shutterstock 1616129920

CDA minister Ank Bijleveld: 'Ik heb gemengde gevoelens' bij het zien van aanslagen Kaboel Airport in Afghanistan

Buitenlandaug 26 2021, 19:45
Het is ongelooflijk bizar, maar CDA-minister van Defensie Ank Bijleveld zegt dat ze "gemengde gevoelens" heeft bij het zien van de vreselijke terroristische aanslagen op Kaboel Airport, in Afghanistan. Op sociale media reageren Nederlanders geschrokken op deze vreemde uitspraak.
Het was vandaag vreselijk om te zien: moslimextremisten pleegden niet één, maar twee aanslagen bij Kaboel Airport, de belangrijkste vlieghaven van Afghanistan. Minstens 40 mensen kwamen daarbij om en 120 mensen raakten gewond, waaronder drie Amerikaanse soldaten. Beelden van de nasleep van de aanslagen zijn misselijkmakend. Je ziet opgeblazen lichamen liggen. Bloed en lichaamsdelen zijn overal zichtbaar. Het is werkelijk afgrijselijk.

Gemengde gevoelens

Gek genoeg krijgt minister van Defensie Ank Bijleveld het uit haar vingers om te twitteren dat ze hier "gemengde gevoelens" bij heeft.
"Zojuist is ons laatste vliegtuig uit Kabul opgestegen," schrijft mevrouw de CDA'er op Twitter. "Ik heb gemengde gevoelens. We zien verschrikkelijke berichten over aanslagen. We blijven ons inzetten [met het Ministerie van Buitenlandse Zaken] om mensen die achterblijven in Afghanistan bij te staan."
https://twitter.com/MinBijleveld/status/1430928976382464001

Reacties

Het zal niemand verbazen dat de reacties op de achterlijke tweet van Bijleveld niet mals zijn. "Kolere," schrijft Uitgeverij J. Maas bijvoorbeeld. Een andere twitteraar vraagt zich af hoe Bijleveld haar baan als minister "uiteindelijk [...] heeft gekregen." "Totaal ongeschikt," concludeert deze twitteraar. "Ga weg."
Hajo merkt terecht op dat dit een enorme afgang is voor het hele westen. "Was er geen betere en meer gecoördineerde manier" om de troepen terug te trekken, vraagt hij zich af? Het antwoord daarop is natuurlijk dat zo'n manier er wel was, maar dat Amerika én Europa daar niet in geïnteresseerd waren. Misschien dat onze professor gelijk heeft, en dat het allemaal deel uitmaakt van een Machiavelliaanse machtsstrijd in de regio.
Andere reacties zijn hier te vinden. Werkelijk niemand begrijpt de opmerking van Bijleveld. Je kunt die aanslagen met afschuw aanschouwen. Met schrik. Met walging. Maar met gemengde gevoelens? Dat is wel een héél aparte kwalificatie.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het is tekenend voor dit kabinet. Een meer wereldvreemde samenstelling van ministers en staatssecretarissen heb ik nog nooit gezien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten