uitgestoten , je bent autistischs en zit van vroeg tot laat op je zolderkamertje achter je pc , je bent een transgender eerste klas en profileerde je als man of als vrouw , irritant is nog een vriendelijke beschouwing , maar van mij mogen de boeren zegen vieren , terwijl ik als koopman wel in de tuinders handel , het altijd apart volk vond .moeilijk zaken mee te doen van nature achterdochtig altijd de gedachte als ze handel deden dat ze genaaid werden / wat meestal ook zo was / . Maar als je al 10 jaar je hand ophoud mag je van mij met de bootjes toerisme terug , mensen met een mening zonder inkomsten , mogen zich melden bij de slachterij gosschalk biologisch geslacht , want je hebt geen leven

     8. Cootje

      Ik ben er ingetrapt , maar de rotte vis is onze transgender op zijn zolderkamertje

     9. Emile Takma

      “Je mis je moeder om dat ze heeft uitgestoten , je bent autistischs ”

      En jij bent te dom om te poepen, Cootje.

     10. vlekkenoplosser

      ook al , kennelijk denkt de strónt vlé®k dat iedereen zijn gebrek heeft , domme jongen

      De strónt vlé®k is uitgescheten op DDS maar de decadente drol voelt zich nog steeds all that.

      wat een stakker

     11. right

      Takma@
      Mijn medeleven, schizofrenie is inderdaad een zware last!

    2. right

     Takma….
     Hahaha,je had zoeven vergeten om je alterego in te schakelen, je gaf jezelf antwoord ” takma reageert op takma” hahaha!
     Een zelfgesprek haha.
     Tja, het is nog relatief vroeg in de ochtend, haha

     1. right

      “Emile niks anders te doen”!
      Zegt Emile Takma tegen zichzelf, haha!
      Een schizofreen zelfgesprek haha!

     2. EmiIe Takma

      Het is inderdaad nog vroeg, Right.
      Ik zit al met smart te wachten op Van der Galien’s eerste artikel van vandaag.
      Daarna is het de hele dag op F5 drukken, want ik zal en moet als eerste op nieuwe artikelen reageren. 9 van de 10 keer heb ik niks nuttigs te melden, maar ik plaats dan een zuigende reactie waarop anderen geïrriteerd reageren.
      Ik lach me stuk.

  2. vlekkenoplosser

   super kwal , hoop dat de strónt vlé®k omkomt van de honger dan wel een vergiftigde tulpenbol opvreet

  3. Xyz1234

   Om te willen dat de boeren vertrekken moet je eerst geloven dat er een probleem is. Dat geloof is toegenomen onder de wereldvreemden door de oneindige propaganda die via vele kanalen wordt verspreid. Het zijn leugens die uit dezelfde woke koker komen als leugens omtrent klimaat (al meerdere keren is voorspeld en niet uitgekomen dat steden zoals New York onder water zouden lopen), leugens omtrent corona (zogenaamd een virus wat net zo gevaarlijk is als ebola), leugens omtrent migratie (alle migranten zijn zogenaamd vluchteling en de hoeveelheid mensen die in Nederland opgevangen kan worden zou onbeperkt zijn).

 2. Forlan

  Na de mooiste en grootste provincie nu ook de slimste. Lijkt me wijs, gaat nergens meer over!

  1. Jack Flash

   Nu de andere provincies nog.

 3. Ziut

  De boeren gaan het heel lang uithouden en zullen waarschijnlijk niet in aantal/omvang afnemen.

  Aangezien het gaat om kunstmatig aangepaste stikstofnormstellingen, zullen politiek en belangengroeperingen bijtijds tot de conclusie komen dat het een dwaalweg is waarop zij zich bevinden en tot zinnen komen.

  In EU-verband maakt het immers geen bal uit of de stikstof in Nederland of in Polen uitgestoten wordt – en dat is precies wat er gaat gebeuren: de uitgekochte Nederlandse boeren gaan met dezelfde emissie/uitstoot verder in Polen (Hongarije, Roemenie, you name it).

  1. Emile Takma

   De helft van de boeren heeft geen opvolger, dus er zal grote animo zijn voor uitkoopregelingen.
   De doelstelling rond stikstof zullen wel bereikt worden, maar dan is het wel van belang dat de vrijkomende landbouwgrond een andere bestemming krijgt. Daar zullen de regelingen dan wel op gericht moeten zijn.

   1. vlekkenoplosser

    weer gelúl wat zijn weerga niet kent. Meeste boeren bedrijven zijn familie bedrijven en willen graag door echter door het toekomst perspectief pakken ze hier de centjes en verdwijnen net over de grens in Duitsland met hun zak investeringsgeld.

