Wilders haalt uit naar Klaver die Limburg-tragedie misbruikt voor klimaatalarmisme: ‘Menselijk leed meteen misbruiken voor politieke agenda’

De gigantische regenbuien zorgen voor enorme overstromingen in delen van Limburg, wat voor enorm veel schade zorgt. GroenLinks-leider Jesse Klaver meent deze tragedie goed te kunnen gebruiken voor zijn klimaatpropaganda, hij ziet het onstuimige weer en de gevolgen hiervan als een voorbode van de naderende klimaatcrisis. De GroenLinkser wordt op het matje geroepen door Wilders, volgens hem kan je niet meteen menselijk leed misbruiken voor een politieke agenda. 

De gigantische regenbuien van de afgelopen dagen hebben voor veel ellende gezorgd in Limburg, delen van België en de Eiffel. Volgens klimaatapologeet Klaver zijn deze weersexcessen een “voorbode van een van de gevolgen van de klimaatcrisis”. Terwijl hij zijn steun uit aan de getroffen Limburgers kan hij het niet laten om direct aan de klimaatbel te trekken. Dit tot groot ongenoegen van PVV-leider Wilders:

“Bah bah een gigantische ramp voor Limburgers met heel veel schade en menselijk leed meteen misbruiken voor je eigen politieke klimaatagenda.”

Het is niet voor het eerst dat Klaver zulke fratsen uithaalt. Als het maar even kan probeert de slinkse politicus al het leed direct te koppelen aan een naderende klimaatcrisis. Terwijl, als Klaver wat beter had opgelet op school, hij had kunnen weten dat Nederland een rijke geschiedenis heeft van grote overstromingen en waternoodsrampen.

De uitspraak van Klaver doet denken aan paniekvoetbal; GroenLinks is gehalveerd bij de verkiezingen en in de peilingen ziet het er ook niet rooskleurig uit. Het laatste redmiddel van de klimaatklagers is natuurlijk het uitvergroten van dit soort tragedies. Alleen de vraag is hoe doeltreffend dit nog is, afgelopen verkiezingen lieten duidelijk zien dat veel Nederlanders niet zitten te wachten op nog méér klimaatgeneuzel van de groene partijen in Nederland.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Terecht dan ook dat Wilders een verbale oorvijg uitdeelt aan Klaver. De getroffen Limburgers zitten nu echt niet te wachten op deze klimaatalarmistische boodschap van de GroenLinks-leider.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Emile Takma

  Als je denkt de buitensporige regenval in Limburg los te kunnen zien van de opwarming van de aarde ben je ziende blind.

  De komende tijd zullen de natuurrampen elkaar van opvolgen maar ik vertrouw er op de de klimaatontkenners hier stug zullen blijven volhouden dat er niets aan de hand is.

  1. Stopperspil

   In 1993 en 1995 was er in het land rond de rivieren ook sprake van een enorm wateroverlast. Toen hoorde je niemand over de “opwarming van de aarde”.

   1. Jack Flash

    Klopt Stopperspil.
    Ik woon er 40 jaar niet meer, maar herinner me nog wel dit soort buien waarbij kelders onder water liepen en akkers blank stonden.
    Ben wel geschrokken van al dat beton en wegen wat erbij gekomen is toen ik daar 2 jaar geleden nog eens was.
    De rioolcapaciteit schijnt daarbij een beetje achtergebleven te zijn hoorde ik van vrienden en familie aldaar.
    Het was het wachten dat het een keer mis zou gaan.

    1. hans-e-pans

     In die tijd werkte ik bij een architect in het Betuwse Opheusden en omdat bij Dodewaard de dijk van de Waal dreigde te overstromen/bezwijken moesten we vertrekken. Als ik me goed herinner was dat toen een dag of tien doorbetaalde vakantie.

   2. Emile Takma

    De enorme regenval is nu veel groter dan in 1995.

    1. ElGuapo

     Dat komt door de lek in je enorme waterhoofd.

    2. Forlan

     Als “jongen van de rivier” kan ik deze claim als vals aanduiden. In 1995 een week geëvacueerd, toen viel het hier én smolten de ijstoppen bij de oorsprong van de Rijn. waardoor er druk stond op de vaak slechte onderhouden dijkjes. Gelukkig nu 2021 lijken wij in het Rijk van Nijmegen er goed vanaf te komen💪

  2. ElGuapo

   Het einde is nabij!! Verlos jezelf Emile.

  3. plakband

   Tjonge jonge reaguurder Takma.
   Meer dan één schrijffout in een reactie.
   Geldingsdrang of nervositeit ?

   1. Stanly2000

    Opwinding?

  4. usb3.0

   tamil doet precies wat Wilders zegt, Wilders heeft gelijk..

  5. vlekkenoplosser

   Even strónt vlé®k , in 1980 hadden we precies dezelfde situatie domme jongen.

   Wat bedoel je met opwarming van de aarde stomme strónt vlé®k ?
   Jij kan dat vast wel verklaren met je ratten brein

 2. Jezus van Nazareth

  Wilders haalt uit maar de Vries zwijgt voor eeuwig.
  Waarom worden de verkeerde beschermd?

  1. Jack Flash

   “Waarom worden de verkeerden beschermd?”
   Ik dacht dat Jezus van iedereen hield.

   1. Cootje

    Moet wel bestaan die kruishanger , tot het zwarte gat geen hemelpoort behalve voor een paar dorps idioten

  2. Steiner

   Ga aan je kruis hangen,gefrustreerd ventje.

   1. Cootje

    Wel bidden zondag voor in de misbruik acomodatie

 3. Cootje

  Bolsonaro vult het gat wat Europa laat moeiteloos op voor de Chinese varkens comsumptiemaatschappij , hij zorgt ingrediënten met het inleveren van een stukje bos , de moraal ridders in het westen hebben hun mondvol over het klimaat en laten 200 miljoen Brazilianen in hun sop gaar koken , voor een dubbeltje op de eerste rang zitten waar hebben we dat meer gehoord / Navo/ Chinese begrijpen beter de behoefte , en daar is Griekenland blij mee met de investeringen in hun havens , dus wat Europa met veel bla bla bespaard , geeft Bolsonaro gratis aan de Chinese

 4. Monty

  ‘ menselijk leed meteen misbruiken voor je eigen politieke klimaatagenda”

  Wilders zou zoiets natuurlijk nooit doen, menselijk leed gebruiken voor zijn eigen politieke agenda.

  1. usb3.0

   Jij hebt een hekel aan Wilders dat hoef je niet steeds te ventileren…

   1. Monty

    Het zou dan ook erg rustig worden als iedereen die een hekel aan bijvoorbeeld Rutte of Kaag dit ook niet meer zouden doen.

    Of geld dit enkel voor mij?
    Je hebt geen moeite van veelal de zelfde reageerders op Rutte maar ik mag het van jou niet herhalen.

    Waarom niet?

    1. Forlan

     Ik zag er ook wel flink wat hypocrisie in. Als er een gelukszoekers met een mes zwaait is dat ook erg voor de b bevolking en daar maakt Wilders ook gebruik van. Maar toch heb ik geen enkele spijt van mijn stem.
     Één voor één hebben alle politieke partijen wel iets weerzinwekkende en niet stemmen dan gaat je stem naar de grootste criminele organis.. Uhh politieke partij.

   2. Antihedo

    Nee, want dat doe jij ook helemaal nooit

 5. Brenda Welsh

  Nu is het lokaal zeer buitensporige regenval, luttele kilometers verderop is er geen drup gevallen.
  Een volgende keer gaat het om extreme droogte en is er geen grondwater te bekennen met tropische temperaturen. Natuurlijk gaat het om verandering van het klimaat. Maar dat willen lezers niet weten. Rutte is de schuld van alles.

  1. Cootje

   Een tiental jaren geleden was het zelfde euvel in het stroomgebied van de Donau

 6. ikweetwatikwil

  Dat hebben we vaker mee gemaakt . Voor wie het treft is het heel vervelend.
  Laten de klimaatdrollen nu niet net doen of het iets nieuws is . Zijn ze bv 1952 of was het 53 vergeten?
  Hier in Groningen is het gewoon weer. Geen hete golven en geen plensbuien geen harde storm.

