Schokkend maar niet heus: Verdachte De Vries-schutter Delano Geerman ‘is neef van kopstuk moordbende Taghi’

Je verwacht het niet! Of wel, natuurlijk. Want wat blijkt? De verdachte van de moordpoging op misdaadjournalist/mediapersoonlijkheid/voetbalmanager/raadsman Peter R. de Vries, Delano Geerman, blijkt de volle neef te zijn van Jaouad ‘Joey’ W. Jaouad is, niet schrikken, een kopstuk in een moordbende van Ridouan Taghi, de man van wie we allemaal denken dat hij het bevel heeft gegeven voor de liquidatie van De Vries.

De Telegraaf heeft contact gehad met mensen “uit de directe omgeving” van Delano Geerman, die ook wel bekend staat als de gefaalde loser-rapper Demper. Die hebben gezegd dat Jaouad en Geerman neven zijn. Gewapend met deze informatie is De Telegraaf vervolgens naar opsporingsmedewerkers gegaan… en die bevestigen de familiaire band. Logischerwijze wordt hier door de politie dan ook naar gekeken.

Jaoud is alles behalve een lieverdje. Hij stond centraal in een eerder onderzoek naar 26Koper, een moordebende van Taghi. In 2015 werd Jaouad W. opgepakt toen er een enorm wapenarsenaal werd gevonden in Nieuwegein, en omdat hij en zijn kornuiten liquidaties aan het voorbereiden waren. W. was de leider van de groep – of werd zo gezien door de politie omdat Taghi toen nog niet in beeld was wat betreft deze groepering. In hoger beroep werd W. veroordeeld tot 13 jaar cel.

Maar dat is niet alles. Oh nee. Er wordt door politie ook gekeken naar de betrokkenheid van W. bij andere, onopgeloste moorden, hoewel hij daar nog niet officieel van verdacht wordt – wat een juridische term is, en waaraan een persoon ook réchten kan ontlenen.

Er is dus een heel duidelijke band tussen 26koper en Geerman. Maar wacht, er is meer. Want de Poolse verdachte Kamil Egiert woont in Maurik… een plaatsje die ook een grote rol speelde in 26Koper. De moordgroep zette daar namelijk wagens neer die later voor moorden gebruikt konden worden. “De geprepareerde wagens stonden in garageboxen,” aldus De Telegraaf.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zo toevallig allemaal. Je zou bijna denken dat het één wel wat met het ander te maken móét hebben!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Monty

  ”een kopstuk in een moordbende van Ridouan Taghi”

  Dan is het toch nog een islamitische aanslag.

  1. Monty

   Maar uiteindelijk is natuurlijk Rutte de echte schuldige.
   Hij onderneemt niks tegen de marocmafia.

   1. Forlan

    Beste Monty,

    Ben jij op vrijdag altijd zo cynisch? Ik neem aan dat je alleen leeft want een beetje vrouw die lag allang bij de buurman in bed…

    1. september

     Helemaal mee eens

 2. Magyar

  Peter RRRR de Vries, die het altijd opnam voor dit soort ongedierte is in zijn eigen zwaard gevallen, ik heb er eigenlijk geheel geen medelijden mee.

  1. Branzino

   @Magyar
   “Peter RRRR de Vries, die het altijd opnam voor dit soort ongedierte”

   Kun je wat voorbeelden noemen, behalve Nadil B., die als overloper toch een bijzonder geval is? De Vries stond namelijk wel op de dodenlijst van Taghi, kreeg mot met Holleeder, achtervolgde Van der Sloot, loste wat moordzaken op waarmee hij in bepaalde kringen ook geen vrienden maakte.
   Ik heb sterk de indruk, dat je maar wat onzin uitkraamt, zonder er al te lang, hoogstens 3 seconden, over na te denken of het wel helemaal klopt.

   1. Magyar

    Is het Piet zeebaars niet bekend dat Peter RRRRR de Vries het nogal opnam voor het totaal mislukte multiculturele drama in de samenleving die de meerderheid der Nederlanders op hardhandige wijze door de strot is geduwd?

