Racistische BIJ1-lijstduwer gooit olie op het vuur: ‘Ingeschakelde advocaten komen van wit bureau’

Het rommelt en het knettert bij de politieke partij BIJ1, nu de nummer twee op de lijst Quinsy Gario uit de partij is gezet. Dat feit alleen al was reden genoeg voor partijleden om ‘racisme’ te roepen, maar hun lijstduwer gaat nóg een stap verder. Het door het bestuur ingeschakelde advocatenbureau, die de kwestie moet onderzoeken, wordt door Anousha Nzume weggezet als ‘wit bureau’.

De vermeende schoonheden en wenselijkheden van tolerantie, diversiteit, ‘woke’, Black Lives Matter en al die andere zogenaamd progressieve ideologische stromingen, kunnen allemaal het raam uit. De partij die dit allemaal probeert te propageren vreet zichzelf op waar we bij staan.

Waarom weet niemand precies. Quinsy Gario heeft volgens het partijbestuur voor een ‘onveilige situatie‘ gezorgd voor anderen, meer informatie is er niet. En wat doet de BIJ1 achterban? Racisme roepen, want daar zijn ze voor getraind. Alleen jammer dat het niet werkt en nergens toe leidt.

Het BIJ1-bestuur heeft de gemoederen proberen te bedaren door een advocatenkantoor in te schakelen om de kwestie te onderzoeken. Maar helaas! Er is al racisme geroepen, dus de hele partij staat nu op scherp. Zo ook de lijstduwer, die zonder blikken of blozen het advocatenkantoor wegzet als ‘wit bureau’.

Ze heeft geen idee of dit ook daadwerkelijk het geval is, laat staan of het überhaupt uit hoort te maken. Gewoon roepen dat iets ‘wit’ is en dan hopen dat er iets mee gebeurt. Dat kantoor werkt volgens de lijstduwer “in opdracht van een bestuur waarvan de actieve leden weinig divers zijn”. Heel eng natuurlijk in een land als Nederland!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het partijbestuur heeft aangegeven dat er morgen tijdens een algemene ledenvergadering opheldering zal komen over de hele situatie, meldt De Telegraaf. Hopelijk is de vergadering ergens te volgen, want dan is nu een goed moment om popcorn in te slaan. Want als er zó weinig nodig is om te ontploffen, dan wordt het morgen al helemáál een feest.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Oepsie

  Koekoek! Hoe gefrustreerd kan een mens zijn, vraag je je wel eens af. Zo dus!

  1. Mr.blauw.sky

   Juist spekgrapje!

   1. Oepsie

    Pas maar op! Anders wordt je veranderd in Mr.Blauw.Oogje. Stumperd! Lieden die niets betekenen, horen hun venerische mondje dicht te houden.

    1. Mr.blauw.sky

     Tralalalala!

  2. JoopvdJoop

   87.000 plus stemmers zijn gefrustreerd.
   Wat een kansloze partij vol met idioten,nietsnutten en ander import.
   Bereiken niks alleen maar meer polarisatie.
   Maarja,zelfs in de TK moeten we meer inclusief zijn.🤮

  3. Klaus Schwab

   RACISME. Het is allemaal de schuld van Frans Timmermans. Alles is immers de schuld van Frans.😁

 2. HD

  Blanke advocaten zijn ingeschakeld, omdat blanke de zaken beter kunnen beoordelen.
  Niets mis mee.

 3. Beukman

  Er klopt volgens haar (Nzume) iets niet wanneer er in de partijtop ’mensen zijn met meerdere functies’. „Er gaat iets mis wanneer door een kleine groep van bovenaf wordt bepaald welke kennis wordt gedeeld en met wie.”

  Dat klinkt als FvD-toestanden. Ook bij Forum zie je hoe de beste baantjes aan de top worden bezet door de partij-elite, waarbij de meesten zelfs meerdere petten op hebben. Ook de partijtop van Forum is geneigd om informatie sterk te kanaliseren, wat veel onvrede veroorzaakt.

  Forum en Bij1 zijn amateurs, beginners. Waarbij gaan beide partijen stikken in de fouten die ze maken.

  1. Haagse invalshoek

   Toch vreemd dat forum de meeste leden heeft van alle partijen binnen Nederland, met daarbij een stijging van het aantal zetels. Vind ik niet heel amateuristisch klinken, maar eerder afgunstig vanuit jouw kant. Zoals wel vaker overigens.

   1. Beukman

    Ja het gaat echt fantastisch met Forum, Invalshoek. De partij splitst zich op tot atomair niveau, de kern is geslonken tot een klein groepje uit de oorspronkelijke elite die de partij gebruikt als baantjes- én salarisstapelmachine, de Leider is geradicaliseerd, beschouwt zichzelf als de Zonnekoning, en meent ook nog eens dat hij geroepen is om het land te dienen als MP, de Statuten zijn stiekem zo aangepast dat de leden geen moer meer over het Bestuur te zeggen hebben, en als je vraagt hoeveel leden Forum op het moment heeft, houdt men krampachtig de kaken op elkaar.
    Afgunst? Ik dacht het niet.