  1. Michael M

   Emile Takma de persoon achter deze Nicknaam, het klopt wat je schrijft over de klimaatverandering maar gooi eens een munt op naar Bolsonaro. Ga nou eens verdiepen in die man. Binnen 5 jaar heeft hij een bosgebied ter grootte van Europa omgelegd. Daar kun je niet tegen opboksen als die man niet gestopt wordt !!!!!

 7. staleo

  Klaver heeft er natuurlijk niet aan gedacht dat er veel water en jammer genoeg ook veel rommel vanuit Belgie ons land binnenkomt.
  Misschien aan de grens ook een sluis monteren die in zulke gevallen het water uit het buitenland tegen houdt .
  Want misschien doen de Belgen veel minder aan voorzieningen om dat water tegen te houden dan ons land.
  Verder was er in het noorden van Limburg in 1993 en 1995 ook hoog water, zelfs hoger dan op dit moment en daarom heeft men kilometers keerringen geplaats om overstroming te voorkomen.

 8. Michael M

  Jaren geleden viel er ook bakken water en overstromingen in Limburg. Klavertje Sukkel van Groenlinks is een beetje gestoord. Nog netjes uitgedrukt. Klavertje zou eens een wijsvinger naar Bolsonaro moeten doen bangerik!!

 9. Branzino

  Ik kan me een groot aantal keren herinneren waarbij Wilders bij een geconstateerde misdaad of ander menselijk leed onmiddellijk wees naar het migratievraagstuk of Marokkanen of de islam. Dat mag hij doen, het is tenslotte zijn overtuiging, maar dan moet hij nu niet de brave burger uithangen nu Klaver dat ook eens doet.

  1. usb3.0

   “Ik kan me een groot aantal keren herinneren waarbij Wilders bij een geconstateerde misdaad of ander menselijk leed onmiddellijk wees naar het migratievraagstuk of Marokkanen of de islam. ”

   En terecht want dit gaat om de veiligheid van mensen en niet om klimaatreligieuze hysterie

   1. Branzino

    Migratie is slechts een uitdaging, de klimaatcrisis is een bedreiging van de leefbaarheid op aarde. Er is inderdaad verschil.

    1. Jack Flash

     Migratie is een mensending.
     Klimaat niet.
     Er is idd verschil.

    2. usb3.0

     Klimaatcrisis wordt bewust gecreëerd, dit is namelijk een verdienmodel, migratie overigens ook..

 10. NO8DO

  Wilders viert feest.
  Eindelijk, heel Limburg blank.

 11. Heras

  Klaver kan beter de verbranding van bomen tegengaan. We hebben 240 biomassacentrales dankzij roodlinks.

 12. Spoetnick

  Klaver wil Nederlanders, wijsmaken dat een Europese klimaatinspanning noodzakelijk is om een wereldwijde klimaatverandering tot stand te brengen die zorgt dat het in het Roergebied minder regent.

 13. Response

  “goedkoper’ kan bijna niet, passend bij deze groenfetisjisten.

 14. RS

  dat komt gewoon door dat er overal over de hele wereld windmolens en zonnepanelen worden geplaatst. Over de hele wereld zijn er rampen waar te nemen………

 15. Aborifa

  Klaver eist het onmiddellijk stoppen van de regen en eist van Rutte dat-ie zorgt dat er geen water uit het buitenland binnenkomt. En als Rutte dat niet kan dan komt Jezus Klaver zelf de waterstroom stoppen.

 16. sonny

  De planeet aarde is al duizenden jaren onderhevig aan klimaatwisselingen, dat is een onderdeel van het kosmische, variabele programma, waar niemand een boekje dan wel bewijsbare kennis van heeft!
  Wat de mensheid in al zijn domheid, wel kan doen is de oceanen schoonmaken, vervuiling in zijn algemeenheid bestrijden, massale bomenkap mondiaal verbieden!
  Dat is al een enorme uitdaging!

 17. Beseffer

  Wilders kan bij een aanslag uit de hoek van moslimextremisten niet snel genoeg daarover beginnen, maar komt de kogel van rechts (Breivik), dan houdt hij zijn mondje.

  Dit is weer precies hetzelfde. Nu is het opeens een tragedie en moeten we respectvol zijn. Hoe ging dat ook alweer bij het Bataclan, Geertje?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.