Thierry Baudet (FVD) en Caroline van der Plas (BBB) in de clinch met elkaar op Twitter: ‘Controlled opposition’

Op Twitter zijn Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet en BoerBurgerBeweging-voorvrouw Caroline van der Plas met elkaar in debat gegaan over waar beide partijen nou eigenlijk voor staan. Van der Plas begon de Twitterstrijd door een kritische video nodeloos te retweeten van een ‘boerenleider’ die boos was op de FVD-leider. Die was gisteren at onorthodox geweest en had sprekers van partijen als CDA en VVD volgens hem niet met genoeg respect behandeld.

Toen hij gevraagd werd of hij vindt dat FVD meer doet voor boeren dan BBB antwoordde Baudet. “BBB is wat we noemen ‘mainstream rechts’ ofwel controlled opposition. De partij accepteert – net de Judas Alliantie en Groep-Viagra – de EU, het EVRM, de energietransitie, stikstof-als-probleem, de ‘coronacrisis,” voortgaande immigratie, etc., maar wil een beetje bijschaven.”

Van der Plas reageerde daar op haar beurt op door te stellen dat BBB tegen de stikstofwet is, en dat ze willen dat de EU teruggebracht wordt naar het kleinere front dat het ooit was.

De kritiek van Baudet kwam nadat Van der Plas FVD meerdere keren bekritiseerd had, zowel in de Tweede Kamer als daarbuiten.

Op Twitter zijn er veel gebruikers die beide leiders oproepen de strijd tegen elkaar te staken, en in plaats daarvan samen op te trekken tegen “het partijkartel.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. EvertB

  Baudet beschouwt de zetel die Van der Plas bezet houdt als een onderdeel van “het partijkartel” of als een afgeleide daarvan. We zullen vaker fitties tussen deze twee meemaken.

  1. Beukman

   Het zal Van der Plas geen windeieren leggen, zulke fitties met de mini-Trump. Het lijkt me duidelijk aan wiens kant de sympathie van de meeste boeren ligt. Thierry kan maar beter op zoek gaan naar een nieuwe doelgroep.

   1. EvertB

    Dat vind ik ook.

    Het huidige aantal boerenbedrijven bedraagt circa 50 duizend. Als alle boerenfamilies hun stem uitbrengen zal dat ongeveer vijf à zes zetels opleveren – ervan uitgaande dat één Kamerzetel ongeveer overeenkomt met zo’n 60 duizend geldig uitgebrachte stemmen.

    1. Beukman

     Denk daarnaast nog aan alle niet-boeren die Caroline een sympathieke anti-establishment-figuur vinden, nog niet besmet door het kartel.

     Baudet is dat inmiddels wél. Die is zijn authenticiteit inmiddels wel kwijt. De kiezers willen iets nieuws, op dat grachtengordelelitepikkie zijn ze inmiddels wel uitgekeken.

 2. Beukman

  twitter.com/agractie/status/1412855823445987330

  Krijgt Thierry eens een koekje van eigen deeg, wordt ie geframed als de elite. Deze boer zegt het helder: Baudet zit na zijn bezoekje weer lekker in de grachtengordel aan zijn sherry te nippen, terwijl hij, de boer, nog hard aan het werk is.

  Verder het terechte verwijt dat mini-Trump niet het fatsoen had om zich even voor te stellen, maar in plaats daarvan meteen in een hoogwerker klom om daar, boven het podium zwevend, alle aandacht op te eisen. Zoals men op twitter concludeert:

  Baudet was daar niet voor de boeren, Baudet was daar voor Baudet….

  Thierry is niet authentiek, het is allemaal show. Een beetje boer prikt daar met zijn hooivork dwars doorheen.

 3. Emile Takma

  Hendrika is niet bijzonder slim door in te haken op de provocaties van Baudet. Deze gedrogeerde narcist is in rap tempo bezig zichzelf op te branden.

  Wel leuk dat rechtspopulisten elkaar gaan bestrijden.

  1. Rood

   FTO psychopaat!

  2. usb3.0

   ja tamil wordt bang van types als Caroline

  3. Beukman

   Het leuke aan Hendrika is dat ze echt een newby is die de ongeschreven regels van het spel nog niet beheerst. Ik denk dat ze steeds beter in staat wordt om Thierry de oren te wassen.

   Bijzonder trouwens dat jouw vaste trоl Rood het deze keer met je eens is.

   1. Rood

    Zuigen Bukman

    1. Beukman

     Dank je Rood, maar ik ben al voorzien.

     1. Emile Takma

      😎

     2. Rood

      Aldus Bukman en zijn psychopathische rugridder.

     3. vlekkenoplosser

      bukhol het zuigertje van dds , hij is al voorzien de tról , klopt de miesgasser heeft dds

 4. Monty

  Bij wie voelen de boeren zich meer thuis?
  ( ) Thierry Baudet
  ( ) Caroline Van der Plas

  1. Brenda Welsh

   Bij Caroline vind ik. Naar klare taal wordt het meest geluisterd. Die abnormale wooŕdspelletjes en taallessen horen in de kamer niet thuis. De acteur Thierry vermoeit de kamer met zijn gezeever.

  2. september

   Ik denk ook bij Caroline die woont ook op het platteland en zeker niet bij Baudet

  3. EvertB

   De boeren voelen zich meer thuis bij Van der Plas en de Ezel bij de boeren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.