Verenigd Koninkrijk schrapt coronamaatregelen op 19 juli: ‘We moeten nu eenmaal leren leven met dit virus’

Het Verenigd Koninkrijk gaat per 19 juli terug naar normaal en heft praktisch alle coronamaatregelen op. Dat zegt de Britse minister van Volksgezondheid tegenover het parlement. Ook voegde hij daaraan toe: ‘Er zal nooit een perfect moment zijn om deze stap te zetten omdat we het virus niet kunnen uitroeien. Of we het nou leuk vinden of niet, het virus gaat niet weg.’

Waar Nederland al in de kramp schiet vanwege het snel oplopende aantal besmettingen, zijn ze in het Verenigd Koninkrijk beduidend minder bang voor het coronavirus. De Britse regering heeft duidelijk meer vertrouwen in de coronavaccins en meent dat volgende week één van de betere momenten is om de maatregelen los te laten.

‘Aan zij die zich afvragen waarom we deze stappen nu gaan zetten’, zo begon de Britse minister van Volksgezondheid Sajid Javid, ‘als we het nu niet doen, wanneer dan wel?’ Hij lichtte zijn besluit toe door te zeggen dat het juist nu beter is om de maatregelen te schrappen, aangezien het virus in de winter juist een voordeel heeft. In die periode laait het namelijk telkens weer op.

Vanaf 19 juli is het in het Verenigd Koninkrijk niet langer verplicht om binnen een mondmasker te dragen, wordt de 1-meter regel geschrapt en zal er geen limiet meer zijn voor het aantal gasten dat je mag ontvangen, meldt de BBC. Nachtclubs, discotheken en festivals zullen ook weer volledig open mogen. Wel wordt ze nog aangeraden om gebruik te maken van de Britse equivalent van het Testen voor Toegang-systeem, maar dit zou alleen gelden voor ‘hoog risicogebied’.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De Britse regering verwacht wel degelijk een stijging in het aantal ziekenhuisopnamen na het loslaten van de maatregelen, maar ze verwachten ook dat dit behapbaar blijft. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat ze de quarantainemaatregel tot zeker 16 augustus intact houden: mensen die positief getest zijn moeten in zelf-isolatie.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Cootje

  En we wensen de engelse een prettige vakantie in zuid Europa veel alcohol en lal feestjes misschien nog met een verdwaalde Nederlander want wij staan op rood dan kunnen na de 5 de golf in september , in november de 6 de golf waarnemen , die is om de sociale omgang en verdraagzaamheid in Europa te kunnen polsen , kost de Engelse in ieder geval geen geld , want zij zijn net op tijd weg bij dat corrupte zooitje .

 2. Emile Takma

  “Waar Nederland al in de kramp schiet vanwege het snel oplopende aantal besmettingen, zijn ze in het Verenigd Koninkrijk beduidend minder bang voor het coronavirus.”

  Wout is er een beetje vaag over, maar meent hij dat we in Nederland ook alle maatregelen moeten opheffen?

  1. usb3.0

   Wout zit structureel onder tamil’s huid

   1. Cootje

    Niet in zijn reed , dat heeft hij ook graag

    1. Cootje

     Normaal herstelt hij de taalfoutjes van de d naar de t.

  2. Rood

   Aldus reetkever Van Velenamen

  3. Cootje

   Gelukkig gaat het ook goed in Spanje en Frankrijk , we zijn volgens een hoop idioten gelukkig met een Europa dus dan moet de Corona wel samen gedeeld worden , ECB maakt het monopolie geld wel in orden

  4. vlekkenoplosser

   uiteraard strónt vlé®k , geen enkele maatregel is effectief domme jongen

  5. Mistgabel

   h*tps://www.hetnieuwsmaardananders.nl/hnmda/geen-invloed-van-de-deltavariant-in-amerikaanse-staten-met-lage-vaccinatiegraad/

   1. vlekkenoplosser

    geweldige grafiek en het bewijs dat alle maatregelen pure onzin zijn !
    Leuk om te zien dat alle staten dezelfde lijn volgen

  6. Antihedo

   “Wout is er een beetje vaag over, maar meent hij dat we in Nederland ook alle maatregelen moeten opheffen?”

