Evenementenbranche hekelt willekeur kabinetsbeleid: ‘Vanaf 1 september willen wij weer openen’

Aankomende zaterdag gaat de evenementenbranche in tal van steden protesteren tegen het kromme kabinetsbeleid. Voor de sector is het complete willekeur dat zij niet gewoon hun evenementen kunnen organiseren. Voetbalstadions zitten wel weer vol, maar grote festivals mogen niet plaatsvinden. 

Voor de evenementenbranche is het een groot raadsel waarom uitgerekend zij amper bewegingsruimte krijgen. Voetbalstadions mogen weer supporters ontvangen, het F1-evenement in Zandvoort mag dagelijks 75.000 mensen ontvangen maar een festival zit opgescheept met enorm zware maatregelen. Volgens enkele woordvoerders is er sprake van willekeur. Zij vinden het raar dat andere sectoren wél grote evenementen mogen organiseren, maar dat zij vastzitten aan kromme regels.

Daarom gaat men in verschillende steden in protest, aankomende zaterdag hoopt men een duidelijk signaal af te geven richting de politiek. Ook festivals en andere evenementen moeten soortgelijke regels krijgen zoals bij voetbalwedstrijden, meldt een woordvoerder aan AT5.

“Na een weekend waarin festivals, culturele en zakelijke evenementen wederom de wacht werden aangezegd en tegelijkertijd tienduizenden mensen, nota bene onder toeziend oog van demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, op elkaar gepropt in voetbalstadions aan het joelen en feesten waren, is de maat nóg voller. Unmute Us! vindt dan ook dat de overheid een einde moet maken aan het meten met twee maten. Laat óók de festivals en andere evenementen doorgaan.”

Willekeur kabinetsbeleid dupeert evenementenbranche

Het is natuurlijk niet uit te leggen vanuit het kabinet waarom een voetbalwedstrijd wel mag worden bezocht door 10.000 mensen, maar een festival niet. Het kabinet werkt hiermee sterk de indruk dat ze aan willekeur doen, en dat zou natuurlijk het laatste moeten zijn wat je als kabinet wil uitstralen. Het grootste bezwaar vanuit het kabinet is vooral gericht op meerdaagse festivals – waar mensen veelal op campings verblijven.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar dit kan je natuurlijk aanpakken door maatwerk, verbiedt overnachtingen maar laat toe dat festivalondernemers wél meer dan 750 mensen mogen hebben op hun terrein. De huidige maatregelen slaan natuurlijk nergens op. Het is duidelijk dat één sector compleet benadeeld wordt ten opzichte van andere sectoren die evenementen organiseren waar wél duizenden mensen mogen komen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Cootje

  Niks open ,gekozen voor Rutte , pijn is voelbaar tegen de kloten maar ze krijgen het beleid waar ze voor gekozen hebben , en hun belastingschuld mogen ze over 5 jaar uitsmeren , ze kunnen als ze ontevreden zijn achter in de rij aansluiten bij de ouderen, Groningers , de toeslagen slachtoffers, de boeren , de bouwers , het rijtje wat het een kutland vind woord met de dag groter , maar wen er maar Rutte gaat nog Ruim 3 jaar tegen de kloten aanschoppen ,heeft een bord voor zijn kop. En verder het wordt een leuk jaar 2021 die houden van herrie , sensatie , oproer , blokkades , en dan heeft de criminele sector nog niet zijn lijstje ingeleverd , nog een 5 golf Corona in Europa en het zooitje ligt op apegapen

  1. LifeBuddy

   100% ++++++ ”En verder het wordt een leuk jaar 2021 die houden van herrie , sensatie , oproer , blokkades”. LET OP ,de knokploegen van pvda en G.sLinks staan al in de startblokken om het gevecht te openen [unlock] dit weekend.

 2. vlekkenoplosser

  goed he stemmen op het nieuwe leiderschap van al kaq en pinokkio !

  U krijgt wat u toekomt ! Geen medelijden mee.

 3. roodkapjelusttaart

  Het feesten is voorbij, alleen een hoop mensen weten dat nog niet.

 4. Paardenmiddel

  Dat ze nu nog niet inzien dat de hele mkb kapot moet. Dat vind ik ongelofelijk. Alles moet weg, wat riekt naar geld verdienen en zelfstandigheid.

 5. brabantman

  Grootste deel van de ondernemers en midden-en kleinbedrijf heeft voor deze politici gekozen. Moeten zij er nu dus ook maar mee leren leven toch? Geen medelijden mee.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.