Volledig Nederland kleurt rood op Europese coronakaart, Groningen staat nu zelfs op donkerrood

Een vakantie in het buitenland lijkt deze zomer steeds lastiger te worden. Het Europees gezondheidscentrum ECDC heeft heel Nederland op rood gezet omdat het aantal coronabesmettingen weer oploopt. De provincie Groningen is zelfs al op donkerrood gezet door het ECDC.

De verwachting is dat andere landen nu strengere voorwaarden gaan stellen aan reizigers uit Nederland. De landen mogen zelf bepalen welke maatregelen ze nemen, en dat kan per Europees land nogal verschillen: van een quarantaineplicht tot zelfs een geheel inreisverbod.

Slechts drie weken geleden leken we opeens nog het beste jongetje van de klas en werden we door bijna alle landen om ons heen van code rood afgehaald. De actualiteit heeft ons inmiddels ingehaald, want de kans dat wij nog in het buitenland welkom zijn krimpt momenteel met de dag.

Wekelijkse bekijkt het Europese gezondheidscentrum naar het aantal positief geteste mensen in de 14 dagen daarvoor. Een land wordt op donkerrood gezet als er meer dan 500 besmettingen per 100.000 inwoners zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Stanly2000

  Rutte en de Jonge bedankt!

 2. RvdBe

  Het AD snapt het na 1,5 jaar ook nog steeds niet en bericht over 11.000 nieuwe coronagevallen.
  Een positieve test staat bij hun gelijk aan corona hebben.

 3. Jank

  Als niemand zich laat testen zijn we zo van code rood af.

 4. Monty

  ”Een vakantie in het buitenland lijkt deze zomer steeds lastiger te worden.”

  Wie wil er nu naar het buitenland op vakantie.
  Die knoflooklanden ontvangen al genoeg subsidie.

  We kunnen beter ons geld in eigen land besteden.

 5. RvdBe

  Ik ga gewoon in NL op vakantie 👍
  Naar het buitenland mag ik toch al niet meer en laat dat maar over aan degene die volgespoten met allerlei cocktails zich blauw betalend aan allerlei ondeugdelijke pcr testen, over elkaar heen kruipend zichzelf en anderen besmettend ondanks de zo vurig gewenste vaccinaties, om toch maar op 1 of ander Grieks failliet eilandje op een vervuild strandje tegen elkaar aan te schurken.
  Veel plezier👍😁

 6. albatroz

  We kunnen nu wel weer paniekerig gaan doen over het aantal besmettingen, maar de echte vraag moet natuurlijk zijn hoeveel opnames in IC en hoeveel doden. Het virus gaat echt niet meer weg net als je griep, maar is een isolement gerechtvaardigt met andere woorden is het middel niet erger dan de kwaal?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.