Burgemeester vindt dat je F1-evenement niet kan vergelijken met festival: ‘Het is iets anders’

De burgemeester van Zandvoort, David Moolenburgh, heeft zich de woede van de festivalindustrie op de hals weten te halen. Volgens de Zandvoortse burgmeester kan je namelijk het F1-evenement, waar 75.000 mensen op af komen, niet vergelijken met een festival. De branche denkt daar zelf anders over. 

Volgens Moolenburgh is het zo dat het F1-evenement in Zandvoort toch echt iets heel anders is dan een festival. Ondanks het feit dat er maar liefst 75.000 mensen komen, zijn er toch enkele zaken anders geregeld dan bij een normale festival. Bij grote festivals blijven verreweg de meeste mensen slapen op een camping, in Zandvoort heeft men maar een camping voor 5.000 mensen opgetuigd.

BVNL, de partij van Wybren van Haga, vindt dit onzinnig. Volgens de partij is het goed dat een evenement zoals F1 plaatsvindt in Nederland, maar er zou ook gewoon ruimte moeten zijn voor festivals. Waarom het ene massa-evenement wél mag doorgaan en een andere niet is nogal krom.

Dit is natuurlijk het zoveelste voorbeeld van een compleet gebrek aan maatwerk door het kabinet. Meerdaagse festivals kregen geen groen licht van het kabinet, maar als zij zich aan soortgelijke regels moeten houden zoals de F1 dan had het natuurlijk ook gewoon prima gekund.

Festivalsector valt over F1-evenement

Nu dreigt er een soort van moddergevecht te ontstaan tussen verschillende partijen, partijen die uiteindelijk de dupe zijn, of mazzel hebben, dankzij krom beleid vanuit het kabinet. Uiteindelijk is het zaak om dit kromme beleid tegen het licht te houden, vingerwijzen heeft weinig zin.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De Zandvoortse burgemeester kan helaas vrij weinig veranderen aan de situatie. De frustratie bij de festivalsector is begrijpelijk, zij zijn deze zomer flink de dupe van een enorm scheef kabinetsbeleid. Maar boos worden op de burgemeester van Zandvoort heeft weinig zin, beter kan men de frustratie richten op het kabinet. Zij zijn immers verantwoordelijk voor deze kromme regels.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. ElGuapo

  Festivals gaan niet door F1 wel….ik zie geen problemen.

  1. Cootje

   Ik wel is meten met twee maten , en Bernhard in zijn reed te kruipen , Koninklijk huis staat buiten de wet , of krijgt ontheffing om buiten de wet te mogen acteren .

   1. ElGuapo

    Dat het met 2 maten meten is ben ik het mee eens maar ben blij dat F1 door gaat.

 2. Cootje

  Bernhard heeft zijn vele vrienden ingeschakeld , en het Koninklijk huis staat buiten de wet , trouwens ook de top figuren van banken , en de criminelen ondermijning is een vaststaand feit , die heersen en regeren van uit de gevangenis , waar sommige top bankiers in horen , wel kunnen ze hier uitstekend Orban de maat nemen , en voor al die evenementen industrie hebben we geen medelijden met volle verstand in maart voor Rutte gekozen , dus een verdiend beleid laat ze maar boos worden kunnen uit huilen bij de bekende talkshows .

 3. Xyz1234

  Dit soort beslissingen lijken steeds meer de bedoeling te hebben om de bevolking te verdelen en op te naaien.

  1. Xyz1234

   Lijken = lijkt

  2. Cootje

   Ho Ho dat is al lang gebeurd , officieel onderzoek toont aan 70% vind Nederland een kut land .

  3. Dennis76

   Je hebt helemaal gelijk denk er net zo over.
   De F1 fans hebben dit beleid niet bedacht die zijn alleen maar blij dat ze wat mogen, laten we ze dat met z’n allen gewoon gunnen en ons niet laten verdelen.

 4. StemPzeweg

  Dit is idd een onzinnige uitspraak en lijkt sterk op favoritisme

 5. StemPzeweg

  Dit is idd een onzinnige uitspraak en lijkt sterk op favoritisme

 6. 56RdK

  De invloed van leden vanuit het koningshuis is héél groot, dat blijkt uit het koste wat kost doorgaan van dat Zandvoortspectakel.
  Want de verkeersstromen, o.a. in het OV, waar de duizenden bezoekers dicht bijeen zullen komen, wordt bewust weggemoffeld c.q. wordt niet besproken.

  Misschien moet de evenementbranche de koning vragen acte de presence te geven?
  Voor €43.000,00 komt hij wel even over uit Griekenland.
  Want gelijkheid moet er zijn, toch?

 7. Appelstroop

  Typisch gevalletje: ‘te belangrijk’, hier zitten een hoop mensen achter met een flinke vinger in de pap. Neem aan dat Bernard en de baas van dat Zweedse bedrijf dat de F1 rechten heeft gekocht wel even een belletje hebben gedaan. Voetbal zelfde verhaal.

  Festivals moeten trouwens gewoon door kunnen gaan, jonge mensen in de buitenlucht onder een bevolking waar 90%(?) anti-stoffen heeft. Geen binnententen en rookmachines en geen alcohol zou mss een optie zijn.

  Gewoon lekker feesten dus, maar blijf een beetje van elkaar af. En lekker Formule 1 kijken, om te zien hoe Hamilton uiteindelijk toch weer het kampioenschap gaat winnen.

 8. LifeBuddy

  Ik mag Prinses Beatrix wel. Zij laat tenminste zien dat we in het Beste land [zonder jojootje] van de wereld wonen.

 9. brabantman

  Kom niet aan Prins Bril zijn inkomsten. Er zijn nu eenmaal mensen die meer gelijk zijn dan anderen.

  1. vlekkenoplosser

   de huisjesmelker is het schoolvoorbeeld van regentengedrag !

 10. Sando

  De burgemeester is een vriendje van het koningshuis dus??? Is toch niet zo moeilijke moeilijk toch.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.