   Volgens mij niet. Volgens mij vinden ze op deze site dat de laatste versoepelingen te vroeg kwamen.

 3. Beukman

  Merkwaardig dat hierboven niet de uiterst belangrijke argumentatie van Javid wordt gegeven om de boel te versoepelen: het feit dat tegen 19 juli inmiddels genoeg mensen zullen zijn geprikt.
  Zoals Javid zegt:

  We delayed step 4 by four weeks so that we could build our vaccine wall even higher, and we believe this wall means that we can withstand a summer wave.

  Het is even afwachten hoe veel wappies er op 19 juli nog over zijn, want mede daarvan hangt het succes van de versoepelingen af.

  1. Rood

   Zuigen Bukman, jij kunt dat.

  2. Cootje

   In Nederland hebben we weer top shows met top virologen en top huilie huilie ondernemers Rutte heeft de verkiezingen gewonnen , maar Corona zet hem weer op zijn plaats en het leuke zijn trouwe achterban wordt het hardste getroffen moet beloond worden zoveel vertrouwen

   1. Beukman

    top huilie huilie ondernemers Rutte heeft de verkiezingen gewonnen

    Wat een baal onzin weer van onze cisgender. Totaal off topic ook. Het gaat immers om het feit dat ze in UK de teugerls gaan vieren op 19 juli omdat er tegen die tijd voldoende mensen zullen zijn gevaccineerd.

    1. vlekkenoplosser

     onzin bukhol !

     1. Beukman

      Uit je gebrek aan argumenten blijkt wederom dat je het geheel met me eens bent, Rennie.
      Prima, maar waarom zo ingewikkeld doen? Ik eet je echt niet op als je het gewoon rechtstreeks zegt.

     2. vlekkenoplosser

      onzin bukhol !

  3. vlekkenoplosser

   daar is zuighol ook weer met een baal onzin !

   Blij dat er voldoende mensen gevaccineerd zijn kunnen we stoppen met zeiken tegen de ongevaccineerde bukhol

   Zal tijd worden dat die achterlijke niet werkende fascistische regeltjes verdwijnen. erst zien dan geloven

   1. Beukman

    Blij dat er voldoende mensen gevaccineerd zijn

    Nog niet helemaal vetvlek, maar het gaat langzaam die kant op. Net als in UK, want zoals minister Javid zegt, die zei dat er tot 19 juli nog flink moet worden doorgeprikt:

    We delayed step 4 by four weeks so that we could build our vaccine wall even higher, and we believe this wall means that we can withstand a summer wave.

    1. vlekkenoplosser

     onzin bukhol

  4. Emile Takma

   “Het is even afwachten hoe veel wappies er op 19 juli nog over zijn, want mede daarvan hangt het succes van de versoepelingen af.”

   Het is te hopen dat alle wappies de komende tijd immuniteit opbouwen door een Corona-besmetting. Dat is voor wappies geen enkel probleem want Corona is immer een hoax dan wel een onschuldig wintergriepje.

   1. usb3.0

    De wappies, als je het echte nieuws volgt, krijgen steeds weer gelijk..

    1. Beukman

     Misschien wordt het tijd om op te biechten, beste USB, dat ook jij je gewoon hebt laten vaccineren zoals ieder weldenkend mens. Wij weten het en wij zullen het openbaren als het moment daar is.

     1. vlekkenoplosser

      onzin bukhol !

     2. Antihedo

      Hoe kan onze detergent weten dat de universele seriële bus niet gevaccineerd is? Zijn jullie h0lmaatjes?

     3. Beukman

      Ik ken mijn pappenheimers, anti.

     4. Emile Takma

      Ook Poeperd heeft zich laten vaccineren. Het is een bange man.

   2. RvdBe

    Onschuldige wintergriepjes bestaan niet, of noem jij de 9500 doden van de griepgolf in 2018 een onschuldig wintergriepje?

    1. usb3.0

     Tamil meent van wel, tamil beschuldigd mensen er ook steeds van

     1. Emile Takma

      beschuldigt

    2. vlekkenoplosser

     beschuldigd domme jongen

     1. Antihedo

      beschuldigt nog dommere jongen

      Ik beschuldig
      jij beschuldigt
      hij beschuldigt

      Hij heeft beschuldigd

   3. leukeditter

    dat blijkt wel he eikel..ga eens ff de uitzending van jensen bekijken en spoel dan es ff een eindje door en je ziet daar een aantal werelleiders praten en het bewijs is er: nieuwe wereldorde , en die baas van de who zegt: denk maar niet dat een vaccin het einde betekent van de pandemie en een terugkeer naar het oude normaal komt NOOIT MEER. je kan een hekel hebben aan jensen maar wat daar gezegt wordt is misselijkmakend en zeer beangstigend. als het volk hier niet in verweer komt is het gedaan met de vrijheid

    1. vlekkenoplosser

     niet enkel Jensen heeft dit laten zien. De fragmenten zijn op veel meer sites te zien maar de media zwijgt .

     Sterker nog , de fragmenten worden continu verwijderd !

     1. usb3.0

      Precies Vlekkenoplosser, maarrrr dat wil men niet horen of lezen natuurlijk

     2. vlekkenoplosser

      zie hier , h**ps://www.bitchute.com/embed/cHMwZURVEQMs/?feature=oembed#?secret=3Qc7oRjMLX

      Je mag vinden van het filmpje wat je wilt maar de sprekers zijn toch echt allemaal echt zo ook de de lijn van de bv’s !

      Geen speld tussen te krijgen !

      Behalve het standaard gezeur over de host van het filmpje dan. Een soort taal nazi techniek. De afleiding zoeken

   4. vlekkenoplosser

    de strónt vlé®k blijft maar roeptoeteren over onschuldige wintergriepjes terwijl die niet bestaan. Immers aan griep ook wel bekent als influenza gaan jaarlijks duizenden mensen dood ! de strónt vlé®k weet niet beter zullen we maar zeggen

    fake news brengen is een hobby van de strónt vlé®k

  5. september

   Je hebt gelijk en wat voor onzin die Vlekkenwasser ook zegt,niks van aantrekken,gewoon hier doorgaan

   1. vlekkenoplosser

    doorgaan , vooral doorgaan vrij naar Berrie Stevens

    bukken september

    1. Tepelkloofje

     “Vooral doorgaan” was toch Jacques d’Ancona?

     1. vlekkenoplosser

      ik zou zeggen , probeer eens google

      quote In zijn jaren als jurylid van de ‘Soundmixshow’ werd Barrie Stevens (76) vooral bekend om zijn uitspraak ‘vooral doorgaan’. Zelf had hij lange … end

      Het was dus Stevens zoals gezegd. 👍

  6. Tepelkloofje

   FDA heeft schoorvoetend toe moeten geven dat er inderdaad een relatie bestaat tussen de Janssen injectie en neurologische aandoeningen.
   Dit bovenop de reeds aangetoonde relatie tussen de Pfizer injectie en hartaanvallen en bloedklontering in de hersenen.
   En dan uiteraard de lange reeks van reeds langer bekende aandoeningen zoals spasmes, hartkloppingen, blindheid, miskramen, onvruchtbaarheid, en ga zo maar door.

   En dat allemaal voor een injectie waarvan men ruiterlijk toegeeft dat het helemaal niet doet wat men eerst zei dat het zou doen: immuniteit voor de Chinese griep.

