shutterstock 1778856992

Rutte en De Jonge richten zich tot mensen die door hun faalbeleid besmet zijn geraakt: blijf thuis na feest

Geen categoriejul 13 2021, 18:00
Demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge doen een "dringend verzoek" aan iedereen die vorige week geen anderhalve meter afstand heeft kunnen houden om thuis te blijven en zich te laten testen. Het verzoek geldt met name voor na "een feestje, evenement of bij het uitgaan".
Het is werkelijk stuitend om te zien hoe de beide heren met de situatie omgaan. Een week nadat de besmettingscijfers zijn geëxplodeerd komen ze opdraven met een "dringend verzoek" om thuis te blijven. Wat een zinloze exercitie is dat zeg!

"In het licht van de snelle stijging van het aantal besmettingen en de impact van de deltavariant, deden zij de dringende oproep dat iedereen die de afgelopen week (inclusief weekend) bij veel mensen in de buurt is geweest: thuis blijft; zo min mogelijk mensen ontmoet; en zich laat testen. Dat geldt met name voor situaties waar de anderhalve meter is losgelaten, zoals op een feestje, evenement of bij het uitgaan. Het testen kan bij de GGD, ook als je geen klachten hebt of al gevaccineerd bent. Mocht je twijfelen of dit voor jou geldt, dan geldt dit ook voor jou."

Al bijna anderhalf jaar lang worden we doodgegooid met coronamaatregelen en vooral de basisregels, maar kennelijk vonden ze het in dít geval nodig om nog maar eens te benadrukken dat het niet de bedoeling is dat je vrolijk anderen gaat lopen besmetten.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het enige lichtpuntje is wel dat het reces voor het kabinet niet doorgaat als het over de coronapandemie gaat. En in dit geval hebben ze de noodzaak daarvoor compleet aan zichzelf te danken. De betrokken ministers zullen in ieder geval nog steeds twee keer per week blijven overleggen en na afloop een korte toelichting aan de media geven. En ergens lijkt het erop dat ze zich in die periode nog wel een aantal keren zullen moeten gaan verontschuldigen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten