Beelden! ISIS-terroristen plegen zelfmoordaanslag Kaboel Airport. Update: 40 doden, 120 gewonden

Het is ongelooflijk maar het is helemaal misgegaan bij Kaboel Airport waar terroristen van ISIS een zelfmoordaanslag hebben gepleegd. Minimaal elf mensen zijn daarbij gewond geraakt dan wel gestorven, onder wie drie Amerikaanse soldaten. Met dank aan Joe Biden en zijn belachelijke snelle aftocht. UPDATE: Amerikaanse media berichten nu dat er minimaal 40 mensen omgekomen zijn, en 120 mensen gewond geraakt zijn bij de aanslagen. Vreselijk!

Vandaag is het helemaal misgegaan bij Kabul Airport. Er zijn twee grote explosies geweest. Minimaal 11 mensen zijn gewond geraakt bij de tweede explosie of zelfs om het leven gekomen. Van de elf waren 3 leden van de Amerikaanse krijgsmacht.

ISIS

Britse inlichtingendiensten stellen dat het waarschijnlijk Islamitische Staat in de Khorasan” is, die verantwoordelijk is “voor de twee explosies.” Dat is dus gewoon ISIS, de terroristische organisatie die net verslagen was in Syrië en Irak. Blijkbaar heeft die extremistische groepering nu niet alleen voet aan de grond gekregen in Afghanistan, maar zijn ze ook totaal niet bang voor de Westerse troepen die daar nog steeds zijn.

Een paar dagen geleden waarschuwde Amerika al dat deze tak van ISIS voorbereidingen trof om aanslagen te plegen bij Kabul Airport. Dat is ze nu dus niet alleen gelukt – wat al erg genoeg is. Nee, wat dit allemaal nog erger maakt is het beeld dat ontstaat: van Westerse troepen die met de staat tussen de poten wegrennen. Bang voor het ‘gevaar’ van de extremisten.

Kritiek op Biden

Het zal dan ook niemand verbazen dat de kritiek op de Amerikaanse president Joe Biden niet mals is. Een actief lid van de Amerikaanse krijgsmacht zegt bijvoorbeeld dat hij zijn eigen soldaten in de steek heeft gelaten:

Ook worden Amerikanen eraan herinnerd dat Biden een paar dagen geleden nog zei dat elke aanval op Amerikaanse troepen op een harde reactie kon rekenen.

Daar blijkt dus niets van waar te zijn. Amerika gaat af als een moegestreden bokser. Eigenlijk is het zielig om te zien. ISIS en de Taliban doen wat ze willen, terwijl Amerika om genade smeekt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Wat een afgang.

UPDATE

Amerikaanse media berichten nu dat er minimaal 40 doden gevallen zijn. Daarnaast zijn 120 mensen gewond geraakt bij de aanslagen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Albert Egberts

  Kaag zag dit gevaar dus juist.

  Verstandig beleid.

  1. Nexit218

   Om ze dan massaal hierheen te halen? Klinkt niet logisch,maar dat is wel met meer dingen die ik van jou lees…..

  2. ElGuapo

   Kaag de melaatse nps heks die op alle mogelijk manieren faalde.
   De suffe troela die geen prioriteiten kan stellen. De verheven ijsk*t die anderen de schuld geeft van haar falen.
   Die Kaag ja!

   1. Bunky01

    De enig juiste conclusie.

    1. hans-e-pans

     Binnenkort ook in de grote theaters hier in West-Europa.

  3. Nostradamus

   Zegt pëdö Albert Mol dus geen enkele waarde.

  4. usb3.0

   tamil beledigt en schoffeert onze militairen maar geen vuil woord over deze aanslag.

   1. Poemien Noegien

    Nee natuurlijk niet. Je weet dat hij hier alleen rondhangt om te zuigen en te parasiteren.

   2. ElGuapo

    Dat hebben we zelf veroorzaakt zal kwakmongooltje waarschijnlijk aangeven. Het respectloze wolkje ruftdamp hoort zich kapot te schamen.

  5. dumbfarmer

   Kaag iets aan zien komen? behalve d’r maandelijkse loon?
   Gewoon niet, ze heeft gewoon geen donder aan zien komen.. veel te laat met alles begonnen en dit was gewoon puur mazzel dat er geen nederlanders bij betrokken waren, anders had zij (en onze minister van defensie) nu een ander koppijn dossier waar ze mee aan gaan blunderen omdat ze te licht bevonden worden.