   Nee, inderdaad, ga maar lekker door met prikken en we zullen zien hoeveel wappies er over een maand of wat nog over zijn.

 4. Nostradamus

  Wat een verademing tegenover de knoflook vreters h**ps://www.nu.nl/coronavirus/6145183/frankrijk-verplicht-vanaf-1-augustus-coronacertificaat-in-alle-openbare-ruimtes.html
  Macron, die heeft veel vriendjes bij de Big Pharma.

  @Monty. Kijk, stapje voor stapje binnen de EU die geen unie is. Ik voel mij steeds meer een Jood in iNazi Duitsland of een Negoïde in Zuid Afrika.

  1. vlekkenoplosser

   U ZULT ZICH ONDERWERPEN !

   Binnenkort kunt u zich aanmelden voor prikje 3 en 4.
   K N E T T E R G E K

  2. Monty

   ”Ik voel mij steeds meer”

   Eerst voelde jij een Jood en neger.
   Nu voel je je steeds meer.

   Kon je vanavond de straat nog wel op?
   Of was je bang dat je werd opgepakt als een Jood in de tweede wereldoorlog.
   Of was je bang als een neger in Zuid-Afrika tijdens de apartheid om in elkaar geslagen te worden.

   Wees blij dat je in het Nederland van nu leeft.
   Of ben je werkelijk zo’n bang mannetje?

   1. Nostradamus

    Trek het je niet aan sneuwvlokje. Het zijn maar woorden. Kusjes :*

    1. Nostradamus

     Oh, nog één: h**ps://www.nu.nl/coronavirus/6145211/vanaf-vrijdag-mogen-alleen-gevaccineerden-bij-griekse-horeca-naar-binnen.html

     Ik voel mij steeds meer een Jood in iNazi Duitsland of een Negoïde in Zuid Afrika.

  3. Monty

   @Nostradamus

   ” Ik voel mij steeds meer een Jood in iNazi Duitsland”

   Wees dan net zo slim als veel Joden in iNazi Duitsland waren.

   VLUCHT nu het nog kan naar!

   Je weet immers wat je te wachten staat.
   Of denk je net zoals sommige Joden in iNazi Duitsland het zal allemaal wel meevallen?

 5. Monty

  ”Verenigd Koninkrijk schrapt coronamaatregelen op 19 juli”

  En twee weken later moet Boris Johnson zijn verontschuldigingen aanbieden om dat hij te voorbarig was.

  1. Cootje

   Maar die heeft geen last van dementie

 6. vlekkenoplosser

  h**ps://twitter.com/i/status/1413462845270814726

  de stakker stelt nu dat hij zich versprak ! 🤣😂🤣😂🤣😂🤣

  1. vlekkenoplosser

   h**ps://twitter.com/dutchanddonts/status/1413462845270814726

 7. J. Punt

  Engelsen houden wel van een feestje. Toffe gasten. UK heeft nog wat tegoed nadat ze Europa 2x hebben gered van rampspoed en ellende. Sterk eensgezind en trots volk die voor niemand buigen of opzij gaan als het er op aan komt.

  1. Emile Takma

   Toch was het leuk dat ze van de Italianen verloren.

  2. Meriadoc Brandebok

   De UK heeft Europa helemaal niet gered. In beide gevallen waren dat de Amerikanen. En in beide gevallen waren Engeland noch Frankrijk tegen Duitsland opgewassen.

   Eensgezind? Het onafhankelijlheidsstreven in Schotland is nog nooit zo groot geweest. De oude generatie is daar aan het uitsterven en de nieuwe generatie heeft genoeg van het VK.

 8. Meriadoc Brandebok

  Dit artikel klopt niet. Alleen Engeland schrapt de maatregelen. Toen Matt Hancock aftrad, kwam er een bankier op Volkgezondheid, voor wie mensenlevens niets waar waren. Maar de opheffing geldt dus niet voor Schotland en Wales.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.