Trump: ‘De Taliban probeerde dit niet bij mij omdat ik ze had weggeblazen met F18’s!’

Donald Trump heeft gereageerd op de verschrikkelijke gebeurtenissen in Afghanistan de afgelopen dagen, en dan met name gisteren. Zoals we gewend zijn van de Republikein doet hij dat op keiharde wijze. Want, zegt Trump nu, de enige reden dat de Taliban en andere moslimextremisten dit doen is omdat ze weten dat Joe Biden zwak is. Toen Trump zelf nog president was hadden ze hier niet eens van durven drómen, omdat ze wisten dat hij ze “weggeblazen had met F18’s.”

Wat er gisteren gebeurd is in Afghanistan bij Kabul Airport is ongelooflijk. Er werden aanslagen gepleegd. 13 Amerikaanse militairen kwam daarbij om het leven. Daarnaast was het al een tijdlang een bende op het vliegveld omdat het Westen zich door de Taliban met de staart tussen de poten liet wegjagen. Alsof we bange honden zijn. Dieptriest.

Volgens oud-president Donald Trump durfden de ISIS bondgenoten van de Taliban (want laten we niet net doen alsof de Taliban zo’n hekel hebben aan ISIS) dit alleen maar te doen omdat Joe Biden zo’n zwakke leider is.

Trump zegt dat hij in zijn tijd duidelijke afspraken maakte met Taliban-leider Mullah Abdul Ghani Baradar. “Abdul wachtte gewoon rustig op ons. Elke keer dat we ze bewegingen zagen maken op de grond sloegen we toe met F18’s,” beweert Trump. Daarom hield de Taliban zich in.

“In het verleden hadden we ze weggevaagd,” ging Trump verder over de Taliban en diens bondgenoten. “[Nu] is er núl verzet.”

“Ons land heeft zulke domheid nog nooit gezien,” zei hij vervolgens over de manier waarop Biden Amerikaanse troepen terugtrekt uit Afghanistan. “Het wordt alleen maar erger. Bij mij hadden we iets waardoor ze niet te dicht bij ons wilden komen.” Maar nu is dat dus niet meer zo. De Taliban en ISIS hebben de jacht geopend op Amerikaanse troepen, en dat komt door Joe Biden; de man die nu al bewezen heeft de zwakste Amerikaanse president ooit te zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Nostradamus

  En als Trump dat zegt kan je er van op aan dat het ook gebeurd. Dat slappe gelöl van Biden wordt alleen maar om gelachen.

  1. Branzino

   Wat het niet Trump zelf die ruim 2 jaar geleden heel heldhaftig een aanval op Iran al was begonnen, maar die na bezwaren van zijn legerleiding toch maar schielijk afbrak? Gelukkig nog voor er een raker was afgevuurd? Ze waren bang, dat vergeldingsacties de VS sterk zouden treffen.

   En zei Trump niet zo lang geleden niet, dat de terugtrekking door Biden van de Amerikaanse troepen wat hem betreft veel te traag werd aangepakt? Hij wilde sneller weg.

   En heeft Trump niet een veel te grote broek aangetrokken door te onderhandelen met de Taliban en een terugtocht af te spreken, zodat Biden daar nu niet zonder veel gezichtsverlies zo maar omheen kan.
   Ik zeg niet Biden het perfect aanpakt, maar Trump moet vooral z’n mond houden. Hij heeft veel meer kapot of onmogelijk gemaakt dan Biden in zijn tot nu korte regeerperiode heeft kunnen herstellen.

   1. Monty

    Had Biden de afspraken naast zich neergelegd en de troepen gewoon in Afghanistan gelaten om daar de terroristen te bestrijden.

    Zou iedereen over hem heen vallen dat hij oorlog zou blijven voeren.
    Trump heeft Biden in deze een behoorlijk hak gezet.

   2. vlekkenoplosser

    blabla bladieblablabla van de fake news groep !

   3. Sando

    Branzinoc je praat als biden en je ziet hoe het afloopt zielig!

   4. Nostradamus

    😂😂🤣🤣🤣
    Ja, alles is de schuld van Trump. Hoe stom van mij. Dat zelfs de M S M in de VS zich tegen hem keert en zijn ‘aproval rate’ de afgrond in denderd zegt natuurlijk ook niets.

