Universiteiten en hogescholen willen hoe dan ook weer helemaal open

Nederlandse universiteiten en hogescholen willen vanaf september hun deuren weer volledig openen. Geen anderhalve meter afstand meer en gewoon fysieke lessen, ook al grijpt de deltavariant nog steeds om zich heen.

Op 13 augustus maakt het kabinet de beslissing over eventuele nieuwe versoepelingen. Waar dat tegenwoordig van afhangt (aantal besmettingen of ziekenhuisopnames) is volstrekt onbekend. Maar dat maakt de universiteiten en hogescholen allemaal niets uit! Die moeten en zullen koste wat het kost opengaan aankomend collegejaar.

De onderwijsinstellingen zetten het demissionaire kabinet eigenlijk een beetje voor het blok. Als Rutte en De Jonge straks namelijk besluiten dat universiteiten en hogescholen weer fysiek onderwijs mogen geven én de basisregels los mogen laten, dan gaat iedereen zich afvragen waarom dat wél kan, maar meerdaagse festivals niet. Daar was immers het besmettingsrisico te groot voor.

De onderwijsinstellingen beroepen zich op de stijgende vaccinatiegraad, die op dit moment 60 procent is maar over een maand mogelijk 80 procent zou kunnen bereiken. En dan is er volgens de instellingen ‘sprake van voldoende bescherming’. Het is echter maar de vraag of dat zo is, want volledig gevaccineerden kunnen het virus nog steeds overdragen, en kans op ernstige klachten hebben jongeren toch al bijna niet.

En zelfs als het kabinet hier gewoon in meegaat, lopen de onderwijsinstellingen het risico dat ze hun studenten zullen moeten onderwerpen aan meerdere testen per week. Je hebt immers meer kans om het virus in een klaslokaal op te lopen dan op een meerdaags festival. Als we ervan uitgaan dat studenten dagelijks fysiek les krijgen tenminste.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De onderwijsinstellingen lijken in dit geval vooral hún eisen kenbaar te willen maken, zonder echt oog te hebben voor de bredere context. ‘Gewoon vragen kan altijd’, lijkt daar de gedachtegang te zijn. En het is te hopen dat de situatie het tegen die tijd toelaat, maar we hebben de afgelopen tijd gezien hoe snel dat kan veranderen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Spoetnick

  Universiteiten en hogescholen willen hoe dan ook weer helemaal open
  Indoctrinatie stagneert.

 2. Xyz1234

  Wanneer zou iemand eens de vraag durven stellen wat deze Deltavariant precies is, hoe hij verschilt van het origineel, hoe hij door een test kan worden onderscheiden van andere varianten en vooral waar het bewijs daarvoor is? En dan met name bewijs in de vorm van onderzoek middels een elektronenmicroscoop in plaats van computermodellen. Ik ben bijzonder benieuwd naar het antwoord.

  1. Jack Flash

   Dat antwoord krijg je niet Xyz1234.
   Het credo is namelijk angstzaaien.
   Daar gaat het om.

  2. Emile Takma

   Vind je googelen moeilijk?

   ht*ps://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/virus/varianten

   1. ElGuapo

    “Vind je googelen moeilijk?”

    Als dat zo is vraag niet om uitleg aan de zolderkamerimam die bergpijpt…vergrijpt…bergrijpt..daar echt helemaal niks van.

    1. Emile Takma

     Gapo heeft een paar avondmutsjes genomen en daarom is er geen touw meer aan vast te knopen.

     Wel geestig.

     😎

     1. vlekkenoplosser

      spiegel reflectie strónt vlé®k

      😎

     2. vlekkenoplosser

      spiegel reflectie strónt vlé®k

      😎

    2. Brenda Welsh

     Kijk hier eens naar @ElGuapo, uw ontwikkelt een probleem voor uzelf: Echolalie

     Sommige kinderen laten echolalie zien. Ze herhalen letterlijk woorden of (delen) van zinnen van personen. Op deze manier geven ze wel een antwoord op vragen, zonder dat ze weten wat het nou precies betekent. Hierdoor kunnen ze overschat worden. Voor leerkrachten/ouders is het dus belangrijk om in de gaten te houden of het kind daadwerkelijk alles begrepen heeft. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een c o n t r o l e vraag te stellen.

     1. ElGuapo

      Brenda, Brenda, Brenda…
      Waggel maar weer terug naar de keuken. Morgen las ik je ketting weer vast.

     2. Emile Takma

      Morgen heeft Gapo zijn roes weer uitgeslapen en komt hij weer tróllen.

     3. ElGuapo

      In September onder de blauwe sky gebruikte schlemiel samen met Brenda een komkummer.

     4. Joko

      Echolalie is vooral voorbehouden aan de volgelingen uit de linkse kerk. Vanaf de regenboogkansel wordt onzin gepredigt dat door massabeinvloeding tot een ware groepsecholalie uitgroeit. Mevrouw Takma weet wel hoe zoiets werkt.

   2. vlekkenoplosser

    met lege ziekenhuizen strónt vlé®k

    gewauwel strónt vlé®k, angstzaaien en een nieuwe wereld orde uitdragen strónt vlé®k

    het aantal covid doden staat nu gelijk aan het aantal influenza doden in 2018 strónt vlé®k

    je ziekelijke angst zaaien en vaccinatie fascisme is een achter hoede gevecht strónt vlé®k. Het wordt steeds duidelijker dat corona een hoax is domme jongen.

    1. Emile Takma

     Poepclown ziet ook dat we door vaccinatie Corona onder de knie krijgen. Er liggen nog wel covid-patiënten in de ziekenhuizen, en dat aantal loopt ook iets op, maar we hebben het ergste waarschijnlijk wel gehad.

     Poepclown liet zich niet vaccineren, dat is zowel dom als asociaal maar misschien blijft hij binnen.

     1. Flengan

      Het domme proefkonijn borrelt op.

    2. Gebande_5

     het aantal covid doden staat per 27 juli 2021 gelijk aan het aantal influenza doden in heel 2018 strónt vlé®k

     Correct.

   3. Flengan

    Tot zover het domme proefkonijn. Morgen meer van de lachwekkende forumclown.

  3. Gebande_5

   DDS lijkt mij het aangewezen forum om deze vraag te stellen en deskundig beantwoorden te krijgen.

   1. ElGuapo

    Coming soon in theaters near you!!

    The Banned 6

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.