Botte verzekeraars weigeren 30 gedupeerden Valkenburg miljoenen euro’s te vergoeden: ‘Dit kan leiden tot banenverlies’

Dertig ondernemers en instellingen in Valkenburg dreigen zwaar gedupeerd te raken door internationale verzekeraars. De verzekeraars weigeren namelijk om de miljoenenschade in de Limburgse stad te willen vergoeden, het mislopen van een vergoeding kan tot flink wat banenverlies leiden in de regio. De burgemeester is woedend en hoopt tegelijkertijd op snelle steun vanuit het Rijk. 

Alsof de overstromingen in Limburg niet voor genoeg tragedie zorgden worden 30 ondernemers mogelijk ook nog eens zwaar benadeeld door hun verzekeraars. De internationale verzekeraars Lloyds, Chubb en VLC voelen zich niet verplicht om de vergoedingen uit te keren. Wat natuurlijk tegen het zere been is van heel Limburg. De schade van de overstromingen loopt voor deze groep ondernemers op tot vele miljoenen, aldus de Telegraaf.

De overstromingen vallen onder een calamiteit die niet gedekt is, aldus de botte verzekeraars. Ondertussen laten ze Limburgse ondernemers dus in de kou staan. En dat niet alleen, als de ondernemers geen schadevergoeding krijgen kunnen ze op de lange termijn ook niet hun bedrijf staande houden en het personeel betalen. Een banenverlies dreigt te ontstaan hierdoor in Valkenburg.

Burgemeester Daan Prevoo richt daarom nu zijn pijlen op het kabinet, hij doet een oproep tot een spoedige toepassing van de Wet tegemoetkoming schade bij rampen. Den Haag moet namelijk niet langer wachten met uitkeren, want mocht dit te lang duren dan gaan er bedrijven omvallen.

“Tempo is nu van het allergrootste belang. Valkenburg is het zwaarst getroffen. Lang wachten met het toekennen van uitkeringen kan leiden tot banenverlies, faillissementen en bedrijfsverplaatsingen. Dat moet koste wat kost worden voorkomen.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De burgemeester heeft ondertussen ook een kritisch woordje geuit over de verzekeraars, maar realiseert zich dat er nu vooral haast moet worden gemaakt door het kabinet. Die internationale verzekeraars gaan voorlopig nog niet van mening veranderen, die blijven lekker op hun geld zitten. Ondertussen is het zaak dat het kabinet gewoon zo snel mogelijk de getroffen Nederlanders een steuntje in de rug geeft. Vakantietijd of niet, deze mensen moeten zo snel mogelijk worden geholpen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Eppo123

  Banken en verzekeraars als de zon schijnt geven zij een paraplu, die ze afpakken als het regent.

  1. halo1

   Het grote gevaar met dit soort dingen is natuurlijk dat mensen er een slaatje uitslaan.. dat JIJ (met je te hoge premie) dan moet gaan betalen. Ik begrijp die terughoudendheid dus wel…

   1. vlekkenoplosser

    terughoudend is prima echter het afwijzen op ontbrekende of onduidelijke polisvoorwaarden is een heel ander verhaal. De vieze truc om regenwater te benoemen als rivieren die buiten hun oevers treden lijkt op een cursus draaien zoals men leert in de politiek. Eppo heeft daarom gelijk

    1. usb3.0

     Precies Vlekkenoplosser, ze noemen het verticaal water of horizontaal water, hoe komen ze erop, en wie bedenkt dit nou, geen enkel normaal mens doet dit behalve mensen bij verzekeraars, verzekeraars verdienen mil-jar-den en dan de gewone keihard werkende ondernemers die netjes hun dikke premie betalen duperen..

   2. usb3.0

    halo meent dat elk mens een crimineel is en dat daarom de verzekeraars gelijk hebben, ik zie een soort angsthazen gedrag bij mensen, verzekeraars zijn zeer selectief, verzekeraars innen makkelijk geld maar uitbetalen is altijd een probleem

    1. halo1

     De mens is potentieel wel een crimineel..ja… hij moet n.l. overleven. We zijn het niet eens op dit gebied.. prima, maar fijn dat het zonder schelden kan, ook met Takma/Beukman c.s. gaat het al iets beter lijkt me..ook van zijn (iets minder zuigende) kant..

    2. Flengan

     @Halo: Lijkt mij niet.

  2. Cootje

   Zijn wel zielig die banken verzekeraars hebben 2000 € boete gehad , moet ergens vandaan komen.

 2. vlekkenoplosser

  NOW subsidies lopen gewoon door zo biedt corona de helpende hand !

 3. Sando

  Naam van bedrijf bekend maken

 4. Sando

  Naam van bedrijf bekend maken

  1. september

   De staat gaat wel betalen,als de verzekeraars niet willen betalen.

   1. usb3.0

    Nee sebebtempert dat gaat de burger betalen middels belastingen(lees:belastingverhogingen)

    1. Heinzs

     Totaal geen moeite mee. Niet naar het festival, maar steun aan de ondernemer in Valkenburg.

 5. Ongevaccineerde

  Typisch Limburg.
  Ergens niet tegen verzekerd zijn en huilen als je dan niet uitbetaald krijgt.

  1. Aborifa

   Zo is het. Als je risico neemt niet grienen als het mis gaat.

 6. Cootje

  Misschien kan Rutte wat voor ze doen , die heeft de Groningers en toeslag dupe ook uitstekend geholpen , alle MKBers lopen ook met hem weg en terecht die mogen hun belastingen in 5 jaar middelen. Hij moet wel nog een kleine 10 miljard overhouden want zuid Europa komt in nood en ook aan die vrienden van hem moet hij denken , en net als de Groningers ligt zuid Limburg ver van den haag

 7. Branzino

  Misschien is het een idee om de polis eerst eens goed te lezen voor een aangeboden verzekering wordt afgesloten. Ondernemersverzekeringen zijn complex en hebben eigenlijk altijd een deskundige adviseur nodig. Particuliere verzekeringen zijn standaard en meestal goed, maar voor ondernemingen ligt het veel ingewikkelder. Niet elke ondernemer vindt de advieskosten het geld waard en zoekt het zelf uit. Dan krijg je catastrofes, zoals nu hier en daar blijkt. Polissen met meer dekking zijn natuurlijk ook duurder en dat verschil wordt niet altijd op de juiste wijze ingeschat.

 8. Heinzs

  I.p.v DDS doneren kunnen wij overwegen de ondernemers in Valkenburg te steunen. Als we dat echt willen, maken wij een mooi gebaar.

 9. A-BBa

  “De overstromingen vallen onder een calamiteit die niet gedekt is, aldus de botte verzekeraars”. Goede media die zoiets berichten nemen toch de moeite even zo’n contract door te lezen wie er gelijk heeft?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.