    1. Flengan

     Beukman, het proefkonijn.

  2. Abraham50

   Reflectie naar jezelf Beukman?

  3. Tom Bombadil

   Wat voor een kutleven moet jij wel niet hebben om constant de confrontatie met mensen op een website aan te gaan. Je zou je naam moeten veranderen naar skankhunt42.

 4. usb3.0

  Waar gaat het over?

 5. Klaus Schwab

  Ach een vrij nieuwe club. Dit hoort er dan gewoon bij.
  Het rommelt in ieder geval nog niet zo erg als bij die hele enge club van Thierry B.

  1. Mr.blauw.sky

   Yep, Daar zit geen woord Spaans bij ..

   1. usb3.0

    Klopt, Spaans is een andere taal, taalautist!

    1. Oepsie

     Niet reageren, op dat stuk parasitaire; “levensvorm”?

    2. Mr.blauw.sky

     USSB-tje is te dom om de Nederlandse taal met haar grote rijkdom aan uitdrukkingen en zegswijzen goed te kunnen volgen…

     Laat staan een buitenlandse taal ..

     1. usb3.0

      Tuurlijk bloeskei, bij jou houdt het op met jes en no

    3. ElGuapo

     Mensen zoals blueskyballs denken dat ze een gesprek naar een hoger niveau tillen door woorden te gebruiken waarbij het lijkt dat ze slim zijn.

     Dit zijn dus de mensen waarmee iemand wel een gesprek aangaat om vervolgens zo snel mogelijk ergens anders een normaal gesprek aan te gaan met iemand die wel normaal praat.

     De Nederlandse taal met haar grote rijkdom aan uitdrukkingen en zegswijzen waar blueskyballs het over heeft komt grotendeels uit andere landen.

     1. Abraham50

      Beukman gooit olie op het vuur: ‘Ingeschakelde advocaten komen van wit bureau’

     2. Abraham50

      Beukman?

     3. Flengan

      Beukman!

  2. Emile Takma

   Inderdaad.

   1. usb3.0

    Dat tamil hier spreekt moet uitgesloten worden, omdat tamil gefuckcineerd is mag hij niets meer zeggen…want alles wat hét zegt is ziekmakend

  3. Wally

   Hoort er gewoon bij.
   ‘Het advocatenkantoor is te wit’….
   Serieus? Dit ‘hoort er gewoon bij?’

 6. Xyz1234

  Prachtig. Hypocrisie komt altijd boven drijven. Zo ook bij k..partij Groen Links, die zich druk maakt over de naam ‘bikinilijn’ die de tramlijn naar het strand in Scheveningen heeft gekregen en dit seksistisch noemt, maar intussen wel in een motie zegt dat de rosse buurt in Den Haag toe is aan een flinke beurt. Prachtig!

 7. Wally

  Hebben die mensen nu ECHT niets anders te doen? Werken of zo?

  1. Vrijedenkert

   Het zeuren en zuigen van deze anarchisten wordt rijkelijk beloond met subsidies door overheden en diverse organisaties en dat is hun verdienmodel!

 8. tata

  Het inschakelen van een zwart bureau staat gelijk aan het laten keuren van eigen vlees door de slager die het verkoopt.

 9. sonny

  BIJ1 maakt deel uit van onze Tweede Kamer, dat is al een vreselijk gegeven!
  We leven in een verloederde wereld, het stemrecht moet iedereen met migratie achtergrond dan wel islamitische roots, ontnomen worden!
  Dat zijn namelijk mensen welke niet kunnen omgaan met ‘moraal’ en ‘fatsoen’.

 10. right

  SS heeft haar doel bereikt, het beoogde verdienmodel is bereikt!
  Een zetel in de Kamer, incusief de bijbehorende vergoedingen, die overigens zeer ruim zijn!
  Vergeet niet de wachtgeldregelingen, als reddingsboei!

 11. AS210854

  Altijd maar blijven profiteren van de witte mensen, omdat ze zelf niks voor elkaar krijgen.

 12. A-BBa

  Ik hoop echt dat Simons om welke reden ook uitvalt. Dan neemt Quinsy Gario haar plaats in in de Tweede Kamer. Dat wordt lachen, een nóg grotere idioot.

 13. A-BBa

  Waarom kan een ‘wit’ advocatenkantoor niet oordelen over een ruzie tussen twee ‘zwarte’ mensen?

 14. Lucky Luke

  Het blijkt maar weer duidelijk dat ze zich niet aan onze cultuur willen aanpassen, in de Nederlandse taal kennen we blanken, kleurlingen en negers, en geen witten en zwarten, luister naar het lied van David Bowie,”This is not America”.

 15. Lucky Luke

  Het is weer glashelder, die zwartj**kels weten niet eens het verschuil tussen wit en blank,
  ze accepteren de Nederlandse cultuur dus niet. Oprotten met dat volk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.