    Ja, sneller zei Trump. Maar niet zoals de bagger van nu. Zelfs de NVAO ‘bondgenoten’ staan beteutert te kijken. En zou Biden naar Trump luiteren? Die doet als een klein kind juist het tegenovergestelde. Tsja, kinderen en seniele bejaarden. Zal Biden inmiddels al een luier dragen. 🤣🤣

    Triest dit, heel triest. En vooral dat die nog steun geniet van ❄❄❄ die feiten niet onder ogen willen zien of ze bewust verdraaien.

    1. ElGuapo

     Albinopino is zoals gewoonlijk met z’n slaapverwekkend lange verhalen aan het proberen om de aandacht te verschuiven of recht te praten wat krom is. Naast de optredens van seniele Biden is de daadkracht van hem lachwekkend. Het afschuiven van schuld wat albinopinootje zoals altijd doet slaat nergens op net als de voorbeelden.

   5. GewoonJohan

    Je bedoelt die dag dat Trump een raket liet afvuren en Qasem Soleimani in een spare-rib veranderde ?
    Dat was inderdaad een hele goede actie maar de democrats zagen het niet zitten omdat ze belangen met Iran hadden.
    Was het niet Trump die ISIS om zeep hielp door Abu Bakr al-Baghdadi te laten jammeren als een hond en te laten smeken om zijn leven als een zondeling omdat hij bang is voor Allah ?
    Het was Trump die Kim Jong-Un en Poetin weer had aangelijnd en hun opnieuw kon dresseren zodat ze weer mee konden lopen.
    Het was Trump die het keeltje van China durfde dicht te knijpen omdat er een hoop ergeniswekkend geluid uit kwam.

    Ik weet dus niet helemaal waar je het over hebt.
    Lees je de krant wel eens ?

 2. Albert Egberts

  De oude clown spuit modder.

  1. ElGuapo

   Heb je het nu over jezelf of Biden?

  2. Poemien Noegien

   Aldus ze zuigende zolderparasiet, die zelf geen leven heeft.

   1. Nostradamus

    Hij zit eerder in een kelder met een geheime kamer zoals Marc Dutroux ook had.

    1. usb3.0

     Die kans is heel groot getuige tamil’s reacties als het gaat om geesteszieke uitspraken over kinderen..

   2. Poemien Noegien

    Kelderparasiet? Keur ik ook goed.

    🙂

    1. Nostradamus

     😂👍🏻

  3. Cootje

   De gehandicapte mongool spuit elke dag zijn gal oprit forum , luiers al verschoond ?

   1. Cootje

    Op dit forum luiers al verschoond ?

  4. vlekkenoplosser

   je bedoelt demente joe biden strónt vlé®k . De oude demente clown komt niet verder dan een speech met nonsens. Trump slaat de spijker op zijn kop. 4 jaar minder dementie dan biden t@rrél

 3. HD

  Mensen de U.SA willen geregeerd worden door linkse stakkers, is hier in Nederland niet anders.

 4. Meriadoc Brandebok

  En dan? Dan waren de bommenwerpers weer weggevlogen en zou het Afghaanse leger de baardapen weer hebben binnengelaten.

  Maakt niet uit hoeveel bommenwerpers of militair tuig je in die landen giet. De Taliban kent genoeg schuilplaatsen in de bergen.

 5. Mistgabel

  Seniele Biden weet het allang niet meer wat ie doet of zegt.

  1. Antihedo

   Je kunt over Biden zeggen wat je wil maar is in een veel betere mentale staat dan Trump. Trump heeft wel ongelofelijke lange tenen.

   1. ElGuapo

    Veel betere mentale staat….sloppy joe de man die elke dag verteld moet worden dat hij de president is.

 6. JoopvdJoop

  Met dit soort situaties was Trump een sterke leider geweest,Biden valt door de mand en kan dit geweld niet handelen.
  Er vallen nu meer onschuldige slachtoffers.

 7. Appelstroop

  Als ik China was, is dit het moment om Taiwan te onderwerpen aan hun extreem linkse regime. Heb Amerika nog nooit zo zwak gezien met zo’n bejaarde seniele stamelende besluiteloze zwakke president. Hij had dit gedrag van de Taliban onmiddelijk de kop in moeten drukken, die mensen verstaan maar 1 ding, geweld, zo werkt dat daar in die landen, het is niet voor niets dat we allemaal dictaturen hebben in die wollah regio.

