Biomassapredikant Klaver meent dat klimaatrapport deur opent voor progressief kabinet: ‘PvdA en GroenLinks zorgen voor beter klimaatbeleid’

Niet geheel verrassend mocht gisteravond biomassaprediker Jesse Klaver aansluiten bij Op1 om zijn met dedain doorspekte mening te geven over de huidige stand van zaken wat betreft het klimaat. Met behulp van het nieuwe IPCC-rapport, dat gisteren voor flink wat onrust zorgde, konden progressieve partijen weer theatraal de aandacht opeisen. GroenLinks-leider Klaver mocht weer vol dedain pleiten voor een progressief kabinet, immers zou dat alle problemen doen laten verdwijnen. 

Opnieuw ontbreekt het Jesse Klaver niet aan zelfvertrouwen, met het recent gepubliceerde IPCC-rapport meent de politicus een handig pressiemiddel te hebben om zijn partij samen met de PvdA het nieuwe kabinet in te lozen. Klaver is namelijk van mening dat het rapport pleit voor een stevige aanpak, iets wat de afgelopen jaren niet is gebeurd. Juist daarom moet en zal GroenLinks samen met de PvdA in het nieuwe kabinet gaan zitten.

Het is opmerkelijk om te zien hoeveel zelfvertrouwen Klaver heeft teruggevonden. Hij en zijn partij zijn toch wel de grootste schlemielen van de afgelopen verkiezingen – de partij is bijna gehalveerd in Kamerzetels, maar men is er nog heilig van overtuigd dat zij wel even de kabinetsformatie kunnen sturen. Daarnaast moet Klaver met zijn grootspraak ook uitkijken, de Haagse elite is nog lang niet vergeten dat GroenLinks er op het allerlaatste moment, in 2017, toch van kabinetsdeelname afzag. Dat maakt ze niet al te betrouwbaar als gesprekspartner.

Daarnaast weet Klaver het nieuw gepubliceerde rapport handig te gebruiken voor eigen politiek gewin. Volgens het rapport moet er namelijk veel gebeuren om te voorkomen dat het klimaat te snel veranderd. Bij Op1 zegt de politicus dat er de ‘afgelopen jaren te weinig is gebeurd’, maar dat is natuurlijk niet helemaal waar. Wat betreft het klimaatvraagstuk heeft GroenLinks altijd een vinger in de pap weten te houden, het kabinet heeft tal van plannen uitgerold voor de aanleg van biomassacentrales én windparken – verreweg de meeste biomassacentrales komen op het conto te staan van GroenLinks- en D66-wethouders, dus in die zin zijn zij medeverantwoordelijk voor het bestaande beleid.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De komende maanden zal het IPCC-rapport compleet worden uitgemolken om er maar voor te zorgen dat de PvdA en GroenLinks een grotere kans hebben op kabinetsdeelname.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Het is niet goed voor Nederland als extreemlinks deelneemt aan een kabinet. Klver zal dus moeten inbinden.

  Het feit dat de PvdA haar lot verbonden heeft aan extreemlinks bewijst haar teloorgang.

  1. halo1

   Ik vond hem trouwens uiterst bedeesd…laat links maar bewijzen wat ze kan.. de grenzen liggen bij het wegtrekken van de rijken en het aantrekken van armoedzaaiers..

  2. Emile Takma

   “ Het feit dat de PvdA haar lot verbonden heeft aan extreemlinks bewijst haar teloorgang.”

   Ik denk dat ze bij de PvdA snappen dat een fusie met GL onvermijdelijk is. De achterbannen van beide partijen willen dat ook in meerderheid. Om die reden is gescheiden optrekken van die partijen electorale zelfmoord. Ik kan me ook niet voorstellen dat ze dat gaan doen.
   Toetreden van D66 aan een coalitie met CU en dominantie van VVD/CDA is eveneens electorale zelfmoord. Ik kan me dus ook niet voorstellen dat Kaag in die val trapt.

   1. vlekkenoplosser

    wederom komt de strónt vlé®k met zijn tenen krommende gewauwel langs wat een gepasseerd station is. Domme jongen blijft zijn muziek herhalen.

