Recordaantal migranten per bootjes onderweg naar Engeland, regering Johnson wil hardere aanpak

Honderden immigranten meren dagelijks aan in Groot-Brittannië en het aantal neemt nog bijna dagelijks toe. De Britse regering van Boris Johnson is het helemaal zat en wil een hardere aanpak in werking stellen om de oncontroleerbare toestroom van mensen uit landen als Iran, Eritrea en Soedan een halt toe te roepen.

Om het vasteland van Groot-Brittannië te bereiken moeten de illegale oversteekbootjes heel wat kilometers afleggen. Vanuit het Franse Calais naar het Britse Dover gaat het om een oversteek van zo´n 33 kilometer.

De toename van het aantal bootjes zou mede de oorzaak zijn van de strengere controles op smokkelvrachtwagens richting Groot-Brittannië, maar het aantal migranten (veelal uit veilige landen) neemt de afgelopen tijd ook toe. Vaak gaat het hier om economische vluchtelingen die in Engeland of elders in Groot-Brittannië een beter leven willen opbouwen.

De regering van Boris Johnson is inmiddels helemaal klaar met de situatie die steeds lastiger valt te beheersen voor de Britten. Om de situatie te proberen te beheersen hebben de Britten 60 miljoen euro beschikbaar gesteld aan de Fransen, zodat de Franse kustwacht vaker kan patrouilleren.

Ook hoopt de regering van Johnson dat de strengere asielwetgeving van Priti Patel, de minister van Binnenlandse Zaken, effect zal hebben op de toestroom van de migranten. Patel kon deze wet naar eigen wensen modelleren, omdat Engeland niet langer is gebonden aan de Europese wetgeving.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Echtepleb

  Dus voor die 60 miljoen worden ze niet meer naar Engeland geduwd zoals in het verleden?

 2. usb3.0

  Ja das het mooie ze kunnen hun eigen koers, leuk woordgrapje, koers en bootjes, bepalen, dus hup terug die zooi ga je eigen land maar opbouwen

 3. AidemediA

  Hier had een zekere heer, AH, uit germany nog wat van kunnen leren. Die probeerde het met zwaar wapentuig, V1 raketten en wat al niet meer. Niet gelukt!
  Deze invasie is kennelijk niet te stoppen, ze komen met wankele bootjes. Vragen asiel aan. Vreten uit de staatsruif en ondermijnen op de lange termijn de Britse samenleving. Britten laat zien wie jullie zijn. Eruit gooien die gasten. Niet goedschiks dan maar kwaadschiks. Of huisvest ze in diepe dalen in gammele tentjes en laat de hevige regenval zijn werk maar doen.

 4. Emile Takma

  “Honderden immigranten meren dagelijks aan in Groot-Brittannië en het aantal neemt nog bijna dagelijks toe. ”

  En men dacht dit probleem opgelost te hebben met een Brexit.

  😃

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.