PVV-leider Wilders gelooft niks van strijd kabinet tegen georganiseerde misdaad: “Maffia is de baas en Rutte een incompetente zwakkeling.”

Demissionair premier Mark Rutte heeft zojuist gezegd dat de strijd tegen georganiseerde misdaad er een is van de lange adem, maar Wilders gelooft hier helemaal niks van. Er is onder Rutte én Grapperhaus helemaal niks gebeurd, aldus de PVV-voorman. De georganiseerde misdaad heeft alleen maar méér voet aan de grond kunnen krijgen. Volgens Wilders is het overduidelijk dat Rutte een “incompetente zwakkeling” is. 

Het is nogal een flink verwijt van de PVV-leider jegens de demissionair premier, maar geef Wilders maar eens ongelijk. Oók de politievakbond in Nederland deelt de mening dat de ellende in ons land alleen maar is toegenomen, dat de narco-ellende is toegenomen en de mocro-maffia steeds invloedrijker is geworden.

De kritiek van Wilders richt zich vooral op het feit dat er sinds 2019, toen advocaat Derk Wiersum werd vermoord, niks is gebeurd. Rutte kan nu wel het land toespreken met de boodschap dat de strijd lang gaat duren maar dat Nederland zal gaan winnen, in werkelijkheid is er de afgelopen jaren niks gebeurd en is de situatie alleen maar verslechterd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Volgens de premier zijn er na de moord op Wiersum allerlei extra initiatieven genomen én ook zal dit thema bij de formatie weer worden besproken. Maar zoals PVV-politica Helder al eerder zei is het een schande dat tot op heden veiligheid nog géén thema was. Al jaren is men aan het bezuinigen op veiligheid, voorheen gaf men nog 1,8 procent van het nationaal inkomen uit aan veiligheid, nu is dat nog maar 1,3 procent. Rutte kan wel roepen dat ze de strijd tegen georganiseerde misdaad zijn aangegaan en dat de strijd er een is van een lange adem, maar kunnen we de strijd überhaupt wel voeren als we steeds minder geld besteden aan veiligheid? Volgens Wilders en zijn partij niet, dat laten de laatste twee jaren wel zien. Het kabinet uit stoere taal, maar er is nul positief resultaat geboekt. Er is alleen maar méér ellende gekomen vanuit de onderwereld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Jan Heyn

  Rutte is zelfs een schoothondje van de maffia. Vooral van de mocromaffia.
  Die gasten lachen zich krom om de haast niet bestaande pakkans in Nederland en als ze toevallig toch gepakt worden lachen ze nog harder om de ‘straffen’ die ze van de D66 ‘rechters’ krijgen.

  1. hans-e-pans

   Zware criminelen die naar andere landen zijn vertrokken moeten daar door de politie uit dat land met veel politievertoon worden aangehouden, omdat de politie het hier waarschijnlijk niet kan of mag.

 2. vlekkenoplosser

  “Maffia is de baas en Rutte een incompetente zwakkeling.”

  spijker – kop !
  Vanuit het gevang geef je gewoon moordopdrachten.

  rutte is slechts voor zichzelf bezig bij maffiabaasje klaas schwab ! build back better , anno 2030 zult u geen bezittingen meer hebben maar gelukkig zijn.

  h**ps://www.weforum.org/

  hele domme naïeve mensen blijven agenda 2030 ontkennen terwijl alles gewoon op schrift staat.

 3. Monty

  ”Wilders gelooft niks van strijd kabinet tegen georganiseerde misdaad”

  Zegt de man die d.m.v. een teken wedstrijd strijd levert tegen een religie/ideologie in plaats van tegen terroristen.

  Peter R de Vries leverde pas echt strijd tegen criminelen.
  Daar kan Wilders nog iets van leren.

  Opportunist.

  1. Emile Takma

   Dat wordt ook wel populisme genoemd. Met fatsoenlijk en professioneel bestuur heeft het niets te maken.