    De stikstof uitstoot verplaatst maar dat is kennelijk geen probleem voor de kortzichtige decadente strónt vlé®k

    domme jongen die denkt dat stikstof blijft waar het uitgestoten wordt. De strónt vlé®k is aantoonbaar een kortzichtige idioot zoals ie keer op keer bewijst met zijn gewauwel

    1. EmiIe Takma

     Mijn gewauwel is slechts gebakken lucht. Maar ik strijk graag tegen de haren van de lezers en reageerders in.

     Natuurlijk weet ik ook wel dat er telkens opnieuw veel jongens, en tegenwoordig ook meisjes, opgeleid worden in de veelzijdige sector van het boerenbestaan. De land en tuinbouwscholen staan ook de volgende jaren weer op knappen.
     Dat ik van het boerenleven geen kaas heb gegeten moeten we verder maar voor lief nemen.

     1. Harry Haller2

      EmiIe Takma doet goed werk. Was zijn naam in een vorig leven soms Rene van der Grijp?

     2. EmiIe Takma

      Dankjewel Harry.
      Nee, ik ben, of was, niet Rene van der Grijp.
      Maar ik mag hopen dat hij ooit terugkeert. Een sterke reageerder.
      Helaas heeft mijn naamgenoot de sfeer zo verziekt, dat ik betwijfel of hij nog terug komt.

      Ik heb nooit een gebruikersnaam aangemaakt hiervoor, dit is mijn eerste. Ik was een lezer en geen reageerder.

     3. Emile Takma

      “ Mijn gewauwel is slechts gebakken lucht. ”

      Dat lijkt me ook.

     4. Emile Takma

     5. Harry Haller2

      “Helaas heeft mijn naamgenoot de sfeer zo verziekt, dat ik betwijfel of hij nog terug komt.”

      Ik denk dat het eerder het domme en kortzichtige bannen door de DDS redactie was: ze begrijpen nog steeds niet dat een aantal reaguurders te waardevol zijn om te bannen. Reaguurders die zorgen voor langlopende en zinvolle debatten, waardoor het aantal lezers en clickbaits sterk toeneemt – ze spoelen het door de plee en denken ‘morgen zijn er weer nieuwe’. Die stupiditeit en het totaal verkeerd beoordelen van de waarde en kwaliteit van die sterke reaguurders is stuitend en het grote manco van DDS.

     6. vlekkenoplosser

      mooi gesproken !

 4. LifeBuddy

  En Nog laten de boeren zich naaien door de gemeenten, die hun landbouwgrond voor een appel en een ei opkoopt en gelijk tegen Mega prijzen als woning bouwgrond doorverkopen aan sLinkse crimies .

  1. Jack Flash

   Van algemeen geld LB.

 5. HD

  Fijn, de burgeroorlog is aanstaande.

  1. Niet L niet R

   Ontstaan door 10 jaar regeren van Pinokkio Rutte!!!

 6. sonny

  Burgerlijke ongehoorzaamheid, rellen, dat is de manier waarop alle door klimaat/milieugekken getreiterde beroepsgroepen hun grieven moeten uiten!
  Heel Nederland lamleggen, immers het is een oorlog van zelfbehoud, iedereen moet in het verzet, zichtbaar en/of anoniem!
  Alle overheids besluitsvorming boycotten!
  Een soort van burgeroorlog ontketenen, er zijn geen andere mogelijkheden tot economisch zelfbehoud!

  1. Niet L niet R

   Er blijft niet anders over!!!!

 7. Niet L niet R

  Dat dit nog zittende kabinet faalt, is eens te meer duidelijk geworden, als de provincie niet gaat handhaven!
  Dit is gedwongen anarchie!

 8. Niet L niet R

  Hopelijk gaan meer provincies volgen, met steun van de hardwerkende doorsnee Nederlander!!

  1. ElGuapo

   Dat zou ik wel verwachten maar helaas valt het vaak tegen.

 9. J. Punt

  De organisatie Mobilisation for Environment… weer zo’n bleekneuzige, veganistische en linkse kneuzenclub waar de overheid zijn oren naar laat hangen. Alleen die naam al! Gelderlands bestuur stelt prio aan de eigen beroepsbevolking. Flauwekul uit de Randstad houden ze maar lekker in dat f@.ckin Amsterdam!

 10. Bes Tolen

  Stop de massa immigratie. Breng de politiek verantwoordelijken voor de rechter. Ook al heeft het daar geen succes.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.