    Wel dit multiculturele drama is hem nu noodlottig geworden, gevalletje van ‘eigen schuld dikke bult’ zou ik zeggen…..

    1. Emile Takma

     Haller adviseerde gisteren de opponent om zich te douchen met Zyklon-B eb Magyar vindt de aanslag op Peter R. de Vries niet iets om medelijden mee te hebben.

     De morele verloedering op dit blog is schokkend. De redactie vindt het kennelijk prima.

     1. september

      Haller en Magyar die veranderen toch nooit.We blijven er alleen maar kennis van nemen.

     2. usb3.0

      setbember daarin tegen wordt alleen maar dommer das duidelijk..

     3. vlekkenoplosser

      quote De morele verloedering op dit blog is schokkend. De redactie vindt het kennelijk prima. end

      nee hoor, de verloedering staat gelijk aan de verloedering door de gehele maatschappij strónt vlé®k

      de verloedering die jij goedkeurt met massa migratie , kansloze gelukszoekers , oost europesche bendes , verkrachtingen door islamitische kanslozen , burchten van misdaad van we asielzoekercenta noemen , politici die geen actieve herinnering hebben enz enz

      de verloedering van de maatschappij gaat erg snel strónt vlé®k en gelet op jouw reacties kan jij je er prima in vinden hypocriet wezen. Je bent en je blijft de strónt vlé®k van DDS

     4. Jannes-46

      Tsja, de morele verloedering is inderdaad schokkend. De met pek besmette PRdV die ooit raadsman was van Holleeder en zich om den “journalistieke” brode had bevriend met Cor van Hout is zeer zeker een exponent van die morele verloedering. Nu wordt deze narcistische “deskundige” bijkans zalig verklaard door de media maar men gaat er gemakshalve helemaal aan voorbij dat juist PRdV een voorbeeld is van de vermenging van de onder- en bovenwereld. Lucratief was dat echter wel voor PRdV.

    2. Branzino

     @Magyar
     Ik had je niet zo goed begrepen, excuus. Je had het over De Vries die het zou hebben opgenomen voor “ongedierte” (dat zijn jouw woorden) en dat heb ik hem nooit zien doen. Dat hij het opneemt voor mensen die het moeilijk hebben hun weg te vinden in onze samenleving, met veel weerstand tegen hun aanwezigheid hier, pleit voor hem. Dat daar ook landgenoten van criminelen bij zitten, daar kan hij niets aan doen en dat telt gelukkig ook niet voor hem. Jij bent voor Nederland en de Nederlanders, terwijl daaronder zich ook tuig bevindt.
     Dat hij nu dit verwijt van jou krijgt is misselijkmakend. Ik ben geen fan van De Vries, maar prijs deze focus op minder bedeelden zeker wel.

     1. Magyar

      Als je misselijk wordt Piet zeebaars adviseer ik je even rustig onderuit te gaan zitten, een paar keer diep adem te halen en dan gaat het vast weer over, ook bij watjes zoals jij!

     2. Branzino

      Dank voor de tip. Maar wat ik verder nog kwijt wilde wordt automatisch niet geaccepteerd. En ik plaats alle reacties maar één keer. Jammer dus.

     3. Jannes-46

      Je islamitische vriendjes ga je toch geen ongedierte noemen als PRdV zijnde?

   2. Jannes-46

    PRdV is consigliere geweest van Holleeder en was dikke maatjes met Cor van Hout. Wie met pek omgaat wordt ermee besmet.

 3. Piet Klein

  Rutte over strijd tegen zware misdaad: ’Kwestie van maanden en jaren’. De reactie van Rutte is ontluisterend. Al jaren zien we de misdaad groeien in Nederland. Mocro moorden op klaarlichte dag, vergismoorden, bedreigde burgemeesters, neerschieten van een advocaat en nu het neerschieten van Peter R. de Vries etc. Peter R. de Vries die er niet voor schuwde om voorop te staan in het bestrijden van de criminaliteit. Wat bedoelt Rutte, we zijn bezig je moet maar afwachten, we kunnen het niet meer aan, we vinden het wel best, kennelijk lukt het niet. Is Rutte bang dat met een te prominente aanpak hem een zelfde lot zou kunnen treffen als Peter R. de Vries. De woorden van Rutte over de aanpak zijn ontluisterend. Kennelijk ligt zijn ambitie er niet of het boeit hem niet, of hij weet gewoon weg niet wat te doen. Deze woorden “een kwestie van maanden jaren” staan in schril contrast met zijn commentaar op Hongarije, een hoge toon, scherpe taal (met overigens nul resultaat). Deze aanslag op Peter R. de Vries zouden een wake up call moeten zijn waarbij we constateren dat er meer moet gebeuren. Weliswaar zet de politie regelmatig en ook zeker hier goede resultaten neer door hier de dader zo snel te pakken, maar er moet meer gebeuren. Het gaat totaal niet goed met de aanpak van de criminaliteit met de aanpak van de zware criminaliteit en dat lijkt niet te liggen aan de politie maar wel te liggen aan de politiek die dit onderwerp onvoldoende prioriteit geeft. Er is dringende behoefte aan een betere aanpak. Het aantal afrekenmoorden, de bedreigingen van burgemeesters en anderen, het vermoorden van een advocaat, de aanslag op Peter R. de Vries. We hebben een overheid nodig die de problemen oplost en niet slappe taal van Rutte. Nederland verdient beter.

  1. Cootje

   Geweldig juist verhaal , zal onze transgender wel anders over denken , er lopen ook nog 15000 veroordeelde los die meer dan 4 maanden gevangenisstraf hebben gekregen , er zijn 3 banken beboet tussen de 450/750 miljoen € boeten , geen ene individuele strafvervolging , en wat te denken wat deze uitvoeringen betekenen , een dode advocaat , een zwaar gewonde journalist .. Panorama en de Telegraaf met grof geweld bedreigt , handgranaten aan de deuren van particulieren . Je zal als bestuurder te horen krijgen dat je en leuk gezin hebt . De ondermijning en de verloedering is niet meer te stoppen , hoe wijken profiteren mee van spullen die van de wagen zijn af gevallen ,,hebben niets met Den Haag en houden deze evenwichten in stand , bananen republiek eerste klas , 10 jaar Rutte 10 jaar afbraak

  2. ikweetwatikwil

   Piet klein ,helemaal mee eens

  3. Emile Takma

   Heeft Piet Klein ook een idee van de manier waarop de georganiseerde misdaad in Nederland dient te worden aangepakt, anders dan wat de Overheid nu al doet?

   1. Magyar

    Hun organen eruit rukken gevolgd door een nekschot gaat het watje Kakma zeker te ver?

    1. Emile Takma

     Het is ook niet effectief. Het opleggen van de doodstraf zal de georganiseerde misdaad niet terugdringen.

     1. ElGuapo

      Dat zal het zeker wel.

     2. Emile Takma

      In de V.S. kunnen we waarnemen dat toename van de repressie en het opleggen van de doodstraf leidt tot meer georganiseerde misdaad.

     3. Magyar

      Nee dat gepamper van links ongedierte zeker wel?

     4. usb3.0

      “In de V.S. kunnen we waarnemen dat toename van de repressie en het opleggen van de doodstraf leidt tot meer georganiseerde misdaad.”

      Maar wij leven niet in de VS achterlijk imbeciel dat je bent, hieruit blijkt dat tamil geen idee waar hij het over heeft..

     5. Harry Haller2

      Iedere crimineel die opgeruimd wordt door de doodstraf is een hoe*raatje waard. Strenger straffen helpt gegarandeerd, daar doen de ‘aangepaste’ en ‘opgefleurde’ statistieken van gesjeesde sociologen niets aan af.

      Afknallen en opsluiten: daar wordt de maatschappij wis en zeker veiliger van. Iedere crimineel die van straat wordt gehaald -dood of levend- betekent meer veiligheid voor alle mensen van goede wil. Zero tolerance!

     6. ElGuapo

      Met een tik op de hand en andere flut straffen zal er nooit veel veranderen. Afschrikken met keiharde straffen zal veel meer effect hebben.

   2. Michael M

    Piet Klein, helemaal eens. 100%

 4. Aborifa

  De verdachten moeten, als ze schuldig zijn, natuurlijk streng worden gestraft.
  Maar het zijn sukkels die gebruikt worden door de echte gangsters.
  Maak er dus geen verbale lynchpartij van. Dat is nogal primitief.

 5. Michael M

  Dat ga ik je vertellen Emile Takma de persoon achter deze Nicknaam. Als dit soort aanslagen voorkomen in the United States of Cuba, of Iran, dan krijg je levenslang en kom je nooit meer de gevangenis uit tenzij ze het je geven. Ten tweede kunnen ze je de doodstraf geven en NEE, de overheid doet niet voldoende om de wet, Strafrecht en Strafvervolging en vordering wet harder te maken. Wij Nederland hebben hele lieve schattige Rechters, een schattig rechtssysteem en hele lieve advocaten die deze zware jongens moeten verdedigen. Wij hebben geen gevangenissen, dat noemen wij hier Hotels. In Iran dat zijn pas echte gevangenissen. En omdat het zo makkelijk gaat in Nederland hebben heel veel zware jongens wereldwijd dit ook door en willen dolgraag in Nederland berecht worden dan waar ook elders te wereld. Ben je al wat wijzer geworden?

 6. 56RdK

  “Je verwacht het niet ….”
  ‘Forse’ straffen in 2015 opgelegd: 14 tot 15 jaar, kom je uit op 2029 c.q. 2030.

  We zitten nu in 2021, zes jaar later en onder andere die Jaouad ‘Joey’ W. kan dus gewoon telefonisch een moordaanslag regelen.
  Is hij dan al vrij man of zit hij nog in het gevangenenhotel? … “Je verwacht het niet ….”

  De familie van die schutter w i s t dat hij € 150.000,00 zou krijgen na zijn daad, maar zij zwegen als het graf … “Je verwacht het niet ….”

 7. John2003

  Wegkijken door deugend Nederland wordt langzamerhand lastig als je de kleur/herkomst van 100% van deze kansenparels ziet.
  Zelfs de “Volkskrant” publiceert vandaag niet mis te verstane afbeeldingen van de lekkertjes rondom de moord op Derk Wiersum.
  Die open grenzen … hoe verzin je het.

 8. Freba

  In dit land geeft men liever 10.000.000.000 euri’s per jaar uit aan Defensie voor een niet bestaande vijand. Want wie wil NL nou hebben? Overvolle wegen, geen huis te koop, slechte – verschrikkelijk dure- zorg. Omgeven door Rovers die de pensioenpotten leegroven. Of bent U, als dit lezende AOW-er, al geindexeerd? Aanstaande jaren 7000/10.000 politiemensen met pensioen. Midden 70-tiger jaren werden buitenlandse criminelen met een vuurwapen getrakteerd op een boete van 500 gulden en dringend verzocht het land te verlaten. Grijnzend de deur uit natuurlijk. Zo ook de honderden Zuid-Amerikaanse zakkenrollers die via Spanje naar Zweden een groot spoor van ellende trokken. Ooit een lezing gehad van een Hoofdofficier van Justitie, die had een prachtig verhaal over hoe te straffen. Maatwerk, enkelbandje en meer gezwets. Na afloop aan de bar en 5 borrels zei hij dat hij geen idee waar hij die “gasten” zou moeten laten. NL=Kruidenierslandje. Jammer dat “we” geen Galeien meer hebben. Prima milieuvriendelijke oplossing voor de scheepvaart. Drie jaartjes roeien werkt heel genezend. En bovenal: “GA GVD DIE DOPEHANDEL NOU EENS VRIJGEVEN………

  1. Harry Haller2

   Mooi relaas Freba.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.