   1. vlekkenoplosser

    klopt het fatsoenlijke en professionele bestuur van cda en vvd zijn inmiddels bekent strónt vlé®k

    men gaat letterlijk over lijken om vervolgens de lijken te misbruiken voor eigen gewin. Inderdaad populisme en opportunisme zijn standaard gedragingen binnen het partijkartel strónt vlé®k

   2. Cootje

    Je bent een hele grote l.u l takema Nederland is gewoon een bananen republiek . Met Rutte aan het hoofd geworden door totale wanbeleid en bezuiniging is de rechts orde overgenomen door top criminelen die met 60/ 80 miljard euro de gehele bovenwereld op zij zet . 3 banken die witwassen en fraudes kunnen afhandelen zonder strafvervolging horen thuis in een bananen republiek , en Orban de maat nemen is een dwaalspoor creëren

    1. Niet L niet R

     Rutte en in zijn kielzog juffrouw Kaag brengt ons nog verder naar de afgrond!

     1. vlekkenoplosser

      toch zijn er hordes goed gelovigen die rutte zijn geheugenverlies voor lief nemen en de bekakte al kaq als alternatief zien !

      welterusten Nederland , neem een cursus arabisch

     2. Kees

      En vergeet Halsema niet!

     3. vlekkenoplosser

      liever wel, de gedachte aan die hork doet me braken !

   3. Cootje

    Fatsoenlijk bestuur is , het wetenschappelijke niveau in nederland zijn teksten laten aanpassen aan de bestuurders , fatsoenlijk bestuur is , 3 banken crimineel geld laten witwassen zonder individuele strafvervolging ,, criminelen zijn gewoon de baas in Nederland , een groente bedrijf wordt al jaren met handgranaten bedreigt , en vele bestuurders worden gechanteerd met hun gezin , fatsoenlijk is een premier die huilt met één oog tegen toeslagen slachtoffers , maar ze verder de kist in naait

   4. usb3.0

    “Populisme (van het Latijnse populus, “volk”) is een manier van politiek bedrijven, waarin de centrale tegenstelling die tussen “het volk” en “de elite” is, en waarbij de populist de kant van “het volk” kiest.”

  2. Cootje

   Als je 3 banken een boete geeft samen van 2000 euro zonder individuele strafvervolging is bananen republiek op zijn plaats .

  3. usb3.0

   voorlopig doet Willders meer dan monty en tamieltje, ipv hem te steunen steken ze hun harsesen nog verder in de dikke vette al dan niet, islamitische strönt

   1. Monty

    ”voorlopig doet Willders meer dan monty ”

    Wat doet Wilders dan?
    Hij wordt alleen maar boos en woest vanuit zijn veilige omgeving.

    Wat heeft hij nu voor gedenkwaardigs gedaan in zijn 15jarige strijd tegen de islam?

    Peter R de Vries heeft een behoorlijke staat van dienst.
    Hij durft het op te nemen tegen echte mensen.

    Wilders strijd alleen tegen een ideologie/religie en ook nog eens zonder succes.

    1. september

     Dat is allemaal waar en Wilders zijn strijd tegen de Islam zal voorlopig ook zonder succes. blijven

    2. usb3.0

     “Wat Wilders doet?”

     Wilders wordt al 20 jaar beveiligd in dit vrije land omdat Wilders kritisch is op de islam en de islam openlijk exposed.
     Het mooie monty is dat je aangeeft dat het een ideologie is en dat klopt, het is een satanische ideologie die bestaat uit meerdere componenten namelijk;

     1 – religieus (koran) de religieuze component is niet los verkrijgbaar..
     2 – justitieel (sharia, wetgeving)
     3 – militair (jihad)
     4 – economisch (uitlenen zonder rente)

     En als men niet begrijpt wat dit inhoudt want hier strijd Wilders immers tegen, 70% van de moslims die de islam aanhangen vinden de regels van de koran belangrijker dan de regels in dit land.
     73% van de moslims die de islam aanhangen vinden jihad strijders helden…

     Daar strijd Wilders tegen, het ergste is dat jullie dus liever de islam de hand boven het hoofd houden dan iemand te steunen die staat voor Nederland

     1. Monty

      ”Daar strijd Wilders’

      Nee usb3.000 Wilders strijd niet tegen moslims of mensen Wilders strijd alleen maar tegen de islam als geloof/ideologie .

      Deed hij dat maar eens tegen moslim extremisten strijden.
      Maar Wilders is er van overtuigd dat als de islam verboden wordt moslims opeens zullen verdwijnen.

      Maar om moslim extremisten aan te pakken moet je ze in de kiem smoren, verdelgen op eigen bodem voor ze hier kunnen komen.
      Maar dan moet je wel je defensie steunen om naar die oorden af te reizen en niet op defensie bezuinigen zoals Wilders deed met zijn gedoogsteun.

      1 miljard op defensie bezuinigd mede door Wilders.

     2. usb3.0

      Oh dus Wilders krijgt de schuld! nou komt de ware aard van monty boven.
      De islam is geen geloof maar een ideologie waarvan de religieuze slechts 1 component is.
      Verder probeer jij Wilders in de schoenen te schuiven waar leugenclown rutte en al zijn regeringen verantwoordelijk voor zijn de afgelopen 10 jaar..
      Naast het feit dat dichte grenzen een prio zijn voor Wilders is de rest nagenoeg tegen dit concept en jij lült wat over defensiebezuinigingen..
      Wilders wil bezuinigen op ontwikkelingshulp dat is veel beter en je stokpaardje defensiebezuinigingen is dan wel van 2010, das 11 jaar geleden.
      Wilders zegt gewoon waar het op staat en dat is dat leugenclown een incompetente zwakkeling is…

     3. usb3.0

      “Wilders strijd niet tegen moslims of mensen Wilders strijd alleen maar tegen de islam”

      Ik leg je overigens net uit waar Wilders Nederlanders voor wil beschermen en jij lült wat over bezuinigingen…
      Je begrijpt er werkelijk niets van natuurlijk..

     4. Monty

      ”Naast het feit dat dichte grenzen een prio zijn voor Wilders”hter

      Wilders wil de grenzen dicht om de islam niet ons land binnen te laten.

      Maar een geloof/ideologie kent geen grenzen.

      Waarom wil Wilders dan de grenzen dicht?
      Om moslims te weren, maar Wilders heeft niks tegen moslims beweert hij.
      Of zou hij net als Rutte liegen.

      Als Wilders echt wil strijden moet hij dat doen tegen moslim extremisten, die veroorzaken ellende.

      Maar dat is natuurlijk te moeilijk voor Wilders.
      Hij heeft natuurlijk een 2e agenda die hij moet volgen om zijn partijkas gevuld te houden.

      Wat voor mijlpalen in zijn strijd tegen de islam heeft Wilders nu de afgelopen 20 jaar bereikt?
      Waar gaat hij mee de geschiedenis in.
      Hoe kijkt het buitenland naar Wilders?

      Wilders weet zeker een stempel te drukken.

  4. Robert75

   Ja joh Wilders kan echt iets leren van Peter R De Vries. Daarom wordt die ook al meer dan 15 zwaar beveiligd. Geen mens is zo sterk als Wilders. Die krijgen ze niet klein. Jouw zie ik het in ieder geval niet volhouden. Jij hebt alleen maar een grote mond.

   1. Monty

    ”Geen mens is zo sterk als Wilders. ”

    Wilders strijd niet tegen mensen.

 4. maraton

  Wat een loos geschreeuw weer.
  Wilders mag blij zijn dat de Vries nooit zijn huis-souteneurtje in het vizier heeft gehad.
  Erg hypocriet Geert om krokodillentranen te huilen bij een van je belangrijkste criticus van je club, die bovendien bij de beroepsgroep hoort die jij als ‘Tuig van de richel’ hebt neergezet.

  1. vlekkenoplosser

   quote Wat een loos geschreeuw weer. end

   u heeft tenminste zelfkennis !

  2. usb3.0

   matratwan begrijpt het iig totaal niet das duidelijk..

  3. ikweetwatikwil

   t,Jee zeg . Die maraton . Wat een waanzin is jouw reactie. Ik mag P R de V ook niet , in mijn ogen een zelf verheerlijker een narcist.
   Maar dat neemt niet weg dat die aanslag op hem absoluut niet mag. Hoe is het mogelijk dat dát gebeurd in Nederland. Het gaat van kwaad tot erger.

   1. vlekkenoplosser

    het gaat van kwaad tot erger omdat mensen dit verheerlijken. Het was een kwal , een nare man enz . Allemaal kwalificaties welk de daad nooit kunnen rechtvaardigen.

    Zo zijn er ook mensen op dit forum die de dood van Fortuyn verheerlijken.
    Bijzonder minderwaardige mensen.

    De sfeer die men schept tegen bepaalde mensen omdat hun daden en/of woorden hun niet aanstaan is stuitend. We gaan er overigens gewoon mee door zie de sfeer die men rond Baudet en Wilders creëert .

    Het is dus niet de vraag of er nog een nieuwe liquidatie komt slechts wanneer.

  4. Cootje

   Doet er niets van af dat we een bananen republiek zijn , over 10 jaar mexio. aan de Noordzee , witwassen gesteund door de banken zit diep geworteld in Nederland en is gewoon structureel , en is gewoon in 10 jaar geëxplodeerd door de extreme bezuinigen Rutte . En criminelen hebben veel invloed en vertrouwen onder de burgerbevolking , een ieder eet een graantje mee , en in den haag kleden ze je uit ,wordt verschrikkelijk onderschat ,

   1. Niet L niet R

    Perfect verwoord, en zijn het lachertje geworden van de EU onderleiding van Pinokkio Rutte de grote leugenaar, of hij is ziek!

 5. Cootje

  Criminelen zijn met hun totale omzet 80 miljard euro de baas in Nederland , de politie is een padvinders club tegen over een gevaarlijk leger , heel veel mensen worden na gisteren de pineut en chantabel , want de bedreigingen zijn serieus en je kan door burgemeesters en zelfs de premier als een goede vent en collega worden benoemd , maar kwetsbare mensen kiezen toch voor hun eigen hachje , ondermijning is in Nederland normaal want er is geen handhaving en er is geen rechtsstaat

 6. Rieks

  Het wekelijkse schelduurtje van Wilders. Hij heeft inhoudelijk geen ongelijk maar bereikt hiermee niets, al jarenlang.

  1. vlekkenoplosser

   het domme stemvee volgt liever de wel bespraakte al kaq naar het vuurpeloton !

   wat een volk !

  2. usb3.0

   “Hij heeft inhoudelijk geen ongelijk maar bereikt hiermee niets”

   Dat is toch raar, Wilders heeft gelijk en niemand doet er wat aan en het Nederlandse ziet het aan…

 7. Niet L niet R

  Ik heb Nederland onder leiding van Pinokkio Rutte geen enkele verbeteringen gezien, bij de aanpak van zware en lichte criminele!
  Laat hij nu eens aantonen, met harde cijfers wat hij met zijn softe aanpak heeft bereikt!

 8. Kleurloze Politiek

  Klaas Bruinsma, Holeeder, en noem maar op aan zware jonges die jaren lang vastgoed magnaten
  Hebben afgeperst en een kopje kleiner gemaakt waren toch echt geen Marokkanen..

  Nou ik heb Geert toen nooit horen klagen

  1. usb3.0

   Rot toch op man, met je gezuig en ontkenning..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.