 8. Vrijedenkert

  Hoewel ik op veel punten geen liefhebber was van Trumpf vond ik hem vooral op buitenland en veiligheidsbeleid een sterkere president dat Creepy Joe maar toch is het goedkoop scoren wat Trumpf nu doet!
  Trumpf kan namelijk niet weten of het ook was gebeurt als hij nu president was geweest want IS trekt zich namelijk niks aan van Taliban of andere terrreurgroepen en was in Syrie/Irak zelfs in oorlogen verwikkeld met Al-Nusra/Al Qaida en het kan IS geen ene mallemoer schelen of er 10.000 of 100.000 Afghanen al dan niet moslim omkomen bij een van hun acties…
  Veel aanhangers van Taliban zijn vooral Afghanen en Pakistanen dus uit de regio maar IS zal ook heel veel aanhangers in de regio hebben die zijn gevlucht uit Syrie na de val van het kalifaat.

  Het onderhandelen en steviger optreden van Trump zou zeker invloed gehad hebben op de Taliban en evacuatie maar niet op IS daar slaat hij de plank mis.

 9. por favor no borres

  Trump: ‘De Taliban probeerde dit niet bij mij omdat ik ze had weggeblazen met F18’s!’
  En hij had natuurlijk de Taliban de brandstof en bommen laten betalen.

  1. ElGuapo

   “En hij had natuurlijk de Taliban de brandstof en bommen laten betalen”

   De bijdrage van de gepensioneerde frikandel speciaal specialist vanuit casa de putas.

 10. Monty

  “Abdul wachtte gewoon rustig op ons. Elke keer dat we ze bewegingen zagen maken op de grond sloegen we toe met F18’s,”

  Maar Trump was toch niet van oorlog voeren.

  1. september

   We zullen het met Joe Biden moeten doen Trump zou niet eerder dan 2024 weer president kunnen worden

   1. vlekkenoplosser

    als joe biden 2024 haalt sukkeltje

    1. Branzino

     @vlekkenoplosser
     “als joe biden 2024 haalt”

     Dat geldt ook voor Trump. Maar jij doelt waarschijnlijk op de gezondheid van Biden. Het is en blijft een oude man en oude mensen moeten helaas bij de dag leven. Maar Trump – een heel klein beetje jonger, maar niet gezonder – heeft nu al een aantal rechtszaken aangezegd gekregen en hij hoeft er maar één te verliezen of Amerika is voor altijd van hem af als president. Vandaag werd er weer een nieuwe aanklacht van een aantal politieagenten in het Capitool aangekondigd.

     1. ElGuapo

      Maar, maar, maar….de slaapverwekkende.

     2. Branzino

      @ElGuapo
      Een goedbedoelde tip: sla mijn bijdragen gewoon over. Er zijn genoeg deelnemers die ze wel lezen, al zeggen sommigen van niet, en er zelfs op reageren.

    2. ElGuapo

     De koning van slaapverwekkende verhalen…. fishyfishy.

  2. ElGuapo

   Gespetter uit konty.

 11. Bes Tolen

  De voorouders van Biden behoorden tot de daders. Daders, die nooit een geheugen hebben. Van Biden is niet anders te verwachten. Nog altijd.

  1. MireiIIe

   Verklaar u nader…

  2. Mar

   Bedoelt u specifiek de Ierse voorouders of de katholieke voorouders?

 12. Joko

  Linksaffers vinden het wel goed dat Biden een zwakkeling is, als hij maar links is. Daar gaat het om!

 13. usb3.0

  Trump deed altijd wat hij beloofde

 14. Evil Zorro

  De terugtrekking was reeds geregeld door Trump. Het was de bedoeling om in mei te evacueren tijdens de ramadan. Het leger zou als laatste zijn vertrokken na de burgers. Biden wou zelf met de eer gaan lopen door onder andere de evacuatie-datum op te schuiven.

 15. Bes Tolen

  Mar. De katholieke voorouders. Geheugen werd niet gevraagd. Het waarom lijkt me wel belangrijk. Rampzalig de aanhang.
  Protestanten zijn in dat opzicht anders. Tenminste zo was het altijd. Nu niet meer zo goed te peilen, vind ik.

 16. Lucky Luke

  Gut, spuit elf geeft modder.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.