   Ze zeggen niet voor niks.. geluk is met de dommen.

  6. Vrijedenkert

   Welk beleid? Op het laatste allerlaatste moment nog proberen om met kunst en vliegwerk een evacuatie van de grond te krijgen vlak voordat vliegveld volgens verwachting ook dichtmoet is geen beleid!

  7. leukeditter

   juist omdat ze het zag…wie weet heeft dit misselijke mens er zelf wel voor gezorgt

   1. usb3.0

    Je moet het inderdaad niet onderschatten in welke mate er dingen “bewust” gebeuren.

  8. vlekkenoplosser

   al kaq is een laffe hóé® strónt vlé®k !

   door haar trage ingrijpen heeft zij mensen achter gelaten. Een t@rrél noemt dat verstandig beleid. Een normaal mens noemt het een schande en mens onwaardig beleid strónt vlé®k

  9. LifeBuddy

   HaHaHaHa, engbert de zaadproleet verheerlijkt zich op de arische sLinkse Walking bloody Dead!!!

  10. Wally

   Jaja.. kaag vindt het vooral jammer dat dit niet hier gebeurde. Schei uit, dat mens kwijlt bij het zien van al die haatbaarden.

  11. Jannes-46

   Tsja, de Al-Qaq-madam heeft uitgebreide ervaring met terroristen. Ze staat er zelfs mee op de foto.

 2. Appelstroop

  Vrees dat dit niet de laatste bloederige beelden zullen zijn, wat een dramatisch beleid, werkelijk alles wat je fout kan doen is fout gegaan.

 3. Mar

  Trump heeft de deal met de Taliban gesloten. Zou hij het dan anders hebben gedaan?

  1. Albert Egberts

   Ja, het was beter geweest als Biden die onderhandelingen had gedaan.

   1. Nostradamus

    Eén van je domste opmerkingen tot nu toe. Een oude seniele woke gek laten onderhandelen met oermannen. 😂😂😂🤣🤣🤣🤣

   2. Poemien Noegien

    De schlemiele forummongool doet een boertje, een islamboertje ditmaal.

   3. RvdBe

    Wanneer had Biden die onderhandelingen moeten doen?
    Tussendoor zijn luierwissels?
    Die seniele trekpop dient maar 1 doel, zijn ambtstermijn niet afmaken zodat Amerika met trots de 1e zwarte vrouwelijke (ongekozen) president kan presenteren.

    1. vlekkenoplosser

     kijk BAM , de enige waarheid in het Amerikaanse steekspel

 4. Klaus Schwab

  Op het RTL nieuws worden uit Afghanistan opgehaalde mensen Nederlanders genoemd. Vreemd dat deze “Nederlanders” geen woord Nederlands kunnen spreken.

  1. Poemien Noegien

   @Klaus: Dat is tegenwoordig ook niet meer nodig, ons land moet namelijk naar de knoppen om de SDG’s doorgang te laten vinden.

 5. dumbfarmer

  lijkt echt langzaamaan herhaling van geschiedenis.. 30 April 1975, vietnam, maar dan nu op een vliegveld, en niet alleen amerikanen.

 6. RvdBe

  Biden zegt nu dat hij de aanslag waarbij Amerikaanse militairen zijn omgekomen niet ongestraft voorbij zal laten gaan, wat gaat hij doen? Trump aanhangers verantwoordelijk stellen?
  Of gaat de seniele een oorlog in Afghanistan beginnen? Gezien zijn ziektebeeld kan hij zich de dag van gisteren niet eens meer herinneren, dus dat zou kunnen.

 7. Vit

  Enfin, de zelfmoordterroristen krijgen dus in het paradijs een maagd van 76 helaas zonder stoffelijke attributen, eh nee zij hebben de koran niet goed gelezen hi hi, ff serieus hoe kunnen mensen of liever gezegd dit soort primaten nog voorkomen anno 21ste eeuw, die inteelt weet wat.
  Overigens wel verschrikkelijk wat er gebeurd.

 8. Bes Tolen

  Srebal. Kaag is gepararchuteert door Biden en niet andersom.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.