   2. Meriadoc Brandebok

    Een fusie met GroenLinks zou ook de teloorgang van de PvdA illustreren.

  3. vlekkenoplosser

   hij moet niet inbinden , hij moet zijn bek houden en de verkiezingsuitslag respecteren de holtor.

 2. KippiX

  Corona en klimaat beide gebaseerd op leugens, bedacht door hetzelfde kluppie desastreuse communisten die de wereldmacht naar zich toe trekken. En als Kaag en Rutte wel mogen aanschuiven dan moet klavertje natuurlijk ook, die wil niet achterblijven.

  1. Emile Takma

   Het valt inderdaad op dat Corona-ontkenners bijna altijd ook klimaatontkenners zijn.

   Met je kop in het zand mis je een groot deel van de realiteit.

   1. nexit_nooit

    De zwarte piet aanhangers, de Corona-ontkenners, de klimaatontkenners, de Nexiteers, oftewel de verongelijkten der lage landen.

    1. Emile Takma

     En het leuke is dat je die mensensoort in levende lijve kunt bestuderen op DDS.

     1. usb3.0

      Er leeft hier ook een pedöfiel op dds in de vorm van tamil die anderen de maat meet

     2. nexit_nooit

      Straks ook te zien in het Forum reservaat

   2. usb3.0

    tamil frames gelijk “corjonaontkenners” als klimaatontkenners je moet wel heel erg bekrompen zijn als je dit overal leest

 3. Emile Takma

  Als, zoals Rutte zegt, het komende kabinet een flinke stap extra wil zetten in de klimaatambities ligt deelname van Groen Links voor de hand.

  Mooi dat Klaver gisteren stevig vasthield aan samenwerking met de PvdA. Die verbinding blijft wel in stand.

  1. Branzino

   @Emile Takma
   “Mooi dat Klaver gisteren stevig vasthield aan samenwerking met de PvdA.”

   Helemaal mee eens, maar ik ben het ook eens met het oordeel van @halo1, hierboven, dat Klaver een bedeesde inruk maakte en een bij hem nooit getoonde bescheidenheid liet zien. En ook na zijn bescheiden bijdrage liet hij zich nauwelijks meer horen. Ik vond het heel opvallend en vraag me af of daarachter iets schuil gaat.

   1. Emile Takma

    Ik denk dat Klaver zich wil profileren als een constructieve en bescheiden regeringspartner. Hij zal beseffen dat regeringsdeelname cruciaal is voor GL.

    Er ontstaat straks een interessante politieke situatie. Rutte en Kaag schrijven nu samen een regeerakkoord waar partijen op mogen aanschuiven. Dat regeerakkoord zal ambitieus zijn op het gebied van het klimaat (Rutte gaf gisteren al een stevig signaal met die strekking) en vooruitstrevend op het gebied van medisch-ethische kwesties.
    De CU zal daar niet op kunnen aansluiten en PvdA/GL wel.

    Het wordt voor Rutte dan wel heel lastig om deelname van PvdA/GL te blokkeren.

    1. Branzino

     @Emile Takma
     Ik kan me je interpretatie voorstellen, maar toch was ik verbaasd over de opvallende bedeesdheid en bescheidenheid van Klaver. Zo ken ik hem niet.

     1. Emile Takma

      @Branzino,

      Hoe schat jij de kans in van regeringsdeelname van GL/PvdA?

     2. Branzino

      @Emile Takma
      De kans in op regeringsdeelname van GL/PvdA schat ik redelijk hoog in. Ik denk, dat Rutte dat wel ziet zitten, al was het maar als volgende uitdaging. Ik vind hem een meester in het bijeenbrengen en houden van partijen met ver uit elkaar liggende visies. Bovendien toont hij, soms nog wat voorzichtig, betrokkenheid bij het klimaat.
      Maar zijn allergrootste uitdaging is zijn achterban. Die is voor een groot deel nog niet zover. Maar ik ben er vrijwel van overtuigd dat dit gaat komen, zeker nu na het laatste IPCC-rapport. En als Wilders en Baudet zich daarover laten horen, beslist in zeer krachtige termen, maat dat die achterban alleen maar williger om zich naar klimaatplannen te richten. Het zijn immers intelligente en nadenkende kiezers.

     3. Flengan

      In gesprek zijn met de forumprostituee is niet alleen kansloos het is ook dom.

    2. Arbeider65

     Het wordt voor Rutte dan wel heel lastig om deelname van PvdA/GL te blokkeren.

     Nee hoor. D66 trekt de keutel in en het wordt weer gewoon Rutte III. En ik zit niet te wachten op die zgn. linkse GL/PvdA, zijn gewoon neo liberalen. klaar.

   2. usb3.0

    Jullie klimaatimbecielen zijn werkelijk helemaal van de pot gerukt natuurlijk, lekker de veertjes in elkaars rëët steken hier met jullie achterlijkheid.
    Menen jullie nou echt dat het klimaat te regiseren is?

    97% van het aardoppervlak bestaat uit (oceaan/zee) water, ijsvlaktes en woestijnen waar geen mensen kunnen wonen, denken jullie nog steeds dat mensen invloed hebben op het klimaat..!

    1. Branzino

     @usb3.0
     “… denken jullie nog steeds dat mensen invloed hebben op het klimaat..!”

     De mensheid heeft het klimaat ook kunnen verpesten. Als we er op tijd bij zijn kunnen we die problemen ook zelf oplossen.

     1. usb3.0

      Dat is een aanname, het klimaat is niet te regisseren, het is een megalomaan verdienmodel geworden.. en jullie zijn het type mensen die denken dat de temperatuur van de aarde naar believen is bij te stellen door miljarden aan klimaatbelastingen te heffen..

      Klimaatwappies zijn jullie, het ontkennen van gezond klimaat neemt ernstige vormen aan

     2. Pauline Kummer

      @usb3.0 “Klimaatwappies zijn jullie, het ontkennen van gezond klimaat neemt ernstige vormen aan” Wat bedoelt ge hiermee?

    2. Emile Takma

     Het is verbazingwekkend dat er nog steeds mensen zijn die de invloed van de mens op de opwarming van de aarde stomweg ontkennen.

     1. Flengan

      Aldus de forumclown en aartsleugenaar die de idioterie reeds lang voorbij is.

     2. Branzino

      @Emile Takma
      Gelukkig doet een overgrote meerderheid van de serieuze klimaatwetenschappers dat niet (zie Cook c.s.). En verreweg de meeste prominente politici wereldwijd zijn zich van de ernst van de situatie bewust en laten zich informeren door diezelfde klimaatwetenschappers. Alleen leken varen blind op een paar klimaatsceptici die verder ook nauwelijks steekhoudende argumenten hebben. En dan vind ik argumenten over de kosten, de haalbaarheid van een klimaattransitie en enkele andere nog steeds zeker de moeite van het onderzoeken waard. Niet om klimaatmaatregelen af te keuren, wel om de negatieve effecten ervan draaglijk te maken.

     3. Flengan

      In gesprek zijn met de forumprostituee is niet alleen kansloos het is ook dom.

     4. Emile Takma

      @Branzino,

      Het is zeer de vraag of de traditie naar een duurzame economie gepaard gaat met grote kosten. Rutte verwacht zelfs veel economische mogelijkheden door in te zetten op duurzame energieopwekking.

      De reden is wellicht dat de nieuwe duurzame energiebronnen veel goedkoper zijn dan de traditionele vervuilende methoden. Zie bijgaand artikel. Dat gaat over de te dure kernenergie maar geeft ook aan hoe bij een redelijk te verwachten technologische ontwikkeling naar duurzame energie de energieprijzen lager zullen zijn dan ooit tevoren.

      h.tps://www.nrc.nl/nieuws/2021/04/27/kernenergie-is-simpelweg-niet-rendabel-a4041495

     5. Flengan

      “NRC”

      🙂

     6. Emile Takma

      Mogelijk kan Flengan hier beter mee uit de voeten: h.tps://site.energychallenge.info/wp-content/uploads/2021/04/SSEE-New-perspective-report.pdf

     7. Branzino

      @Emile Takma
      “Het is zeer de vraag of de traditie naar een duurzame economie gepaard gaat met grote kosten. ”

      Inderdaad en daarover zouden voor- en tegenstanders eens in discussie moeten. Er zijn serieuze argumenten en berekeningen voor en tegen beide standpunten. Ook de kosten van de klimaatverandering kunnen dan meegenomen worden. Alleen zo kom je verder.

     8. usb3.0

      Serieuze wetenschappers die het klimaatprobleem tot nagenoeg 0 reduceren met serieuze rapporten en onderzoeken worden door de zogenaamde “echte” wetenschappers belachelijk gemaakt, het is immers een verdienmodel en die moet op een zo groot mogelijke angstgolf gebracht worden

     9. Emile Takma

      “Serieuze wetenschappers die het klimaatprobleem tot nagenoeg 0 reduceren met serieuze rapporten”

      Op welke wetenschappers en op welke rapporten doelt usb?

     10. Branzino

      @Emile Takma
      Vragen naar de bronnen van dubieuze beweringen blijven bij usb3.0 altijd onbeantwoord, zonder ook maar één enkele uitzondering. Dat is ook niet zo gek, want die bronnen zijn er niet.

 4. usb3.0

  De arrogantie van de mens, te denken dat je de temperatuur op aarde naar believen kunt bijstellen door miljarden aan klimaatbelasting te heffen.

  1. Monty

   ”De arrogantie van de mens”

   Dan maar hopen op een burgeroorlog in ons land toch usb3.00000.
   Heb jij kistjes en handboek soldaat al van zolder gehaald om voor te gaan in de strijd.

   1. usb3.0

    Ik zit onder monty’s tere babyhuidje

    1. Monty

     Nee hoor, maar de domheid van jou. Hopende op een burgeroorlog.

     Wat een arrogantie, waar haal je het vandaan.

   2. LifeBuddy

    Grote mondy,[nedere]land zit al in een burgeroorlog. Als de taliban hier zijn vermogen op kan bouwen [terwijl onze rente op de bank verdampt] en vele onschuldige bugers kan doden, dan loop jij al vooruit!!!

    1. Monty

     Ik denk niet dat usb3.0000 dit bedoeld.
     Maar als jij dit ziet als een burgeroorlog die nu gaande is in ons land jou inzicht.

     Wel vreemd dat er dan geen aandacht wordt gegeven in zowel de linkse als rechtse media.

 5. Adriaen van Bergen

  Biomassa centrales verbranden voornamelijk bossen.
  Windmolens draaien op subsidie en vernietigen hun omgevingen.
  Dankzij de Klavers van deze wereld.

  1. usb3.0

   Als je logisch denkt is het geestelijke idioterie wat zich ontwikkeld

   1. Adriaen van Bergen

    Waarschijnlijk teveel blowen oid. Iets anders kan ik me niet voorstellen, bij zoveel doms.
    Maar voor velen is dit gewoon een verdienmodel.
    De klavers van deze wereld hebben puike baantjes: veel verdienen, geen verantwoordelijkheid, weinig te doen.

  2. Kees

   Het helpt dan dus wel goed tegen bosbranden, die zijn op den duur onmogelijk met het GL beleid.

   1. Adriaen van Bergen

    hier moest wel om lachen.

 6. plakband

  Biomassa, windmolens, zonnepanelen en de daarmee samenhangende industrie hebben rampzalige gevolgen voor het klimaat. Het is zonneklaar. Overal waar politici ‘problemen’ gaan oplossen, onntstaan echte problemen. Dat komt omdat het gezonde verstand wordt overschreeuwd door de industrie-lobby.

  Ik ben klaar met de Klaver-kul.
  Die man heeft nog nooit een eigen gedachte geventileerd.
  Een buikspreekpop, meer is hij niet.

  1. usb3.0

   BOEM, de spijker finaal op z’n kop natuurlijk, het verdienmodel is at the point of no return, dus kost wat het kost moet het er doorheen gedrukt worden, uiteindelijk zijn het de gewone niet rijke mensen die gaan opdraaien voor die linkse hobby’s, en de rijken worden rijker

 7. StemPzeweg

  Ik heb niet op Groenlinks gestemd maar het zou voor Nederland wel het beste zijn als ze deel uitmaken van Rutte 4, zeker naar zo’n apocalyptische report

  1. usb3.0

   Natuurlijk niet domoor

 8. Aborifa

  Jesus Klaver gaat het klimaat te lijf met het slopen van de industrie en de agrarische sector. De mens is de schuld van de klimaatverandering zegt het rapport. De bevolkingsgroei gaat harder dan de opwarming van de aarde.
  Dus minder mensen is de oplossing. Niet al die lapmiddelen.

  1. Emile Takma

   “De mens is de schuld van de klimaatverandering zegt het rapport.”

   Gelukkig ontkent Aborifa dat feit niet.

   1. Flengan

    Aldus de leugenaar en forumdebiel.

    #97%oceaan

   2. usb3.0

    Als je als klimaatkrankzinnige dit echt denkt te lezen wat tamil zegt te lezen dan plaats je jezelf volledig buiten elke realiteit

   3. Aborifa

    Het feit dat het rapport dat zegt, ontken ik niet.

 9. Wally

  Het enige wat die eikeltjesdragende figuur wil is meer immigranten en minder Nederlanders. Klimaat zal ‘m een worst zijn, schei toch uit.

 10. Freewheeler

  Wat stom gel$l van jasser laat hem weer even terug onder zijn steen kruipen, wat hij de afgelopen maanden ook heeft gedaan. Wat afgelopen 30 jaar niets aan gedaan, er is geen verandering het gaat al miljoenen jaren zo.

  1. Emile Takma

   Misschien heb je iets te weinig geestelijke bagage voor deze discussie, Freewheeler.

   1. Flengan

    Aldus de leugenaar en forumdebiel.

   2. usb3.0

    Ik denk het niet tamil, integendeel zelfs, jij bent hier de zwakzinnige klimaatreligieuzewaanzinnige, en je bent een enorme leugenaar

   3. AS210854

    Een ding weet ik zeker TAK, JOU geestelijke bagage zal het merendeel zeker niet willen hebben.

   4. Freewheeler

    En hoeveel jaren TBS heb je gekregen E.T. en oja je dwangmatige persoonlijkheidsstoornis hoe gaat het daarmee.

 11. Sando

  Echte communist kan alle kanten op wat een griezel.

 12. Bes Tolen

  Het klimaatprobleem is er maar de maatregelen, die politiek worden afgedwongen zijn buitensporig, zijn overtrokken. Dat komt niet in het minst door de leiders van links, die andere belangrijke onderwerpen uit de weg gaan en dat komt door hun meestal Rooms katholieke achtergrond. Zij volgen en denkelijk zelfs vaak ondoordacht, de opvattingen van de Rooms katholieke kerk, die in aantal aanhangers met een sterk groeiende bevolking in andere delen van de wereld duidelijk aan de winnende hand is. Overigens bijna overal aan het winnen is. De politiek van de VS ondergaat nu onontkoombaar juist de grootste invloed van Rooms en Joods, een oud verband, en dat geeft ook het al te snel aanvaarde lot van Europa. Het falen van de democratie komt doordat deze nooit voldoende is gezuiverd van ondemocratische bewegingen en nodige politieke kwaliteiten heeft verwaarloosd. Dat heeft Europa ook de fatale oorlogen van de twintigste eeuw opgeleverd. Dat inclusief gevolgen daarvan zoals de macht aan de communisten in de Sovjet Unie.

 13. Vrijedenkert

  Groene Khmer bomenstoker!

 14. Bob Fleumer

  Het is de hoogste tijd dat de CO2 hoax wordt behandeld voor wat hij is een hoax. Een leven brengend gas dat maar voor 0,04 procent deel uitmaakt van de atmosfeer kan qua massa nooit die invloed hebben die er aan wordt toegeschreven. Al die miljarden zijn beter besteed voor aanpassing aan de geringe temperatuurstijging. En als we de moed hebben kernenergie in te zetten is ons probleem opgelost en houden we nog miljarden over om de natuur niet langer dwars te zitten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.